5974
  • [NST]Cifu
    Felbontás: 1024x768
    Monitor fülnél beállított képfrissitési freki: 100Hz
    Half-Life 1.-ben, OpenGl-ben tapasztalt képfrissités: 60Hz

A Megjelenítés fülnél a monitorra kattintva elugró ablakban található képfrissitési frekvencia felülírása (vagy mi a pontos neve) volt erre a problémára megoldás.
  • [Jakuza]
    Mert nem ertetek a Catalyst lelkivilagahoz. :P
    Raadasul egy csomo jatek elsem indul refreshfixel.
    De ha akarjatok demonstralhatom egy videoval, hogy biza Catalystbol belehet allitani a frissitest.
    Szepen az asztalnal belovi az ember a felbontast es a monitor fulecskenel a frissitest majd leokezza es a jatekokban is ezt a felbontast fogja hasznalni.

Ent itt kell beallitani a frekit:

• [NST]Cifu
    Én is ezt mondom: a megjelenítési tulajdonságok alatt a képfrissitési frekvencia felülírása (force refresh). Ennyi. ;)
  • [Jakuza]
    Na akkor elmondom az egesz sztorit.
    Szepen kikapcsolod a DDCt es beallitod azt, hogy a frissitesi frekvencia megegyezzen az asztallal, valamint ugyanezen a panelen beallitod a monitorod legnagyobb ertekeit (pl 1024*768 es 100Hz).
    Ha ezzel kesz vagy akkor elmesz szepen a monitor fulre es ott bekapcsolod a kepernyofrissites gyakorisaganal az adott felbontason legmagasabb frekvenciat es bepipalod azt a negyzetecsket, hogy "a monitor által nem megjeleníthető.." szovegnel talalsz.
    Es ezt a monitornal torteno frekvencia kivalasztas muveletet megismetled a 1280 vagy 1024as felbontasban is amit hasznalsz.
  • IMYke2.0.0.0
    Ezért nem értem mi a gond itten, kérem szépN.
    A Catalyst - aka VGA - belövi az ember, mellé a Windows-ban sem állít be hülyeséget és máris kész a csoda: megy a Játék szépséges Hz-ekkel.

===============================
    .:i2k:. melóból
  • [NST]Cifu
    Az nálad van. A fél világ meg szívja a fogát a 60Hz miatt.
  • ent
    Tehát catalyst (5.5 min). Ott hol van olyan, hogy különböző felbonásokhoz hozzárendelhetsz kívánt Hz nagyságot! Én nem találok!
  • [NST]Cifu
    A gond ott van, ahol a játékban nem lehet beállítani a képfrissitési rátát. Anno elég sokat szórakoztam ezzel, először jöttek a refreslock és társai, majd miután a Cataclyst-ben is be lehetett állítani, szépen belőtem a force refrest 100Hz-re, és kész.
  • ent
    Épp ezaz, a láma játékokat is szereti vki! Na nekik szól ez a kis vitatkozás!
  • IMYke2.0.0.0
    Neki (sima?) ATI 9500.
    Nekem ATI 9500 Pro

• IMYke2.0.0.0
    Akkor a CoD egy láma játék...

• ent
    milyen karid van?
  • ent
    codban nincs freki állítási lehetőség!
  • ent
    vagy a refreshfix...
  • [Jakuza]
    Akkor en hogyan jatszok Quake3-at 100MHzen ?
  • IMYke2.0.0.0
    Nálam - érdekes mód - nincsenek frissítési gondok.
    A titka:
    - Windows-ban a monitoroknál belövöm a frissítést
    - VGA-nál a csatolóra bízom
    - Játékban pedig - ha rinyál - beállítom a kívánt értéket újfent.

• Punkerwork
    nekem az enermax táp magában jó lenne, de a tetves ASUS venti a 6600GT-n qrva hangos :(((((
  • IMYke2.0.0.0
    Asztal - Jobb klikk - Tulajdonságok - Beállítások - Jobb klikk az elsődleges monitor képén (nagy 1) - Tulajdonságok - Monitor - és ott "képernyő beállítások".

Több módon is idejuthatsz.

• [NST]Cifu
    Tévedés. Sajnos rengeteg játékban bizony így is 60Hz-en nyomul (pl. az összes OpenGL alatt), emiatt kell a force refresh...
  • ent
    Azt hol?
  • IMYke2.0.0.0
    Az én gépemben 7 ventillátor teszi a dolgát - hát összességében hangosak sajna...
    Az új gép (ami vélhetőleg ősszel realizálódik) már nem fog tartalmazni egyetlen ventillátort sem. Tehát, rohadt drága lesz :((( Szép lassan tudom majd csendessé tenni, de muszáj.

• [Jakuza]
    Neked uzemel annyin.
    Nem artana beallitani a windowsban a monitornal a kivant frekvenciat az adott felbontason es a kovetkezo felbontasvaltasnal, mar azt fogja hasznalni a kartya a windowsban is meg a jatekban is.
  • IMYke2.0.0.0
    Ja, korán van még nekem ... :()

• Punkerwork
    nem befektetésnek szánom, + nálam az elsődleges cél még mindig a venti nélküli gép, szal vag yez vagy a VGA-ra is vízhűtés a megoldás részemről.
  • ent
    Jakuza testvér! Próbáld ki, utána írj ide véleményt!
    kikapcs ddc (xp 1280*1024/75 ben), áés beállítasz vmelyik gémben 1024*768-at. Lám 60Hz en üzemel a dolog! Na akkor?....
  • [Jakuza]
    Minek ?
    Most a kerdes nem a katyanak szolt, hanem mi ertelme van kidobni az ablakon 100k-s osszeget ?
    Marhasag.
    Szepen megvarja az ember, mig megfizetheto aron hozzalehet jutni egy turheto sebessegu kartyahoz.
    1,5 ev mulva az ilyen kartya erteke mindossze tizedet eri, jobban inflalodik az erteke, mint barminek.Nekem aztan mindegy, hogy 50FPSel tobbet tud nagy felbontason a kartya.
    Itt van pl a kis gepemben egy 9500 es minden szepen fut rajta 1024-ben, akkor minek befektetni egy 100k-s kartyaba ?
    Eleg egy szimpla kozepkategorias kartya. Az enyem nagyobb effektus miatt veszi meg a ficsurok 99%a az ilyen kartyakat.
  • Punkerwork
  • [Jakuza]
    CRT gondolom eliras. Igaz ketszer. :P
  • Punkerwork
    amint 100 körül lesz az ára őt veszem meg :)
  • IMYke2.0.0.0
    Köszi, értem.

• IMYke2.0.0.0
    Támogatom. Nem kell refresh fix.
    Nekem 17"-es katódsugarasom, és most mellé egy 19"-es LCD-m is van, mindkettő külön frekin (CTR: 85 Hz, LCD: 75 Hz) és különböző felbontáson (CTR: 1024*768, LCD: 1280*1024) megy. DDC kikapcsolva és mindkettő tökéletesen működik.

• Punkerwork
    CoD:UO
  • IMYke2.0.0.0
    Ez melyik game?

• [Jakuza]
    Na akkor most ki is a nagyokos ? :P
    Csak megsugom, ha kivan kapcsolva a DDC akkor is menni fog a monitor 1024*768 75Hz-en refreshfix nelkul is.
    Sot hova tovabb, ha beallitod kezzel az adott frissitesi erteket az adott felbontasnal, azt az erteket allitja be a Catalyst felbontasvaltas utan.
    Tehat nem kell refreshfix.
  • ent
    Pl: én az xpt 1280*1024/75ön!, codot 1024*768 75ön!
  • ent
    Lol, ti lámák!!! Ez feltételezés, kedves láma fórumozók!
  • Punkerwork
    szal a fanatisták, én sz@rok a célzásra 1280*1024 minden maxon nem érdekel ha uccsó vagyok amíg szép a játék pl tegnap este :)
  • IMYke2.0.0.0
    Azok, akik azt hiszik, így pontosabban tudnak célozni - kis felbontás, nagy frame értékek => jobb célzás. Gondolják ők.

• Punkerwork
    X -es kártyán miért nyomná a CoD-ot 800*600-ban? :) egyáltalán ki az aki még 800*600-ban játszik?
  • ent
    Meg mi van akkor, ha mondjuk a kedves fórumozó codozik, és a codot 800*600 85 hzen, de az xpt 1024* 75hzen nyíomja! Akkor is jó a ddc ki/be????????????