5974
-
#1571 Hát ez a Crossfire egy fokkal kellemesebbnek tűnik, mint az nV SLI-je, de gázos, hogy csak ATi chipsetes deszkát emlegetnek... -
#1570 Nem rossz.
info:Hardwired -
#1569 Kereszttűzben az ATi
Dixie Flatline, 13:51 - Tech: 3D
(Inquirer) Az ATi sem kíván lemondani az SLI megoldások által kínált mesés teljesítménytöbbletről, így már egy ideje Crossfire néven lebegteti az Interneten saját SLI megoldását. A Computex idejére tervezett debütálást megelőzve sikerült egy képet szereznie a sóderbányaként emlegetett TheInquirer szerkesztőinek.
Feltételezések szerint az ATi Crossfire esetében a speciális "csempe" alapú renderelésnek hála (a képet több szeletre osztja fel a rendszer és mindegyik kártya a teljesítményéhez illő mennyiséget számolhat ki) használhatunk gyengébb "szolga" kártyát társnak, s a duóból csupán az egyiknek kell Crossfire kompatíbilisnek lennie.
A kártyák kiszolgálására két külön csipkészletet is kifejlesztett az ATi. Az Intel alapú, LGA775 foglalattal szerelt Stingray nevű alaplapon RD400-as északi és SB450-es déli híd kapott helyet. A másik, AMD Athlon 64/FX alternatíva RD480-as északi és SB450 déli híddal üzemel. A Crossfire kártyák 8xPCIe üzemmódban ontják a poligonokat és DVI-n keresztül csatlakoznak egymáshoz.
Az ATi szerint a Crossfire minden játékot gyorsít és mindegyikkel kompatíbilis. Hivatalos forrásból merített teljesítményadatok alapján az ATi Crossfire 10 százalékponttal gyorsabb a 3DMark05 tesztekben. A Splinter Cell Chaos Theory c. játéknál 30, az NFS Underground 2 esetében pedig 60 százalékkal gyorsabb az ATi. A teszteket 1600x1200-as felbontásban, 4X FSAA, 8X Anisotropic Filtering mellett hajtották végre egy Athlon 64 CPU, 1GB DDR 400 RAM, RD480 alaplap (8.151 driver) konfigurációjú gépen. Az ATi két X850 XT Crossfire kártyát vetett be az ASUS SLI Deluxe alaplapjában elszállásolt, 71.89 driverek által hajtott, SLI módban üzemelő NVidia 6800 Ultra kártyákkal szemben.
A Crossfire egyedi renderelési módjai mellett az ATi 8, 10, 12 és 14X-es élsimítási módokat is integrált.
-
steweee #1568 igen, de tudod én akkor válaszolok amikor kézzelfogható adatok állnak rendelkezésre hogy cáfolhassak, mert veled ellentétben nem hasraütés után szoktam kijelenteni dolgokat
lehet hogy TE nem, sőt én sem fogok egyből több proci és videokártyát vásárolni a gépembe mert nem elég nagy a jövedelmem. viszont csak magyarországon te hány luxusvillát és luxusautót látsz? gondolom sokat. és ezeknek az embereknek vagy csemetéjüknek tökmindegy hogy 1-2 százezerrel több vagy kevesebb egy pc, és valószínűleg egy nagy pc-házhoz amiben elfér a cucc is lesz bőven elegendő hely a 'nem panel' villácskában. és ez csak magyarország! kinnt sokkal többen keresnek sokkal jobban. igazából csak a szoftveres nemtámogatottság volt az akadálya ennek e terjedésének, de ha mostantól a nagyjátékok támogatni fogják,pár év alatt elfogadottá válht a dolog.
nem, nem fejlődhetne gyorsabban a hardveres technológia. akkora a verseny mind a processzorok mind a videokárgyák terén, hogy pont annyira gyors a fejlődés, amennyire az lehetséges. szerencsénkre, ezért esnek így az árak.és észrevehető, hogy a technológia lassulása az árak stagnálását is magával hozta, markánsan a videokártyák terén jelenik meg ez -
#1567 jó késön reagáltál a hozzászólásomra!
akkor is felesleges amit mondtál!
föleg az SLI is felesleges mert egy átlag ember amikor meg tudna venni még egy VGA-t a gépébe hogy SLI-t használjon addigra az a kártya sz@rt se ér mert kijön az újabb!
az a 4 vga-s lap meg még annál is hülyeségebb mint az SLI...erre kinek lenne még pénze hogy megvegye?két tápot kéne használni akkor ekkor emellett újabb házat kéne venni hogy a két táp beférjen...aztán meg a villanyszámlának adunk egy kis borravalót...vagy mi?
gondolom hogy nem használják még ki az új technologiát a játékok!mivel a Hardware technologia gyorsan fejlödik.De fejlödhetne méggyorsabban is szerintem.
ennyi -
steweee #1566 kik voltak azok a nagyokosok akik válaszoltak még legutóbb a többprocesszor/kétvideókártya = jóval nagyobb teljesítmény kérdésfelvetésemre? csak nem engem fog (ismét) igazolni a jövő?
Freeman: Kihasználja az UE3 a duál processzoros megoldásokat?
Sweeney: Igen, igen, abszolúte. Az Unreal Engine 3 széles körben támogatja a többmagos/processzoros rendszereket. A Sony a Cell architektúrával, a Microsoft az Xbox 360 szívében dobogó három processzorral végül az Intel és az AMD a duplamagos processzoraival van jelen a piacon.
Freeman: A legtöbb mostani játék nem támogat több processzort, számíthatunk a teljesítményben megnyilvánuló tényleges különbségre?
Sweeney: Az Unreal Engine 2 egy szálon fut, ezért nem tudja kellőképp kiaknázni az ebben rejlő lehetőségeket. Az Unreal Engine 3 viszont a renderelést, az animációs feladatokat és a fizikát egyaránt képes több szálon futtatni, így ha duplájára nem is, de jelentősen megnöveli a teljesítményt.
Freeman: Rendben és az Unreal 2007 PC-s változat grafikája mennyiben fog eltérni az XBOX360-as verzióétól?
Sweeney: A PC egy könnyen skálázható platform, ezért az 500 dolláros PC-ken is lefut majd, az Xbox360-ra kicsit butítani kell, ám egy dupla 3D kártyával felszerelt, 3000 dolláros SLI megoldáson hozza majd a maximális végeredményt. Tehát mindenhol ott leszünk.
-hardwired
maradjunk annyiban hogy gazdasági szakember vagyok és innen eredendő a kérdésfeltevél. nem érdekel a technikai megvalósítás része, azt úgyis megoldják, legfeljebb idő kérdése. ami a lényeges hogy hogyan tudnak a vállalatok több eladást és ezzel profitot kovácsolni a rendelkezésre álló lehetőségekből, hiszen a fejlődés az utóbbi években lelassult, a jelenlegi technológiai határokat súrolják a most készülő csúcsmodellek, és nincs jelenleg alternatívája a technológiának csak a többprocesszor, kisebb csíkszélesség, nagyobb tranzisztorszám, nagyobb fogyasztás és hőtermelés, nagyobb táp, nagyobb hűtés stb. irányvonal(meg a 64 bites alkalmazások és processzorok)úgyhogy törvényszerű volt amit mondtam. de én sem reménykedtem hogy ilyen hamar piacérett is lesz az egyszerű gazdasági szükségesség!és íme, pár héttel azután hogy szóba hozom és lehurrognak a "szakemberek" hogy miért is nem, hát láss csodát, mégis ez lesz a trend. lehet még kell vagy 1-2 év mire hozzánk is begyűrűzik a dolog, de az irányvonal egyértelmű :))))))) most én szmájlizok LOL -
steweee #1565 na most nevessetek barátocskáim:
Négy videokártya az SLI csárdában
Dixie Flatline, 02:31 - Tech: 3D - (26 komment)
(Tom's Hardware) A PCI Express korszak beköszöntével újra reneszánszát éli a 3Dfx által bevezetett SLI megoldás azaz két, jelen esetben ennél több, 3D kártya számítási erejének összehangolása. Akinek nem elég két kártya teljesítménye, az most hegyezze a füleit, mivel a GigaByte mérnökei a legvadabb álmait fogja valóra váltani legújabb alaplapjával.
A Tom's Hardware Guide értesülései szerint a Gigabyte által kínált megoldás négy Nvidia alapú SLI kártyának ad otthont. A főként alaplapjairól ismeret cég egy ideje már dolgozik a duál GeForce 6600GT chipes 3D kártyákon, ám a nagy kérdés az volt, vajon két ilyen kártya megfér-e egymás mellett.
A "GA-8N-SLI Quad" nevezetű csoda négy, SLI kompatíbilis grafikus kártyák által birtokba vehető PCI Express slottal kedveskedik. Mindezt két - ráadásul különböző - nForce4 SLI chipkészlet kombinálásával érték el. A lapba 775-ös foglalatba illő Pentium processzorok dukálnak, míg a rendelkezésre álló PCI Express slotokat két különféle konfigurációban használhatjuk ki.
Két duálchipes Gigabyte 3D1 grafikus kártyát (ezeken két 3D mag található) vagy mind a négy slotba egy-egy szimpla GPU-val ellátott, SLI kompatíbilis kártyák helyezünk. A grafikus örömök mellé 4 db, összesen 4 GB memória kiszolgálására elegendő DDR2 foglalat, 4 db SATA II port, 10 db USB 2.0 és 3 db IEEE1394a interfész tartozik.
-
#1564 csak mondtam! Én se venném meg -
#1563 Kell a csocsnek az a szar.
Tesztekben az egymagos FX-55 is egyenerteku vele.
-
#1562 hát akkor jó hülye vagy ha megveszed -
#1561 S az egészet majd 3DMArk 2006-ra lehet használni, mert minden más progi csak (jó esetben) SLI-nek látja az egészet... vagy annak se.
-
#1560 Melle egy ket magos Intel proci a csekely 225Wattjaval es maris kell egy 700 Wattos tap. :P
Kiraly. Mar most rendelek egy Paksi Atomeromuvet. -
#1559 ez szánalmasan sz@r, kb 0,0001% lehet aki ilyet vesz, + ezzel már tényleg fűthetsz télen a négy kártya simán megeszik vagy 500 watt-ot. -
#1558 Mondjuk az igaz hogy a 2gpu-s dolog nem rossz ötlet.
De pl az a 2gpu-s 6800-as monstrum elég durva akárhonnan nézzük. :)
-
#1557 jah igazad van
ezt tuti nem sok ember fogja megvenni! -
#1556 hát jah erre várok már Én is! adják már ki az új Nvidia kártyát mert akkor lemegy a "régi" ára!
Hát azért a 2 VGA az még nem hülyeség!És azért elég késön lépett az ATI azaz még mindig csak lépeget...
és ahogy a 2gpu-s vga se hülyeség mert minden lassan több magból fog állni pl:procik!
szerintem csak egy vagy kettö lesz megint!
Az x850XT pe-t azért adták ki mert kellett az Nvida SLI-jének valami "ellenfél"... -
#1555 Az inkább csak marketing lol...
-
#1554 Én kibaszottul nem értek hozzá de ilyen úgysem lesz mindenkinek és kurva lassan fog leterjedni.Meg kurva drága is.
Ati ha félne már lépett volna rég.
ATI POWA!!!
Csak jönne már ki új kari mert akkor a réginek menne le az ára.
Tényleg lehet tudni hogy ebben az évben hány új VGA-t ad ki az ati csúcskategoriába??
-
#1553 hát akkor ezt nézd inkább meg aztán majd Te is tudni fogod! -
#1552 Te csak tudod...
-
#1551 akkor meg bele fog bukni! -
#1550 Mert nem is akarja.
-
#1549 Te tudod miről beszélsz?
az ati most se tartja a lépést a kétmagos Nvidia-val szemben... -
-
MasterJay #1547 Majd akkor, ha az egy gpu-s radeon nem tudja tartani a lépést a ket magos nvidiával szemben. Addig meg minek? Annál többet tudnak eladni. -
#1546 hát ez télleg jó kérdés! -
#1545 Lehet hülye kérdés de radeon vga-ból nem lesz 2GPU-s mint az nvidia esetében? -
illidian #1544 Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni hogy aVPU miert allitja játék közben alaphelyzetbe a grafikus gyorsitot?
-
BBking #1543 Én ráadásul 2 felbontást és képfrissítést használok.
Alap: 1024x768 120Hz
Játékoknál: 1280x1024 100hz
Catalyst beállítás: megjelenítő eszközök;mrgjelenítő:
- frissírési frek. beállítása: 100Hz
- maximális frissítés : 120Hz
Természetesen a DDC nincs kipipálva.
Így minden faszán megy. A monitoromhoz nincs driver, így (majd eszembe jut melyik refresh progival)készítettem drivert (...inf)
Ha pedig 1024-ben játszom akkor marad a 120Hz. Bár ajánlatos akkor a frissírési frek. beállítást is 120Hz-re tenni. -
#1542 A hozzászólás első feléhez: pont hogy ezt csinálom.
A második feléhez: a fél világ szív - vagyis szükségük van a refresh lockoló programokra. -
Zsoldos #1541 Mit kell varialni ezekkel a refreshekkel. A refresh monitor tema, a driver csak akkor allitja at vmilyen mas frekire, ha azt a monitor tamogatja. Magyaran pl fogod az 1024 -es felbontast es csak a 100hz-et engedelyezed a monitor lehetseges beallitasaiban neki, 1600*1200-ban 85hz, stb.. (pl refreshforce nevu kis progival) Es onnantol johet akarmilyen kartya, nvidia, ati, s3, parhelia, opengl-es jatek, d3d-s jatek, s3 metal-os jatek, glide-os jatek, barmilyen gagyi driver, elszurt driver vagy jatekbeallitas, semmi esely, hogy mas refreshel fusson a jatek. Aki emiatt sziv(a fel vilag), az nem okos. -
#1540 Mert sok jatek el sem indul ugy.
Amugy is elobb meg az volt a gond, hogy nem lehet igy megcsinalni.
Most hogy ez meglett csafolva, akkor mar egesz mas. Khm...
Amugy hamarabb megcsinalom ezt, mig te feltelepitened a refresfixet. -
#1539 Nem tudom miért nem egyszerűbb a képfrissités felülírásának beállítása, de biztos úgy van, ahogy te mondod... -
ent #1538 De kényelmesebb a refreshfix! -
#1537 Jaj,ne kezd megint.
Beallitod nagyobb felbontason is az asztalt,majd visszaallitod arra a felbontasra az asztalt amin dolgozol, es ha a jatekban a masik felbontasra valtasz ,amit az elobb beallitottal (vagy maskor allitottal be :P) a megadott frekvencia fog fogadni. Jatek vegeztevel meg visszavalt az asztal felbontasara es frissitesere a meghajto.
(Tehat beallitod 800ban a 100hzet az asztalon, majd 1024ben a 75Hzet.Visszarakod a felbontast 800ra 100Hz fogad, de ha jatszol 1024ben akkor a 75Hz fog fogadni es a jatekbol valo kilepes utan 800ban 100Hz fog fogadni.)
Tehat megint nem helytallo a megjegyzesed.
-
#1536 Csak ezzel a megoldással nem használhatsz az asztalnál nagyobb felbontást játékok alatt...
A képfrissités felülírása megoldás esetén ilyen probléma nincs. Persze az is igaz, hogy ez itt most nem volt kitétel, tehát én csak túlragoztam a problémát... -
#1535 Na vegre. :P Mar azon filoztam, hogy oktato filmet keszitek, csak azt nem tudtam, hogy a monitor OSDjet, hogy rakom bele mert nincs digi kameram, de igy hala istennek megsem kell. :PPP -
#1534 Az hogy az asztallal megegyezo frissitest hasznal a jatekban.
Leirtam a meneteket, ne ertetlenkedj mar. DDC kikapcs, ott asztallal megegyezo, felbontast beallitod, majd monitor fulnel megadod a frekvenciat es a jatekokban is annyi lesz a beallitott felbontason.Ennyi.
Es az openGLes jatekokban is.
Mondom en 100Hzen Quakezek HLezek stb.
Tehat nem helytallo NSTCifu megjegyzese.
-
ent #1533 Jelentem alásan, műxik... -
ent #1532 lol, ha úgy lövöd be a refreshfixet! De kérdem mi köze hz meg a jték elindítása között!
#1528: ezt az ördögi kört csak annyival lehetne lezárni, hogy használj refreshfixet! Ott legalább nem kell ennyit szarakodni!