5974
-
Borg #1611 X700PRO/XT-ről mit hallani, azon kívül hogy itt-ott pár %-kal elmarad a 6600gt-től?
Csakmert club3d x700pro (ráadásul 256mb asszem) -> 140 euro, leadtek 6600gt 128mb -> 180eur itt. -
#1610 Annyit azert hozzafuznek, attol, hogy egy jatek tamogatni fogja a 3.0-t nem valtozik meg a vilag.
Nagyon messze van az ido, amikor szinte alap lesz ez az effect a jatekokban, tehat addig csak nagy humbug az egesz meg magamutogatas, hogy az en kartyam tudja a ps3.0-t.
Ezert tehat lenyegtelen, hogy ilyen kartyat vesz e az ember, ami tudja ezt.
Hoil lesznek mar ezek a kartyak sebessegben es strukturaban, amikor eljon az ido, hogy a jatek szinte megkovetelje a PS3.0 letet.
Elmondom sehol, vagy olyan alacsony sebeseguek lesznek, hogy aki megveszi annak nem sok orome lesz benne. -
#1609 Azért itt egy kicsit megállnék. Mindenki vegyen nagy levegőt, és emlékezzen vissza a Radeon 9500+ vs. Gf FX vitákra. Mi volt akkor az FX elleni fő támadási felület (jó, a második, mivel az első a drivercsalások esete volt)? A PS2.0 teljesítmény. És mi volt az nV fanok válasza erre? Hogy mi a rák használja ki a PS2.0-át?
Most ugyanez pepitában, mégis más végeredménnyel? Nem képmutatás ez egy kicsit?
A PS3.0-át szépen lassan ki fogják használni a szoftverek (pl. a hírek szerint a HL2:Lost Coast is azért csúszik, mert kell biza neki a PS3.0, vagyis az ATi R520, és az X800-as szérián, PS2.0b-vel, csak némileg butítva fog futni), szóval előrelátás szempontjából mindenképpen jó a PS3.0 képesség, hacsak nem rövid távon gondolkodsz, vagy nem zavar, hogy egyes effektek lemaradnak...
A 9800-ig végigjártam a Radeon létrát (Radeon 32MB DDR, Radeon 8500LE, Radeon 9800Pro és 9800XT), megbocsátottam neki a kezdetekkor gyenge driverjeit, mert cserébe tényleg nagyon előremutató volt a kártya és a minőséget preferálom az FPS mennyiség helyett. De az X800 e téren sajnos számomra csalódás. Eredetileg megvártam volna az R520-at, de sajnos továbbra is csak csúsztatják, így átnyergeltem a Gf6800-asra, és tökéletesen elégedett vagyok vele.
Ettől függetlenül 6600GT vs. X800 esetén én is az X800-at választanám, mivel az AA és AF nélkül már ki tudnék rohanni a világból... :) -
#1608 ebből vegyem ki melyik kártyát szidod? -
#1607 Tudod 30FPSnel sokat szamit a -20FPS :P 66%a. -
#1606 Kit érdekel az FPS?!
Nekem a kép vizuális értéke sokkal sobban számít, mint az, hogy a Quake 3 125 FPS-el fut a 75Hz-es LCD-men, vagy a Doom 3 25 FPS-el...
Tojok rá!
Nekem a fontos: beállítható, skálázható minőség és abból a lehető legtöbbet kihozni - a frame per seconds csak addig érdekel, amíg rápillantok a Hz-értékre a beállításoknál. 24-30 kocka felett pedig egyáltalán nem.
[S már unom, hogy "de lehet látni a különbséget"... a jó nagy fütyit lehet]
-
#1605 a pixel s 3.0-át megbeszéltük.
tesztekben néztem, az x800 12/6 futószalag ellenében a 6600gt 8/3 nem marad le pl 1024*768-ban szűrők nélkül, magasabb felbontásokban, és szűrökkel viszon már a 6600gt lemarad ha nem is drasztukisan, mondjuk ~·20 fps-el... -
#1604 Sot ps 8.0 sincs benne, ami akar lehetne az Nvidia termekeiben is, de minek ha nincs vagy alig van jatek ami kihasznalna ezt az effektet es darabig nem is lesz domping ezekbol a jatekokbol.
Majd talan 2 ev mulva lehet errol gondolkozni, de addigra mar hol lesznek ezek a kartyak.
Remelem ez eleg nyomos indok volt. -
#1603 PS 3.0 hiányát nem fogod érezni. A PS 2.0b is tökéletes.
-
#1602 indok?
és ugye tudjuk, hogy ps 3.0 atinál nincs. -
#1601 Radeon X800 - nem kérdés.
-
#1600 ATI -
#1599 embörök. lécci.
6600gt 128mb pci-e vagy ati x800 (sima tehát 400/700 ) pci-e 256mb. az ati +6k.
-
#1598 pontosan!de inkább folyékony fém lesz majd -
Zsoldos #1597 Amugy ha az a markahu vedelmezo tipus vagy es csak azert haborodtal fel, felveve ezt a megnyero stilust, megnyugodhat lelked: csoppet sem kizart hogy az ati uj cucca se lesz egy huvos-halk csoda. A technologia nem koveti ezt a teljesitmenyversenyt. Szepen no a fogyasztasuk, es megy rajuk a kilos hutorendszer. Szamomra a legutolso epeszu vga kartya a 9700-9800pro volt. Meg 1 ev es szeria-megoldas lesz a vizhutes. -
Zsoldos #1596 sli6800 ultrat hasonlitgatjuk az dupla x850-el
egy kategoriaban vannak
gabesz: csak szemelvenyeket olvastam a tesztbol egy cikkben. 3dmark05-ben 10%-al volt gyorsabb, (ha jol emlekszem) doom3-ban 30%-al, nfsu2 -ben 60% -al. -
#1595 hihetetlen milyen egy banda ez!!! -
#1594 -
-
#1592 Hehe hagyd ra, szegeny gyerek ketyos. -
#1591 Mi van, ráléptem a tyúkszemedre?!
-
#1590 hát jah az Én Asus-om is hangoska...szal Asus se jó annyira hűtésben vagy jól hüt de ne lenne hangos...
majd meglátjuk mi lesz a vége az új kártyáknak! -
#1589 igazából engem a fogyasztás miatti extra hő + zaj zavar, teljesítményben a 6600GT is elég jelenleg nekem, de már ez is túl hangos :(
és tuti hogy az új ATI kártya is zabálni fogja az áramot. -
#1588 És arra hírre meg kiváncsi leszek hogy:
az ATI új VGA-ja már tavaly elkészült!
azóta már tuti ezerszer újracsinálták!!
Tavaly nagyszám volt az ATI-nál hogy megvárta míg az Nvidia kiadta a 6800-at addig az ATi még viccelt egy hónapot!
-
#1587 -
#1586 hát de nem annyira gyenge mint az első tesztek alapján!
Ha nem lenne X850Xt PE akkor ugyonott állna csak egy-két tesztben gyorsabb az ATI
mindegy!aztán észrevehető különbség a két kártya közt nincs!
Nem állok le vitázni :)
-
mEkLaU #1585 Ti elfeledtek egy fontos informáciot!Hogy a 6800 ultra mikori kártya meg amihez hasonlitgattok.Hozzáértés megintcsak....
Az meg h a g70 egyik tesztváltozatán égési sérülés volt hajtás után, nagyon sok minden miatt lehet ti is tudjátok csak elvakult ati-fanok vagytok...nem érdekel titeket h mi hogy megy csak ATI legyen.Elsö szériás változatbol levonjátok a következményt.Gratulálok!Őszintén!
Off:Imyke te valaha amugy el fogod vmelyik forumban is ismerni ha nincs igazad?
-
#1584 6800-as is kib@szott nagy, és igen a 6800-as is "gyenge" az ATI mellett, nem véletlenül kell az SLI, ha nem hiszed nézd meg a saját táblázatod. :) -
#1583 nagy? ugyanakkora mint a 6800-as!
szerinted az új Ati nem lesz drága?
"s csak mindezek után / mellett tud erős lenni."
ezt mondtátok a 6800-as szériánál is! -
#1582 És hol van teszt róla!
linket -
#1581 OFF:
Képek a G70-ről...
Kiemelem a HSZ-ok közül:
Lazsi_ATI_rulz 2005. május 30., hétfő 23:26:09
Van 1 oldal ahol már tesztelgették ka kártyát nevezetesen itt:
http://www.hardwarezone.com/articles/view.php?cid=3&id=1603
és az alábbiakt írták a kártya melegedéséről:
According to our sources, the card is hot, so hot that we did not managed to even perform a live run. The card is obviously damaged due to heat and upon closer inspection, we saw brown burnt marks around the card, near the PCI Express connector and even at the fan plug
Aki nem ért angolul annka segítség: A kártya olyan meleg volt üzem közben, hogy a pci slotnál és a venticsatlakozónál barna égési nyomok jelentek meg rövid használat után. NAH EZ AZÉRT MÁR DURVA!
ON
Tehát az NV üdvöskéje:
- sokat fogyaszt
- forr
- nagy
- hangos
- drága
s csak mindezek után / mellett tud erős lenni.
-
Zsoldos #1580 A tesztek szerint eleg gyorsak. Verik a 6800ultra sli -ket, nehol eleg jelentosen -
#1579 hát erre elég kiváncsi leszek!
Vegyen már valaki ilyet azt mondja a tapasztalatokat! -
StarFist #1578 Igen. A gyártók kezdik szorítani a vásárlókat, hogy a VGA után az alaplapot is a saját termékpalettájukról válassza.
Rémálom, de a világ lassan tényleg ATI és NV fanokra fog szétszakadni, legalább is ha a delikvens SLI-t akar (ugye a VIA-S3 a gamer területen már jó ideje nem tud labdába rugni). -
StarFist #1577 Lemondasz az SLI-ről vagy AIW Radeont veszel. Ui TV-Tuner kártyán kívül mást nem igazán kell tenni a mostani alaplapokba (ugye integrált LAN, hang, FireWire és RAID adott). -
#1576 Hat ez eleg lol.
Remelem van PCI-s eszkozod. ;) -
#1575 Valahogy úgy! :) -
#1574 elfelejted :) -
Zsoldos #1573 Kerdes: be szeretnek tenni egy kartyat az itt lathato konfigba: mi a teendo? :)
-
#1572 kiváncsi leszek rá,na