RADEON X Series
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Itt nem ezzel van a gond (már, ha gondnak nevezhetjük).
Számomra az meglepeõ, hogy egy 14-16 éves fórumozókból álló (mert többnyire ezekbõl tevõdik össze azok rétege, akik "megveszem a legújabb kareszt") csoport azt sem tudja, hogy mennyi a 139.000 Ft-os kártya VALÓDI értéke. (Egy közepes háztartás 2 évi rezsije, vagy egy szívbeteg nyugdíjas 1 évi ellátásának összege stb. stb. stb.)
Helyette dobálóznak ekkora összegekkel, VGA-kkal és természetesen nem a saját pénzük kárára.
De hangsúlyozni szeretném: nem vagyok naív, tudom, hogy sokan vannak, akik 20 felettiek, okkal veszik meg a brutális kártyát, vagy legalábbis adóznak hobbyjuknak, imádnak játszani, vagy nagyfelbontású CAD munkákat végeznek stb. stb.
De tényleg nincs értelme vitatkozni - bár, szerintem most nem is vitatkozunk. Mindhárman látjuk, hogy számos variáció létezik, indíték, személy, anyagi háttér sok-sok változó...
-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004®
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Tessék, utálj: Volt, egy 9500prom, amit lecseréltem egy 9800pro@xt re, csak azért mert akkor az volt a legjobb. Kb 1 órát játszottam az új kártyával. Miért vettem? Mert jól esett, azt akartam, hogy az elérhetõ legjobb legyen a gépemben. Ez nem bûn.
Én itt az elvre gondoltam, hogy valaki csak azért vesz egy VGA-t mert a legújabb (pénz nem érdekli) és nem azért, mert mondjuk 3-4 évre tutira (ha nem tovább) jó lesz a karesz.
Hogy eklatánsabb példát mondjak: autók.
Audi A6-os megjelenik - megveszi.
1 év múlva megjelenik A8-as: megveszi ("régit" eladja?)
1 év múlva megjelenik A8 Biturbo: megveszi ("régit" eladja?)
1 év múlva megjelenik A10: megveszi ("régit" eladja?"
...
Érted már? Szinte meg sem melegszik és lép tovább.
De mindegy, nem akarsz megérteni. Hagyjuk inkább.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Egyetem, végzõs vagyok, 6. év, no ösztöndíj, no munka.
Ezért fordítok, aminek ugye nem fix a jövedelme.
Én nem másfél évre vettem a Radeon 9500 Pro-mat! Ha tenném, akkor egy X800 XT-t sem másfél évre vennék!
Szerintem ébredj fel!
Ha valóban pénzcsináló mûhelyed van, vagy netán fiatal multimilliomos lennél, akkor tekintsd semmisnek a nem titkoltan szarkasztikus hozzászólásomat!
540 euró, vagyis 139 ezer forint.
Kicsit már húzósabb, de ha azt nézem, hogy másfél évig szinte biztos a gépemben lesz, akkor már nem annyira 😊
ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.
Nem rendelnek.
Mert idegesíti õket, hogy az 9800 XT utána nem fog kellene a kutyának sem 😊
na mindegy, max megveszem bécsben
ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.
álljon meg a menet, ezek csak x800 pro-k
x800 XT nincs magyar árlsitában még így se...
hát van
én 105 ezer forint csak? 😊
KIRÁLYOS!! 😊
Majd ha lesz egy kis affinitásom a kérdéshez... egyelõre mással vagyok elfoglalva.
ON
Radeon 9800PRO-t fogok most venni. Mit kerestek ti, hogy ez nektek best buy? 😄DDD
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
Majd az asus meg abit egyedi kártyáinál már kevesebb.
Itt van a hír bõvebben...
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
2.: Emlékszel arra a kis csatira, amit elõször floppy-tápcsatinak néztünk? Amirõl kiderült, hogy egy olyan csatlakozó, amivel a Video-In és Video-Out csatlakozókat a ház frontlapjára lehet kivezetni? Na az a másik megoldás. 😊
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Most nézem csak én is "DirectX9 Shader Model 3.0 supported"?!?!
Na ez mi a rák?!?
Viszont ez is érdekes:
"More advanced graphics processors in terms of graphics features are looming on the horizon, but are slated to emerge sometime in Fall 2004."
Netán SM3 õsszel...?
VS EZ (csak a köcsög nem engedi direktben iderakni)
HINT: SM 3.0 vs ragasztószalag 😄
105eFt/db Sapphire meg HIS van a srácnak...
Ej ha lenne most ennyi pénzem... (...felesleges😊
Röviddel az ATI Radeon X600 és X300 modellek piaci bemutatkozása elõtt újabb információk jelentek meg a Radeon-család besorolásáról. Ezek szerint az X800 XT Platinum Edition mellé egy alacsonyabb órajeleken mûködõ X800 XT kerülne a listára. A PE 525/1120 MHz (GPU/RAM) órajeleivel szemben a sima XT csak 500/1000 MHz-es ritmusban dolgozna. A sima X800 XT-t az ATI az NVIDIA GeForce 6800 GT kihívójának szánja.
Eddig az X800 Prót szánta a kanadai gyártó az NVIDIA GeForce 6800 GT, az X800 SE-t pedig a GeForce 6800 ellenfeléül, ám most az egész terv egy kicsit elcsúszik. A közvetlen konkurensek így teljesen egyenértékûek egymással: mind az NVIDIA, mind az ATI kártyái azonos számú futószalaggal szállnak szembe egymással – logikus döntés az ATI részérõl. Valószínû azonban, hogy nem minden gyártó fogja készíteni a sima XT-t.
X800 XT PE – GeForce 6800 Ultra (16 futószalag)
X800 XT – GeForce 6800 GT (16 futószalag)
X800 Pro – GeForce 6800 (12 futószalag)
X800 SE – eddig nincs konkurense az NVIDIA részérõl (8 futószalag)
Az X800 Pro kártyák kisebb mennyiségben már kaphatók, és a többi változat is a kereskedõkhöz kerül júniusban. Az X800 XT PE valószínûleg csak június végén lesz elérhetõ. Az NVIDIA az összes GeForce 6800 variánst egy idõben fogja piacra bocsátani a hónap folyamán.
Természetesen a beállítások nálam is a legjobb képminõségen vannak.
Furcsa, fõleg a 3dmark 2001 eredmény, ahol a tuning 9800Prom többet hoz mint az X800Pro.
Ahogy szállingóznak a tesztek, a másik 2 eredmény korrektnek tekinthetõ.
Nem bántani akartalak, hogy leírtam. Sõt, egészen hosszú kis "cikket" írtam a tiédre, ami a rohadék SG fórum miatt elszállt. Nyomtam, hogy mehet, aztán ment is... a csába. Elszállt, úgyhogy 2 ideges mondatba sûrítettem bele a mondanivalómat.
Asus P5E x38, Core 2 Duo E8400@3600mhz, Geil Ultra 4*1GB/1066mhz, Sapphire HD 4870 OC , Chieftec 550W, Cooler Master Hyper TX2, Samsung 500GB
de ezentul a faszom irogasson nektek tájékoztató jeleggel teszteredményeket
With the NV40, NVIDIA decided to add PixelShader 3.0 support. ATI instead chose to stay with PixelShader 2.0 although the did move up to PS2.0b. They have done some improvements like increasing the instruction lenght from 150 to 1500 but there are no new features. When speaking to them about why they didn't go with PS3.0 they claimed that they didn't think this was necessary right now and that most of the PS3.0 features could be accomplished with PS2.0b anyway. it is hard to speculate right now if this is a bad move or not on their part since we do not know how extensive gamedevelopers will use PS3.0 features in upcoming games but, NVIDIA is definitely working hard in trying to get developers use PS3.0; if only for performance gains.
e szerint igazábol alig van értelme, és arrol van szo mint amit mondtam több köze van a marketingnek a nagy ps szám váltásnak, mint az általa nyujtott képességeknek.
http://www.bjorn3d.com/_preview.php?articleID=457
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
2001SE: 17996
2003: 6354
Aquamark 42733
a te alaplapod+procid került kb 90e Ft-ba
az nforce2 konfig meg kb 30e Ft