5974
  • Punker
    és sokkal kevesebb áramot zabál.
  • DanielT
    Off:

Nézd meg a teszteket és kiderül: AMD. Olcsóbb(felső kategóriában már nem) kevésbé melegszik(fordult a kocka), és egyértelműen gyorsabb játékra.
  • geri15
    Jaja, köszi hogy mondod, gondoltam rá én is, hogy egyszerre több helyre is kiírom. Én igazából nagyon nem szeretnék venni nVidiát, valahogy távol áll tőlem, én mostmár mindig Ati-s leszek :) Már csak abban gondolkodok, hogy Inteles vagy AMD-s rendszerem legyen-e.. jobban bízok az Intelben, de az AMD olcsóbban kijön.. [CONFUSED]

Mind1, valahogy csak alakul :) És azt mondod adnának 60-70et a prociért, alaplapért, és videókariért?
  • [Jakuza]
    Tarts tobb vasat a tuzben , menj a HWSW bolhapiacara is.
    Amugy az en konfigom sem volt 100K-nal tobb (ill 102k volt de benne volt a 2500Ft szallitasi koltseg) es megusztam a bovitest kb 30kbol.
    Mondjuk az Iponnal azota elfogyott a Leadtek Extreme 6600GT, es annak iszonytatoan olcso volt az ara (41k).
    Bar van most nalluk 38ert Inno 6600GTjuk is bar nem egy kategoria a ketto, minoseg teren.
    De ha csak az olcsosag szamit, akkor mondom a Depo listaja szerint a legolcsobb turheto konfigot.

Chaintech VNF4 Zentith VE 17.440 / 21.800
    AMD Athlon64 3000+ DOB+Huto 26.400 / 33.000

Es a videokartyan lehet sporolni is ha pl az ember vesz egy
    Sapphire Radeon X700PRO retail 128MB kartyat. 24.300 / 30.375
    de az Inno 6600GT-vel sem dragabb akkor a cfg 93Knal a tobbire nem kell koltened mert memoriad es a tobbi hardver megvan.
  • geri15
    Oks, részemről sem, csak blöfföltem
  • IMYke2.0.0.0
    Részemről eddig sem volt harc.
  • geri15
    Nemis, mer az én nagypapámé :D
  • geri15
    [Jakuza]: akkor mindjárt indulok is az apróba :) Egyébként már csak vevő kéne, mert ha 60ér elmenne a gép, akkor tényleg meglenne ^^

Imyke: figyu, hagyjuk abba, okés? :) Tudom hogy versenyben van a karid, mivel a 9600-asok (nemtudom hogy chipváltozatással vagy anélkül) de a 9500-ösök leszármazottai, azokat számozták át. De komolyan hagyjuk ezt abba oké? :) [BÉKEJOBBOT NYÚJT]
  • [Jakuza]
    Vazz mar megint ellopta valaki a nagyapam szoveget. :P
  • geri15
    ilyen az élet? hát akkor lehet h nem kérek ebből a részéből.. egy végzős haveromat idézem:
    "Az életnek szar az íze, de hogyha belekóstolsz akkor lehet hogy megszereted. De ettől még szar."
    nem kicsit van igaza..
  • IMYke2.0.0.0
    Mellesleg a gépem:
    AMD 1700+ (1466 MHz), 2*256 MB DDR (266 MHz), ATI [BBA] Radeon 9500 Pro [128 MB, 275/270 MHz], 19" LG1915S TFT.

S még mielőtt szólnál, finoman megjegyezném: a 9500 Pro simán versenyben van a 9600 XT-vel.

• [Jakuza]
    Osszeszamoltam neked mindent az elobb.
    Ha eltudod adni a cuccaidat annyiert amit irtam es ha van most 20k osszeged akkor 15-20nal nem is kell tobb a bovitesre igy marad 40k-d bulira, ruhara, stbre.
  • Punkerwork
    engem nem zavar a reakciód, de szokj hozzá hogy ilyen az élet, és mi még csak nem is rossz indulatból mondtuk amit mondtunk.
  • geri15
    Jó okés... de akkor is, nem mondom hogy atom kártya, csak ha egyszer az embernek ez van, akkor ez van, ezz kell beosztani, és qrwa rosszul esik ha legányozzák, ennyi.

Elnézést kérek Imyke, meg a topik többi lakójától, tényleg túllőttem a célon.
  • geri15
    Persze, de másfél havi melóból max 60 ezer jön össze, ami elsőre pont elég, de azért vannak más szükségletek is (ruha, bulik stb.) :)
  • Punkerwork
    ne rágj be, te kezdtél el hülyeségeket beszélni, és mikro elmondtuk hogy ez így f@szság megsértődtél, azzal nincs gond ha régi kártyád van, de ha azt mondod hogy atom jó stb az elég nagy butaság.
  • geri15
    Jólvan. Te meg nem tudom hány éves korodhoz képest egy 10 éves szintjét nem ütöd meg, amilyen vehemenciával legyánoztad a karimat. És nem rinyálok, azt éppen Te teszed. Mellesleg mindent kell tudni az embernek? És mi az sületlenségeket hordok össze? Itt tuti a doom3-as dologra gondolsz.
    Nagy hiba, hogy az emberek egyenesen lenézik azt és annak a cuccait, ami nem üti meg az ő szintjüket, ezért ócsároltad a kártyámat. Ha neked se lenne valami 100 ezres kártyád tuti máshogyan állnál hozzá a dologhoz.
  • Punkerwork
    ha melózol akkor lesz pénzed nem?
  • geri15
    Az is igaz, erg0 muszály még ebben az évben összeszedni a lóvét. Robbantsak bankot? :)
  • geri15
    Nem egészen. Június közepétől arcüreggyulladásom volt, mostanra épültem fel, és jövő héttől meló egészem szeptember 1.-ig. Igen, ezt hívják egyéni szoc. problémának. Valamikor majdcsak meglesz, anyway köszi a biztatást :)
  • [Jakuza]
    Elmondom neked miert nem jo a jovore.
    Mert a mostani cuccod bagot nem fog erni, mert nem akar majd senki sok penzt adni egy ugymond elavult konstrukciora.
    Tehat sokkal nagyobb kulonbozetet kell majd fizetned. Viszont most gyakorlatilag meg van eselyed jo aron eladni ezeket a termekeket, es 15-20k kitermelese nem egy bonyolult feladat.
  • IMYke2.0.0.0
    Nem akartam a korodra utalni, de mégis: 17 éves korod ellenére igen csak alulról közelíted a szükséges intelligencia és kulturáltsági küszöböt.
    Mikor "bazmeg"-eztem neked?
    Amennyiben nem esett le: akkora sületlenségeket hordasz itt össze-vissza [ráadásul, egyik HSZ-eddel agyoncsapod a másikat], hogy már azt sem hiszem el, amit kérdezel!
    Gondolkozz, ha tudsz és fogadd el azt, hogy a legtöbbször durvának, keménynek tűnő hozzászólásoknál is vannak durvábbak - én még a közelükben sem vagyok.
    A rinyálást pedig szerintem hagyd otthon.

• Punkerwork
    nyáron simán össze tudsz szedni annyi pénzt amennyi hiányozna.
  • geri15
    Köszi a tippet, valószínűleg hasonlóképp fogok tenni, csak még az a kérdés mikor, valszeg csak jövőre, akkor meg már nem fog ennyit érni a gépem :(

De az elgondolás egyáltalán nem rossz, köszi
  • geri15
    Jólvan Imyke ezt légyszives most hagyd abba, jó?! Bazmeg te már felnőtt ember vagy rendes keresettel, megengedheted magadnak hogy high-end géped legyen, de ugyanezt egy 17 éves gimnazista nem teheti meg.
    Minden tiszteletem a tiéd a fordítási munkáid miatt, de megkérlek ne becsméreld a verejtékes munkámmal összekapart gépemet. Köszönöm szépen.
  • Zsoldos
    Ha a 9800pro elavult, akkor a 6600gt is az..
    nincs nagy kulonbseg koztuk, csak foleg 3dmarkban
  • [Jakuza]
    En tudod mit tennek a helyedben, ha eltudod adni 20 korul a VGAdat ?
    Eladnam, a lapomat es a procimat is. Ahogy nezem kozel 35-40ert eltudod adni valami madarnak, akkor maris van 60k-d, mint emlitetted 20k koruli osszeged van, ami azt jelenti hogy van 80k penzmeg az uj gepre.
    Gyujtesz meg melle 15k koruli osszeget es tudsz venni egy 64bites AMDs rendszert, PCI-Es kartyaval es nem Ultras lappal.
    Csak szemleltetes keppen.

* 1 darab Socket-939 AMD Athlon 64 3000 BOX (HUTOVEL) /bruttó 33,500 Ft/
    * 1 darab PCI-E LEADTEK px6600gt extreme 128mb tdh, dob, /bruttó 41,623 Ft/
    * 1 darab CHAINTECH vnf4 zenith value 939 nforce4 alaplap /bruttó 22,937 Ft/

Tehat ez is azt tamassza ala, hogy mar nem erdemes 40K-s AGP kartyaba beruhazni, ami kesobb nem mukodik a PCI-Es rendszerekben.
  • IMYke2.0.0.0
    Megnéztem volna azt a "hibátlanul futott"-at... Legfeljebb 800*600-ban tudtad max részletességen futtatni.
    A 9600 XT akkora gány, hogy leírni se lehet.

• IMYke2.0.0.0
    "...még 1-2 évig minden játékot vinne, és nem is akárhogyan".
    Ezt sürgősen verd ki a fejedből!
    Legfeljebb a 2005-ben készültekre, azok közül is a kalandjátékokra, 3D-s logikai játékokra és a max 1024-ben futtatható autós játékokra gondolhatsz.
    Amennyiben láttad az E3 prezentációkat, tudod, hogy pl. egy Unreal III már nem indul el X800 alatt.
    Ha ma a kezedbe kaparintod, akkor a Battlefield 2 megmutatja, hogy egy 9800 Pro szart se ér...
    Soroljam?!

• geri15
    köszi, akkor nem veszek. Csak kiváncsi voltam hogy érdemes-e pénzt kiadni rá, vagy majd ha lesz új gépem, ami már PCI-E-s lesz akkor abba egy izmosabbat
  • Punkerwork
    figy én 9800Pro-ról váltottam, hidd el hogy rohadtul nem érdemes pénzt költeni már rá.
  • geri15
    doom3 már a 9600xt-n is hibátlanul futott, nem is lassan, nemtudom miről beszélsz.
  • geri15
    johh, bocsi akkor rögvest rohanok a legközelebbi boltba és veszek egy új 6600 GT, jó? mer az nem elavult... grrr..
    nagyon jól tudom hogy nem friss technika, de ettől függetlenül még 1-2 évig minden játékot vinne, és nem is akárhogyan
  • [Jakuza]
    Eltudod adni a kartyadat 20ert hasznaltan. Ha hozzateszed a 20 koruli osszeget, akkor mar nemcsak 9800Prot tudsz venni, de kb majdnem ugyanannyiba kerul egy 6600GT is.
    Bar en mar nem ruhaznek bele AGPs kartyaba ekkora osszegeket.
  • IMYke2.0.0.0
    Hidegfront van, látszik...
  • IMYke2.0.0.0
    Tegyél egy próbát mondjuk a Doom 3-al és megtudod.

• Punkerwork
    mi van ma az emberekkel? mindneki meghülyült? miért? azért bazze mert 3 éves technika elavult.
  • geri15
    Miért? Fejtsd ki pls, ez érdekel!
  • Punkerwork
    9800Pro már halott dolog :(
  • geri15
    Visszaolvastam, okultam :) milyen agresszívak vagytok

Más: nemrég szerzett 9600XT-m be tudnám cserélni egy vadiúj 9800Pro-ra cirka 20 ropiért. Először is megéri-e szeritetek, és mennyivel lesz gyorsabb a 9800Pro? Egyébként egy Sapphire 256 megás modellről van szó.