8009
Avagy az nVidia NV4X
-
Since #4844 55 fokra felmegy a proci, és a speedfan cou előtt tűz jel van...vagyis növekszik a hőmérséklet -
fatallerror #4843 éncsak annyit tudok h a PCI-e az 75W-ot vesz fel max -
#4842 Lövésem sincs mennyit ad le a PCI cucc,talán a kézikönyv irja. -
fatallerror #4841 úgynézd meg h pl a 12V-os ágon valóban 12V megy e vagy az 5V-oson 5 -
Since #4840 és mennyi feszültséget kell hogy felvegyen a videókártya? -
#4839 alant linkelt everest is mutat feszt,vagy a speedfan progi is.
De a tutkobb valami feszültségmérö müszer -
Since #4838 Az nincs -
fatallerror #4837 hát feszültségmérővel kell a tápokat is szerintem -
Since #4836 Hogy mérjem le? láma vagyok -
fatallerror #4835 mérd meg a feszültségeket,hogy leadja e a megfelelő feszültséget a tápod -
#4834 Okés, de légyszi arra is válaszolj, hogy hány fok az ami még normális. Mert ugye ha 127 fokig felmehet, akkor senki nem venne rá zalman hűtőt.
És nem szeretném első nap kinyírni a kártyámat. A kisördög meg buljál bennem, hogy felhúzzam mondjuk 500/1000 -re. :-)
Mi annak a proginak a neve, ami beállítja a szerinte még működő frekvenciát?
Ja meg a lényeg, még nem nyúltam a karihoz (500/900). Lefuttattam 3DMark05 -öt az általad említett (köszi mégegyszer) Rivatunerrel a háttérben, ami szorgosan jegyezte a hőfokot. A 10 perc lefutási idő alatt a max hőfok 78 fok volt. De ha ki lehetne átlagolni, akkor az cacc/kb 74 fok lenne.
ezek alapján a hűtőről mit lehet mondani? Jó, vagy nem? -
Since #4833 A táp nemjó azt mondod? Megnézem most a tápot, csak mondd meg milyen info kel neked róla... -
#4832 PCIe karikon nics tápcsati, mert ötbb áramot tud fölvenni az alaplaptól. Ha túlmelegedne a kártya, akkor azt kiírná, és visszavenne az órajelen. Szal nagy valószínűséggel táp gebasz, Prescotthoz Paks kell tudod... -
Since #4831 Nemtudom pontosan, majd mindjárt megnézem...Egyébként van az eagle 6600ason tápcsati? PCIe. Nemtudsz valami tanácsot adni? -
#4830 Milyen aza 400W -os táp? Ez tuti táp lesz szerintem... -
Since #4829 Sziasztok lenne egy nagy problémám...Geforce 6600-as PCIE-es kártyám van és az összes játék fagyogat...A kötvezkezőképpen néz ki a dolog...A monitorom 5 perc játék után sleep módba kapcsol és újraindítja a gépemet...Próbáltam szűz xpt- SP1 SP2-es xpt felrakni ugyanaz a gond, nem oldotta meg...Próbáltam az összes lehetséges nvidia drivert, azzal se ment... Mivel integrált hangkártyám van gondoltam az nem tetszik neki, letiltottam, de nem segített...Arra is gondoltam hogy esetleg a tápegységem nemtudja kiszolgálni a vidkártyát, de utánanéztem és 400W tápegységgel mennie kéne. Azért leírom a configomat hátha valaki tud nekem adni tanácsot...Intel proci 3 ghz, 2 GB ddr2 533 mhz ram, Geforce 6600 PCIE kártya, SATA vinyo. Köszönöm a lehetőséget és várom a kommenteket izgatottan... -
#4828 127 teljesen jó, mérnökök erre lőtték be, ezen nem is tudsz állítani.
Amúgy mondom, sztem a procid nem hajtja ki rendesen a kártyát. GTA SA meg csinál fura dolgokat.
-
#4827 lenne 1 kérdésem:
vagyis több:
milyen drivert rakjak fel?
a tünetek a következők:
tesztjátékok: CS:S, pop WW, pop SoT, nfsu2
cs:s
eléggé feltűnően rajzolja ki a falak sarkait,ajtofélfákat, darabos képmozgás, stb stb, mindez 120-180 FPS kiirás mellett
minden képpont külön külön megszámolhato,annyira feltűnően teszi ki a képet monitorra
pop ww:
szétcsuszik a kép (mintha a felső része,amit az 1. kártya készit,az gyorsabb lenne,mint a 2.) vsync ide vagy oda
éles fal nincs, ha a kamerát körbe körbe forgatom (pl. 1 oszlopos teremben),akkor az oszlopok felső fele megy tovább, az also részét meg kb. 0,8-1,0 mp után rakja hozzá
blur 1000L :(
ha a DNA forceware 2.0.7777 -t rakom fel,akkor az SLI Antialiasing render módban tökéletes minden,csak épp a max fps 25 (!!!)
aztán:
1024*768*32: fps: 80-110, de a kép az olykor olykor meg-megáll 1-1 mp-re, holott az aktuális FPS számot irja ki a fraps nevű progi,ami ált. 80 felett van (???)
pop sot:
szétcsuszo kép hiba, de legalább folyamatos...
nfs u2:
képszétcsuszás, kockásodás, ha nagyon fényes részre érek, akkor feltűnően leeső FPS szám...
tesztelt driverek:
77.56, 77.77, DNA forceware 2.0.7777, 78.01, 78.11 (a 78asoknál még SLI beállitásnál is kifagy a rendszer induláskor)
szoval mit tehetnék még?
minden drivernél fennáll az összes leirt hiba :(((
ja,és ha bárki meg tudja mondani,hogy lehet a TV kimenetet is aktiválni,ha az SLI mod aktiv, azt nagyon megköszönöm :) -
#4826 Köszi!
Egyébként az fura, hogy ha odahajolok a karihoz érzem hogy árad a hő róla, fűt rendesen. A réginél ilyen abszolute de nem volt. Ez érdekes.
Ami még érdekes, hogy bár a 3DMark 3x -os érték kimagasló, de a játékok alatt nem igazán látom a teljesítménybeli különbséget. Konkrétan a GTA-SA néha beszaggat! Ez durva nem??
A FEAR ősrégi betája meg korrektül megy, ott teljesen máshogy nézett most ki, pl ahogy a robbanásnál görbül a tér, régen nem volt ilyen.
Meg a HL2 - Vízveszély pályája is hát, egészen szép volt, pláne a víz!
A GPU hőfoka meddig mehet fel? Mármint ami még nem okoz kárt? A "meglassulási küszöbe" 127 fok. Ezt magától rakta.
Énszerintem 127 fokon már nem hogy elég a kártya, hanem atomokra bomlik, vagy nem?
-
cseneles #4825 ez kamu!
nekem is 6600GT van Zalman-nal PCIE változat!
de agp-re is rámegy! -
#4824 napkózni=naplózni -
#4823 Rivatuner tudja napkózni a hőmérsékletet.
Procidat följebb kéne rántani, és akkor rendesen kihajtaná a kártyát...amúgy kb stimmelnek az eredmények... -
#4822 Pl:everest home ami mutatja a hömérsékletet. -
#4821 Köszi, majd holnak kiszerelem, most nincs kedvem.
De milyenek az általam írt eredmények??
A hőmérsékletet ti mivel méritek? Van valami ami folyamatosan rögzíti a hőmérsékletet, mert ha csak az nvidia ablakra váltok, akkor az 72 fok de rögtön (0,5 pásodperc) és lejjebb ugrik. Kizárt hogy ilyen gyorsan lehűlne. -
#4820 "Az hol tudom megnézni, hogy a memóriál hány ns -osak??"
Leveszed a memórihűtőt (ha van), és megnézed mit írtak a memóriára. -
#4819 Húha de sok elgépelés lett.
Na meg ráadásul az 5900XT a 3DMark05- öt nem PS 3.0 val vittem, mivel az azt sem tudja mi az. -
#4818 Na ma megvettem a kártyát. Az alapórajel 500/900 Mzh. Az hol tudom megnézni, hogy a memóriál hány ns -osak??
Alapórajel, 3DMark05 defaults: 3196 pont
A régi FX5900 XT vel ugyanez: 1125 pont volt, bár ekkor a procim 3,0 Ghz volt!!!
Ha csak a windows megy, meg a TV tuner kari egy ablakban a hőmérséklet: 47 fok.
Terhelést még nem néztem. Egyébként is hogy tudom megnézni, gyorsan átváltok a nvidia ablakára?
Ezek az eredmények jók szerintetek??? -
#4817 Tudna valaki segíteni abban, hogyha egy 6600GT kártyára felrakok egy Zalman vf700alcu hűtőt, akkor a kártya gyári ramhűtőjét rajta lehet hagyni? Mert azt olvastam, hogy a Zalmihoz adott ramhűtő bordákat csak megreszelve lehet felrakni. -
#4816 Hát igen, a többihez meg gépbe is kellene rakni. :(
De én eddig mindig egy bontatlan dobozt kaptam. Így csak kézrátétellel tudom megállapítani. Na majd ma megálmodom veszek e holnap valamit. :) -
#4815 Ilyen Mhz adatokat énse láttam még dobozon,de a ns-re vissza, valahol azt irták nekem az okosabbak hogy a memon levö számsor legvége jelzi a ns-t.
Csak ugye ahhoz a kikell kapni a dobozbol a cumot. -
#4814 A dobozon fel van tüntetve a memória, GPU frekvenciája és hogy hány ns -es a memória?
Mert pl. az aktuális kártyámon ez a 3 adat nem szerepel. Igy ha a boltban megnézem, hogyan tudom mindezt megállapítani? -
d4v1d #4813 Aha az lehet.mind1.Akkor is ilyen kártyát veszek.Eddig elég sok jót hallottam róla.Nekem tetszik.+egész jól lehet húzni is. -
#4812 talán Dual DVI-t akartak írni,mert annak legalább van értelme. :D -
d4v1d #4811 OK! Köszi az infót! Ennyivel is okosabb lettem.
Csak azt nem tudom hogy miért írják, az AGP-s alá, hogy dual VGA támogatás.Lehet hogy elírták.Végülis mind1. Kösz mindent!!!
D4v1d
-
#4810 annyiér már megéri megvenni -
#4809 nem! nincs olyan hogy két AGP lenne egy deszkán!
helyette van a PCI-ex-es foglalat.abból már van olyan hogy kettő van egymás mellett,sőt már van egy olyan Gigabyte lap amin 4 ilyen PCI-ex foglalat van!
És csak ezekbe lehet rakni 1 VGA-nál többet! -
#4808 Mi a véleményetek a Club3D 6600GT kártyáról?? (teljesítmény, hűtője jó?, tuning)
Esetleg van valakinek ilyen kártyája? Ha igen mi a tapaszatlata?
Most ezt 40500 HUF -ért adják nekem.
Megéri megvenni? -
d4v1d #4807 na jóvan.Akkor kösz mindent. Hello. -
d4v1d #4806 mert ha ez a kártya dual vga-s, akkor biztos van olyan lap amin 2 agp foglalat van.Vagy nem? ÉN nem tudom azért kérdezek. -
#4805 nincs és nem is vót!