GeForce 6 series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kirol
Igen arra gondoltam, mármint a pöckökre.
Hát én most egyenlõre hagyom, ahogy van alapon, mert most pénzem sincs hûtõre (mennyibe is kerül a Zalman VF700 Cu,vagy VF700 Al-Cu??), meg szerintem így is nagyon megy. Szerdán vettem azóta kipróbáltam pár játékot : Battlefield 2, Fahrenheit, FEAR beta (majd a demóra leszek kíváncsi), MOHPA (itt az elején a kikötõi csatánál, amikor a hajón menve kell lõdözni, hú a VÍZ, meg a többi iszonyat jól nézett ki), Doom 3, Riddick : na ez el sem indult, kiírta, hogy legalább 1.3 OpenGL driver kell, hát szerinte a 77.76 -ban nincs, ezen meglepõdtem.
Na a lényeg, hogy az én jó öreg gépemen (most szeptember elején lesz 2 éves ) alap órajelen minden úgy megy, mint állat. Ráadásul olyan a pályafutásom alatt még nem fordult elõ, hogy AA, AF -et bekapcsolhassak, kivéve a HL2,na de tudjuk miért, a 6600GT vel meg pl. a Colin 2005 8AA,16AF -el száguldott, meg a töbinél is bár nem a legnagyobb AA/AF -el. Tehát jó kis kártya. Ezalatt a 3 nap alatt szerzett tapaszatlat alapján azt mondom megérte megvenni.

Narancs
Mert GYÁRI órajelen 80 körül még nem gáz. De ha húzni akarod, elszabadul a tüzes pokol. Ahhoz, hogy mondjuk 600MHz-en is 80 alatt tarthasd a GPU-t, jobb hûtõ kell.
Amúgy nem egészen értem mi menne tönkre attól, hogy leszeded a hûtõt. Ha a pöckökre gondolsz, azok kibírják ez fix. Karcolásra meg magasról szarnak.

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

kirol
Hát csak az eredeti hûtõ ilyen durvának látszó mûanyag kúpszerû bigyó, amit ha áttolnak a lyukon szétmeg így nem megy magától vissza. Na ha ez eltörik, akkor már soha nem teszem vissza. De nem is kell eltörnie, mivel mint írtam durva müanyagnak néz ki a mûvelet alatt sérülhet (karcolás) aztán azt meg észreveszik. Nem?

Na még egyszer s utoljára valaki mondja már meg konkrétan, ha egyszer kibír a kari gond nélkül 127 fokot, akkor miért cserélnek olyan sokan hûtõt? Mert ugye ez a mostani 80 fok még messze van a 127 -tõl, ha meg felhúzom, akkor sem melegedne + 47 fokot. Vagy mégis?

Narancs
Ha hûtõt cserélsz elvben elvész, mint ahogy akkor is ha tuningolsz. Az más kérdés, hogy senki a viágon nem fog rájönni. Ha vissza kelll vinni gariba, akkor õgyis visszateszed a gyári hûtõt.

FaithMeN
Tehát ha van egy 6800Gt-d SLI-be akkor már nem árt ha van egy 3800+-od!

MSI K8N SLI Diamond plus,A64 X2 4400+,2x Leadtek Px7900Gtx VGA,Corsair Twinx 4x1Gb PC4000,Seagate 2x250Gb Sata

deep
A processzor limit az, amikor a procid már nem tudja kiszolgálni több számítási adatot.A videokártya még bírna több fps-t megjeleníteni, de a proci már nem.Ez bizony a legtöbb játékkal így van ha 6800SLI-t, vagy 7800GTX-et használsz. Max 1600*1200 as felbontásban minden szûrõ legmagasabb fokozatra állítása mellett hozhatod ki a maximumot a kártyádból.
Ramore
Van valaki itt a fórumon, aki a 6600Gt karijára rátett Zalman700-as hûtõt, és a hûtõ alá rá tudta tenni a memóriahûtõket? Az lenne a kérdésem, hogy mivel reszelt le a pici hûtõbordák tetejébõl? Illetve, hogy a méretre reszelés után hogyan zajlott a felhelyezése, csak az öntapadós matrica lehúzásával, vagy pasztát is kell kenni alá?
soulhunter
ja,1 kérdés lemaradt:
mi az a processzor limit?

8800GT,A64 X2 3800+,A8N-E,2GB DDR,SB A2 Razer Db Magma patkány + Logitech Cordless Rumblepad2:) azért van leirva,h mindenki tja,mi a konfigom,ha bajom van...

soulhunter
köszi a linket, elolvastam...
a belövés megvolt...
csakhogy:
a legtöbb játék a alternate frame renderinget használja...
hehe 😄DD

ugy meg eléggé szétcsuszik a kép MINDEN JÁTÉKBAN...
orajelek azonosak, elvégre is 2 tök ugyanolyan kártyám van...
a bios is megegyezik, errõl gondoskodtak az üzletben, miután a "fogyasztovédelem" szó elhangzott 😊

viszont azért köszi a linket,mert ahogy olvastam, a processzor limit ált. 1024*768 -ig él, annál nagyobb felbontásokon megszünik (d3nál láttam ilyen irást)
szal ezentul kénytelen leszek mindent 1600*1200-on játszani, szétcsuszo képpel 😄

nahh, inkább eladom,sporolok 2 honapig, és veszek 7800 GT TDH-t 😊

8800GT,A64 X2 3800+,A8N-E,2GB DDR,SB A2 Razer Db Magma patkány + Logitech Cordless Rumblepad2:) azért van leirva,h mindenki tja,mi a konfigom,ha bajom van...

kirol
Akkor ha játék alatt a maximális hõfok 83, akkor ugye nem ajánlatos feljebb húzni?

Ha hûtõt cserélek, elvész a garancia?

Narancs
Játéknak nem kell...

deep
Vagy ha a játék nem támogatja...
Narancs
SLI még nem kiforrott. Ha a driverben nincs benne a játék SLI-s támogatása, akkor nem lesz tõle gyorsabb...

FaithMeN

MSI K8N SLI Diamond plus,A64 X2 4400+,2x Leadtek Px7900Gtx VGA,Corsair Twinx 4x1Gb PC4000,Seagate 2x250Gb Sata

deep
Gyorsabb lenne, ha volna ami kihajtja belõle.Proceszorlimit elõjön ám keményen.
Szvsz ezért nincs semmi értelme az SLI-nek jelen pillanatban.
soulhunter
ha nem lenne jol belõve,akkor kék halállal kiállna a rendszer minden inditáskor... (tapasztalat)

ugyhogy várom a tesztelõ cégek emailcimeit, driverek verzioját, egyéb mellékes beállitásokat,és modokat

továbbá SLI Dual GPU reprodukciora állitva CS:Sben az átlag FPS 88.64, ming Single GPU reprodukciora álltitva 89.81

szoval mi is ez a dual GPU VS. Single GPU?

nem kellene gyorsabbnak lennie a dualban?

ja,és egyesével nagyon faxán mûxenek, egyesével nincs semmi baj
(megjegyzem,hogy a 2 kártya BIOS-a is ugyanaz a verzioszámú)

FaithMeN
szerintem nincs jól belõve,nagyon érdekes,hogy a tesztelõ cégeknél normálisan mûködik

Narancs
Egy VGA-val mit csinál? SLI jól be van lõve?

soulhunter
tényleg nem tudtok tanácsot adni?

van még valami amit rédemes lehet tudni az asus kártyákról? mert eddig enkem az jött le hogy asus kareszek nem egészen azok a szabványos referencia kártyának is beillõ cumok hanem midnenfél extra/változtatás és hasonlok, hogy kárára válnak ezek vagy elõnyére azt még nem siekrült kdieritenem 😄

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

oksé thx, megnyugodtam 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

czky
Tehát! Jó a gyári és az Asus driver is.
A hõmérsékletet lehet mérni everesttel is!

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

ja emg még valami oylasmi votl hogy csak a saját progijával enged hõmérni..., ezt se tudom menyi a valóságalapja

nemtudom én több helyen is olvastam..., hogy igaz vagy nem nemtom...
amugy náald mia bizonyiték? hogy megy normál driverrel siv agy hogy igen is jók az asus driverek?

czky
Ez egy nagy baromság!!!
Nem volt az eszénél, aki ezt mondta.
Nálam a bizonyíték! 😊

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

énis erre gondoltam, egyedül azt nem tudom mgé hogy mennyi vagy vane egyátálán rá gari, meg iylesmi, dde majd még utána nézek 😊

ati2002
Ezt már én is hallottam, de általában meg lehet találni a mindenre megfelelõ drivert.

Amúgy vedd meg, a 9800pro-hoz képest is hatalmas ugrás.

----Abit NF7, 2800+Barton, 1GB DDR400, Gainward GF6800GT(425/1120)----

meg oylat irtak hogy asusnak elég rédekes saját driverei vannak és hogy sima driverel nem is emgy csak sajátjával, ez igaz? 😊

személyesen ismerem a ygereket egyik elgjobb haverom..., és tudom miért ilyen téren nincs benne simli 😊

ati2002
Ne hagyd ki! (azért nézz utána miért adja el...<#papakacsint>)

----Abit NF7, 2800+Barton, 1GB DDR400, Gainward GF6800GT(425/1120)----

Narancs
128 megás se rossz vétel ennyiért szvsz.

asus v9999 a rendes neve de 6800gt bõl 😄 elég idegesitõ ez az állandó asus félreszámozás 😄

asus is? azt olvastam hogy van 128 emgás és 256 emgás verzio is és õszintén szovla ez spec nem maradt emg benne hogy ez msot melyik is

Narancs
6800GT nagyon megér 40K-t...

azt vágom én csak egybe mondtam az "életszemléletem" 😛

Alaplapomaz jó, csak lehet táppal vannak problémák

nekem mindig azt mondták hogy alaplapon és tápon nem érdemes sporolni sé valahogy énis igy látom a helyzetet 😄

aha 😊

350es?

jah és 420 W-os

jah és agp-s lenne a drága

chieftec életgaris, miért? 😊

Thanatos neked milyen tápod van ha már itt vagy? :-)

hi!
szeritnetek egy asus 6800gt kártya hazsnáltan (pár honapos) megér 40k-t? havertol venném 😊 9800 pro-ról váltanék, igy is megérné? 😄
elvileg tuti minõség, nem agyonhúzott, nem nincs benne semmi susmák...

Most kipróbáltam egy másik játékkal 10 percig bírta...De legalább több ideig bírta mint a battlefield2...

Hali uncsitesóm egy 6800 msi 256 mb 350/1000 meghuzva 450/1125 re a köv köritéssel Ausus p4p800 Extreme deluxe 4 db 512 geil ram 3.2 prescott (zalman tuninghûtõvel huzva 3.8 ig) 5980 hozott ki a 3d mark 2005 bõl a szemem elõtt alig akartam elhinni.

Narancs
Szerintem ez nem így mûküdik...ha mást nem tudsz tenni, akkor vidd vissza a boltba, és mond el mi a panasz. Le fogják tesztelni, ha nekik is fagy akkor meg kicserélik.

És ha megnézem egy gyengébb játékkal? Az nem veszi igénybe annyira a videókártyát így nem kell neki annyi szufla gondolom :-) Ha régebbi játékkal megy akkor tuti a táp a rossz nem?

Narancs
márkákat nem mondanék, amelyik súlyra kurva nehéz az tuti jó...
De DTK téllleg jó táp, lehet a VGA gyárilag szar.

nem a 400W-al van a baj..