8009
Avagy az nVidia NV4X
-
Zsoldos #6368 A vga-k tesco gazdasagosa..
es csak 2-3 ezerrel olcsobb mint egy rendes marka. -
#6367 az a baja hogy kinai gyerekek rakták összes akik hét évesek és kényszermunaktáborban vannak de arra jók hogy keleteuropába videokarit gyártsanak
:( -
Tompika5 #6366 Szevasztok.
Én is megutáltam az Inno3d gf600gt kártyámat.
Karácsony előtt vettem egyet(pécsett), és a cimborám is egy másik helyen szintén vásárolt egy ugyanilyet(AGP-S mindkettő).Két teljesen különböző gépfelépítésben is teszteltük.
Mind két kártya lefagy ,szemetel,szétesik a kép, kékhalál stb.
Vissza fogom vinni azt hiszem, remélem kicserélik.
Valaki elmagyarázná mi a hibája ennek a szériának?
Mi ez a HSI probléma?
Előre is köszönöm.
-
#6365 a mostani innok esetében az AGP-s tipusú 6600GT októberi és azutáni gyártásúakkal van gond a HSI miatt.. -
#6364 Azért közben csak olvasgattál ott mert Gigabyte-re váltottál :) -
#6363 Nekem is volt Inno kártyám, nem volt vele semmi probléma. -
#6362 Eddig én is inno3d tulaj voltam, és semmi bajom nem volt vele. Egyelőre szinte el vagyok ájulva ettől a Gigabyte-tól... -
#6361 Kösz. -
#6360 nekem meg ajánljatok végre 1 rohadt oldalt,ahonnan leszedhetem a legfrissebb Club3D 6600GT BIOS-t,amivel müködni fog ez a még rohadtabb SLI rendszer, FPS limitált a játék vagy sem!!!
már csak azért is,mert láttam én már Dues Ex 2-t futni 85 FPs-sel is,mig nálam SLI alatt 1024*768-on közép beállitásokkal sem megy fel 30-34 fölé!!! -
Zsoldos #6359 Na majd akkor a refreshlockert jon a maglya :) de ez nem olyan sulyos, kaphatsz fajdalomcsillapitot az eleven egetes elott.
Na szal nalam furamod lassitott par % -t, ha ment, ezert nem tetszett -
#6358 Pedig pont arra számítottam, hogy te leszel az, aki most elevenen máglyára küldesz.
Érik az embert meglepetések. :) -
#6357 Én a refreshlock nevű programot használom. -
Zsoldos #6356 Inno tulaj vagyok es eddig meg egy markat sem utaltam ennyire mint ezt :) -
#6355 Meg tudnátok mondani, hogyan kell beállítani azt, hogy a képfrissitési frekvenciát ráeröltesse a driver minden programra? ( pár játék 60hz-re teszi magát) -
#6354 Na látod, ez a különbség az Innovision és a többi gyártó kártyája között. :Ð
(mielőtt az Inno tulajok a fejemet vennék, természetesen erősen sarkított és poénra vett a fenti mondtat, de egy csipetnyi igazság azért lehet benne... :)) -
#6353 Nahh... Kicsérték a kártyát egy Gigabyte-ra, bár azt mondták, hogy az inno3d-nek sincsen semmi baja.
Beraktam az új kártyát (elég megnyugtató a hűtője :D), feltelepítettem, amit fel kell, csináltam néhány újraindítást, aztán megnéztem, hogy mit csinál azokkal a programokkal, ahol a kép csíkozott/szétesett, és nyomát sem láttam ezeknek a hibáknak. -
#6352 A kétmagos procikkal foglalkozó topicba belinkeltem egy tesztet, egy béta Quake 4 patchal. Ha jól tudom ez az első fecske, ami már tényleg kihasználja a kétmagos rendszert. Ám ott is nagyszerűen lehet látni, hogy istenigazából továbbra is a VGA a szűk keresztmetszet (1600x1200, 4xAA eredmények - mindegy milyen proci, 64-66 FPS). -
Zsoldos #6351 Hat ott mar gyanus valami :) -
#6350 hát most akkor csak bámulok,és vakarom a fejem,mert nem értem ezeket a külömbségeket
de azt is tom,h csak én vok hülye
bár valszeg a fraps a hibás,mivel 20 FPS-t ir ki full folyamatos megjelenitésnél jopár játékban :) néha meg 80-at ir ki,és szaggat... -
Zsoldos #6349 Mivel ez ellentetes barmilyen netes tesztoldal eredmenyevel enis azt mondom, hogy valami ott csunyan el lett merve :) Az x2 3800+ jatekok alatt a 3000-3200+ -hoz hasonlo teljesitmenyt produkal altalaban. Az meg hogy egy adott vga-hoz milyen proci kell.. van progi amivel egy gigas proci is maxra hajt egy 7800-t, es van amihez 4000+ se eleg. Nincs fix optimum szvsz. -
#6348 A "deszkám" már elég régi, MSI 745 Ultra, amin egy 2200+-os proci van. Tudom, hogy nem valami nagy cucc, de amikor vettem, akkor még első osztályú volt.
És abban is igazad volt, hogy lehet gyengén nézelődtem, mert nem tudtam, hogy melyik az a fórum, ami hiteles lehet. Valamint abban is igazad van, hogy naív voltam, hogy azt hittem, hogy az inno3d minden kártyája jó lehet. :/
A Rivatunerrel sajnos nem tudtam úgy beállítani a gépet, hogy "csíkozzon", úgyhogy ma megpróbálom becserélni egy másik típusra. -
#6347 A mai játékok döntő többsége nem CPU, hanem VGA limitált, főleg az FPS-ek, a Serious Sam-et nem igazán ismerem, de kétlem, hogy egy jól megírt FPS játéknál sokat számítana az, hogy milyen A64 van a gépben...
Egyébként én is láttam már A64 3800+ X2 konfigot, konkrétan játékok alatt lassabb volt alaphangon, mint a 2200Mhz-en futtatott 3000+ proc... -
#6346 nem tudod miről beszélsz...
1: 7800 GTXhez önmagában kevés 1 3200-as proci...
2: 6600 GT-hez tényleg elég 1 sima 3200-as proci...
3: TAPASZTALTAM: 1ik ismim számtekos,és "poénbol" rendelt 3800-as X2-est az üzletbe...
a konfig lenn olvashato, mivel az én gépemben cseréltünk procit :) (rohadt nehéz volt a vizhűtést ki + be rakosgatni)
nahh,akkor tapasztalati rész jön:
Serious Sam 2: (1280*1024*32, HDR ON, stb stb)
3200+:
1 kártya: 20 FPS, 2 kártya: 20 PS
3800+ X2:
1 kártya: 38 FPS, 2 kártya: 52 FPS -azért itt jokora külömbség látszik... khmmm...
megjegyzem: azért ezzel teszteltem, mert ez az 1etlen játék, ami 25 FPs alatt megy ilyen beállitásokon :) -
#6345 milyen deszkád van? Asus, Club3D a via chipsetes dolgokkal van most bajuk de egy chipset frissítés segíthet.
Leadtek, Gigabyte, Gainward 6600GT-kel nincs gond...még. -
#6344 "El kezdtem kutakodni, hogy máshol is előfordult-e hasonló probléma, de megoldást igazából sehol sem találtam."
hát biza akkor elég gyengén nézelődtél..mert ph-n más se volt a téma november vége óta
rivatuner beállítása, használata -
#6343 Tehát akkor, ha ma nem sikerül beállítani a különböző progikkal, akkor vigyem vissza a kártyát, és próbáljam meg kicseréltetni? Mondjuk egy hasonló ASUS-ra? -
#6342 De olvashattad lejjebb, 10-ből 9 embernek gondja van velük, az Inno elkurta a 6600-as szériát. -
#6341 Eddig mindig inno3d-t vettem, és semmi baj nem volt velük. Tehát nálam egy bejáratott márka volt. -
#6340 GeForce 6800GS teszt a HWT-ről
( én is érintett vagyok, mivel X800XL -em van ) -
#6339 Megérdemled, ha már Inno3D-t vettél. -
#6338 Elvileg találtam rá egy progit, de majd csak otthon fogom tudni kipróbálni: Rivatuner
Ha van valakinek ezzel tapasztalata, akkor megoszthatná. Köszönöm! -
#6337 nekem ilyen kártyám van pont nekem is pci nek irja ki valamikor bese kapcsol a
gép ugyhogy most gyüjtök egy uj kártyára :( -
#6336 "2 magos proci kell az SLI teljes kihasználásához, mivel 1 magos proci nem tudja kiszolgálni a 2 kártyát... (tapasztaltam, de sajna még nincs lovém ilyen procira)"
Ezt honnan szedted?
2*6600GT-d van, nem 2*7800GTX! -
#6335 Tegnap vettem egy inno3d geforce 6600-os videókártyát. Beraktam a gépben, feltelepítettem, majd tesztelésnek indítanám az NFS:MW-ot, és azt láttam, hogy szétesik a kép. Megnéztem több drivert is, és ugyanaz a helyzet.
El kezdtem kutakodni, hogy máshol is előfordult-e hasonló probléma, de megoldást igazából sehol sem találtam. Valahol volt rá célozgatás esetleg olyanról lehet szó, hogy magasabb órajelen fut a kártya mint, ami az optimális lenne. Ennek módosítását nem sikerült kipróbálni, mivel nem tudom, hogy hol tudom megtenni. Tud valaki segíteni?
Még annyit, hogy az Everest Home edition olyasmit irkál ki, hogy pci-expresses a kártya, holott az AGP-s, és nvidia geforce 6600GT-nek azonosítja. Amúgy a megjelenítés beállításoknál is 6600GT-t ír és PCI-express, annak ellenére, hogy "csak" 6600-os és AGP-s. -
#6334 Neeem,ASUSban benne van,legalábbis enyimben igen. -
#6333 ja,tényleg...
elfelejtettem mondani:
2 magos proci kell az SLI teljes kihasználásához, mivel 1 magos proci nem tudja kiszolgálni a 2 kártyát... (tapasztaltam, de sajna még nincs lovém ilyen procira) :(
(tom,h már lezártuk az SLI-t,de gondoltam beirom,hátha vki mégiscsak ilyenben gondolkodik) -
#6332 A sima 6600-ban le van tiltva a hőmérő, bele kell túrni a biosába NiBiTorral, engedélyezni majd beégetni a módosított biost az eredeti helyett. -
#6331 everest (hamég van),speedfan,vagy a smartdoctor -
LimbóLáz #6330 Hello!
Tudtok olyan progit mondani ami kiírja pontosan a videókártya hőmérsékletét, meg ilyesmiket? köszönöm
(ASUS N6600 128Mb) -
#6329 Eddig ASUS-om volt, és ott hozzászoktam a SmartDoctorhoz, az viszont nem kompatibilis az Inno-hoz, és nem is tudtam, hogy vannak hasonló progik!
Én szinte semmitsem szoktam tuningolni, csak a vid.karit. De az ASUS-nál frankó volt, mert tesztelés után egy egésségesz szintre húzta.
De köszönöm segítséged, mert láma vagyok tuningba /is/