8009
Avagy az nVidia NV4X
main_6800_header.jpg
  • [NST]Cifu
    Akkor azt mond, hogy egy tuningprogram érdekel. :)))

Rivatuner weboldal
  • TC3
    Nekem semmi gondom vele, csak eddig nem ismertem:)
    Köszönöm a segítséget!!!
  • [NST]Cifu
    A Rivatuner-el mi a baj? Simán fogod, felhúzod, teszteled, ha jó, akkor beállítod, hogy így bootoljon. Kész.
  • TC3
    Pl.:
    http://www.softpedia.com/get/Tweak/Video-Tweak/ASUS-SmartDoctor.shtml

De ha valaki tud hasonló progit Inno3D-hez, megköszönném!
  • Cubemaniac
    Nvidiára nincs olyan progi mint az ATITOOL. Magától húzza a kártyát!
  • Zsoldos
    Hat a chipnek tok 8 hogy milyen femdarabot raksz ra hogy hutse.. Biztos vagy benne, hogy rendesen felraktad a hutot?
  • Kaszi46
    köszöntem
  • Inquisitor
    "nem tudom melyik az erősebb.
    légyszives segítsetek hogy melyiket rakjam a gépbe!

a két kártya típusa:
    -asus v8200 DELUXE 64mb
    -siluro gef4 mxpro ???mb (gf4prthd000239)"

Egyszerű
    A GeForce 4 MX széria egy már megjelenéskor elavult és lassú (a GF2 szériából átbuherált) DirectX7!!! kártya.
    A GeForce 3 pedig egy SOKKAL gyorsabb, Pixelshader 1.1-es, DirectX8.0-ás kártya.
    Szóval szerintem a V8200-es kártyát tedd be.
  • Kaszi46
    ja az egy gef3 v8200 DELUXE 64mb. ez volt a régebbi gépemben ezzel tuti megy sof, meg dx7 modban cod is( najo a cod nembizti:)).
    az mx es karirol meg annyit tudok amennyit leírtam mert azt most nyomták a kezembe 0 információval
  • MasterJay
    Sziasztok!
    Már írtam egy pár alkalommal hogy mi a gondom a vga-mal most csak dióhélyban!
    Egy inno6600gt cseréltem a coolert egy zalman vf700-ra és mikor felraktam akkor viszaesett a teljesítménye a harmadára. De ha visszarakom a gyárit azzal meg hibátlan. Illetve a zalmannal is néha jó néha pedig nem. Így meg van kötve a kezem. Ugyanis garban nem tom cserélni mert a gyárival hibátlan. Mit kéne csinálni a karival hogy kicseréljék garban? Hátha egy másikkal működik és akkor nem marad rajtam a vf700. Arról nem is beszélve, hogy mit meg nem adnék ha csend lenne a szobában. És max a bnőm törné meg a csendet nem pedig a vga cooler
  • Narancs
    Hát ne is számítsál rá, ezek nem ismerik a Pixel Shadert ha jól tudom. Az első karit amúgy rajtad kívül szerintem senki nem tudja mi, odaírhatnád. Gef4 MX tud vmi PS emulálást szoftveresen, talán azzal megpróbálhatod.
  • Kaszi46
    vagy akkor is mind1 melyiket rakom bele?
  • Kaszi46
    azert egy kis sof2 meg cod2-t szeretnék nyomni persze szigoruana a leggyengébb grafikai beállítások mellett.
  • Narancs
    Tökös mind1, mert gondolom nem fogsz játszani. Nekem egy S3 Virge van a fiókban ilyen célra, ha kifingana a rendes. 2D-ben nincs nagy különbség, család észre sem vette, hogy 6800PE kicserélődött egy S3 -ra...
  • Kaszi46
    Sziasztok!

Tönkrement a jelenlegi videókártyám, ezért kénytelen vagyok belerakni egy régebbit. 2 nvidia kártya van a tarsolyomban, de nemtudom melyik az erősebb.
    légyszives segítsetek hogy melyiket rakjam a gépbe!

a két kártya típusa:
    -asus v8200 DELUXE 64mb
    -siluro gef4 mxpro ???mb (gf4prthd000239)

köszi!
  • TC3
    Hát a jelenlegi álláspontom az, hogy inkább lemondok róla!
    Az igazság az, hogy én játszom, nem sokat de akkor kegyetlen figyelem a grafikát, és egy kissé maximalista lettem ez ügyben!
    De akkor inkább lemondok az SLI-röl!
    Köszönöm szépen a választ mindenkinek!
    Legalább nem vertem szét a gépem egy megfontolatlan vásárlás miatt!:)
    Asszem inkább egy X2-t kellene vennem:)
  • vjanika
    Valóban, ahol már amúgy is 200-300FPS-el megy egy játék, ott nem tud mit gyorsítani, sőt igaz még pár fps-sel lassabb is az SLI. De az NVIDIA folyamatosan javítja az SLI támogatást, tehát a hibák szépen lassan eltűnnek. Ahol pedig számítana a teljesítmény, mert nagy a felbontás és max a grafika, ott van, ahol a teljesítmény kétszeresét is ki lehet hozni. Az nagy tápigény pedig jogos, bár szerintem egy 460-as is megteszi.
  • soulhunter
    mi szol mellette? mer én nagyon megbántam :(
  • soulhunter
    naaaa...
    azért az,h 2 venti = dupla zaj,az nagyon nem igaz...
    bár innoknál lehet,de club3Dnél spec pont nem :P
    az én gépemben pl. a chipset fan a hangos :/
    meg a többi kis szinesen világito venti :D
  • fistin
    codegen! de nem hiszem h az lenne! 89 fokon megfagyott 10 percf alatt, ventilátorral 85 fokon másfél óra alatt, kinyitott ablakkal 79 fokon még nem fagyott le
    szal egyértelműen túlmelegedés.. ja és a kártyáról van szó :DD
  • Zsoldos
    Rohadtul nem eri meg. Grafikai bugok, alig tamogatja valami. Ami tamogatja annak a fele is csak nevleg. Rohadt nagy tapigeny, sokkal nagyobb mint egy fejlettebb kartyanak. Dragabb is, mintha eladnad a meglevot es vennel egy erosebb kartyat. 2 venti, ketszeres zaj. En soha nem vennek ilyet sli-be. Szamolhatod 2-nek a velemenyemet :)
  • TC3
    Hát köszönöm a válaszokat, de hogy őszinte legyek, most ugyan ott tartok, mint a kérdés elött!
    Mert jelenleg 1 mellette 1 ellene:(
    Viszont nem szeretnék azért kiadni megont 40 ropit, hogy csalódjak egy hatalmasat.
    Azért még mindig várok válaszokat a #6291 kérdésemre!
    Elöre is köszönöm!

• Wanted
    Ha már most 400-as van benne, akkor próbáld meg egy másikkal. Két 400as között is nagy különbségek vannak. (És nem csak árban.)
  • Dietrich
    azért azt is olvasni kellene melyik drivert miért adja ki..nem feltétlen igaz mindegyik tipusra!

ForceWare Release 80
    Version: 81.87
    Release Date: October 26, 2005
    Improved performance and compatibility for Call of Duty 2.
    First ForceWare driver that supports Mobile GPUs. This driver only supports GeForce Go 7800 GTX GPUs from the manufactures listed above.

ForceWare Release 80
    Version: 82.12
    Release Date: December 22, 2005
    BETA Driver

Adds support for GeForce 6800 GS AGP.
    Adds support for Dell 3007WFP panel.

stb.

• Dietrich
    hát ez nem táp hanem ipari hulladék ;)

mínőségi 400W-os táp ami ma már a korszerű vga és procik egyik alapfeltétele, 10-11K környékén keresendő.
    És ha ez elpukkan legalább nem ránt magával más hardvert..nem éri meg spórolni ezen.
  • soulhunter
    ne vegyél SLI-t
    sok képhiba, vsync nem ér semmit, akkor is szétcsuszik a kép,ha bekapcsolod
    nameg az,h 500W-os táp nélkül 10 perc játék után visszaveszi az orajeleket,mert nem birja :)
    ja,és amig 1 kártyával 1 játék megy 25 FPS-sel,az SLI-s kártyákkal is 25 FPS-sel fog menni... hiába SLI támogatottságu 1 játék az SLIZone lapján, én vhogy nem tapasztaltam a dolgot...
  • fistin
    hová vegyek 400W-nál többet?
  • Wanted
    Újraindul a gép, lefagy, stb. Szerintem érdemesebb márkásabb tápot venni. (Bár azok 10e felett vannak, de megéri.)
  • Wanted
    Nem raktál bele új vinyót, dvd-t a gépbe?Kicsi a táp. Cseréld nagyobbra.

• TC3
    Nekem volt hasonló gondom, akkor nálam a táp ment tönkre.
    Nálam úgy derúlt ki, hogy volt pót tápom, és ha azt üzemeltem be, azzal nem volt restart!
  • TC3
    THX
    Remélem mások is így vélekednek, mert már nagyon be vagyok sózva:)
  • Sgtfathi
    Sok féle képpen Pl: Lefagy,ujraindul.ill. Vagy ha húzod a kártyát vagy a procit, nem biztos hogy ki hozod a Max-ot, mert ugye több áramot vesz fel!
  • fistin
    valaki könyörgöm segítsen egyre rosszabbodik a helyzet már nem tudok úgy 10 percet játszani h ne csinálná ezt
  • fistin
    jááááááááááááj!!!!
    cod2zök nagyban tegnap, kikapcsol a gép... 2szer resetelek újraindul
    ma cod2zök, lövök 2-t, megint ugyanez... és ez már nem az első eset!! de itt be sem kapcsolt a gép.. akárhogy reseteltem kikapcsoltam, semmi.. kihúztam a monitort a vidkariból, megigazgattam a kártyát, és kihúztam belőle az áramot, majd vissza..
    na már most ezzel mit tegyek??????? ez így nem mehet!!
  • név
    és azt miből lehet észrevenni hogy gyenge neki a táp? "szemetelni" fog a kép vagy mi? mert nézegettem a tápegység árakat lehet nem a legolcsóbb helyen, de egy 400w-os 6e ft
  • Sgtfathi
    Tesztekben kb.30-40%-os a sebességnövekedés! Sztem nem hülyeség mert az Nvidia ujabb drivereivel egyre jobban ki lehet használni a sebességét,főleg ha nagyobb felbontáson játszol, + bekapcsolod a szűröket akkor mutatja meg az erejét.
  • Sgtfathi
    Nekem simán vitte a 300w-os Acorp tápom a 6800-ast, kb. annyi cuccal mint neked van.De én biztos ami biztos lecseréltem!
  • TC3
    Üdv. Mindenkinek!

Szeretném kérni a segítségeteket!
    Nemrég vettem egy Inno3D 6600 GT-t, és azon gondolkodtam, hogy megkellene próbálnom SLI-be. A kérdésem az lenne, hogy akinek ilyen kártyálya van SLI-be, mit tudna tanácsolni nekem az ügyben, hogy vegyek-e mégegyet, vagy sok külömbség nincs a single és az SLI között?!
    Segítségeteket köszönöm!
  • név
    mekkora táp kellene egy 6800-nak? most egy 300W-os van, gondolom az kevés
    van egy,dvd olvasó,cd író, 1 vinyó, floppy:) ez nem sok
  • név
    köszönömöm a választ