8009
Avagy az nVidia NV4X
main_6800_header.jpg
  • Anotino
    Sracok nalatok ez a bench mennyivel fut le? (20k, nem kell installalni)

http://www.stereopsis.com/blttest/blttest.zip
  • Tyler Durden
    Köszi a választ, ha minden összejön, akkor 1 ilyenre ruházok be (:
  • ati2002
    Igen, az egyik legjobb a 6800GT-k közül (a Gainward után).
  • Tyler Durden
    Leadtek winfast a400gt 6800GT AGP8x 256MB/256bit megér 60k-t?
  • Natural
    6800gt nyugodtan vegyél innósat nekem is az van, semmi baj nincs vele (lásd 3dmark2005), de 6600-osat ne vegyél belőle. bár szerintem más gyártótól se vegyél 6600-ot
  • Tyler Durden
    Thx, gyorsan letettem róla (:
  • Narancs
    Olvass vissza kicsit, úgy #6379 körülire.
  • Tyler Durden
    Inno 6800GT-t érdemes venni, ha az ember a gyári hűtést lecseréli vmi brutálisabbra rajta?
  • Humesz
    előbb fogalmazd meg magadban, hogy mit szeretnél, van időd rá:)))
  • Humesz
    nem mondod? nekem akkor se írjad hogy szart vettem amikor egy szóval nem mondtam hogy vettem, érted már!
  • Zsoldos
    arakrol vetelrol, veteli javaslatokrol beszelgetunk..
  • Mhosah Myth
    Na sikerült megoldanom a problémát! Ugye adtak az NV Silencerhez egy a vga hátoldalán lévő ramok hűtésére való fémlapot. Nekem a vga hátoldalán nincs ram és felraktam. Gondolom, hogy mivel így elég sok tranzisztor és egyéb dolog összeköttetésben állt ezért nem ment. Még jó hogy egyben van a gépem! A lényeg az, hogy megoldódott a probléma most iszonyat halkan műxik a gép :))
  • Humesz
    Akkor meg jó félreírtad! Ez nekem szólt? Ki beszélt itt vételről?
  • koki44
    Egy kicsit utána néztem én is a Leadtek lenne nálam is a nyerő, de nem tudom, ha várok még vele ez a 6800 GS sem lenne rossz nekem, de ebből sehol nem találtam még AGP-t nálunk. De egyébként ebből mindenki fog gyártani AGP-t vagy csak bizonyos cégek? Még a Leadtek honlapján is csak PCI-s volt.
  • Mhosah Myth
    Akárhogy próbáltam nem ment. Aztán visszaraktam a régi hűtőt és azzal tökéletesen elmegy... Nem tudom mi lehet a baja. :( Valami ötlet?
  • [NST]Cifu
    1.: Nincs rendesen felrakva a hűtő -> nézd meg alaposan, tényleg rendesen rajta van-e, esetleg szed le, és alapos odafigyelés mellett újra rakd össze.
    2.: Megsérült a kártya -> szintén alapos vizslatás, nem-e sérült meg valamelyik IC vagy kondi, esetleg a NYÁK. Ha leveszed a hűtőt, akkor a GPU-t is vizslasd meg. Ha megsérült... hát akkor kellemetlen napok jönnek, el lehet vinni esetleg oda, ahol vetted, de ha észreveszik, hogy babráltál a kártyával, alapból el fognak hajtani (jogosan).
  • Mhosah Myth
    Hali!
    Felraktam az NV Silencer 5-öt és ahogy bekapcsolom a gépet a képernyőn ilyen mindenfajta színösszefolyás jelenik meg... :S Mi lehet a gond? A kártyám egy 6800 Ultra MSI...
  • Gabesz amd64
    háát! már most ritka a 6800Gt AGP-ben,de én a leadteket ajánlom,jó a hűtője
  • [NST]Cifu
    Mi a francot tud kihajtani egy 4.5Ghz-es proci egy 9800Pro-ból egy mai játék alatt (Quake 4, FEAR, X3), amire egy 2.5-3Ghz-es proci nem képes?!?!
    Vagy itt most mindenki arra hajt, hogy Quake 3 alatt elérje az 1000 FPS-t?
  • Inquisitor
    "Hozzáértőket kérdeznék, melyik az a legkisebb inteles proci, ami rendesen kihajt egy 7800GTX-t."
    Engem is érdekelne, mivel a ma már sokkal lasabbnak számító (4x?) R9800 szériát általában 4,5GHz-re húzott Northwood procikkal hajtották ki ... szóval a válasz, hogy olyat nem gyártottak még. Szerintem.
  • koki44
    1-2 hónapon belül le szeretném cserélni a mostani 5950 Ultra kártyámat egy erősebbre. Én egy 6800 GT AGP-re gondoltam de lehet, hogy nehéz lesz akkor már beszerezni egy ilyet (Leadtek ASUS MSI vagy Gigabyte) gyártóktól amúgy ezek közül melyiket lenne érdemes választanom ár/hűtés/teljesítmény arányban? Az ASUS nem tűnik rossz választásnak az alaplapom is ASUS P4P800 SE, de az egyik ismerősöm a Leadtek-t javasolta. Azt is hallottam, hogy a 6800 GS kártyákból is lesz AGP változat, erről mit tudtok? Ha lesz, akkor mikorra várhatóak nálunk és milyen teljesítményű lesz? Viszont ma olvastam egy cikket ITT. Ebből lehet valami?
  • Zsoldos
    Attol meg szar vetel volt, mert ennyiert vehettel volna egy gto -t is, majdnem 2x olyan gyors card :)
  • [Jakuza]
    Na ebben en nem lennek biztos. Sot!
  • Zsoldos
    celeron 333 maxra kihajtja a fillrate tesztet
  • Forrest Gump
    Hali!
    Hozzáértőket kérdeznék, melyik az a legkisebb inteles proci, ami rendesen kihajt egy 7800GTX-t.
    Köszi!
  • soulhunter
    már gyűlik a lové 7800 GTX-re
  • Humesz
    :) igaz
  • Natural
    Alapvetően talán az lenne a megoldás ha nem vennétek 6600-ost:)) Szerintem az ár/érték (probléma: hűtés, stb) nézetben nem iagáz jó sorozat. Már egészen jó árban hozzá lehet jutni 6800-asokhoz, ami azért igencsak jól eltalált kártya, és nem hiszem hogy azokkal ilyen és hasonló problémák lennének, gyártotól függetlenűl.
  • Humesz
    Itt volt szó már Club-ról is és más egyéb problémákról, ha nem vetted volna észre, akkor kérdéssel kezdtem. Azért írtam, hogy ki mennyiért veszi/vette, mert ilyenkor jönnek a szövegek, hogy "nekem féláron, nekem ismerőstől" ... de az eredeti árkategóriát nem tudják. Mondtam egy szóval, hogy piaci? Hát akkor meg? Azt én is tudom, hogy az Inno kártyák nem mindig jók, hisz volt már egy pár.
  • Mike31
    Humesz, jobb lenne, ha visszaolvasnál pár oldalt, mielőtt jár a szád. Itt arról van szó, h az Inno3D 6600GT kártyákkal gond van. Nem mindegyikkel, de amit én kifogtam, azzal volt. És nem vagyok ezzel egyedül.
    És teljesen mindegy, h az ember mennyiért veszi, bruttóért vagy nettóért, az ugyanaz a kártya marad. És itt nem a gigabyte vagy asus vagy leadtek kártyákról van szó, persze ezt nem tudhatod, mert nem olvastad el a régebbi hozzászólásokat. És még valami, biztosíthatlak, hogy nem a piacon veszünk vga kártyát, hanem boltban, ahol vállalnak rá min. 1 év garanciát!
  • Tompika5
    Szevasztok.
    Igértem az eredményeket az Inno kártyával kapcsolatban.
    Az Inteles gépben működött amíg teszteltük,(celeron 2,66Ghz,512Mb ram) 3dMark2003 7999p,3dmark 2005 2999p.
    Utána beraktuk egy Athlon64 procis gépbe Lanparty alaplap 1Gb ram nem bírta sokáig, 3dmark2005 vége felé lefagyott.
    Egyenlőre ennyi.
    Visszavinni a kártyát még nem volt időm, mivel munkaeszköz a gép.

• Narancs
    Ja, egy süketnek biztos rendben van a Giga hűtője...
  • soulhunter
    :)
    club3D 6600GT 49e, de szvsz csak a teljes orig colin05 játék miatt ennyi,ami benne van a dobozban a habszivacs alatt rohadt jol elrejtve :)
    rossz: SLI-ben nem igazán mutatkozik,h használná...
  • Zsoldos
    nyugi :)
  • Humesz
    Namost akkor a 6600GT sorozatnak mi a fő problémája, mert mindenki másról ír. Zajos hűtés??? A kérdés mennyiért vettétek (ismerősök és hasonló puncsosok legyenek kizárva). Ha valaki beírja egy kártyára/gyártóra, hogy szar, akkor írja oda azt is, hogy mennyiért és hol vette. Noname 6600GT AGP8x DDR2-vel 35.000 HUF és ott lehetnek gondok, egy Gigabyte 6600GT 43.000-ér az viszont nagyon ott van. Arra mondja valaki, hogy problémázik, biztos nem látott még olyat csak a szája jár.
  • soulhunter
    a PCI-E csatisokra gondoltam...
  • Mike31
    Sajnos nekem nem ott van ismerősöm.
    Ott eddig csak egy fülest vettem, az is szar volt, visszavittem, megnézték h tényleg szar-e, és szó nélkül kicserélték. Szerintem a videókártyával se lesz másképpen.

Mindenképpen vidd vissza, és szerezz egy jobbat.
  • Tompika5
    Mike31.Compu group-nál vásároltam a kártyát.(Átrium üzletház Király u 76.)
    Ismered őket?
  • Mike31
    Én szerencsére ismerősön keresztül vettem nettó áron.
    Mondtam, hogy szar, és már cserélték is. Szerintem egyik boltban sem fognak elküldeni. Ami rossz, az rossz, kötelesek kicserélni. Melyik boltban vetted?
  • Tompika5
    Mike31.Normálisan áltak hozzá a problémához?
    Köszi szépen.