8009
Avagy az nVidia NV4X
main_6800_header.jpg
  • Gabesz amd64
    csak az a gáz hogy 128bit!De jó!
    A márkát meg meg kell fizetni!
    És azért drágák ezek a VGA-k mert telirakják mindenféle jóval
  • sheepcz
    hát ilyen gonolatmenetet egyedül is végig tudok futtatni...
    ehhen nem kértem volna segitséget:D
    de aszem ha lessz fölös pénzem akkor egy MSI GF NX6600GT-VTD 128MB AGP-st veszek 60k-ba kerül szoval biztos nagyon jo lehet:D
  • mochee
    Az. De biztos sokkal olcsóbban vetted mint ahogy a többi GT-t lehetett kapni, ugyhogy sztem azért a pénzért még mindig ez volt a legjobb vétel.
  • Phoenix007
    Namostakkor az ASUS-szal mi a túró van? Most akkor télleg gagyi?
  • Gabesz amd64
    Ott télleg nincs de máshol már van! :P
  • Gabesz amd64
    Leadtek azért jó mert drága és ami drága az jó is!Így van az MSI-vel is
  • Shep
    nem tudok lengyelül, de azt azért kivettem a szövegből, hogy vmi védelem van a képeken és emiatt nem fogod tudni ide beilleszteni őket :)
  • M@TriX
    tessék egy kis infó MáTriX bácsitól :)

[img]http://i.frazpc.pl/pliki/2002/artykuly/art302/wykresy/mark03 1024.jpg[/img]

[img]http://i.frazpc.pl/pliki/2002/artykuly/art302/wykresy/doom3 1024.jpg[/img]
    [img]http://i.frazpc.pl/pliki/2002/artykuly/art302/wykresy/ut2004 1600.jpg[/img]
  • sheepcz
    amugy a 6800le nem éri meg jobban? igaz h butitott szar de csak pár ezerrel drágább
  • sheepcz
    aze-connecten megnéztem és nem igazán voltak 6600gt-k leadtek-böl (vagy csak én vagyok hülye?)
  • sheepcz
    miben jobb az a leadtek? mert nekem nem lényeg h a csucsot szerezzem be csak az ár/teljesitmény arány, ezért kell a 6600gt is
  • Gabesz amd64
    online-on rendelhetsz az e-connecten!az elég jó!

Az MSI az powa de én inkább Leadtek-et vennék!!
  • sheepcz
    márkára gondoltam, és agp-s böl csak azt elfelejtettem leirni
    és hol kpok ilyet? mert beirtam google-be és naggyábol csak forumok jöttek be, max 1-2 helyt találtam de ott is vagy csak pci-e -s volt vagy inno.
    amugy thnx.
  • Gabesz amd64
    amúgy márkára gondolsz vagy a kétféle tipushoz(AGP or PCI-ex)?
  • Gabesz amd64
    48k már csak az AGP-s? hamar csökkenek az árak!
  • Tufa16
    AGP-sből a legjobb talán az msi verzió a legjobb. alatta a chaintech van. mindössze annyi a külöNBség hogy az MSI verzióhoz több cd-t adnak. prohardver.hu és itt a hardverpiac rész. MSI 48ezer körül van, chaintech 45k. Inno3d-t ne vegyél, mert szar :)
  • sheepcz
    szerintetek melyik 6600gt jo, legjobb és mennyiért, hol lehet olyat kapni?
  • Shep
    Más benyomtam az optimális órajeles dolgot és megállapította hogy 418/1130 /inno6800GT/ mennyire lehet ebben bízni mehet még feljebb is vagy inkább sok az amit így betesztelt?
  • Shep
    Felraktam a 70.24es DNA drivert és ha FarCryban be akarom kapcsolni a hdr-t akkor elszáll a gép és az nv4_disp.dll-re hivatkozik a kékhalálos képernyőn a hibaüzenetben, ilyenkor mi van?
  • mochee
    Azaz az egyik 3dMark topicban voltak akiket említettem.
  • Cvd
    Az nVidia szerint a GT esetében a mag 350Mhz, a memória 1Ghz GDDR3 (asszem mennyiségét is megadták 256 megában, de ebben nem vagyok biztos). Erre kiad az Asus egy 128 megás, 700Mhz-s DDR memóriás kártyát GT-ként. A mag ugyan tényleg GT sebességen megy csak épp jóval lassabb memória kerül mellé, ráadásul a fele a megszokottnak. Ezt ráadásul olyan áron hogy elsőre sokaknak nem is gyanús a dolog, hisz nagyjából a más gyártók GT-i körül van. Persze az is hibás (vagy jóhiszemű, hisz a világ állítólag legjobb kártyagyártója csak nem veri át az embert)aki erre nem figyel fel a vásárláskor, de szerintem a cégtől is hihetetlenül tisztességtelen húzás.
    Szerintem így van lezárva a téma.
  • mochee
    Idefigyelj: nemtom hol kapcsolódtál be a topicba, de az biztos hogy ezelőtt voltak kollégák, akik mondtak pár dolgot. Az egyik a 256MB-os Asus v9999 6800GT-je 3dMarkban nyújtott harmatos eredményét osztotta meg velünk. Tudom, nekem kuss, mer csak 128 MB-os Asus v9999 6800GT-vel nyomom, de ha már a normális 256MB-os Asus is gyenge eredményeket nyomat 3dMarkban (ez aztjelenti hogy nem éri el más GT-k eredményét) akkor nem fenékig tejfel kedvenc Asusod mostani próbálkozása. Volt olyan hozzászóló, aki meg alapból megmondta a frankót, hogy már egy ideje köztudott ez a húzása az Asusnak.

Mi itt a gond? Csak annyi hogy az ember bemegy GT-t venni a boltba, majd kimegy egy TELJESÍTMÉNYBEN sima 6800 és 6800GT között levő kártyával.

Az idegesítő abszólút félreértéseidre meg no comment. Ha valami valaminek a teljesítményét eléri, az akkor nem rosszabb annál!!!
    Ja igen! a témát nem egy ember zárja le, stílusod meg bosszantó.
  • Gabesz amd64
    "Asus kiad GT néven kártyát, de annak a teljesítménye a sima 6800 teljesítményét éri csak el" ez nálad mit tesz???

"(!!! a normál 256MB-os verzió sem nyomja úgy mint bármelyik GT)
    "akkor most melyik szar???

Néztélmár tesztet?SZERINTEM NEM
    az a lényeg akkoris hogy nem ad az ASUS 6800GT helyet sima 6800-at
    Téma lezárva
  • mochee
    Most miről beszélsz? Szerinted én mondtam olyat, hogy 12 pipeline-os kártya lenyomja a 16-ost? Olvasd már el amit írtam!
    Ha elolvasás után is gondjaid vannak akkor epekedve várom észrevételeidet!
  • Gabesz amd64
    Ezt akkor se tudom honnan szülted ki!?

Talán az kisagyadból az agytörzs előtt??????

Nem hinném hogy ÉLETBE lenyomna egy 12pipeline-os kártya a 16 pipeline-os kártyát vagy ha nálad így van akkor gratulálok!
  • mochee
    Figy: vannak a 6800 GT-k valéamilyen teljesítménnyel, alattuk a sima 6800-ak gyengébb teljesítménnyel. Asus kiad GT néven kártyát, de annak a teljesítménye a sima 6800 teljesítményét éri csak el, szerintem nem valami jelentősen felülmúlva. (!!! a normál 256MB-os verzió sem nyomja úgy mint bármelyik GT)
    Lehet hogy 16 pipeline-os, ám ez mégiscsak szarkavarás, és az Asusé!
  • Gabesz amd64
    Nem érted hogy NEM a gyártó keveri a szart!

Dobozba biztos azt találod ami a dobozra rá van vésve!!

Vannak olyan nagykerek ahol a tudatlan vásárló nem tudja mit vesz azaz pl: kér egy 6600Gt mondjuk 60k-ért mert látja az árából a tudatlan ember hogy ennyi pénzért biztos jó ez a VGA.De az eladó látja az ember tudatlanságát és erre inkább hozatnak neki egy sima 6600-ot 60k-ért!

De ez csak egy példa...Ne vegye magára minden nagykeres!
  • mochee
    Asus elmehet a francba! Lehet hogy ezért a pénzért még így is ez a kártya nyújtja a legtöbbet (mert 256 megás társai 100-nál kezdődnek) de az ember szeretné akkor is azt kapni, ami a dobozra van írva, és lehet, hogy ha ezt tudja, akkor még gyűjt inkább.
  • cito
    Jah, és a 6128 pintot egyszer tudtam megcsinálni....
    Mennyi lehet ennek a kártyának az új bolti ára? Link?
    GiGABYTE 256/256 DDR3 16pipe, stb....
  • cito
    Szombaton megyek a megyek a várvavárt új kártyámért!!!
    GIGABYTE 6800 GT 400/1000... Mit szóltok? Megfelelő az alábbi
    Config Hozzá? Pl: Táp: Codegen 400W, Is7...
    3d mark 03' ban 6085 a csúcs az 5900 xt kártyával (természetesen tuninggal), szerintetek mennyi lesz ezzel...? És húzva?
  • Cvd
    Tényleg, a Ramirisnál rosszul van írva. Én meg nem ellenőrizem le abból kindulva amit az ASUS mostanában csinál.
  • Gabesz amd64
    Ezt hol láttad? kétlem hogy pont a gyártó ultra néven adná a GT-t!inkább valamelyik nagyker v kisker kevergeti a sz*rt!!
  • M@TriX
    nekem MSI 6800GTm van, és meg vagyok vele elégedve.. manuálisan is állítható a ventilátora ami jó pont, mert így alig halható, persze ha feltekerjük akkor viszont elég hangos...
  • M@TriX
    basszus, ekkora "poént"....
  • Cvd
    Kamu. Itt nemrég írt még pár tulaj (már ha a 128 megás 9999 TD-ről van szó), inkább alatta van az 25%-kal. Egyszerűen szánalmas amit az ASUS mostanában csinál, büntetni kellene őket. Most néztem pl. hogy 9999Ultra Deluxe név alatt adják a sima GT-t.
  • Eltergo
    Hello valaki tudna segiteni a Asus 9990-es 6800-as videokártyát érdemes e megvenni???? nincs vele baj? állitolag 25%-al jobban teljesit (gyorsaság) mint a 6800 GT....
  • Phoenix007
    Na csak azért mondom, mert így írták valahol, hogy r_HDRRendering 1
  • netrunner
    Sziasztok!

Szerintetek melyik a jobb vásár? Egy Leadtek 6800LE vagy egy MSI 6600GT? Minkettő kb. azonos áron van és sulinetben is kaphatóak.
  • Akuma
    jó az érved :)) én kisbetűvel szoktam nagybetűvel nem próbáltam még...
  • Phoenix007
    Pardon, itt hallottam róla először, és olyan vonatkozásban, hogy csak az nVidia 6-os széria tudja. Ez meg ugye az nVidia 6-os topic :)

Tehát akkor csupa kisbetűvel?