GeForce 6 series
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem Riva 128, TNT1, TNT2, Geforce MX, Geforce 2 Titanium és mégis úgy vágtam ki a kukába az éppen aktuális kártyát amikor jött jobb (most éppen Radeon) hogy a lába nem érte a földet.
Nem vagyok saját magam ellensége, addig amíg én fizetek azt veszem ami a jobb!
)
Csak vicceltem!
Hoznék én szívesen!
Adjátok a many-t én hozom a cuccot! :-))
DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Gyorsan utazni kell Japánba!Mert ott már kapható a 6800U-ra! :-))
DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate
fura pont azzal jottek hogy altalaban gyorsito celzattal alkalmazzal a ps3-at, erre ez..
ebben a modban nv40-el 25 atlag fps 2xAA-val es AF nelkul 1280-ban..
a displacement mapping nagyon hatasosan nez ki a koveken, de az meg sm2-vel is megy (nv3x-et leszamitva). szoval nem tudom.. ennek meg nincs itt az ideje.
hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
Van valakinek pontos információja, hogy kis hazánkban esetleg Austriában mikor lesz kapható a 6800 Ultra ?(Asus érdekelne leginkább)
Mellesleg furcsának találom, hogy az NV 3héttel elöbb jött ki mégis az ATI-t már lehet kapni!😛 Igaz Japánban!😄DD
hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?
Amit az nVIDIA mondott
És amit valójában gondolt😊
Quote:
- Margins to improve throughout the year, far beyond NV3x levels
we need to lower margins again to bead ATI... Hopefully not as badly as last year.
Quote:
- Profits to be flat to slightly up next quarter, with XBox finally rising after 2 declining quarters in a row
Hopefully that fucking Xbox will finally produce some profits...
Quote:
- NV4x biggest leap NV have ever taken
We've never been so desperate.
Quote:
- Shader 3.0 "dramatically extends programmability"
Developers will have to program for yet another codepath...
Quote:
- A dozen games and big engines are going to support 3.0
They don't yet... but we want them to!
Quote:
- 6800U designed specifically for enthusiasts, has lots of "frequency headroom", and comes with an optional second power connector, required only for overclocking
Shit... we're running at way lower frequency, and require much more power.... How to sell that to the public?
Quote:
- The GPU is affected heavily by the compiler, which is shipping at 1.0 and is very early. They expect big performance boosts in later drivers
We haven't had enough time yet to fully implement cheats for every benchmark game.
Quote:
- Quadro FX4000 is showing 38x performance in a specific app (didn't pick up which one)
Notepad is running blindingly fast! -> nah ez tipikusan NV LOL😄
Quote:
- Shader 3.0, Superscaler, and programmable video processor made up the transistor count over and above ATi.
Can't say ATI's design is more efficient...
Quote:
- 40% more transistors, yet only 9% bigger die. Costs 10-15% lower, with better process capacity.
Nobody know cost and capacity, so we can please our shareholders here.
Quote:
- Redundancy and re-configurability in the NV4x, and "immunity from defects", to achieve great yields moving forward.
We have big problems in using such a big die.
Quote:
- Multiple NV4x chips taped out, a couple of them are back from an unspecified fab, and by Q4 everything will be based on NV4x. They refused to be any more specific than "by the end of the year".
Our yields suck. We need to find a new lab, but haven't yet. We'll call it unspecified for now. The NV3x stinks, X800 is out, so we desperately need to get the NV4x out. Hopefully we have a handfull at the end of the year.
Quote:
- Talked about R420 being effectively a 3 year old architecture, and customers will pick the NV4x over that based on features such as Shader 3.0, since theirs is the only true next gen GPU
The R420 is way faster, so we desperately need to focus on our features, even though they are useless for the first three years.
Quote:
- Game Developers "clamouring" for their Shader 3.0 and FP Filtering tech, building lots of boards specifically for devs. Easier to write, with better performance. Conditional branches are heavily touted.
That's what they should do.
Quote:
- ATi have hand picked boards to be sent to reviewers, each at a different speed (?), potentially confusing consumers. NVIDIA don't do this, and their boards are much better overclockers that the XT (due to the hand picking mentioned previously, apparently).
Yeah, we know it's the other way around.
Quote:
- PS2.0 vs PS3.0 will be a "glaring" difference, but HSI vs. native PCI-E is identical (including bi-directional bandwidth). Competitors are doing much the same, so it's costing them money as well.
Whoops... we missed a feature. Quick, downplay it's importance
Quote:
- Competitors are going to hurt badly with PCI-E, since they'll have to build 4 or 5 extra boards.
They have better performance, hopefully it will be more costly for them.
Quote:
- Started arguing with one caller, who pushed them about whether PS3.0 will actually make any difference NOW. They went back and forth several times, and it got reasonably heated and amusing. They said they'd call the guy back after the conference call
Shit... someone discouverd PS3.0 won't mean shit for the consumer...
PANIC!! Make him shut up... don't let it get out. Get his adress, and send a hitman after him!
Azokat próbálták már kézileg fentebbtuszkolni?Akkor a Gainward vízhûtéses kártyája miért csak 50MHz-el feljebb képes mûködni?

Eddig a hír. A magam részérõl fentartással kezelem ezt, mivel az eddigi tesztek szerint olyan mérvû tuningpotenciál nincs a kártyában, ami ezt indokolná. A másik fele pedig az, hogy vajon mennyire biztonságos ez a megoldás. Mert a hardcore gamerek, akik ugye a GeForce 6800Ultra célközönsége, nem arról híresek, hogy egy sima alapon járatott géppel rendelkeznének....
Nem is tudom, asszem inkább megvárom amig az ASUS is összekalapálja a sajátját. GeForce-ból mindig ASUS-t vettem és sosem bántam meg, bár most radeonom van😊
Úgy érzem az E3 alkalmával az Unreal3 engine-nel való frigy megalapozza a GeForce támogatottságát😊
Nem erdemes jobban kicentizni, mert idonkent fagyhat..
/ram hibak fill rate teszt alatt jonnek jol elo, gpu hibak vertex shader teszt alatt.. bar speciel 5200 eseteben inkabb a fagyasok jelezhetik ezt, ha jol tudom nincs vertex shadere)
Egy Abit/FX5200(64mb)-ot gyari hutessel mennyire lehet felhuzni maradando serules nelkul(GPU/RAM)?
Tegnap vettem meg az új kártyám. Nem ATI-t, pedig nagyon sokat gondolkoztam. Egy asus V9950SE lett belõle. Simán megy a gyári hûtéssel 450/800-on(5900-es gpu van rajta). Nagyon sokat gondolkoztam 9600XT és ez között. Mikor megláttam a 9600 hûtését akkor dõlt el a kérdés bennem. Nem csalódtam az Nvidiában akárki akármit ír róla, hogy milyen rossz, meg elrontották. Gyönyörû képe van a kártyának a monitoron és a TV-n is. Játékban nem nagyon próbáltam, csak egy kis far cry full beállításon 😊 3dmark 03-ban 6000 valamennyi pontot ért el tuningolva. Úgyhogy szerintem nem olyan rossz választás az NV. Jah és az ára 41000-Ft volt 3 év garival...
Kerül vagy 4 ilyen a boltokba majd, amibõl kettõt meg is vesznek, és asszem sokat is mondtam.
Az NV40 kihozatala már alapbol is szar, nemhogy azokból, amelyek még 450-en is képesek futni stabilan, a 220milla tranzisztorukkal együtt.
A Gainward éppen az ATI Radeon X800 bemutatójának napján jelentette be gyárilag túlhajtott videokártyáit. A gyártó csúcsmodellje a nem szokatlan módon kilométeres nevû Gainward CoolFX PowerPack! Ultra/2600 "Golden Sample", amelyen vízhûtés gondoskodik a tuningolt GPU és memórialapkák hidegre tételérõl. A kártyán a GeForce 6800 Ultra grafikus processzor 50 MHz-cel a referenciaérték felett, 450 MHz-en üzemel, míg a 256 MB GDDR3 memória sebessége 1,2 GHz. A ritkasági versenyben a fehér holló mögött a második helyre jó eséllyel pályázó kártyáért nem kevesebb, mint 899 eurót (alapból olyan 230.000Ft!!! - Cifu) kér a gyártó.
A vízhûtéses megoldás mellett piacra kerül egy ventilátoros modell is, a Gainward PowerPack! Model Ultra/2600 "Golden Sample". Ezen "nagy teljesítményû" léghûtés biztosítja a 430 MHz-es grafikus processzor és az 1150 MHz-es memóriák hûtését. E modellt 599 euróért (alapból ~150.000Ft - Cifu) kínálja a Gainward.
Forrás: Prohardver!
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Most kell odavágni a X800-as topicnak!
Melyik is jobb VGA?
Quadro-n hogy a fracba lehet akármilyen Direktx-es gamát eliniditani? mert nem igazán jön össze. Vagy nem is fog?
ASUS P4C800 D.|3200/800HT|Zalman CNPS7000A-AlCu|2x512MB Samsung|2x Seagate SATA 80GB /ST380013AS/| 120GB /ST3120026AS/|CLUB3D 9800PRO@XT 128MB|Casetek CK-1018-2A|Chieftec HPC-360-202/LG 1730B