GeForce 6 series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punker

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Narancs
NEM!
A mobility 9700, tulajdonképp egy fölturbózott M-9600, köze nincs az asztali 9700 -hoz.

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Szóval a mobility radeon 9700 egy 9700 pro teljesitményére képes? Jó lenne tudni...BÁr úgysincs más választás, mert a legtöbb notebookban valami gagyi kártyát raknak, vagy csak 64 mb ram van rajtuk 😞 Nem tudom mire jó ez, de mind1😊
High detailhez 256mb ram kell. Szoval ha az nincs rajta akkor nem. Bar en kicsit nevetsegesnek tartom ezeket a detail mode-okat a d3-ban, csak a texturatomoritest kapcsoljak ki, es AF-t kapcsolnak be. Eszreveheto minosegkulonbseg nincs, a video ram igeny meg az egekig ugrik (a sebesseg meg lefele). Szoval a medium boven eleg, AF-el megtoldva. Tokjo volt, hogy bevezettek a tomoritest, ezek a hulyek meg kikapcsoljak..
Sziasztok! Nekem ugyan radeonom van....de biztos hogy a következõ asztali gépbe szánt kártyám geforce 6 os lesz...nagyon tud ez valamit....
Ja egy kérdés...Mire képes egy mobility radeon 9700 as 128Mb rammal. Mert egy notebook vásárlását tervezem, és ez a legerõsebb grafikus kártyya, amit notebookba raktak. Jobb mint a 9700 pro, vagy kb olyan szinten van? A 9700 pro gyorsabb mint a 9800 pro? Illetve fut e rajta a doom3 on megfelelõ sebességen 1024*768 ban high detailen?
Köszi a segitséget.
Amugy nem rossz card ez a gf6, ha akarnek ilyesmi kartyat venni es az ara kedvezobb lenne, erosen fontolora vennem.
Hat mert altalaban erosebb, igaz gyakran vannak egyszinten. De szurokkel egyutt mar egyertelmuen gyorsabb. (ilyen kategoriaju kartyaknal ugyebar ez alap) Igaz openGL alatt van egyelore nemi lemaradasa..
janos666
Amúgy nem értem hogy múltkor is végigtekertem egy ilyen teszten a grafikon csúcsíit átfutva és legtöbbször 1-2FPS-vel magasabban ált a 6800U, erre mikor végigolvastam az összegzést azt mondta hogy 6000U<->X800XT-bõl a X800XT a legfaszább (zárojelben eltekintenek az SM3-tól, edig a betafarcry petchel szerintuk nõ az FPS 6800U-n, de kit érdekel, még nem hivatalos), 6800GT<->X800Pro-ból talán 6800GT, de ATI ha XT-vé modolható. És nem értem azt sem hogy itt a "Videókártyák erõsorrendje" topic miért nem a grafikonokat követi.
tomsh
Itt van egy, aprólékos,részletes,kimerítõ TESZTérdemes végig nézni, mi a jelen, és mi várható a jövõben a kareszoktól.

janos666
Lessz AGP-s 512Mb-s 6800U vagy GT? (Nem mi?)
DarkJedi
Pontosan azért mert D3-azni akarok 😄
Mert 1024-ben high quality-n úgy akad a D3 az FX5900 ultrámon mint a disznó, aztán nagyon felidegesített. A pénz meg nem számít nekem, de ezt inkább hagyjuk..
Atit meg sose vennék, tudom hülye vagyok meg minden..
Mondjuk azért odébb van még az a vásárlás. 😊 na ennyi

Crem
Jahh... "Szinte mindenben veri" Azért ez enyhe túlzás ! 😄

Se vitatkozni se flamelni nem akarok...

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

Crem
6800Ultrában ez a legdrágább kártya pillanatnyilag...
Ennél a többi csak olcsóbb...

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

Crem
Passz...

Nem tudom!😊

Megkérdezhetem, hogy miért éri ez meg neked, fõleg ennyiért?

(csak egy példa, bolhán x800pro 75-85 között van már, XT-t csinálsz belõle egy biossal, és szinte mindenben veri a 6800 ultrát (kiv. d3))
DarkJedi
Én az E-Connect en láttam õket, meg még pár helyen, ott bruttó 160ezerbe kerül. Bár most ráindítottam egyik ismerõsömet, aki esetleg tudna nagyjerbõl szerezni egyet.

Crem, a videokártya nevében mit jelent az a 2DT ?

Crem
ASUS AGP-V9999 Ultra Deluxe 2DT, GeForce 6800 Ultra, 256MB DDR, 2xDVI, TV-out, AGP
Nagyker ára 111.300.-ft+áfa...

Jelenleg még érkezik ...

janos666
Talán a 6800 ultra is a "sima" 6800-ra épül a családon belüli elnevezés alapján, mert elvileg mindben ugyan az a GPU kéne hogy legyen csak más beállításokkal.
Amúgy konkrétan mennyibe kerülnek? Ezt már magyarországon láttad?
DarkJedi
Na kicsit utánanéztem az ASUS oldalán. A Gamer Editionrõl azt írják, hogy 25%-kal gyorsabb, mint bármely más 6800-as kártya, és drágább is mint a Deluxe, ezzel szemben a GE mégis sima 6800-as GPU-ra épül, míg a Deluxe 6800 Ultrára.. Akkor hogyhogy mégis amaz a drágább és a gyorsabb?
Lehetetlen ezeken kiigazodni.. 😄
Esetleg ha valaki találna valami összehasonlítást, megköszönném..

Szerintem ugynazok lehetnek, csak a Gamer Editionhoz biztos van egy rakat játék CD/DVD-n.
Szal maga a kártya nem feltétlen különbözik... aztán ezt max ASUS-ék tudnák biztosra megmondani 😊
DarkJedi
Srácok, ezek közül melyik a gyorsabb, és mi a különbség köztük szerintetek?

ASUS V9999 Gamer Edition 256MB
ASUS V9999 Ultra Deluxe 256MB

A Gamer Edition drágább kb. 20ezer forinttal. Esetleg beruháznék az egyikre amelyik gyorsabb..

janos666
Attól függ melyiket. Ha pl a szomszédodé kell menj át hozzá és beszéld meg vele. De talán besétálhatnál egy ilyen PC-s boltba. Tudom, én is utálom még a szagát is, de meg kell tenni ha néha gépezni is akarsz.
Shep
ha kártyára gondolsz akkor nézdd meg az aproneten

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

tUDAJA VALAKI HOGY HONNAN SZEREZHETNÉM MEG A GEFORCE 3-AST?

Shep
tud vki olyan linket adni, ahol geforce 6800 vs 6800 ultra teszt van, nem baj ha esetleg ati kártya is van a testben

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Törölt felhasználó
Jól néz ki!
CalebJoe
Nvidia fanoknak ideális.

Passz, én is nézegettem a M$ oldalát, de elég szûkszavúak. Remélem beyondon jelenik meg valami leírás, vagy máshol valami átfogóbb teszt, hogy miért is kell ez nekünk.
NV4x-nél mindenesetre leehtõvé teszi az SM3.0 használatát. Persze hogy minek, az más kérdés😊
janos666
Ezt tegnap feltettem és 2X is lefagyott újraindítás után a gép. De jó ez régebbi kártyákon valamire? (hibajavítás, optimalizálgatás, stb?)
Crem
Azért érdekes, hogy a szomszédos Austriában 20 üzletben már lehet kapni ebbõl 14-ben már raktári készlet az ASUS AGP-V9999 Ultra Deluxe 2DT, GeForce 6800 Ultra, 256MB DDR, 2xDVI, TV-out, AGP...

Crem
CHAINTECH Geforce6800GT APOGEE 256MB/256Bit TV/DVI

Ha jól látom ez lesz az elsõ 6800 amit kis hazánkba majd lehet kapni pár napon belûl...

toMpEr
Unreal3 timedemo
6800 vs 6800 SLI

Idehaza meik nagyker forkalmaz 6800Ultákat?

Szabad ember szabad országban szabad akaratából, azt tesz amit szabad...

Shep
Mo -on lehet már valahol rendelni/kapni 6800ultrát? Ha igen hol?

M@TriX
a 6800 elég jó hõfokokat tud magáénak, jóval hidegebb, mint az X800, szóval lehet jól megvannak egymás mellett... persze sebességben alul marad az X800 -nál de az más tészta 😊

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Törölt felhasználó
4 kártyahely minusz 😊
Kiváncsi lennék, hogyan is hûl (sül meg) a hátsó kártya... Az elõtte lévõ 1000 fokos nv40-rõl passzirozza rá a jó meleg levegõt, hûtés gyanánt?😊
Crem
Most elõször látok ilyet!😊

AMD Norbee
VÉLEMÉNYEKET KÉREK ERRÖL A KÁRTYÁRÓL !!!!!

Asus P5E x38, Core 2 Duo E8400@3600mhz, Geil Ultra 4*1GB/1066mhz, Sapphire HD 4870 OC , Chieftec 550W, Cooler Master Hyper TX2, Samsung 500GB

AMD Norbee
Duál GeForce 6800 - a megvalósítás
Írta: roadside Idõpont: 2004. június 28., hétfõ 15:15

Egy héttel ezelõtt már bemutattuk azokat a teszteket, melyben az Alienware új ALX nevû rendszere 2 összekapcsolt GeForce 6800-at mûködtetett, és ért el kimagasló teljesítményt. A mai napon pedig kiderült, hogy az NVIDIA többet akar.

Többet annyival, hogy már nincs szükségünk az Alienware saját fejlesztésû rendszerére (hír itt), hanem csakúgy, mint az 1996-ban debütált Voodoo2-nél, csak egy kábelra van szükségünk. Ez volt az SLI rendszer (Scan Line Interleave), melynek segítségével egy videokártya csak minden második sort számolt ki, így növelve a teljesítményt.

Az akkori megoldástól eltérõen, most "csak" egy duál PCI-Express alaplapra van szükségünk, melybe a két videokártyát helyezve a felsõ részükön egy kis panellal összekapcsoljuk õket. A megoldás neve szintén SLI (Scalable Link Interface), és az NVIDIA szerint jelentõsen megemeli a teljesítményt (megközelítheti a 90 %-ot is), így akinek nem számít a pénz az a leggyorsabb grafikai állomást tudhatja magáénak. A MIO port minden PCI-Express csatolású GeForce 6800-as kártyán megtalálható. Az SLI és némi régi Voodoo érzés pedig visszatért.

info: HardwareOC

Asus P5E x38, Core 2 Duo E8400@3600mhz, Geil Ultra 4*1GB/1066mhz, Sapphire HD 4870 OC , Chieftec 550W, Cooler Master Hyper TX2, Samsung 500GB

AMD Norbee

AMD Norbee

AMD Norbee

AMD Norbee

hirtelen ugy ereztem, vki miatt(#644) igeny van ra
Épp ezért nem kell itt ilyen prédikációkat tartani egyértelmû dolgokról.
Eh. Na egy ilyet nem kene megint elkezdeni.
Ahhoz senkinek semmi koze nincsen.
Akar karacsonyra kapta, akar banyaban dolgozott erte 2 evig, egyedul az o dolga.
... ha megdolgozott érte ...
Figyi..ne dobd ki..tartsd meg tartaléknak, illetve soha nem tudod mikor fog még kelleni. Mivan ha az éppen a legujjabb karesz kifekszik és gariba vissza kell vinned? Ilyenkor jól jön a régi kártyesz. Illetve mindig akad olyan ismerös akinek sokkal gyengébb kártyája van és megvenné tölled. Sose halgass olyanra aki azt mondja hogy dobd el, mert mindig mindennek megvan a helye és értéke...szal, soha semmit, senkinek ingyen mert megdolgoztál érte, föleg a kukának nem.

Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)