GeForce 6 series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ha tudnánk sem mondhatnánk reklám miatt...

Shep
Tud vki neten megtekinthetõ árlistát, olyat ahol 6800asok vannak, ja és lehetõleg magyar bolt listája legyen.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Szevasztok!

Már régen voltam itt, viszont azóta eljött a fejlesztés ideje. Az a kérdésem, hogy ezek közül a kártyák közül melyek vannak sulinetbe? Azért nem lenne szar, ha vissza tudnék igényelni valamennyit az árából.

mennyiért vetted?

Lui76
Én is próbáltam nem jó a plusz pipe ezért le is töröltem a rivát, de így is megéri szerintem mivel aki nem tudja aktiválni ott is megvan a tuning lehetõsége és a vége majdnem ugyanott van ha jól látom itt-ott az eredményeket (általában akik aktiválták a tuning lehetõsegik leromlottak) Nekem meg aktiválás nélkül megy400/879-en ami szerintem elég jó tuning potenciál.
Xpertvision6800

Asus M5A97 EVO R2.0 ,Fx8320E ,Gigabyte GTX960 Oc 2Gb,Geil 2x4Gb(1866),DeepCool500 ,Samsung 2243BW MWO - MaxSteelHun

Sgtfathi
Ha már a plusz csöveknél tartunk,ha nem sikerül aktiválnod a Riva Tuner-el a plusz 4-csövet lehet e baja a kártyának ??

Gigabyte DS3P, Core2Quad Q9550 +Hyper Tx 2x2Gb Corsair Xms2 DDR2-1066,MSI TF2 Gtx480,Thermaltake Blue Evo 650W, Samsung XL2370 Moncsi

és mely gyártónál a legnagyobb a sikeres...?

DarkJedi
12, elvileg lehetne aktiválni a plusz pipe-okat, de eddig ASUSnál a legnagyobb a sikertelen aktiválások aránya..

janos666
És akkor végül is ebben a Game Edition-ban hány pipeline mûködik? 12 vagy 16?
Olvasgatám itt a hozzászólásokat és észreveszem, hogy sokan nem tudják mit válasszanak vagy nem megy,nem mûködik.
Nekem még mindig kifogástalanul megy az Asus V9999 Gamer Ed.
Semmi bajom vele, szoftver és hardver rész egyaránt megy.Gyors, csendes,nem melegszik (üzemi hõmérséklet 48-50 fok,mindez szobában), az egyedüli negatívum, de ez abszolúte nem zavar, hogy bejelentkezésnél mindig kiírja, hogy Asus Shell...failed...vagy mi a sz*r de ettõl még kifogástalanul megy.A 256 MB ram meg kifejezetten jó rajta.
Csak ajánlani tudom....már aki olyan hülye mint én hogy kiad érte 110 k-t.Persze lehet, hogy ma már olcsóbb.

az a fura, +15 mhz-tol sem lett tobb problema(ott van vege a kartyanak 290-en), de most a pucolas utan elmult.
Próbáld néhány mhz-el tuningolni és ha elõjönnek a hibák akkor amiatt volt.

a balettpatkány

Leszedtem a ventijet, es megolajoztam, igy mar rendesen forog a verkli. Eddig ugy nez ki eltuntek a hibak 😊 Lehet, hogy csak tulhevult a vertex shader egyseg.
Hát az enyém még nem csinált ilyet... ha jól emlékszem.
Bár egyszer volt valami ilyesmi de az csak akkor volt amikor föltettem az unreal tournamenthez egy unoffical trueform patch-et. Akkor mondjuk elég durván csinálta ezeket a hibákat.
De normális esetben nekem még nem csinált ilyet.
Mondjuk attól is függhet hogy milyen gyártmányú. Nekem az utólsok közt gyártott ATI példányom van. Azthiszem pont miután megvettem, jelentette be az ATI, hogy ezentúl csak a chipeket gyártja, a kártyákat pedig külsõ cégek fogják.

a balettpatkány

A te 8500-ad nem szokott vertex hibakat gyartani? Az enyem, meg 2 havere is hulyeskedik neha. Ritka, de bepoccen, es neha egy poligon csucsok atkerul mashova es eleg zavaro hibat eredmenyez (pl a poli egy vegpontja kimegy a vegtelenbe es bizonyos szogbol eltakarja a kep egy reszet)

Szeriahiba lenne?
Egyetértek... de én a csúcskategóriás kártyákra még akkor is sajnálnám a pénzt ha tele volnék lével... :-)
Amúgy én még mindig a jó öreg r8500-al nyomom.. :-) Majd talán a jövõ évi sulinetes keretben veszek egy új kártyát. Most nagyon kacsintgatok a 6600gt felé. De azt is majd csak jövõre... :-)

a balettpatkány

Davidus
Az sm3.0 csak marketing fogás(mint a dx9-es R9xx széria😛)
Az SLI-nek viszont gyakorlati haszna is lesz ha lemegy az alaplapok meg a kártyák ára.

V9ykn8_TZL0

deha jobban belegondolok, akkor én díjjazom az sli ötletét... és az sm3.0 sem hátrány! geforce felé hajlok a csúcskategóriában is

ehhehh, megbocsájtok 😊)))) ezt már láttam 😉

az egyikben ez jobb, a másikban az 😄DD
nekem egyik sem jó, mert nem tehetem meg, hogy ennyi pénzt adjak értük... 😞 így most is, mint mindig a csúcskategória hidegen hagy... a köépkategória miatt szoktam teszteket nézni... amit belinkelte ott pl 6600 gt
ez sem óccsó, de ennyit kipréselek magamból és még ezért is lehülyéznek az ismerõsök, hogy minek veszek ilyen drága kártyát... egyébként igazuk van 😄

Bocsanat, azt hittem veletlen hasonlitottal ossze ket kulonbozo kategoriaju kartyat. Meg sem fordult a fejemben, hogy ezt szandekosan kovetted el.

De ha mar ennel a peldanal maradunk, es ragaszkodunk az igazsaghoz, a 6800ultra es az x800pro kozott tovabbra is csak kb 20% kulonbseg van, nem pedig 48. Azt pedig tovabbra is allitom, hogy az a teszt hibas.
Nem tudom, ha vegigolvastad az osszes "ertelmezheto" tesztet, hogy nem tunt fel, hogy kirivoan rossz eredmenyek vannak benne. Kamu dolgok pedig nem jok erdekessegnek sem.

pl2: http://graphics.tomshardware.com/graphic/20040928/leadtek-09.html#farcry_v11_4xaa8xaf

<#vigyor3>
janos666
És mire jutottál? A 6800U vagy az X800XT a jobb?
de nem is x800pro és 6800gt között írtam a közel 50%-os különbséget, hanem x800pro és 6800 ultra között... mind1
ha van kedved, rakhatsz be tesztet, hátha tudsz valami újat mutatni, bár én szinte az összes értelmezhetõ tesztet végigolvastam
amit belinkeltem csak érdekességképp linkeltem, nem pedig azért, hogy itt vitatkozzatok rajta 😊

ja, csak nem 50% van koztuk, hanem 10 😊

Az ati szep be fogja nyalni ezt a fordulot, ha nem nyomja le az arait, vagy nem gyur ra egy picit a kozepkategorias cuccaira. Nvidianak most vonzobb a valaszteka.

Akuma, rakjak be mashonnan tesztrol linket, ha ez nem tetszik? A tweakpc-s buzlik, csak ennyi.
Davidus
Ha végre kijön az AGP verzió😛

V9ykn8_TZL0

Davidus
Úgy látszik a 6600GT lesz a slágerkártya.

V9ykn8_TZL0

nem látom hol van megnevezve, hogy a radeon milyen béta drivert használ?! ennyi erõvel kamú az egész
ezzel az erõvel nyugodtan mérhették volna a geforce-okat is 65.** béta driverral! nem pedig 61.11-el amit eleve úgy adtak ki, hogy szart sem ér

toMpEr
x800 pro es 6800 Gt kozul az utobbi a gyorsabb

Nyilvanvalo, hogy lassabb, mivel az x800pro a 6800gt ellenfele, nem az ultrae'.

Amugy vmi egyebkent sem koser azzal a teszttel, mert ha megnezed barhol mashol, ettol eltero eredmeny latsz. (a radeonok tenyleg gyorsabbak, es az x800pro kb az ultra 80%-t nyomja ki ebben a beallitasban)

pl egy anand: http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2044&p=11
Nem tökéletes a link, lapozzatok a Far Cry-hoz és állítsátok 1600*1200-ra 4AA-val 8AF-el!

Ezt sasoljátok! Far Cry 1600*1200 4AA 8AF
mintha azt mondták volna a radeonok jobban teljesítenek Far Cry-ban... nem úgy tûnik... x800pro 52%-át nyújtja a 6800ultrának??? hihhhetetlen

janos666
A 8X AGP az alaplaptól és chipkészlettõl függetlenül azonos. De ha olyan 6800-ast néztél ami PCX-es akkor az nem fog összejönni, AGP-s kártyát vegyél.
Sgtfathi
Ja az alaplapom Abit Nf-7-es!!

Gigabyte DS3P, Core2Quad Q9550 +Hyper Tx 2x2Gb Corsair Xms2 DDR2-1066,MSI TF2 Gtx480,Thermaltake Blue Evo 650W, Samsung XL2370 Moncsi

Sgtfathi
Helo !lecserélném gef4-emet 6800-asra a kérdésem:Mlyen tipusú kártyát kell vennem az nforce 2-es alaplapomhoz? (Én az Innot néztem ki de a foglalaat miatt jo -e?)elöre is köszi a válaszokat.

...meg a pénztárcádból még néhány 5ezrest 😊

Davidus
Davidus
Akkor asszem 6800-at veszek mert abból ha mákom van elõ lehet még varázsolni pár csövet😛

V9ykn8_TZL0

Jo kérdés.. a tesztek szerint hol ez, hol az.
Davidus
A 6800 vagy a 6600GT a gyorsabb kártya?

V9ykn8_TZL0

Semmi... csak a srác kicsit elirt ezt azt a hirben 😄 Pl hungarynak nézte a forrást... aztá szóltam neki, hogy a pcplay közelrõl sem magyar, hát még a név amit irt 😊 Szal kamuzott egy sort a srác, aztán most átirta horvátra...
Gabesz amd64
Mért mi volt ott?

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Már mind1, javítattam az ürgével a hírt 😄D
MEGALOL

Valaki olvassa el mert nem hiszek a szememnek 😄DDD
toMpEr
nem nagy hiba van, refreshlock-ot, vagy valami ilyesmit kene felraknod, google-ba beirod szerintem megtalalja neked

cicai
Szisztok!
Neharagudjatok de nekem volna 1 piszok nagy gondom és remélem ti tudtok nekem segiteni. Egy Nvidia GeForce4 Ti 4600-as videó kártyám van és xp használom. Most kaptam kölcsön 1 pár játékot és nem mennek. A jelenség az mikor elinditom a játékot egyszerüen fogja magát a gép és kilép ugy,hogy a monitort kikapcsolja és ki írja egy kocka tetejére ami járkál a képernyön (Out of range és még hrz számokat is). Egy jó pár driver frissitést telepitettem de mindegyikkel ezt a jelenséget produkálta.A monitorom 800×600 100hrtz 1024×768 85hrtz tud. Az egyik játék cime Big Game Hunter 2005.
Tudom,hogy valami nagy hiba van de én sajnos nem jövök rá és ezért kérném a segitségeteket amit elöre is nagyon meg köszönök.

De a pénztől 20 nőből 10 boldog. A maradékból 1-nek szerelem kell 8-nak diszkó drog 10 szerelmes nőből 1-et szeretnek csak viszont. Mert 10-ből 8-an nem szerelmet keresnek csak viszonyt

M@TriX
már kapható, legalábbis egy Gigabyte 6800GT fajta, amit nem tudok, hogy ref hûtése van vagy ilyen...

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

toMpEr
alacsonyabb orajelu tarsan venti sincs

toMpEr
de tokmindegy, ugyse hiszem, hogy tul sok ilyen lesz idehaza

janos666
Aha, én is látom a képrõl hogy halkabb.
De gondoltam. Csak mondom írják-e szerintük mennyivel jobb a hûtõjük?
toMpEr
Az eleg egyertelmunek tunik, hogy halkabb meg jobban hut