8009
Avagy az nVidia NV4X
main_6800_header.jpg
  • Renatto
    Túl lehet húzni egy videókártyát annyira, hogy az maradandó károsodást szerezzen (azon kívül, hogy bios friss. elrontása...),pl. Gpu, ram sérüljön (hogy a kártya már alapórajelen is hibázzon)??
  • Gabesz amd64
    Akkor jó egyet értünk!
  • Gabesz amd64
    Még friss szűz winfos volt fenn!Én is csodálkoztam rajt!
    Tegnap leteszteltem és csak 4360 pontot csinált

ezt nem értem!
    De tuningot se értem...
  • Rover623
    Én meg most már kimondom Bandika: egy darab 6600GT-vel a büdös életbe nem fogsz 5000 pontot csinálni (hibamentes futással)... :-(
    A feszültségmoddolt 660/1350 körüli kártyákkal sem tudnak ennyit, bőven 4giga fölött hajtott P4-ekkel...
    Szóval hamukálsz...

P.S.:
    Amíg nem látok tőled egy eredményt az ORB-on, a véleményemet fenntartom!
  • Cvd
    Én is ezt akartam mondani, lehet hogy bonyolultan fogalmaztam.:)
  • MasterJay
    Milyen beállítással kaptál az fx5900-re 4626 pontot?
  • Gabesz amd64
    Nem értelek!
    nekem gondom nincs jól meg vagyok vele!
    azt kész..
    Doom3 is jól megy nekem..Persze nem Ultra High-on mert ahhoz 512Mb-os VGA kell az meg még nincs!
  • MasterJay
    És a stalker is vajon mire lesz optimalizálva?
  • Cvd
    Nem gyengén túl volt ez az "FX sz*r" téma lihegve, főleg a konkurencia oldaláról. Tényleg gyengébb mint a vele egykorú ellenfelek DX9 alatt, de már 2002 végén temették, hogy majd hulladék lesz pl. a Doom3, HL2 meg Stalker alatt mikor azok kijönnek 2003-ban. Erre a Doom3-nál bebünteti az ellenfeleket, a HL2 bőven játszható vele, ráadásul sehol se voltak még 2 éve. A Stalker meg majd talán lesz idén.:)
  • Gabesz amd64
    Nem akarok tűzet szítani ebből de az Én VGA-mal minden játékkal eltudok játszani!
    Szal az Fx5900 alattiak sikerültek gyengére!
    Az meg vessen magára aki Fx5200-t vett..akkor gondolkodott volna hogy Ati 9200-t vett volna!
  • Cvd
    Nálam először csak egy partíció halt meg, aztán pont egy ilyen "okos recovery program" intézett el egy másikat is. 2 Winyó volt a gépben, a másodikról tűnt el egy partíció de teljesen. Valami Norton cumót engedtem rá, az szólt is hogy gond van az 1. egységen egy partícióval, javíthatja-e. Az istennek se tudtam több infót kideríteni hogy valyon tényleg a valódi problémát találta-e meg, de összegezve a dolgokat (Valóban van egy, és csak egy hibás, a progi is ennyit talált. Azonfelül a számtechben az első egység a 0, a win is innen számoz, tehát a progi által az 1-es egységen talált hiba a gyakorlatban a második winyón található valszeg) ráeresztettem. Na azt nem kellett volna, a kretén progi kiütött mégegy partíciót az első winyón is. Csak egy módosított fdisk verzióval sikerült végülis visszahozni őket, de buktam róluk mindent. Nem kicsit voltam mérges.:)
    Egyébként tényleg az a sűrűbb hogy az egész winyó hal meg, ritka az én esetem. De úgy vagyok vele mint a biztonsági övvel, az is ritkán kell de utólag már késő bekapcsolni.
  • Zsoldos
    Hat nekem se fx-em van, csak melegszik, mert szar a gyari hutese. De azert egy 40% gpu tuningocska osszejott :)
  • Gabesz amd64
    Kössz
    azért megprobálom majd!
  • Cvd
    A google egy halom találatod ad "detonator destroyer"-re keresve. Habár ahogy elnézem sorba 2002-es verziókat látok, lehet hogy már nem fejlesztik. Én is akkortájt használtam utoljára. A leírása alapján leszed mindent az ősrégi driverektől kezdve, de lehet hogy az újjaknál már nem tökéletes.
  • Gabesz amd64
    De nem az enyém szuper tuningcucc hanem az XT változat!
    És le merném fogadni hogy nem a VGA-m a hibás a tuningolásban...
  • MasterJay
    Nekem az írták, hogy mikor VGA-t akartam venni, hogy ne vegyek FX-bős semilyet mert azok nem valami jók!
    Lehet, hogy nektek is ez a gondotok.
    Bár igazából a konkurens platformot nem nagyon ismerem így nem is nagyon akarok ebbe beleszólni.
  • Zsoldos
    Hat ha olyan szuper tuningcucc lenne, akkor nem lennenek ilyesmi gondjaid :) En kartyam is vacak, csak az enyem tulmelegszik.
  • Zsoldos
    Nyomtam hasonloan enis regebben, 5 reszletben aztan jottek a gondok. Egyik particio csomo ures hellyel, a masik meg mar full tele, es akkor meg lehet bontani a jol kitalalt adattarolasi koncepciot. Szuksegtelen bonyolultsagot eredmenyezett, es nagymeretu fileokat idonkent nem is tudtam elhelyezni sehova. Szimplan tagolasra meg ugye ugyanilyen megfelelok a konyvtarak is. Az ilyen reszleges adatvesztes az egyetlen erv mellette, de az eleg ritka, altalaban az egesz vinyo doglik meg, de ha csak 1 particio doglik meg, jo aranyban lehet recoveryzni kb 2 perc alatt vmi okosabb programmal.

Ezek utan vegulis feludules es szabadsag volt az 'egyesites'
  • MasterJay
    Ha valaki tudja írja már meg, hogy mitől van az, hogy a Richard Burns Rally elindítás után egyből megfagy? De olyan szinten, hogy mikor számol vissza az űrge már akkor!
  • Gabesz amd64
    Hogyne emlékszem!
    nem kell felhozni újra...
    De azt is tudhatnád hogy az fx5900Xt nagyon jól lehet tuningolni!
    És jól bírja...
    Az Én kártyám meg eggyel jobb és mégis nemtom hogy mitől szarabb a teljesítmény...
  • Cvd
    Én meg a "mindent leosztani" elv híve vagyok, úgyhogy nálam csak a 120-as rendszervinyó 5 partícióra van osztva, és még utána jön a többi. Gyorsabb defragolni (persze nem az egészre hanem így lehet darabonként is), könnyebb megtalálni a dolgokat, ezért nálam előny a több meghajtó. Külön partíción vannak a letöltések, a játékok, meg mostanában van egy "vegyes" amióta nem kell a P2P megosztásnak külön hely. Ja és ha helyzet van akkor nem tűnik el minden. Jártam már úgy (szerencsére egyszer) hogy egész partíció tűnt el, csak az üres helyet tudtam megmenteni. Ha csak kétfelé partícionálnék akkor sokkal több cumót buktam volna. Persze ritka az ilyen eset, de előfordulhat.
  • Gabesz amd64
    Ezt honnan tudnám leszedni?
    valami linket nem tudsz ide berakni?
  • Gabesz amd64
    Nekem meg már minden kivan hogy 10 meghajtó van a sajátgépben.Nem hiányzok még plusz3...

Télleg nem mondasz hülyeséget jó dolog az tény..
  • Zsoldos
    Hat nemtom mennyire emlekszel az fx-es hercehurcakra. Ugye a card nem allt a helyzet magaslatan, s igy az utolso cseppet is ki kellett facsarni a kartyabol, meg ugye meg tobbet is ;) Valoszinutlen, hogy nagy tuning potencialja lenne.
  • Zsoldos
    azert a sok drive letter se jo :)
    install utan rogton nyomtam egy defragot es csinaltam egy fix meretu masfel gigas swap-file-t. Igy is teljesen egyben van.

A temporary-t meg atnyomtam a nagy particiora.
    Amugy igy belegondolva ez megse egy rossz otlet, mert a temporary azert ugye toredezteti a nagy particiomat rendesen..

Amugy gabesznek nem csak a video driverrel van gondja, hanem lehet az alaplapi chipkeszlet driverevel is, ahhoz meg nincs takarito. A vga-driver takaritok sem tokeletesek amugy, 2 programot is hasznaltam e celra, egyik talalt olyat amit a masik nem, es igy is fennmaradt egy radclock.exe a system32-ben, ami ugye gf-hez nem nagyon kell.. sot meg az automatikus inditoban is benthagyta, msconfig-gal kellett kiszednem.
  • Cvd
    Drivertakarításhoz van direkt progi, "nV destroyer" vagy "detonator destroyer" néven találod meg. Sokkal egyszerűbb és biztosabb megoldás az általános registrypucolóknál, főleg ha nem vagy biztos a dolgodban.
  • Cvd
    Én meg adok egy még hasznosabb tanácsot: azon túl amit írtál, érdemes egy másik kisebb, pár gigás partíciót is csinálni, és oda átirányítani a virtuális memóriát, plusz ha netezik az emeber akkor a temporary internet files foldert. Akkor még az általad leírtnál is stabilab lesz és még annyira se töredezik.
  • Gabesz amd64
    ez nem igazán biztos!
    talán neked is pont ilyen konfigod van?
  • Zsoldos
    sztem amugy folosleges szarozni vele. Meg ha sikerul is a tuning kapsz +100 pontot, gameba +2 fps-t.. :)
  • Gabesz amd64
    Az én bajom!De még akkor problémnám nincs a winnel!csak az(amiről nagyon eltértünk) hogy kevesebb pontot ad mikor nem huztam fel a Mhz-eket!
  • Zsoldos
    Hat te bajod. En gatlastalanul osszevissza barmolom a rendszerem, es kb hetente rakom ujra :) 2 perc 35 mp atlagosan. Mindig 100% frissesseg. rendszertelepites meg fel oraba telne, rendesen 'belakni' a rendszert meg orakba telik, de igy azzal se kell foglalkozni.

Te viszont gondban leszel/vagy a hagyomanyaid miatt, mert gyakorlatilag elvagod magad elol az utat, hogy rendes tiszta rendszert rakhass fel.
  • Gabesz amd64
    Jah jó téma ebbe a topicban!:DD
    na mindegy
    majd valahogy megoldom a problémám!
  • sheepcz
    én még annyit tennék hozzá h a win registryröl van szó és minél kevesebb cucc van benne annál fainabb a windowsod (elvileg)
    és ha akármilyen redvás progit felraksz az valszleg beirja magát ide ezt tood kicsit kipucolni...
  • czky
    Azért témánál vagyunk a topikban megint! :)))
  • czky
    Pedig jó ám az ilyen partíció baromság. Monjuk én nem használok norton ghost-ot, én maradok a sima telepítésnél.

Ha telepítgetsz, vagy uninstallálsz, vagy egyéb dolgokat művelsz, akkor ezekről adatok aómaradnak a regisztriben, és ezek nemkívánatos dolgokat okozhatnak. De ha kitörlöd az ilyen selejtes reg cuccokat, akkor az segít a winfosnak a túlélésben :))))!
  • Gabesz amd64
    Jó ez télleg igaz de eddig is megvoltam egy particióval!
    Most is megleszek,,,
  • Gabesz amd64
    Én nem szeretem az ilyen partíció baromságokat!
    maradok a hagyománynál...

Mi aza Registry clean??
    nem hallotam róla!
  • Zsoldos
    hm. egyet irtunk :)reg clean amugy be is valhat akar. Nem azzal van baj, hogy ottvannak a fileok a system32-ben -hisz ugyanazokat ugyis vissza fogja rakni-, hanem az egyeb adminisztracioval.
  • Zsoldos
    Tudom ez most epp nem huz ki a szarbol, de a jovore nezve egy nagyon hasznos tanacs neked es mindenkinek:

Fogod a 120 gb-s vinyodat, es 2 reszre osztod, az elso pl lehet 10 gb, a masodik a maradek 110. Az elso particion csak a rendszert tartod, a masodikon minden mast. Miert is jo ez?

-Ujrainstallkor eleg csak a kis particiot formazni, es nem kell elvesztened/backupolnod az adataidat.
    -Installalgatasnal nemileg jobb, ha csinalhatsz egy image file-t a rendszer particiorol a vadiuj rendszereddel, es barmikor problemad van vele, kb 2-3 perc alatt ujrarakhatod keszen. (pl norton ghost idealis a celra, meg tomoriti is az image-t, igy eleg kis helyen elfer (pl 1gb koruli a win tomoritve 1gb-s swap file-al egyutt)) Gyakorlatilag meg egy teljes rendszerhalal is csak 2 perces problema lesz.
    -rendszerdefrag mint a villam (mivel a 2. -t hasznalod nem is fog annyira toredezni)

Es meg parszaz elonye van a dolognak ezeken kivul is.. :)
  • czky
    Uhh!! Egy partíciód van. Az gáz. Azt én se formáznám le csak úgy. De ha át tudod mnteni valahova a fontos cuccokat akkor csinájl min. 2 partíciót. 10-15gb a winfosnak.
    Próbáld meg vmelyik regcleanert. Az nem árthat.
    Registry clean expert például.
    Ha kell, elküldöm e-mailben neked.