8009
Avagy az nVidia NV4X
main_6800_header.jpg
  • janos666 #3521
    Az is érdekes hogy eddig sehol máshol nem panaszkodtak Far Cry hibára NV driverek cseréjekor. Pedig a 6800-asok boltokba kerülésekor erősen erre optimalizálták optimalizálgatták a drivereket (techdemo a Gef6 SM3.0-ás HDR-jéről...) és voltak is róluk tesztek, sőtt, mindíg elmondta valaki hogy "talán még picit szebb is a kép..." és nőtt 1-1 FPS-t a teljesítmény úgy havonta új driverekkel. Lehet hogy nálatok van valami. Eredeti a játékotok, mert lehet gond a 3-cd-sre tömörített játéknál, mert ott kicsit megbuherálták a textúrákat a tömörítéshez és a crackje sem igazi állítólag a 1.3-as path-el...?
    Mellesleg direkt szétnéztem ma is a 3CD-s verziómmal és a 76.44-es (helyenként BETA-nak jelölik, de WHQL és az Inno3D oldalán ez van kint Gef6-okhoz mint hivatalos driver) driverrel hogy megkeressem a bugokat amiket írtatok, de nem találom, lehet hogy én nem vezsem észre? Linkelnétek egy képet?
  • Shep
    érdekes nállam ez nem volt pedig nem egy driverrel próbáltam, ja és én is atiról váltottam, és nem volt annál se gondom a driverrel, mint ahogy itt sem, itt egyedül a Stolennek kellett visszarakni régebbi drivert és ennyi, minden más hibátlanul megy, szóval nekem ilyen driver gondjaim az eddigi 7 év 3d-s kártyatulajos időszakom alatt nem volt
  • Zsoldos
    Ha 'gf6 szempontjabol rosszul van megirva a shader nehol' akkor az nem mar nem kartyafuggetlen gond. Ezt amugy nem hiszem, hisz a jatek vegulis egy nv techdemo. Az hogy ki heti hany drivert fogyaszt szerintem nem tul mervado, hisz ha a vegleges driverrel is hibas(mert az..), akkor mindossze 2 lehetoseged van: megszokod, vagy probalkozol frissebbel(betakkal). Nem vagyok rola meggyozodve, hogy az elobbi opcio a kovetendo. Amugy sztem elfogadhato a driver minosege, csak nem hibatlan, tapasztalatom szerint a konkurencia problemamentesebb. Amit irtal, 'konkurenciáról cserélnek' 'rá vannak már állva a folytonos hibakeresgélésre/drivercserélgetésre' szerintem pont forditva igaz. Ati driverekkel volt ugyanez a szitu ugy 1-2 evvel ezelott (azelott pedig tenyleg sokkal durvabb volt)
  • Cvd
    Akkor nem valószínűbb hogy a kártyától/drivertől független a gond? Pl. a shader van rosszul megírva néhol (a Gef6 szempontjából) és nem a driverek gondja, így a cserélgetésük semmit se ér?
    Ezt most általánosságban mondom: az ötödik nVidia kártyámat használom, félévente cserélgetek durván drivert (sohasem bétát), és soha semmi problémám nem volt még kártyával/driverrel (persze nem is játszottam mindennel, de a nagy nevekkel igen). Aztán van a másik oldal, a konkurenciáról cserélnek nV kártyára(nemritkán Win reinstall nélkül), rá vannak már állva a folytonos hibakeresgélésre/drivercserélgetésre. nV-n is játékonként 4-5 drivert pakolásznak folyton fel-le, aztán világgá kürtölik hogy tessék, ott van a hiba! Holott ha nem raknának fel heti átlagban 10 drivert (köztük egy halom bétát), akkor valszeg nem lenne semmi baj egy játékkal se. Az ismeretségi körömben van hirtelen 5 nV kártya, egyiken se szenvednek a driverekkel, és nincs is baj egyikkel se.:)
  • Árnyvadász
    Thx.
  • janos666 #3516
    Én nem bírom a játéokot, de mikor megvettem a 6600GT-t nézegettem a HDR-t több pályán is, de SEMMI hibát nem találtam a 76.44 WGQL driverrel. Próbál azzal.
  • Zsoldos
    Hat kisebb hibak nem zavarnak, ami a legdurvabb es tenyleg zavaro, hogy az egyik tipusu arnyek vetuletenel(fura, mert a nagy reszevel semmi gond) a talaj-textura felbontasa a toredekere csokken, elmosodik. Nemelyik tipusu fa arnyeka sajna igen, a masodik palyan egesz hegyoldalak vannak boritva vele sajnos, szerencsere csak a periferialis reszeken. Vagy pl elsuhan feletted a helikopter, es huzza a homalyt maga alatt, eleg hulyen nez ki.. 66.93 -tol kezdve 71.90 -ig kb minden drivert kiprobaltam, mindegyik ilyen. A hiba nem az en keszulekemben van, mashol is megneztem.
  • Árnyvadász
    Sorold.
  • Zsoldos
    ati-rol valtottam, sokkal kevesebb gond volt vele. Es hogy erted azt, hogy 'ha igy allsz hozza'. Farcry-ban sok hiba van a gf6 szeriaval, ez nem szemleletmod meg hozzaallas kerdese, csak egy sajnalatos teny, mivel egyik kedvenc fps-em.
  • Gabesz amd64
    ha így álsz hozzá akkor vegyél Ati-t! :DD

azzal is lesznek gondjaid! :DDD
  • Zsoldos
    ok, soroljam mik a hibak azzal a driverrel?
  • janos666 #3510
    Rakd újra a játékot. Aztán próbáld a 71.89 vagy 76.44-es driverrel.
  • Gabesz amd64
    ati-t? biztos ezért ugattak le! :DDD

6x00 széria nagyon jó!Ha egy játék szar nálad attól még nem az teszi hogy a VGA szar
  • Narancs
    FarCry 1.3 -as peccset szedd le, és kapcsolde be a HDR -t. Majd élvezz a bugyidba...
  • Shep
    hát akkor én egyet máris mondok neked 66.93, pl hogy a többit ne is soroljam.
  • Zsoldos
    En meg nem lattam olyan drivert amivel ne lett volna hibas a farcry gf6-on. A megnyero stilusod miatt meg most leugatlak enis vau.
  • tehen_m
    CSodálkozol hogy miért ugattak le??
  • bazze
    Nah csá all!
    a segítség topicban rendesen leugattak a barmok amikor azt mondtam, hogy arra a retkes szutyok inno3d 6600 ra nem lehet felrakni a többi drivert +a far cry is textura hibas volt és azt monmdták hogy driver hiba...
    Hááűát nagy nehezen a legujabb druivert felszenvedtem de a Far Cry ugayan oan FOS!!!! Grrrrrrrrrrrrrr...
    Mi a gecit csuináljak azzal a xarral??
    Tudtam hogy Ati t kellet vona vennem!!
    1 R7000 el is jobban jártam volna nem hogy egy 9200SE vel! :D
    Maga az álom Direct X 8 istenem!!!
    Micsoda effektek
  • windly
    nekem az aláírásomban szereplő karihoz van egy D.O.T nevű húzóprogi, van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
  • Shep
    én xtreme-t használok nekem az vált be 76.50-es
  • gurubefree
    Nekem ezzel 3dmarc2005-el 3720 pontot hozott . Nekem bejött.

MSI NX6600GT VTD 128MB
  • janos666 #3499
    Ettől jobb az original 76.44 is, nem? De már abból is van ilyen tweakelt...
  • gurubefree
    Isten Császár vagy köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Shep
    ez kell neked?
  • gurubefree
    Tudom innen szedtem le anno , de már nincs sehol !!!!4
    Vagy balfa..... vagyok valaki megnézhetné , mert én nem találom.

thx
  • Shep
    www.guru3d.com
  • janos666 #3494
    Micsoda?? Ha találsz ilyet likáld már be nekem is.
  • stupido
    Még annyi problémám van ezzel a táp témával, hogy kinéztem egy Eagle 6600-ost (nagyon jókat írtak róla egy teszben)és ott azt írták, hogy a gyári javaslat szerint min. 350W-os házikóba kellene belerakni... tudom fárasztó vagyok, de összeszedtem némi pénzt és szeretném okosan elkölteni...
  • gurubefree
    Segítség......

Szükségem lenne a 6600gt-hez egy optimalizálora jól emlékszem akkor 0.6-os seriallal futott de már nem találom sehol.
    Tud róla valaki , honnan lehet leszedni. Fontos !!!!!

thx
  • stupido
    Basszu nagyon kiru ez a link igazán sokat segítettél, köszi
  • Zsoldos
    csucs vga, bika proci, tuninggal, sok vincsi/dvd drive, akkor nem art egy eros tap. 2800+ + 6600-hoz biztos nem kell sok tap.
  • Shep
    próbáld ki a #3435 -ben leírt linknél, és megtudod milyen táp kell neked.
  • stupido
    köszikösziköszi
    Mitől függ, hogy hány wattos ház kell?
  • Zsoldos
    6600 kb masfelszer gyorsabb(8 pipe), es ujabb-fejlettebb (sm3.0)
    9600xt szintu kartyarol valtottam (256bites 9800se), eros a valtozas.
  • Zsoldos
    nem
  • stupido
    Ja és még egy hülye kérdés, AMD 2800+ procihoz, már 400 wattos táppal rendelkező ház kell?
  • stupido
    szevasztok! Szerintetek melyik a jobb kártya: a geforce 6600(sima) vagy az Ati 9600xt?
    Alapvetően eddig geforce párti voltam, de mivel a két kártya nagyjából egy árban van, ezért most vacilálok...
  • Shep
    ha nagyon akarnék tudnék venni 64-est de nem látom értelmét, mikor minden jól megy így is
  • oneal1
    hát jah:)
  • Gabesz amd64
    ha meglesz rá a lovém! azaz csak nyár vége fele! DE
    addigra olcsobb lesz valamennyivel!