8009
Avagy az nVidia NV4X
-
#3721 hát nekem eddig kipróbált driver közül a saját cd-n található volt...de amúgy a legújabb nvidia driver is jó -
Pip Boy #3720 És milyen drivert kell hozzájuk használni, hogy a legtöbbet hozzam ki belőle?
Valami speckó? -
#3719 bezony!!! -
#3718 a leadteknek van a legjobb hűtése! És gyárilag fel van huzva!!
lecserélheted komolyabb hűtőre de a gari az ugrott -
Zsoldos #3717 A gt orajelei : 500/1000 mhz, a nem gt orajelei 300/480
Bar meg kell jegyezni, a gpu-juk teljesen megegyezik, passziv hutessel 450 mhz-en hasznalom most a 6600-amat. Szerencsere a ram sebessegere nem igazan erzekeny. 6000 folott nyom igy 3dmark03 -ban, 05-ben 2800 korul. Igy a gt kb 20% -al ver csak ra. Ha hozzavesszuk, hogy brutto 25-26 korul mar talalsz ilyet, gt-t meg nem uszod meg 40 alatt, szerintem nem olyan rossz ez. -
Pip Boy #3716 És ha lecserélem valami dúrvára majd? De teljesítménybe ha jó a hűtése mivel különbözik pl: leadtek???? -
#3715 vegyél,de az inno-nak nem valami jó a hűtése -
Pip Boy #3714 HAli! Venni szeretnék egy AGP-s GF 6600GT-t Inno-ba!!! 43000 Ft!!! Mitgondoltok? -
#3713 akkor 6600Gt-t vegyél mert jó az ára is és a legf@szább vga-k közt van!
nesze -
peter31 #3712 "Hajrá NVIDIA" :o) ezen mindig röhögnöm kell. Speciel lesz@rom a márkát egyetlen dolog érdekel, hogy a vásárlás pillanatában melyik cég ad jobb ár érték aránnyal kártyát, procit stb.
Mondjuk ha NVIDIA részvényes vagy akkor persze megértem... -
#3711 amúgy a leadtek-nek a legjobb hűtése!
És gyárilag fel van huzva a GPU és a memória órajele! -
Csaba #3710 Ok. Akkor rászánom magam. Köszi a választ. -
mEkLaU #3709 Leadtek fasza márka. Legjobbak között van. Vedd -
Csaba #3708 Kinéztem magamnak egy videokarit, név szerint ezt:
Leadtek Geforce 6600GT, AGP 128 MB DDr Ram. Áfával 48 ezer Ft.
Szerintetek jó vétel lenne? (ennél rosszabb kártyát nem szeretnék, de a 6800 az iszonyat drága, nem éri meg...) A Leadtek mennyire megbízható? -
#3707 Perba vagy azert mert keves a tap vagy nincse bedugva a kulon tápkábel a videokartyaba :))
-
Myster #3706 Hátnemtom, de, ha van egy gyors kék képernyő 1-esekkel és 0-sokkal, akkor a memoria nemteccik neki, nállam legalábbis az volt a gázosdi. Amikor meg nem volt elég neki a táp, akkor visított egy nagyot és nemindult :D -
#3705 Mekkora a tápod és milyen márka?
Az a gyanúm a GT már sok neki... -
#3704 Lehetni bármi lehet, de én is pl. 9800-ról váltottam 6600GT-re, és semmi ilyesmi nincs. Persze előtte teljes ATI uninstall, gép újraindítás, majd regcleanerrel kiírtottam az ATI bejegyzéseket. Ezután gép kikapcs, 6600GT berak, s OMEGA driver install... -
#3703 Mi mennyivel olcsóbb? A 6600 a GT-nél? Ezernyi márka van, és márkánként többféle variánsok lehetnek. Nézz szét a neten... -
Perba #3702 Hi all!
6600 GT-m van,Sok játék közben újraindul a gépem,ez azér van mert nem lett ujrarakva a rendszer,mert ezelőtt egy radeon 9800 pro votl benne? -
Myster #3701 számszerint mennyivel olcsobb? -
#3700 Meglehetősen. A GT órajelei majdnem kétszer gyorsabbak, mint a sima 6600-éi...
Szerintem már elég olcsók a GT-k ahhoz, hogy ne legyen érdemes sima 6600-at venni. -
#3699 Köszi, láttam ezt a funkciót, csak nem volt teljesen egyértelmű, hogy ez-e az, amit keresek... :) Ezek a magyar fordítások... :) -
#3698 Köszi, majd lehet, hogy szétnézek, de nagyon nem akarok variálni. Ameddig fut minden rendesen, addig jó nekem az OMEGA. Eddig semmiféle probléma nem merült fel vele. -
Myster #3697 nagy különbség van a 6600GT és nem GT között??? -
#3696 pff, enyhén hosszú a "kicsike" -
#3695 "Lenne is egy kérdésem: hol lehet a frissítési frekvencia felülírását beállítani? (pl., hogy az OpenGl-es alkalmazások alatt se 60Hz-en menjen a monitor"
Hát elvileg a DRIVER beállításainál alapból ott kellene lennie egy "Frissítési sebességek felülbírálási értékei" fül de ha ez nem így lenne akkor töltsd le ezt: CoolBits v2.0majd add hozzá a registryhez.
Ezek után már olyan beállítási lehetőségek is megjelennek amik eddig rejtve voltak. -
#3694 Elvileg most a 76.44 vagy 76.45 WHGL driverek a legjobbak, ha tweakeltet akarsz próbáld ki az XtremG-ből valamelyiket (XG76.44, xg76.50)... -
#3693 Hi! Nekem most lenne egy olyan gondom, hogy úgy vettem észre, hogy bekapcsolt AF mellett és FSAA mellett olyan mintha nem történne semmi vonalsimítás, maradnak a lépcsős élek, ugyanakkor teljesítméjnycsökkenés tapasztalható. Sőt a teljesítménnyel egyáltalán nem vagyok kibékülve. A configom nagyából a következő: GIGABITE K8NS ULTRA, AMD 64 3000+ (939), 1GB DDR 3200 (DUAL), GF 6800 (visszakapcsolt vertex és pixel pipeline-kal). Driverek: nFORCE 5.10, volt már fent a 6.31(BETA)-es is de nem tapasztaltam javulást, és per pillanat a 71.84-es Forceware. Ezzel a pl. a DOOM 3 TIMEDEMO-ja viszonylag szépen fut de pl a 2 éves F1 Challenge '99-'02 némi szűrés bekapcsolásával játszhatatlan. Viszont ha csak az egyik szűrést kapcsolom be, mindegy hogy melyiket, és lehet az maximumra állítva akkor tökéletes, de amennyiben mind 2-t aktiválom, mint írtam játszhatatlan. Az az érdekes, hogy a vonalsímítás hatása itt sem látszik, pedig működnie kellene mert legjobb emlékeim szerint volt úgy hogy szépen elvoltak simítva a vonalak, valamint a havernak egy 6800GT-je van és ott telejesen jó az FSAA hatása.
Feltéve mondjuk a 61.77-es drivert (amire a haver esküszik) vagy a 66.93-at. Az F1 challenge teljesítménye már türhető igaz az AA hatása még mindíg nem nagyon látszik ami igen zavaró, de legalább megy elenben a DOOM 3 TIMEDEMO-ja, a driverben minden alapértelemzettre állítva, játékban HIGH QUALITY 2X AA, már a játszhatatlanság határán van ugyanis 18-20-22FPS-eket profukál, míg a 71.84-el 58FST-t. Létezik 2 driver között ekkora különbség?
A Brothers in Arms-nal is hasonló a helyzet. igaz itt be van kapcsolva mindegyik szűrés és a játékban minden grafikával kapcsolatos beállítás a maximumon van és elég sokszor, néha folyamatosan érezhetően belassul. Jó lehetne azt mondani, hogy vegyek visszább a beállításokból, de szerintem egy ilyen grafikájú játéknak egy ilyen gépen gyönyörűen kellene futnia maximális beállítások mellett is.
Mi lehet az oka? Ti melyik nFORCE illetve Forceware drivert ajánljátok?
Még valami. Mennyire helyes az Orafrekvenciák beállítása alatt lévő Optimális Frekvenciák érzékelése funkció? Csak azért mert az előbb nem írtam oda INNO 3D GF 6800-asomhoz aminek alapórajelei 325/700, 338/725-s frekvenciákat javasol.Nem túl elővigyázatos a progi? És ha esetleg ténylegesen nem lehetne sokkal tovább húzni, egy kis BIOS variálással lenne rá esély, mármint a további húzásra? -
#3692 1.6693 a verziószáma. Milyen értelemben járnék jobban azzal, amelyiket ajánlod? Teljesítmény vagy minőség? -
#3691 A legutólsó omega nem az 56.72? Mert ha igen szerintem sookal jobban jársz egy alap 76.44-el. De ezekből is vannak tweakelt cuccok. Cemegézz itt -
Rover623 #3690 Hülyeség...
Amit gyártanak elromolhat...minden gyár megteszi amit lehet, de a fizika az fizika...
A Palit-nál sem hülyék vannak hogy szándékosan selejtet gyártsanak...a "nevenincs" cégek a dobozon, a körítésen, a hűtésen és főleg a marketingen spórolnak sokat...
Természetesen a "nagyok" a presztízsveszteség elkerülésére komolyabban odafigyelnek a minőségre...de ez sem mindig igaz.
Ráadásul neked valszeg mindegy...mindegyikre kapsz garanciát...egy év múlva meg egy 6600GT már nem lesz valami csúcs kari...
A több év garival meg pláne ki lehet törölni a popsit...pont az Elsa rá a példa..
Ráadásul ez az Elsa már nem az az Elsa ami a professzionális CAD karikkal alapozta meg a hírnevét. Vége a német precizitásnak...az egyetlen megmaradt taiwani gyáregység indította újra a nevet jó hosszú kihagyás után...megvárták amíg lecsillapodnak a kedélyek a csőd miatt, és a kereskedőkön és ügyfeleken maradt rengeteg garis kártya miatt kialakult lincshangulat is alábbhagyott...
P.S.:
Ügyfélnek eladott 10db Quadro kártyából 12-15 hónapon belül 7-nek száll el a DAC-ja (3+2 év garival árulták)...!!!!
Közben pont csődbe ment az Elsa, nyakamon maradtak a kártyák...mivel 3 év garival adtam én is, az ügyfelet kárpótolni kellett...
A kártyák darabonként 0.25mFt összeget kóstáltak ugyebár...nagykerben.. -
#3689 Csak a 3DMark05 van fent. Annyira nem érdekelnek ezek a tesztprogramok, mindig az aktuális legújabbat felrakom, az elég ahhoz, hogy lássam kb. mi a helyzet.
A statikus értékeknél úgyis sokkalta többet mond, hogy valójában, hogy fut egy-egy játék... -
#3688 Egy 3dmark03 nincs esetleg kéznél? 24ért tényleg megérte akkor. Az enyém pl ennek a duplája volt. -
#3687 Na megjött a kártya (Club3D 6600GT) annak rendje és módja szerint. Eddig meg vagyok elégedve vele. Az alap órajelek, ahogy gondoltam: 500/450. Lefuttattam az "optimális órajelek észlelése" funkciót, és így 569/502-t állított be magának.
A 3Dmark05-ben először 2700 volt az eredmény (9800pro-val 2200 volt), de aztán eszembe jutott, hogy a BIOS-ban csináltam egy safe defaultot...szóval a BIOS-t átnyomtam optimal default-ra (semmi tuning...), illetve a fentebb említett 569/502-es órajelekkel újra lefuttatva immáron 3200 lett az eredmény.
Driver a legutolsó OMEGA. (minőségi textúrabeállításokkal installálva, tehát valamivel lassabb - de szebb - mint a "gyári" Nvidia driverrel lenne)
Játékokkal egyelőre nem volt gond, kártyacsere után nem kellett semmit újra installálni, és bugok sem jelentkeztek eddig. (Hitman 3, Thief 3, Mercedes Benz World Racing van fent jelenleg)
Úgy vélem elég jó vétel volt ez a kártya. 24 ezerért 2 év garanciával (Club3D-kre 2 év a gari), dobozos, a szokásos kábelek mellett HDTV átalakító is helyet kapott a dobozban, valamint a driver CD-n kívül Colin Mcrae Rally 2005, Power DVD 5 és Power Director 3DE szoftverek.
A kontroll panel nekem egyelőre kissé szokatlan az ATI kontroll panele után.
Lenne is egy kérdésem: hol lehet a frissítési frekvencia felülírását beállítani? (pl., hogy az OpenGl-es alkalmazások alatt se 60Hz-en menjen a monitor) -
#3686 öszintén megmondva:NEM ,de nem is akarok -
szala #3685 sorry , megnéztem, azért 2 t nem lehet venni :o) -
szala #3684 Na nekem is ez a fura, hogy egy elsa gef 6600 gt 128 megás árábol tudok venni 2 db palit gef 6600 gt 256 megást, csakhát inkább melora használom a gépet, ritkán játékra, szoval a megbizhatoság elég fontos lenne, nem nagyon akarom az idöm nagy részét gari ügyi rohangálásra forditani, ezért is érdeklödtem -
Rover623 #3683 Az ördög (és a busz típusa) a részletekben (és az aláírásomban) rejtezik...a hűtőm típusa nemkülönben...:-)
Ne félj a Palit-tól, semmivel nem gyatrább mint egy Inno vagy Club3D...csak nálunk ismeretlen...szerencsére...így legalább nem kapkodják el, mindig van miből mazsolázni...:-)
Kell is, mert ha összejön az SLI és a kollégám nem adja kölcsön az ő kariját, kénytelen leszek venni két GT-t...a Palit/Xpertvision-nál olcsóbbat pedig (legalábis nagykerszinten) nem tudok...:-) -
#3682 A te 6600GT-d PCI-s vagy AGP-s? Mert ha utóbbi, akkor érdekelne pontosan milyne hűtőt vettél hozzá.