8009
Avagy az nVidia NV4X
-
Rover623 #3681 Te pedig gyakorlati példa vagy a mottódra...:-)
Hány kártya alapján teszed ezt a sommás kijelentést...?
Fogtál már egyáltalán a kezedbe Palit/Xpertvision kártyát...? -
#3680 durva -
#3679 512Mb-os 6800Ultra:
-
#3678 ja hajra nvidia :)
-
#3677 na az Nvidia megtréfálta az ATI-t elég rendesen .Mivel az Ati arra számított hogy szeptemberben mutatja be új VGA-ját az Nvidia...De ugy látszik mégsem
Hajrá Nvidia -
szala #3676 ok, köszi, akkor felejtös asszem, amugy egy 256 megás kártya mennyivel tud többet mint egy 128 megás? ugy értem miben látszik a különbség? textura kezelésben vagy poly számban? -
#3675 Club3D közép kategória, Palit és társai meg a legalja. -
szala #3674 Na de most komolyan, ilyen club 3d szint lehet kb? -
#3673 Club3D 6600GT AGP-s nem volt rossz egyet teszteltem. -
#3672 hulladék, már kibontáskor nem müxik..... -
szala #3671 Sziasztok
Olyan kérdésem volna, ki hallott, vagy tapasztalt PALIT típúsú 6600 os kártyákról valamit. Gondolom nem egy Elsa vagy PNY, de azért hogy mégis milyen minöséget képviselhet.
Köszi elöre is. -
#3670 Csak az. Korábban hajszoltam az új hardvereket, de már egy ideje nem...válthattam volna Nforce-os alaplapra is már rég, hisz valamivel gyorsabb lenne a rendszer, de úgy vagyok vele, hogy amíg tökéletesen megy minden, addig nincs kedvem babrálni a gépet. Már évek óta a KD7-es alaplap van a gépemben, a Windows meg vagy 3 éves. A videókártyát is csak azért akarom lecserélni, mert nemrég váltottam 17"-os LCD-re 15"-ról, és így a natív felbontás már 1280x1024. Ebben viszont 4x-es élsimítás és 8x-os anizotrópikus szűrés mellett van olyan játék ahol elkélne pont az a kis plusz kraft, ami a 9800pro és a 6600GT között van...
Amúgy az utolsó nvidia kártyám a riva128 volt, most se szívesen váltok nvidiára (félek a rosszabb képminőségtől, na meg a mostanában idegesítő nvidia driver mizériáktól), de az ár/teljesítmény és a 3.0 shadertámogatás nagyon a 6600GT mellett szól. (filmeket meg úgyis hardveres Xcard-on nézem, nem a videókártyával)
Ja, és igen, jól érted, 24-ért kapnám. -
MasterJay #3669 Igen és valóban csak a win reinstall a gond?
Jól értettem 24-ért kapnád meg a 6600gt-t? -
#3668 Nem baj az, ha olcsón kapom... :)
Amúgy a sima 6600-asok órajelei jóval alacsonyabbak 300/250 meg ilyenek, s némelyik csak 64 bites.
Viszont ahogy néztem, az enyémnél (illetve ami vélhetően az enyém lesz...) magasabb órajelű Club3D 6600GT csak PCI-E csatolóval van, szal akkor az eleve kilőve...új alaplapot egyelőre nem veszek, nincs kedvem Windows reinstallokhoz... -
#3667 Végülis igazad volt, a club 3d oldalán tényleg azokat az adatokat adták meg amiket mondtál. Márcsak az ára az érdekes, mivel az inno3d nongt-je kerül netto 22,8-ba a depo-n. -
#3666 Utánna nézek máris.
Én úgy tudtam hogy a GT az az órajele miatt gt -
#3665 Hát a dobozon az van, és a ramok is DDR3-asak. De mondom, nézz fel a Club3D oldalára, ott van a kártya.
Elméletileg attól GT, hogy DDR3-as ramokkal szerelik, nem? -
#3664 Biztos hogy 6600GT van ennyiért? Nekem ez a 500/450 erősen nongt óra jelnek tünik+az ára is ott van -
#3663 Igen kicsit utánanéztem az órajeleknek. A Club3D oldalán kétféle 6600GT-t is kínálnak, az egyik 500/450 (valszeg ez lesz amit kapok), a másik 550/550, kérdés az 550/550 mennyivel drágább, mert azon a hűtő is brutálisabb...lehet, hogy jócskán többe kerül, s még ráadásnak zajosabb is, na meg egyáltalán nem biztos, hogy itthon egyáltalán kapható...
24-ért kapnám amúgy a kártyát, hétvégén kipróbálom, ha nem tetszik, még hétfőig nem kell kifizetnem... -
Zsoldos #3662 500/900 illetve 500/1000 a hivatalos orajelek. Ez tenyleg kicsit kisebbnek tunik, de igazabol az a lenyeges, mennyit birnak, lehet, hogy siman megy 900-1000-n is majd. Amugy a gyakorlati sebessegkulonbseg kozottuk minimalis, inkabb a gpu freki a dominans ennel a kartyanal. -
#3661 A 9800pro-mat készülök lecserélni egy 6600GT-re. Már kaptam egy Inno-t, de az szar volt, nem indult el vele a gép...most egy olcsóbb Club3D-t kapok holnap, de félek az órajelek nem épp a GT-nek felelnek meg.
Mennyi a hivatalos (vagy ajánlott?) órajele a 6600GT-nek? (mag és ram is érdekelne)
Mondjuk fura, hogy 10 ropival olcsóbban van ez a Club3D, mint az Inno lett volna...de DDR3 van rajta, csak az órajelektől félek (azt hiszem 500/425 vagy valami ilyesmi...)
Másik kérdésem: én eddig OMEGA drivereket használtam az ATI-hoz, a softmod miatt is, de amúgy is szeretem ezeket a drivereket, és gyorsabbak is voltak nálam a hivatalos drivereknél, szóval letöltöttem az OMEGA féle Nvidia drivert is, hogy majd azzal próbálom ki a 6600GT-t. Valami tapasztalatok az Nvidiás OMEGA driverekkel? -
stupido #3660 ZaJanga:
Mit javasolsz telepítési sorrendnek? És melyik Nforce-ot érdemes felrakni? -
#3659 de!
simán előfordulhat!
Elég kényes még a telepítés sorrendjére is! -
#3658 Nforce driver gázz?
ez komoly? nemhiszem -
stupido #3657 Beszélgettem egy pár emberkével, és aztat mondották, hogy valószínűleg az nforce a hibás...melyik verziót érdemes feltenni? -
#3656 nemhiszem -
stupido #3655 a service pack 2 bekavarhat? -
stupido #3654 Nekem a kártya Asus n6600 128mb ram, megnéztem a linket és az jött ki, hogy belül vagyok a 300 watton. Most újra raktam a codec-eket, de semmi változás. -
#3653 Meglestem azt, nálam az 10-11 FPS között mozog annál a tesztnél az a rész amit irtál.
De 2400+ és és 2*512 meg 1 256 memo van még bennt és ugy jött ki a 4713.
A dobozon meg 48xx valamennyi van irva, szal ami nálad kijött az nem lehet rossz.
Nekem is voltak gondok játékoknál, föleg introknál de az codec gond volt.
De mi az a 300W-os tápocska?
Egy comador rondaságom volt elözöleg de borzaszto dolgokat müvelt a gépben, vinyok "haltak meg" egér a PS2 portban 1-2 hét után már nem ment,be USB-be néha ott is behalt .
Azt itt ajánloták hogy hamar dobjam azt ki belöle ha nem akarok nagyobb balhét, beletettem egy chieftech-et meg is szüntek a gondok.
Halottnak vélt vinyok is "feltámadtak":P
Itt elvileg ki lehet számolni mennyit is fogyaszt a gép itt -
stupido #3652 közben csináltam egy 3d mark 03 tesztet, a végeredmény 4700 lett, de a vertex shader tesztnél iszonyúan beszaggatott...ez jelent valamit? -
stupido #3651 bocs 71.84 és az Asus honlapról töltöttem le... -
#3650 Ami nekem a cd-n van 71.24 -
stupido #3649 Alaplap, memória, vga, proci. ezek lettek cserélve. Nekem semmi más nem akadozik, csak az animok, meg egy-két játék, ami a régebbi gépemen simábban futott...
71.89 a driver száma -
#3648 Mit cseréltél a gépedben?
Igaz csak tipp, alaplapot cseréltem, és a Athlon XP-nél a másodlagos gyorsitotár, az everest szerint le volt tiltva, akadt is a egér meg egyéb alkalmazások rendesen.
BIOS frissités oldotta csak meg.
-
#3647 Ugyanez a VGA van nekem is, az alap driverrel simán megy.
Nem is probáltam meg mást.
Táp nemtom ,nekem 360-as van, biztos ami biztos. -
#3646 adtak a VGA-hoz drivert...?gondolom igen akkor rakd fel azt!
És most melyik driver van fent hányas számú? -
stupido #3645 sziasztok! Volna egy problémám:
Nemrég újítottam a gépet (ott a konfig alul) de valamiért akadozik egy csomó játék animja (pl sims2 intro, doom 3 eleje, amikor a bázis monitorán animok mennek, fifa 2005 ) miért lehet ez? A legutolsó nvidia driver van fenn. nincsenek felesleges codec pack-kok (csak divx, xvid, ac3, windows media codec.
Lehet az probléma, hogy csak 300 wattos a házikó?
plíz help -
#3644 "Megérkeztek az első madárkák, amelyek azt csiripelik, hogy bizony ősz előtt hiába számítunk az ATI következő generációs grafikus vezérlőinek tömeges megjelenésére.
Az elmúlt hónapokban rengeteg eszmecsere folyt arról, hogy az NVIDIA vajon "hogy vészeli át" azt a pár hónapot, amennyivel hamarabb elkészül az ATI R520 kódnéven fejlesztett megoldása, de úgy tűnik, ezek egy csapásra értelmüket vesztették.
Állítólag a gondot elsősorban az okozza, hogy ha el is készülne időben az R520, két GeForce 6800 Ultra minden bizonnyal túlteljesítené, ami nem tenne jót a cég hírnevének. Úgyhogy ha a pletykák igazak, akkor előbb elkészül az ATI Multi-Rendering Technology, és csak utána várhatjuk a következő óriás megjelenését.
Szerencsére erre már nem kell sokat várnunk, az RD400 és RD480 lapkakészlettel szerelt alaplapok hamarosan elkészülnek, a Computexen elvileg már be is tudják mutatni őket. Így hát az ATI történetének minden bizonnyal legmaradandóbb alkotása, a többek közt a Radeon 9700-as család lelkét adó R300 lapka bemutatása után pontosan három évvel, júliusban vagy augusztusban számíthatunk a szintén ugyanazon csapat által fejlesztett R520 bemutatására.
Ez a pár hónapos késés viszont azért lehet nagyon kínos a gyártó számára, mert pont a versenytársaknál érezhetően hamarabb piacra kerüléssel hívhatták volna fel magukra a figyelmet, így viszont valószínűleg "bevárják" az NVIDIA G70-et."
Hardwareoc.hu-ról -
#3643 És az új ATI-k mikor jönnek? -
#3642 szerintem előbb kifog jönni az új NV.
igaz még nagyon messze van még a nyár vége,de hamar itt lesz
hát remélem is hogy lejebb fog menni az ára