8009
Avagy az nVidia NV4X
main_6800_header.jpg
  • Punker
    arra fölösleges akkora hűtő, ram kevés alaplap hulladék, az inno hűtése híresen gagyi, szal valszeg nem a procival van gáz, hőmérsékleteket nézd meg everest-tel.
  • TothLaci
    Sziasztok! Gondom van a számítógéppemmel, mert játék közben lefagy.
    Pontosan nem tudom, mi lehet a probléma, mert ha fagyás után megnyomom a CTRL+ALT+DEL billentyűt, akkor persze pár másod perc után visszalép az asztalra, aztán kilépek a feladatkezelőből, és vissza a játékba, ami elvileg már lefagyot, de mégsem teljesen...

Gépem: InnoVision Geforce 6600 GT, Celeron 2.2 Ghz, Abit BD7-II, 512 RAM

Tudom, hogy celeron az rossz proci, de nincs másra pénzem.

Most vettem rá házhűtést, szabályosan csináltam, de még most is fagy! Szerintetek a procival, vagy a VGA-val lehet a probléma?

Kiszemeltem egy Zalman VF7000-et, szerintetek megoldódik a probléma?
  • atttika
    Nem fagy,es nem is hibazik, de kicsit mergesit, hogy megveszem a legdragabb 6600GT-t, aminek az egyik legjobb hutese van,a tesztek alapjan 36-38c alapon, es nalam meg 47-49c,annak ellenere, hogy a hazam is televan ventikkel.Igaz, hogy egy sima noname tap van benne, ezt mondjuk majd igyekszem lecserelni.
  • janos666 #3838
    Azóta van már olyan rézhűtő 6600GT AGP-re ami a RAM-okat is hűti? (az AGP verzión el vannak forgatva...)
  • Borg
    A legtöbben a zalman vnf700-at javasolják, állítólag -3-4 fok. Amúgy miért baj az, hogy ennyi a hőmérséklete? Fagy, hibázik?
  • atttika
    Sziasztok BFG6600GT kartyam van alapban 47-49C terhelve 56-62C. En sokalom az alap homersekletet, mivel a tesztekben ennek a 6600GT-nek van az egyik legjobb hutese, a teszt alapjan alapban 36-38C. Csak a hazban 4 venti van. Ketto dolgon gondolkozom, beszerelek egy ventit a hazba,a vga-val szembe, vagy veszek a vga-ra egy masik hutot.Ti mit javasoltok?
  • janos666 #3835
    Nem, a coolbits a nevetséges, úgy tűnik nem áltak be az új órajelek újraindításig. (csúszkatologatás, test, alkalmaz, OK...) Restartoltam hogy rántsak a CPU-n, 8560 pont, restart ismét alap FSB-vel és 8312 pont...
  • janos666 #3834
    Nevetséges ez az Inno3D0 6600GT. Lenyomtam gyári órajelen (eddig még nem nyúltam az órajelekhez) egy 3DMark'03-at és kidobott 7692 pontot. Modom kevés, játszunk egy kicsit, hátha...
    Felhúztam a magot 500-ról 560-ra, a RAM-ot pedig gyári 1000Mhz-n hagytam. Lőttem még egy 3DMark'03-at és 7795 pont. Valahogy nem arányos... Most rántok a procin, de nehogymár nem elég a 2.6-os HT-s P4, aztán ha marad a pont szarrásütöm a GPU-t, megnézem meddig megy el...
  • Punker
    "hogy itt te vagy az "Isten", körülötted vannak a "csahosok", " ezen olyat röhögtem hogy majd le estem a székről mi itt az elsőszámú közellenség vagyunk, de mégis működőképesebb a rendszer.
  • Borg
    Nekem nincs szükségem arra, hogy "fogadjanak a PH!-n". És főleg azt a stílust, amit tőled láttam ott, nem vagyok hajlandó elviselni.
    Ugyanazt tudom mondani neked mint az előbb: Nem szeretnék ezen a fórumon ezzel a stílussal találkozni. Itt ugyanis tudok tenni ellene. És ezt nyugodtan vedd fenyegetésnek. A PH!-n tőlem azt csinálsz amit akarsz.
    Meglepődnél ha látnád, hogy a hátad mögött hány email meg PÜ-t kaptam olyanoktól, akik elítélték a történteket, csak nem szállnak szembe ezzel a PH!-n mert "felesleges". Én sajnos megtettem, de hiba volt.
  • Rover623
    Hát igen...nehéz lehet neked elviselni, hogy itt te vagy az "Isten", körülötted vannak a "csahosok", máshol meg kell küzdened az érvényesülésért...

P.S.:
    Ne csüggedj, fél évvel ezelőtt engem sokkal keményebben fogadtak a PH!-n...mégis megmaradtam...
  • Borg
    Na ezaz, hsz-ek száma alapján senkiről nem kellene véleményt nyilvánítani.
    Nade OFF vége.
  • czky
    Itt is könnyű a hozzászólások számát növelni a Gumiszobában. :)))
  • Borg
    Össze ne akadjak velük :)
  • Narancs
    "az SG-n is legszivesebben egyből bannolnám azokat, akik rögtön lehurrogják az újregeket."

Azok akik oltottak téged PH! -n járnak SG re is szal még bannolhatod őket...(persze csak viccelek)

Amúgy mióta "senior tag" vagyok néha elhiszik amit mondok, és a személyim számát se írják fel ha biznisz van...szal senior alatt nem vagy ember PH! -n...
  • Borg
    Ne is mondd, én is kivagyok már ettől az újreg üldözéstől minden fórumon.
    Az utóbbi napokban pl a prohardveren (2 éve regeltem, csak sosem szerettem ott fórumozni, ezért van kb 100 hsz-em) csatáztam pár faszfejjel, akik úgy gondolták hogy a hülyeségeiket másokra erőltethetik, csakmert húdesok hozzászólásuk van. Aztán jönnek még a csahosaik is, és még az értelmes vitát is elbagatelizálják, mert ők már őstagok és megtehetik. Aztán jön a személyeskedés.
    Komolyan, az SG-n is legszivesebben egyből bannolnám azokat, akik rögtön lehurrogják az újregeket.
  • Punkerwork
    csak a te kedvedért reggeltem, aztán elmenekültme mielött kiszúrnák hogy újreg vagyok :)
  • Punkerwork
    2 olyan VGA-t adtam el egyikkel sincs baj.
  • JohnnySmith
    Nem fogom reggelni magam, de az MSI 6600GT 128VTD AGP-vel volt gondom. Kb 1 hónapig csücsült a szervízben mire kicserélték. (konkrétan az egész video-in/out-rész szar volt benne)
    Szívesen elcserél(ném)tem volna egy Leadtekre (fasz voltam hogy nem Leadteket vettem de csak az MSI volt vivo-s) :(
  • Borg
    6600GT-sek építsétek a statisztikát...
    itt szavazni jól
  • Narancs
    Sorry nekem angol és összekevertem...ez az autómatikus izé vmi olyasmi ha jól tippelek, hogy igény függvényében emeli az órajelet pár % -kal...szal ha kell a kraft akkor rádob kicsit.
  • hykao #3820
    Amit te mondasz, az "Az optimális frekvenciák észlelése" gomb, a "Módosítások tesztelése" gomb mellett. Én azonban a fölső "Automatikus óratúlvezérlés" funkcióra gondoltam, ami a "Nincs óratúlvezérlés" és a "Manuális óratúlvezérlés" között van.
  • Narancs
    Az autómatikus túlhúzás megpróbálja megkeresni a még stabil legmagasabb órajeleket. Egy rakás szart sem ér, lámáknak van. Pl én a sima 6600 magját gond nélkül 550 -ig tudtam húzni (vízzel), autómatikus húzás szerint meg 380 ig húzható a mag...mindenz 10 perc gondolkodás után sütötte ki persze...
  • hykao #3818
    Egy kérdés 6600GT ügyben: van ugye ez az órajel variációs szekció a kontroll panelen. 3 variáció van: eredeti órajelek, manuálisan beállított órajelek és autómatikus túlhúzás. Na ez utóbbi mit csinál pontosan? (Everestben néztem: az 500-as alapórajeltől olyan 589-ig folyamatosan változott a mag órajele, ram nem változott)
  • Borg
    Leadtek 6600GT-je kinek van?
    Az újabb szérián megoldották már a DVI gondot?
  • Tufa
    igen, tudtam, de én maradi vagyok és a 6cd-s váltómban hiszek inkább :) Egy cd pont addig tart amig élvezem azt a zenét, amit.
  • Pill
    Tudtad hogy lehet adaptert venni cd es mp3 lejatszokhoz ami radiohullamot kuldd es igy radion tudod hallgatni ami az mp3 lejatszodon vagy discman-eden megy.
  • czky
    Nah, végre megnézhetjük pontosan, milyen is a 6600GT-nk!
  • Gabesz amdx2
    mondtam Én! :)
  • Tufa
    na igen, ez már jó ár :)
    Köszi az ipod ajánlatot, de kocsiban inkább a hifit hallgatom ^^
  • Pill
    Itt van
  • Pill
    Mindig Corsair vagy Kingston 184pin-es DDR400 CL3 vagy 2.5 Ezek mindig olyan 75-80 dollar korul vannak 2*512 csomagban.
    De van ilyen felig nonamem ami nem rossz, sok talan meg ugyanugy szolgal mint a nagyobb marka. Szoval a olyanon ugy 5-10 dollarral olcsobbak.
    De a tapok is jo arban vannak. A dragabba amik otthon 20ekorul vannak aozk itt 15-er lehet kapni.
    Ja es Ipod is van! Az meg rendkivul olcso. Azt tudok is neked olcson szerezni ha kell. Ugy a magyar arhoz kepest %20-al olcsobban
  • Banyapapa
    Egy sima 6600 AGP-s kártya mennyit fogyaszt a tápbol, emelés nélkül?
    Azon a "táp-kiszámolosdi" oldalon a listán nem láttam.
    Ha számit a gyárto,akkor ASUS.
  • Tufa
    amit mondtál ram, milyen márkájú?
  • Pill
    Hat igezabol nem akarok tobb pezt kolteni ra. 6600GT boven eleg. En azzel 2 evig kihuzom mint idaig tettem a GF3-al. Az is megfordult a fejemben hogy vegyek olcson egy 9800pro-t es a maradek penzol meg tudnek mast venni. :) Nto tom mi lesz meg
  • Tufa
    Azért nem hiszem hogy egy kingmax lenne ennyi. Aztán ha igy van akkor tévedtem... Egyébként a samsung is a márkás memóriákhoz tartozik. Ha kingmax, kingston vagy egyéb drágábbról beszélünk, azokat nevezzük inkább komolyabbnak. :)

/sry de beszart a válasz gomb.. :(/
  • Gabesz amdx2
    ami Amcsiba van az samsung? ezt honnan tudod hogy arról beszélt!?lehet hogy márkás memcsiről!
  • Tufa
    samsung, 400mhz
  • Gabesz amdx2
    aztán nem mindegy hogy milyen memcsi is az!
  • Gabesz amdx2
    annyival nem olcsó ott sem a VGA!

meg ha olcsó ott minden mit viccelsz majd egy 6600Gt-vel!???

9800Pro az má télleg olcsó