8009
Avagy az nVidia NV4X
-
#3881 Csak azt hittem azért alakították ki olyan íveltre a HIS bordát hogy pont belekapjon a ventilátor szele...
Azt mondod fasza inaktív hűtést csinál a RAM-ra? Lehet hogy venni kéne 1-et...
De most úgy gondolom az 1 szem 512-es CL3.0-as RAM-om kéne duplázva beújítani, talán eladom rá a tunerkártyám (nem is használom, csak porosodik 1,5 éve). -
#3880 Ebben a hűtőben az a legjobb, hogy a ramokra végig 1000L nyomja a levegőt.
Árról csak annyit tudok, hogy használtan 3K ért vesztegették pár hete, újonnan 5K lehet sztem kb...
HSI melegedésről énis tudnék mesélni, olyan kibaszott forró most is hogy nem tudok hozzáérni. De erre nemtok egyenlőre jó megoldást. Énis láttm dizájnos hsi hűtővel VF700 -ról képet, de sztem az még szarabbul hűt mint a gyári... -
#3879 Ja, csak a RAM-okonra nem fér rá a hűtő... Vagy azokat nem a melegedés, hanem szimplán felépítés miatt nem lehet túlzottan húzni (tehát hibáznak nagyobb frekvencián attól hogy szobahőmérsékletűek, mert a rendszerrarom is olyan...?) Mennyi egy ilyen hűtő középkiskerben?
Ezt a képet én külön disigneos HIS bordával láttam, akkor azt nem is adják hozzá, külön kell venni ha kell? Mert egyes helyeken a HISmelegedésre fogják a az PCI-E-énél alacsonyabb tuningpotenciált... -
#3878 Simán rá lehet tenni AGP -s re is a VF700 -at...
-
#3877 Sajnos nekem 6600 GT AGP csatlakozású, és olyasmi olvasható a Zalman oldalán, hogy nem erre a típusra fejlesztették ki, és felszerelésével sérülhet a kártya.
Szerintetek a HSI hűtőbordát is ki kellene hozzá cserélni? -
#3876 A 6800 felső kategóriás kártya, a 6600 meg középkategória. Az árkülönbözet egyik része ilyen dolgokból (mint a hűtő minősége) tevődik össze... -
Borg #3875 Az, de nincsenek egyedül vele.
A legtöbb gyári 6600gt hűtő szar. Az élen az inno és a gigabyte megoldásával...
A jobbak közé az MSI, Leadtek meg a Gainward tartoznak csak. De azokénál is jobb a zalman hűtés. -
#3874 Ezekszerint típushiba. -
Davidsned #3873 Nah ez valszeg igaz :) De ennyire rosszul hűtene? Csak gondoltam, ha lehűtik rendesen a 6800-at, akkor nem okoz nekik gondot a 6600, nem?:) -
Borg #3872 Egész más hűtő van a két kártyán. -
Davidsned #3871 Mér nem ér szamocat se? :) Nekem is inno van (6800gt) és teljesen korrektul hűt.
Ráadásul jó csaj is van a képen :)) -
#3870 pl Zalman. -
#3869 inno3D de AGP s és érdekes nem 450/900 az alaporajale hanem 500/1000 :) de a gyári venti egy kalap szamocat sem ér mien hutot érdemes rá venni? :) -
#3868 kicsit bővebben? pl. gyártó? :) -
#3867 nekem 6600 gtm van es tokjol muxik gondoltam beirom :D -
Davidsned #3866 Kontrol panelen én is ki szoktam kapcsolni. Bár érdekes, h 3DMark05-ben win telepítés után közvetlenül jóval több pontot ért el mint valamivel utána. -
#3865 Hát szerintem 1280x1024-ben azért egy 6800GT-nek nem szabadna akadnia az általad említett játékokban!
Probléma szokott lenni pl, amikor a kontroll panelen is, meg a játék menüjében is fullra állítasz mindent, akkor sok esetben dupla erőforrásokat fogyaszt! Szal érdemes a videokártya kontroll panelén azokat a dolgokat "Alkalmazás szerint"-ire állítani, amelyeket a játék menüjéből is be tudsz állítani!
Pl. Vsync (függőleges képszinkron), Élsimítás (vagy vonalsimításnak), Anizotrópikus szűrés...ezek meglehetősen vissza tudják fogni egyes esetekben a teljesítményt, főleg dupla beállítás esetén...
Persze csak tipp, ezer oka lehet az akadásnak... -
Davidsned #3864 #3855-re nem tudsz valamit mondani? -
Davidsned #3863 Jah, bocs, hirtelen most a játékbeli karakterekre gondoltam, nem tom miért :)
Amúgy most állítottam át én is (ugyanolyan tft-m van), télleg sokkal élesebb lett, de irtó kicsi lett minden :)) -
#3862 Ne viccelj már! Először is konkrétan az asztalon is vannak karakterek! (Ikonok nevei...) Ezenkívül persze meg az asztal amilyen felbontásban van, az összes ablakban futtatott alkalmazás abban a felbontásban fut...szal karakterek vannak bőven...vagy említhetném magát az explorert is, ami szintén az asztal felbontásához igazodik, stb. stb... -
Davidsned #3861 A desktopon hol vannak karakterek?? -
#3860 Na jó hát azért az hozzátartozik a dologhoz, hogy egy 17"-os TFT-nek majdnem akkora a képe, mint egy 19"-os CRT-nek. Na és persze jóval élesebb is a képe a TFT-nek.
Egyébiránt a betűméretet be lehet állítani, akkorára állítod, amekkorára csak akarod, meg is vastagíthatod, stb... -
roger
csak én már ha 1024*768-on van a destkopom már alig látok valamit :) -
#3858 Természetesen. Nem homályos karaktereket szeretnék látni... -
Davidsned #3857 Az asztalt is annyira állítottad? -
#3856 Hát nem tudom én nem voltam elég világos? A TFT monitoroknak van egy ún. natív felbontása, 17-esnél ez 1280x1024, 15-ösnél pedig 1024x768.
A többi felbontásban nem éles a kép, legalábbis a natív felbontáshoz viszonyítva...
ÍGY MINDEN JÁTÉKOT, ALKALMAZÁST 1280x1024-BEN FUTTATOK!!!
ÉRTI??? :) -
Davidsned #3855 Az nem kifejezés, h szükség van. Nekem 6800GT-m van, mellette 1 giga ram, 3gigás prescott. Mondok párat:)
Doom3 minden fullon (beleértve AA-t, és AF-t) 1280-ban már szaggat.
Rome - Total War ugyancsak ilyen beállítások mellett a nagyobb seregeknél már szaggat.
Chronicles of Riddick kicsit jobban megy, mint Doom3, de az se túl jól.(természetesen maxon)
Egyedül HL2 volt az ami meg se nyekkent és sok-sok fps-t is hozott :)
Namármost ezek reális dolgok? -
#3854 van olyan játék amit ilyen felbontás mellett (1280x1024) játszol? -
#3853 Már korábban kifejtettem, hogy igen...
15-ről 17-es TFT-re váltottam, így már csak 1280x1024-ben gondolkodhatom a TFT natív felbontása miatt. (mondjuk kicsit zavar, hogy a 17-es TFT-k 1280x1024-e nem 4:3-os hanem 5:4-es, szal kicsit nyújtottak a dolgok...)
1280x1024-ben (minden full, élsimítás, anizo, stb.) pedig már egyes alkalmazások-játékok esetében pont szükség van arra többletre, ami a 9800pro és a 6600GT között van.
Ezenkívül 24e-ért szerintem meglehetősen jó vétel volt a 6600GT vadiújonnan, szal szerintem mindenképp megérte. -
#3852 :DD -
#3851 Most próbálom szarráhúzni az Inno6600GT-t hogy leégjen és vegyek valami jobbat, de szerintem nem fog összejönni mert NV ship az örök élet, előbb fagy mint ég, a RAM-ot meg nem engedi húzni a ccolbits, gondolom attól már azonnal fagyna... -
#3850 De szerinted megérte 9800Pro-ról 6600GT-re váltani? Én még az FX5800-ról 6600GT-re váltástól se vagyok elragadtatva, DX9-es játék alatt se... -
#3849 Semmiféle butítás nincsen, mondom Club3D 6600GT, meg lehet nézni a Club3D hivatalos oldalán, hogy milyen! Igaz van többféle is, az enyém AGP-s és 500/900-as, a saját tuningprogijával az 569/1004-et állította be magának!
Először egy Inno-t kaptam, az meg se nyekkent, alapból szar volt, aztán kicserélték erre, ami majd 10 ropival olcsóbb, 2 év garis, és eddig semmi baj vele. A 9800pro-mat cseréltem le vele. -
#3848 Nem lehet ennyire olcsó biztosan butított :) De PLS írd be a típusát pontosan és akkor tudni fogjuk... -
#3847 30000 Ft???
ha megkérdezhetem hol?mitől ilyen olcsó,van benne valami butítás? -
#3846 Már most is ott van...én 24ért vettem az enyémet...(+ÁFA)
Club3D 2 év garival. -
#3845 a 6600GT-nek kb. mikor megy le az ára ~35k környékére? -
#3844 Biztos újságíró és annyi esze van hogy naív emberkékkel írat híreket, ő meg faszt se csinál a pénzéért amit VGA-ra költ, csak reklámozza az oldalát -
izb #3843 Ez komoly az oldaladon???
""Jelentkezéshez kérjük csatolni:
Önéletrajzot.
Magyar tantárgyból, és idegen nyelvből elért osztályzatok eredményét.
3 db szabadon kiválasztott próbahírt.""
Beszarok.A semmiért valamit,azért ez nem semmi. -
izb #3842 Nem a proci hűtőd a hibás.
Vegyél egy normális coolert a videokaridra.
Ha a procid szállna el,akkor nem lépnél ki csak ugy windowsba ezt elhiheted.
5 nappal ezelött nekem is ugyanilyen problémám volt Battlefield alatt.
Vettem rá egy király zalman gpu hűtőt azóta sirály minden.