8009
Avagy az nVidia NV4X
main_6800_header.jpg
  • Rover623
    Fesz. mod nélkül 615-625 között van a GT-k feltételezhető vége.
    A zöm megáll 600 körül, kevés tudja a 615-625-öt...feszültség mod. segítségével 630 fölé is lehet vinni...de ez borzasztó ritka.

• Gabesz amd64
    a víz segítene!
  • janos666 #3919
    Nyilatkozna egy Zalman Vf700 hűtővel szerelt 6600GT tulaj, hogy meddig sikerült húznia a GPU-ját? Eldöntöttem, hogy veszek egyet ha elmegy vele úgy 580Mhz körül, mert gyárival nekem már 560-on is megadta magát fél óra CS:S alatt, de a Coolbits tesztje szerint bevenne még 587-et is (csak hűteni kéne)...
  • biomage
    Kösszi narancs te nagyon tudsz mindent tudsz kicsit részletesebb Benchmark oldalat
  • Narancs
    Ezt olvasgasd...meg eztis...
  • biomage
    a magorajel+memorajel+feldolgozofutoszalag a fontos
  • biomage
    igazad van én mosolyogtam rajta
  • Loogan
    Hehe, ezek szerint nagyon el akarják adni azt az 5900XT kártyát...
  • biomage
    Hello mindenki ma lementem a kedvenc pcs boltomba hogy kérdezek pár dolgot a 6600GT kártyákkal kapcsolatban és azt mondta hogy az 5900 XT job mert 256 BIT/6600GT viszont csak 128BIT igaz amugy fontos hogy hány bites egy kártya és mire jó
  • janos666 #3912
    Nekem nem hangos, bár FX-ről váltottam... Viszont most gondolkodtam el rajta hogy még akkor is olcsóbb lesz ez az Inno az MSI-nél ha veszek rá egy ilyen Zalman Vf700 hűtőt, márpedig az elvileg jobb mint a gyári MSI cooler...
  • Davidsned
    Hát te tod. Én annyit tudok, hogy szeretem a márkás cuccokat és sohase veszek olcsóbbat csak azért mer olcsóbb, ha a drágább jobb. A mostani 6800GT-vel viszont teljesen meg vagyok elégedve és ez tesztekben is nagyon jó szerepel. És magáról az inno-ról is általában jókat írnak. Ettől függetlenül lehet, hogy a 6600GT-jük szar lett, mondtam is, h azt nem ismerem.
  • tangabuvar55
    Értem! Köszi az infot,akkor megpróbálom mellőzni az Innot
  • Zsoldos
    En meg pont az ilyen szovegek miatt vettem meg eletem elso s egyben utolso Innojat Alig varom, hogy lecsereljem barmi masra.
  • Mhosah Myth
    A 6600Gt Inno3D hűtése rossz... Ha valaki odahajol a géphez és a szájával fújja a VGA-t talán jobban lehűti mint a gyári hűtés... Ráadásul iszonyat hangos is (legalábbis azt mondják)... Szóval inkább maradj a márkásabb cuccokkal. Megéri inkább kiadnod a + pénzt minthogy utána szenvedj vele... :(
  • Davidsned
    Ok, biztos, nem szólok bele, elvégre olyanom nincs :)
  • Punker
    6600GT-ék hűtése hírhedten gagyi.
  • Davidsned
    Hát sztem nemkéne rögtön lebeszélni az inno-ról. Az elfogultság szól belőled :)
    Inno teljesítményben simán van ezekkel egy szinten, mellette még olcsóbb is vmivel. (nem mindig a legdrágább a legjobb)
  • Punker
    PCI-E lapon mi a f@szra kell a + foglalat? :)
  • tangabuvar55
    Értem! Az Asus ha jól tudom,elég drága a sok plusz miatt..és mi a helyzet a ramokkal,illetve hűtéssel?
  • [NST]Cifu
    Azt, hogy az Inno-t felejsd el. ASUS, MSI, Leadtek márkák körül nézzél szét.
  • tangabuvar55
    Hali idegenek! Nos,holnap veszek egy 6600GT-t,agp-st. Szeretnék tanácsokat kérni,melyik márka a legjobb és miért? Én pl egy Inno3d-re gondoltam,2ns ramokkal,mert azt mondják,az gyorsabb. Ti mit mondotok?
  • Davidsned
    Jó, megbízható vízhűtésre szeretnék megoldást találni. Milyen tanácsokat adtok?
  • Zsoldos
    Nem rossz, de 1-2 ev es ugyis nitrogennel hutunk majd mindent :) Amugy eleg sok helyen kapni, en mistralban vettem.
  • Zsoldos
    Mert igy nem foglal el vagy 3 kartyahelyet :) Azon az oldalon sok a hely. A procit nem nagyon zavarja, ha raksz ra ventit meg jol is jon, hogy elszivja tole a levegot.
  • Punker
    ASUS
  • susubaba
    Sziasztok!
    TI melyik videókártyát vennétek meg?:asus gf 6600 128mb v. inno 3d gf 256mb-t ?
    Sajnos nem tudok döntei!:((
    Gépem AMD athlon 64 3000+ , gigabyte k8ns ultra 939
  • susubaba
    Sziasztok!
    TI melyik videókártyát vennétek meg?:asus gf 6600 128mb v. inno 3d gf 256mb-t ?
    Sajnos nem tudok döntei!:((
    Gépem AMD athlon 64 3000+ , gigabyte k8ns ultra 939
  • Punker
    szerintem ez az elrendezés nem jó. miért a proci felé van a borda?
  • Narancs
    Faja, de hol kapni efféle portékát?
    Amúgy igazad van, ha már kiadok érjen is valamit. Szal maradok a vízhűtésemnél...
  • Zsoldos
    Elegge lelog rola a borda, ra lehet meg tenni a hazat? Ha mar a hutes a tema, ha mar kiadsz ra erjen is valamit, a VF-700 szerintem keves, meg draga is.. Szerintem nagyon jo az aerocool vm-101 heatpipe-os hutoje. Itt egy kep rola:

Nincs nagy sulya, de oriasi a borda-felulete. Tobbszorose a zalman hasonlo megoldasanak. Konnyen felszerelheto, sztem minden kartyara gond nelkul felmegy, (mar amin van 2 lyuk a chip korul a rogziteshez). Alapbol passziv, igy elegge csendes ;) Persze a hutesi hatekonysag ilyenkor nincs am az egekben, de rarakva akar egy jo csendes kisfordulatszamu hazventit is(meg ezzel egyutt is olcsobb, mint a vf), egy elegge brutalis hutest kapunk.
  • janos666 #3891
    #3889, #3890->Aha, de ha egyszer már valaki tömören és egyszerűen leírta hogy hülyeség, akkor miért kell azt másnak ismételten megtennie, még egy kicsit fokozva a kifelytés szintjét? (nem mintha az előtte szóló emberek nem tehették volna meg hogy -akár lekapva egy könyvet a polcról, ha nem ugrik be- teletűzdelik szépencsengő, idegen szavakkal) Miért nem elég rábólintani az elsőre, ezzel megerősítve őt hogy a tévhitben tengődő barátunk biztonsággal beláthassa hülyeségét, ha ez csak egy kis mellékes duma, már-már offtopic...?
  • Borg
    A hővezetés mint olyan az egyedüli releváns tulajdonsága a két anyagnak, az pedig, hogy milyen gyorsan adja le, a felület méretétől, és a környezeti hőmérséklettől függ.
  • [NST]Cifu
    A réz jobban vesz fel a hőt, az alumínium viszont jobban adja le.

Ez marhaság, minden anyagnak egy hővezetési képessége van, nincs külön hőfelvételre és hőleadásra...

Utóbbi szimplán a drágább alapanyag miatt kerül többe.

Ez viszont nagy és komoly felfedezés :)
  • Narancs
    Akkor a réz talp alu borda páros lenne a legobb szerinted?
    Akkor miért hűt jobban a tiszta réz cucc?
  • janos666 #3887
    Hhh... Ennak nem sok értelme van. Én ilyet nem is hallottam hogy egyes fémek fel, mások leadni tudnak jobban, ez egyszerű terikus kölcsönhatás, vagy mi a faszom, és az anyagi minőség mindkettőnél azonos szerpet játszik...
  • Cvd
    Nem így van. A réz jobban vesz fel a hőt, az alumínium viszont jobban adja le. Ebből következően egy okosan tervezett réz-alu borda hatékonyabb mint ugyanaz sima rézből. Utóbbi szimplán a drágább alapanyag miatt kerül többe.
  • Davidsned
    Ahham.
  • Narancs
    Énis most adtam el a tuneremet, hasonló okokból...
  • Narancs
    Mivel réz jobb hővezető, ezért a sima rezes a jobb, de nem annyival mint amennyivel drágább...ALCU is nagyon fain...
  • Davidsned
    Mi a különbség a sima rezes, meg az aluminiumos-rezes között? Melyik jobb/rosszabb?