619
Hiszel-s a szellemekben, szellemvilágban?
-
#539 sokkal kevesebb pszichotrillert nézz -
Vladyslaus #538 Sziasztok!
Egy 15 éves fiú vagyok és a segítségeteket kérném.
Légyszives vegyétek komolyan, nem hülyéskedek.
Arrol lenne szó, hogy most augusztusban költöztünk anyummal új lakásba.
Egy baromi régi családi ház kis udvarral. Szóval amikor beköltöztünk volt egy ilyen fura érzésem mintha vki figyelne.(Ez azóta is megvan) Hogyha egyedül voltam otthon ez az érzés sokkal erősebb volt, pedig nem vagyok az a "félős tipus". Az csak olaj volt a tűzre, hogy az előző tulajdonos megmonta hogy az anyja lakot itt.
A másik fura dolog hogy van egy szoba, ahova nagyon nem szeretek bemenni. Ha bemegyek egyedül, és bezárom az ajtót (Lehet ez fényes nappal is) szinte pánik rohamot kapok, és az van bennem, hogy ki kell innen jutnom most!!!
Eddig nem voltak olyan dolgok mint a "szokásos" kisértetjárásoknál(Szerencsére).Szóval nem láttam még semmit, és nem mozdult el semmi magától. Viszont párszor furcsa puffanásokat hallottam abból a szobából, és lépteket a padlásról.
Most ez mi? Tényleg van vmi a lakásban???
Légyszi tényleg vegyétek komolyan, mert nem hangzik durvának, de elég rossz érzés.
Üdv:Ricsi -
attisa #537 Szia Gotchaaa !
Hát nagyon nem szeretném ha kigúnyolnál.... de ha több oldalon keresztül átböngészed az itt hozzászólók ( tisztelet a kivételnek )... nevezzük irásait.... hát szerintem nem írtad volna ezt, hogy itt mindenki hozzáértő.... Két három értelmes hozzászóló írásain kívül semmi különleges nincs. Nem legendát akarunk gyártani, de most épp azon tanakodunk, hogy a fotót a Pannonhalmi Apátságba kellene vissza vinni, ott keresni rá valami régi utalást, feljegyzést. -
gotchaaa #536 "Természetesen nem fogjuk ide kitenni, de ha találunk valóban hozzáértő személyt, neki szívesen elküldjük."
Ide csak hozzáértő emberek járnak, szóval nyugodtan kiteheted. -
attisa #535 Sziasztok Evil, Tomi és Steel Painter!
Ne haragudjatok hogy nem reagáltunk a válaszaitokra, de megcsúsztunk idővel, illetve egy hosszú külföldi út is bekavart.
Na szóval. Azt köszönöm, hogy nem kapásból dilisnek neveztek. A baráti körünkben megmutattuk kb. 30 embernek, hát sokan nem szólaltak meg utána......
Természetesen nem fogjuk ide kitenni, de ha találunk valóban hozzáértő személyt, neki szívesen elküldjük. Alá vethetik bármilyen viszgálatnak is, azt gondolom ez ilyenkor természetes. Nem visszatükröződés, vagy más hülyeség van rajta, ezt aki látta biztosan állíthatja. Egy jól kivehető alak, akinek a test körvonalán a hátulról jövő fény átszűrődik. Hát több nekem sem jut eszembe, de ez van rajta.
Megmondom őszintén azt követő pár éjszaka igen rosszul aludtunk, folyton az az érzésem támadt, hogy van a lakásban valaki.
-
#534 Igazat adok neked abban, hogy pár írás valóban túl "izgalmas", ezért is olvastam el az összeset, így kaptam egy átlagos képet az egészről, ami alapjában véve teljesen pozitív. Ami számomra a legfontosabb, hogy segített a nagypapám elvesztésének feldolgozásában. Most hogy írod, valóban vannak a Szcientológiával kapcsolatos dolgok, de nekem ez eddig nem is jutott az eszembe. Véleményem szerint ezek a dolgok nem mondanak ellent a keresztény tanításnak, sőt inkább megerősítik azt.
Ha még érdekel a téma akkor ajánlanám kezdésnek "Raymond Moody Élet az élet után" című könyvét.
-
#533 Tomi15
Szerintem Attisa nem fog semmit küldeni.
Tomi15! Valamikor belinkelted a „halálközei” élményekkel foglalkozó oldalt.
Érdekelt a dolog és beleolvastam kb 5 leírásba.
Nagyon izgalmas leírások és beszámolok...
...túl izgalmasak hogy úgy mondjam már gyanúsan!
A véleményedre vagyok kíváncsi.
Bár én nem határolódok el semmilyen vallási formától, sőt érdekelnek a különböző vallási formák de, 5-ből 3 sztori bár keresztény vallást gyakorlót személyek, a halál beállta után, a történet végére erősen Szcientológiai nézeteket vall.
Szóval szerintem ezek a személyek vagy valaha keresztények voltak és áttértek vagy így próbálják a köztudatba átformálni vagy beolvasztani a keresztény hitbe a Szcientológia nézetet.
*(megjegyzem Amerikába többféle keresztény hitfelfogás van)*
Íme pár elem, amik a Szcientológiában előfordulnak:
-A testbe zárt lélek, ami visszafogja a szellem rezgését, ami az életből fakad.
-A testből kilépve felszabadul a lélek és az eddigi megpróbáltatásokat, felfedezéseket, hasznosítja a „túlvilágba”.
-Földön kívüli utazások.
-Maga az emberi lélek az istennel egyenrangúak.
-És a lélek rezgés intenzitása határozza meg a rangját, fejletségét, és hogy mekkora szerepet tölt be az élet körforgásába.
-Az ember eredetileg nem a földről származik, azért vagyunk a földön, hogy itt fejlesszük magunkat.
Szóval én nem cáfolni akarom ezeknek, a történeteknek a hiteleségét de túl sok az egybeesés
Neked mi a véleményed? -
#532 Nos jogos amit mondasz, de már túl sok ilyet olvastam más fórumokon, ezáltal nehezebben hiszek el ilyen történeteket, pedig hidd el nagyon örülnék, ha valóban igazi szellem lenne a képen. Amúgy még mindig várom Attisa képét:) -
#531 Tomi15 tökéletesen egyetértek veled.
Természetesen nem szabad elsőre álláspontot foglalni az igaz hamis kérdésben.
Ezzel én is így vagyok. De mindnek megvan a maga menete.
Azzal hogy materialista felfogással kialakítani egy fórumrészt: hogy a beugró egy bizonyíték benyújtása (addig senki nem hisz neki) alapon működjön az se megoldás.
Én nem állítom, hogy amit ideírtak annak van valóság alapja én csak véleményt alkotok,
Mert ez egy feltételes dolog.
Lehet, hogy látszik valami a képen, de az nem szellem, hanem az optikának a fényről visszacsillanó másnevén „lensflarefx” jelenség.
Ezt egy kívülálló vagy hozzá nem értő, értelmezheti szellemjelenségnek, főleg ha nincs tisztába, hogy ilyen előfordulhat egy megvilágított helységben.
Az hogy a képnek van e valóság alapja vagy csak egy ügyes megoldás eredménye, az úgyis kiderül amint egy kicsit is hozzáértő szeme elé kerül a kép.
Minden esetre, ha megvizsgáljuk Attisa üzenetét konkrétan ő, sem állítja 100%-osan hogy az a képen egy szellem, sőt hozzáértők segítségét kéri.
Most, azzal hogy úgy indítani válaszként, hogy: „Fel kéne tölteni a képet, a nélkül mit akartok”
Nem biztos, hogy arra motiválja Attisa-t hogy bizalommal forduljon felénk.
Én nem kritizálni akarlak de, az én meglátásom szerint erről az üzenetről sugárzik az elutasítás és a belé vettet bizalom hiánya. -
#530 Ez így nagyon korrekt amit leírtál, na de bárki beírhat egy ilyet mint attisa, főleg azok után, hogy nem jelentkezik a képpel. Én 99%-ig biztos vagyok benne, hogy amit állítólagosan lefotóztak az nem szellem. Azt hozzáfűzném a dologhoz, hogy nagyon erős hitem van, Családban nagypapa halála után történtek megmagyarázhatatlan dolgok, teljes mértékben hiszek a túlvilágban. Csakhogy ne az legyen, hogy szkeptikus vagyok az ilyen témákban:) -
#529 Attisa! ennek az, az oka hogy a régi időkben divat volt hogy a papokat a templomok alá vagy a templomba temették el.
Akkoriban a főméltóságokat vagy a magas-rangú embereket temették templomok belsejében.
Áltálába az oltár elé szokták elhelyezni a kőpadlózatba de, azért nem látható, mert letakarják piros szőnyeggel.
Nos egyes szellem kutatok szerint azok a személyek szellemeivel lehet találkozni, haláluk után, akik szörnyű kínok vagy hirtelen halált haltak.
Ennek magyarázata, pedig hogy a hirtelen halált képtelen feldolgozni a lélek és talán fel sem fogja hogy meghalt. (éppen ezért nem is szabad a tudomásukra hozni, hogy már nem az élők sorába tartoznak) <- de ez még általában a békésebb szándékú szellemekre vonatkozik, ha nem csinál semmi kárt nem kel róla tudomást venni.
Viszont vannak a kopogó szellemek ezek leginkább a kínos halált, szenvedet emberekre vezethető.
Ezek a személyek pontosan tudják hogy mi történt velük, fájdalmukat átviszik a szellemvilágba.
Általában az emberi félelemből, dühből próbálnak táplálkozni. Mindenáron zajt csapnak, mert az ismeretlen zaj félelmet kelt.
Ezért van az hogy először csak kopogásokat lépteket hall az ember, hogy felkeltse a gyanút és a félelmet majd mikor már rendszeres félelem alakul ki az emberben ez képes akkora erőt adni a kárhozottnak hogy tárgyakat is megmozgasson.
Ezek persze helyszínhez és személyhez kötött jelenségek.
Személyhez azért is, mert minden szellem (fügétlenül jó vagy ártó szellem), ami kapcsolatot akar létesíteni az élővilággal, előbb kiválaszt egy olyan személyt, aki a környezetében a legjobban fogékony az ilyen dolgokra, akit befolyásolhat, vagy akár ritka esetben irányíthat tudatalatt.
Az egyház minden esetre óva int mindenkit ezen szellemi kapcsolatok fürkészésétől, és minden szeánsz és mágiai dolgoktól.
Mert még az avatott mágusok is pengeélen táncolnak, azt hiszik egyesek, hogy urai a helyzetnek.
Hogy majd ők befolyásolnak egy lelket, akinek feltétel nélkül parancsolhatnak.
Főleg ha szentség képében jelenik meg.
Attisa! A ti esetetekben ez egy igen ritka szerencse. Nem mindenkinek adatik meg a lehetőség, hogy egy szellemet lefényképezzen (főleg vaku mellőzésekor)
Álltalába a szellemek befolyásolják a környezetüket, és bár ott vannak, mégsem láthatjuk őket vagy csak a szemünk sarkából, elvileg képesek hatni a tudatalatira és elhitetni velünk, hogy nincsen rajtunk kívül senki a teremben. Viszont a fényképező optikáját nem tudják kijátszani.
Minden esetre ha megoldható engem érdekelne a kép ami készítettetek. -
#528 Jaja ha pc re áttudtátok rakni akkor lazán felrakhatod mondjuk IDE Amíg nemlátjuk nemhisszük el, photoshopos képek nemkellenek -
#527 Fel kéne tölteni a képet, anélkül mit akartok?:)) -
attisa #526 Sziasztok.
Most kerestem ezt az oldalt, hogy segítsséget kérhessünk.
09.18.-án a párommal voltunk a Pannonhalmi Apátságban és megnéztük a tárlatot. Mi voltunk ketten, és egy francia pár, meg a tárlatvezető, egy ott tanuló diák. Szépen ahogy kell, mesélve vezetett minket, mig a kápolna részhez nem értünk. Kulcsra volt zárva !!! Ő nyitotta ki, és belépett a párom utána, majd én és a másik pár is. Fényképezni lehetett, de vaku nélkül. Miután hazaértünk és a képeket nézegettük, töltöttük át gépre, a párom látott az egyiken egy alakot. Ott ahol kulcsra volt zárva, abban a helységben készült fotón. Miután kinagyítottuk lehet látni, hogy az ablakon beszürődő fény átvilágít az alakján, de mikor fotóztunk, a padozaton nem volt visszaverődő fény. Ezt meg is jegyeztük akkor.
Valamiféle egybe ruhában van, olyan papruha félében. Nem okoskodásokat, hanem valaki hozzáértő magyarázatát várjuk !!!! Hülyeségeket én is össze tudok hordani, arra nincs szükségünk.
Köszi előre is a segítségeteket. -
#525 De bármi is történik van 2 fontos tanács amit a filmekből megtanulhatsz
-A lassú gyilkos úgyis utolér
-Előrenézz ne hátra úgyis téged követ
....bocs ha esetleg nem vagy poénos hangulatba
Amúgy a szüleid mit szólnak hozzá, hogy hangokat hallasz az asztal felől?
-
Zsolteecaa #524 Ez jó ötlet asszem fényképezőt fogok keresni. De ha én szellemet fényképezek itt én soha többet nem fogok tudni itt aludni a szobámban. Vagy max akkor ha átrendezem és kipakolom innan azt a hülye asztalt ami felől jönnek leginkább a zajok lehet inkább ezt kellene tennem. -
Zsolteecaa #523 Hangfelvevőm van és meg is fogom csinálni,de kamerám most nincs. Hát ha lesz valami indul a felvétel,de nem tudom mondjuk mit érek majd el vele. -
#522 Vagy ha esetleg van mikrofonod a akkor akkor úgyis hosszabb a kábelja+ sokkal többet tudsz vele felvenni... -
#521 Zsolteecaa: Fogj meg egy videokamerát/fényképezőt(állítsd videó módba) tedd mindig magad mellé, és ahogy észreveszel megint valamit kezdj el rögtön videózni. Hátha sikerül valami hangot, vagy más egyebet felvenni... -
Zsolteecaa #520 Valószínű hogy csak úgy véletlen leesett 3x egymás után az az asztal melletti gép oldala tényleg valószínű.. ehh
és az is hogy pont onnan jönnek a hangok valószínű ez is véletlen és valószínű én az egészet halucinálom perxxe
Ha ezt gondolod az a te dolgod. -
Zsolteecaa #519 Amúgy NEM kötelező hinni nekem. Nem te vagy az én bőrömben. Ennyi. Azért haluzni nem haluzok. -
Zsolteecaa #518 Mert másokkal nem tette már eddig? -
gotchaaa #517 Valószínű, hogy pár ittragadt lélek abban leli örömét, hogy téged piszkál, nem hagy aludni és hangokat hallat. -
Zsolteecaa #516 Nézz mást hülyének inkább. -
Zsolteecaa #515 Most ezzel mit akarsz mondani? Ezeket nem én generálom,elég érdekes lenne ha én generálnám. Nem vagyok hülye. -
Zsolteecaa #514 Most ez nagyon nem hiányzott nekem mert egyedül vagyok itthon. :( :(
De oks,egér lenne itt? Nehezen. Akkor mi más? Rovar? Annak hangja lenne néha ahogy a szárnyával izél.
Miért kellett megint ez? :'( már sírok komolyan most emiatt megint nem fogok aludni? Ígyis rádió mellett alszom folyton és lámpa mellett. -
gotchaaa #513 Ez van itt, de nem rák. -
Zsolteecaa #512 Brrrrrrrrrr
Előbb is hallottam az ablak felől ott elég friss a szőnyeg és nincs lejárva. És mintha valaki izélgetné a szőnyeget lépkedne rajta? vagy inkább csak szórakozna vele :S
Basszus már és odamentem azt hittem a szék zörög.. erre nem mert nem onnan jött,de hallottam már ilyet régebben is.
Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :SSSSSSSSSSSSSSSSSSS
És odamentem és kuss lett hirtelen eljöttem,rá 5 percre újra :((((((
Bentről jön az asztal mögül ott van a legsötétebb és a legnagyobb részen.
Mi a rák van itt? Már kezd elegem lenni. :@@ -
Zsolteecaa #511 Akkor bizonyos emberek szellemekkel élnek és még örülnek is neki?
hát ez igen érdekes.. -
#510 Mindenképp olyan történeteket teszünk ki, aminek látjuk a valóságalapját, vagy amihez hasonlót bármelyikünk tapasztalt :) De köszi az észrevételt -
Zsolteecaa #509 A hülye történeteket amiknek a fele sem igaz szerintem nem túl hihetőek már bocs. -
#508 Mint beavatott reiki gyógyító, agykontroll-tanuló és sokat tapasztalt szellemgyógyász, végtelen kíváncsisággal kérdezem, hogy mi a fenét tartasz hülyeségnek az oldalon -
Zsolteecaa #507 Hát ez az oldal tele van hülyeségekkel,de mindegy. -
gotchaaa #506 -
#505 Amit még megmutatnék:
ghoststories_hun.extra.hu -
Zsolteecaa #504 Ez nem olyan vicces. -
Zsolteecaa #503 Itt vannak köztünk? -
Zsolteecaa #502 http://www.inforadio.hu/hir/eletmod/bulvar/hir-220503 -
#501 :D! -
Hajnalcat #500 TÉK