425
tapasztalatok, vélemények...
  • mamutvadasz
    jó persze igazad van...
    Annak jó, aki Magyarországra jön fapadossal, mert az a Ferihegy 1-en landol, ami a 2-ő mellett van :) sőt, még közelebb van 5-6km-rel a központhoz :) Ott csak felpattansz a 200-as buszra és "beröpít" KÖKI-re...vagy vannak ilyen utasgyűjtős kisbuszok a Budapest Airport tulajdonában, akik szállítják az utasokat, mondjuk ezek nem csak a fapados járatról érkezőket viszik...
  • röfinaator
    ez azért hülyeség, mert így is olcsóbb ha fapadossal mész és utána taxival, mintha "bársonyfotelessel" mész. Általában ha olyan helyen szállsz meg, kiküldenek érted autót, vagy kisbuszt olcsóbban, mint taxit.
    Tömegközlekedni meg tömegközlekedjen az akinek hat anyja van ekkora táskákkal...
  • mamutvadasz
    persze, de egy idegen városban, ahol most jársz először, honnan tudod, hogy melyik busz, villamos stb... merre visz :) hol kell átszállnod stb. stb. :)
  • Accera
    Értem. Hát akkor az plusz pénz de gondolom tömegközlekedéssel is meg lehet oldani a dolgot nem kell feltétlenül taxival mennie az embernek szóval nem olyan vészes. A nagy légitársaság a plusz szolgáltatás miatt jobb de valamit-valamiért,nem?
  • mamutvadasz
    A fővárosba mennek, csak nem a központi repülőtérre, hanem egy város széli kisebb reptérre, ezért tudnak olcsóbbak lenni... Onnan csak az a nehézség, hogy hogyan jussál be a központba. Persze, ha van pénzed akkor taxival...de ha van pénzed, akkor meg nem fapadossal utazol :D
    Amúgy már a nagy légitársaságok is elég olcsó árakon kínálják az utakat, érdemes körül nézni, ki lehet fogni jó akciókat.
  • Accera
    Sziasztok.

Én fapadossal még nem utaztam csak rendes járattal de ezek az árak amúgy tényleg nagyon dúrvák. Hogy tudják ilyen olcsón adni nem értem...! Mondjuk ez nekünk jó:) A kocsis utazásról meg annyit hogy letörik a lábad mire odaérsz valahova...legalábbis nekem nagyon rossz volt Prágába menni,pedig nincs olyan messze. Igaz hogy a fapadosok nem a fővárosokba mennek? Vagy ez csak régen volt?
  • Tankaranka453
    figyi, akiknél ekkora összegű végkilégítések, fizetések, kenőpénzek előfordulnak azoknál ne lepődj már meg semmin...
    Inkább örülj, hogy jó a népnek! Végre valamiben
  • cybabassluck
    Kíváncsi lennék, hogy egyes légitársaságok hogy oldják meg ezeket a brutálisan alacsony árakat
  • Rubenvagyok
    Hát a Taxi többért szokott hazavinni
  • Tankaranka453
    Hát igen, a "faire du stop" számomra is ésszerűbb válasz... Vagy a gyaloglás
    3000-el a kifutópályáig jutsz el...
  • Rubenvagyok
    Stoppal!
  • cybabassluck
    Megvásárlod a repjegyet, elmész a reptérre, felszállsz a repülőre, és leszállsz Velencében!
  • Tankaranka453
    És 3000-ért hogyan jutsz ki? Taníts mester!
  • Rubenvagyok
    Velencébe inkább repülővel! Ladával biztos nem mernék nekivágni egy 100Km-nél hosszabb útnak! :P
  • cybabassluck
    nevetséges, de 3000 forintért ki lehet menni velencébe.
    ennyi pénzből 10 liter benzint alig kapsz meg
  • rozsdasacel
    Lada samara volt egy teljesen megbízható autó (kis túlzással). Egyáltalán nem volt merész dolog csak lassú. Azóta meg ellopták...
  • Tankaranka453
    Ladával Velencébe menni elég merész... Biztos, hogy nem csak álmodtad? Képtelenség, hogy kibírja még akkor is ha régen volt...
    Nekem halálfélelmem lenne, hogy kint ragadok valahol a sztrádán. Merész ötlet!
  • rozsdasacel
    Én Velencében voltam régen ladával :)
    Autópályán csak úgy húztak el mellettünk.
    Ha akkor ilyen árakon lehetett volna repülni biztos azt választom.
  • cybabassluck
    Velencébe sem utaznál el repülővel ?
  • Rubenvagyok
    Attól függ mekkora távolságra akarsz menni! Mert ha Bécsbe vagy Románia egyes részeire akarok menni akkor azért nem fogok repülőre szállni.
  • cybabassluck
    EasyJet, Wizz Air, Malév.
    Szeretek repülővel utazni, mert sokkal gyorsabb, mint mondjuk a busz vagy vonat, ill. sok esetben még olcsóbban is jövök ki ha repülővel utazom.
  • Coriander
    Nekem eddig csak Wizzair-hez volt szerencsém. Azzal kb megvoltam elégedve, a hely tényleg nem volt nagy, de én se vagyok így megvoltunk egymással :)
  • Thaison
    Milyen légitársaságokkal utaztatok eddig ?
  • Rubenvagyok
    Nem rossz a hasonlatod! Amúgy csak azért kérdezem mert már találkoztam olyannal aki életében nem utazott fapadossal és nagyon szidta, úgy hogy nem is tudta mit is nyújthat neki.
    Amúgy a fapadossal nekem sincs különösebb problémám, münchenig az út kb kijön 1,5-2 órából azt meg fejen állva is kilehet bírni.
  • Coriander
    Ha az keveset akarsz fizetni az igényekből is lejjebb kell adni. Ez mindennél így van. De ahogy Thaison is mondja az a pár óra azért nem nagy dolog. Régen ennyi ideig tartott felbuszoznom pestre. Kényelmetlen volt, meg sokan voltak, de ha nem volt pénzem kocsira csak ez jutott
  • Thaison
    Sajnos nem a legkényelmesebb a fapados, de azt a 2 órát ki lehet azért bírni. Nem azt mondom hogy egymás hegyén-hátán vannak az emberek, de a lábad nem tudod kinyújtani kényelmesen...
  • Rubenvagyok
    Fapadossal utaztatok is vagy csak hallottatok róla? Mert azért vannak hátulütői is azt ugye tudjátok.
  • Coriander
    Hát nálam egyértelműen csak a fapados jöhet szóba. De alaposan meg kell választani az uticélt is.
  • Thaison
    ha utazol akkor inkább fapadossal vagy megengeded magadnak a drágább repülőjegyet ?
  • Rubenvagyok
    Szerintem az is jó mikor csak kitudsz ugrani egy hosszabb hétvégére(3-4nap). Higgyétek el az is nagyon feltudja pezsdíteni az embert. Kilépsz a hétköznapokból. De persze nem arra gondolok mint hogy kiugrok olaszba egy pizzára mert ott finomabb:P
  • Thaison
    Ha utazok, legalább 4-5 napot maradok én is, úgy van szerintem csak értelme, kivéve ha valaki nem üzleti ügyben megy.
  • Coriander
    Hát én nem igazán látom ennek az egynapos utazásnak az értelmét. Ha már egyszer rászánod a pénzt, hogy meglátogass egy messzi helyet, akkor mi értelme egy napot ott lenni.
  • Tankaranka453
    Hát ja, nem beszélve arról, hogy ahhoz drága hogy 1 napot ott legyél, meg 1 nap alatt nem sok mindent tudsz megnézni + az idegeskedés, hogy lekésed a gépet és aludhatsz egy híd alatt akkor már inkább áldozok 1-2 éjszakára valami kis motelben,apartmanban.
  • derzsikovi
    azért az durva szerintem h reggel mész és este jösz:)akkor semmit nem fogsz élvezni az egészből, főleg ha mondjuk olyan reptérre mész, ahonnan még maga a város elég messze van:)
  • se here se zádé
    Tudtommal minden benne van. Csak ha külön van boggyászod, azért kell fizetni.
  • VinczeLacz
    Ebben az árban minden benne van? Vagy van még egyéb költség a reptéren?
  • ribot
    Ha egyszer elmegyek akkor úgy megyek, hogy értelme is legyen! :D
  • junior07
    Igen, van aki nehezen szabadul el a munkahelyéről. De már olyat is sok embertől hallottam hogy egy napra ment ki valahova. Reggel korán kimész, est későn visszajössz. Tényleg sokan csinálják. És nyilván nem elég az idő mindenre, de azért jobb mint otthon ülni :)
  • ribot
    Gondolkoztam rajt! Meglátjuk hogy alakul a szabi meg a meló!
    Persze sokan mondják, hogy az embernek arra van ideje amire szeretné, hogy legyen! Ez sajnos nem egészen így van!
  • junior07
    Akkor menj el utána! Meg is van az ajándék mindenkinek, ha együtt mentek a családdal.