301
Memória hiba
  • Inquisitor
    Hááát, két zsír egyforma memóriánál előfordul, hogy nem működik együtt. Nem egyformáknál meg igen nagy rá a sansz. Ráadásul ha nem elég régi az SD ram (bár itt nem áll fen a dolog), akkor meg megint nem megy egy csomó alaplapban. A Kingston vagy "túl jó" az alaplapnak, vagy simán hibás.
  • Hixer
    Van egy régi gép, amiben még SDRAM-ok csücsülnek, van benne 64-es meg vettem hozzá még egy 64-es modult, de valami rossz lehet mert amikor beraktam akkor csak a régi modult ismerte fel a gép, egyszerűen nem ismeri fel az újat pedig Kingston... Próbáltam más slotokban stb. Ha csak a Kingston van bene akkor meg ugye üvöltve sípol, hogy memóriagond van. BAH! Aztán van még két ősrégi 32 MB SDRAMom, azokkal megnéztem, mert 3 slot van az alaplapon és van egy működő 32-es meg egy 64-es és akkor ha beraknék még 1 32-est akkor meglenne a minimum az XPhez. Mikor berakom akkor elkezd megint sípolni, hogy memóriaprobélma. Pedig biztosan mondhatom, hogy az a 32-es jó! Akkor most az új memória amit vettem az kuka? vagy ez lehet vmi beállítás, hogy nem látja? És vajon mit nem szerethet a régi 32-es memórián? az 100-as FSB mellett működött itt meg 66 az FSB, mer 83-nál már nem indul. Előre is thx a segítséget.
  • LaciMaci
    Szia!
    Ezt már megcsínáltam a gyengébb memória időzítésére raktam, de így is kékhalál lett!Valami tesztprogrammal ki lehetne deríteni, hogy az alaplapot kell kicserélni(garis)vagy 2 új memóriát venni bele?
  • dara
    Ha biztosra akarsz menni, akkor Kit-et vegyél.

A két RAM eltérő időzítése okozhat problémát. Állítsd be kézzel az időzítéseiket a BIOS-ban.
  • LaciMaci
    Sziasztok!
    Van 2 memóriám(nem párba vettem)más az időzítésük, de a típusa mind a 2 nek Kingmax SuperRam Pc3200 400mhz 512MB és összeakad(kékhalál lesz)külön-külön viszont semmi baja egyiknek se!Szerintetek a memórával gond, vegyek 2-t párba vagy az alaplap rossz?Hogy lehetne kideríteni!

Válaszaitokat előre is köszönöm!
  • NeoMaN
    Ja, és az időzítések mindegyiknél másak...
  • NeoMaN
    Kicsit túlspirázzátok sztem ezt az "ugyanolyan ramot dualban!" dolgot.
    Nálam 3 különböző ram (512/400 hynix, 512/400 samsung, 256/266 samsung) van egy NF7-S-ben, dualban megy és nem fagy. Nem válogattam, nem szaroztam, ahogy vettem, úgy rakosgattam bele a gépbe.
    333 szinkronban mennek a procival.
  • biomage
    amikor ilyet olvasok eszembe jutt pont ezért vagyok itt :)
    nagyon ugy tünik nekem hogy a megvett ram késleltetése más
  • gabyka13
    Ja és a windows-t (xp) nem rakatam újra.Nem tudom azt kell-e.
  • gabyka13
    Hi mindenkinek.Volna egy problémám.AsRock K7S8XE alaplapom van.Volt benne eddig 2darab 400Mhz-es 256megás ddr.Vettem bele tegnap még egy 400Mhz-es 512megás memót és azt vettem észre hogy például játék közben lefagy az egész gép.Ez mitől lehet?Rossz a memória amit vettem?Előre is köszönöm a segítséget.
  • [Jakuza]
    Nos elofordulhat, hogy mas a memoriak idozitese, ezert nem szeretik egymast.
    Es akkor biza fagynak.
    Nalam is volt mar ilyenre pelda, ezert erdemesebb inkabb vagy teljesen ugyanolyan memoriat, vagy direkt erre kitalalt Dual Channel Kit-ben venni a RAMot.
    Inkabb add el mindketto RAMot es vegyel egy ilyen Kit-et, vagy keress ugyanolyan tipusu memoriat, mint az elso.
  • Balumann
    .
  • Balumann
    ja és award biosom van
  • Balumann
    Na akkor ide is beírom, hiszen mostmár bizonyos nekem is hogy a memóriámmal van hiba.
    Hosszú a történet, úgyhogy nem akarom leírni miken mentem, de csak biztos akarok lenni hogy lehetséges-e az a hiba. Volt egy Kingstone 512-és, PC3500-as 433 Mhz-es memóriakártyám. Venni akartunk hozzá még1 512-est, elvittük a boltba beleraktak egyet. És azóta állandóan szarakodik a gép ha bennevan mind2. Még mikor keletkezett ez a probléma, akkor lefuttattam külön a memóriákon a goldmemory-t (boot után elenőrzi), az külön külön a memóriákon nem talált hibát, de mikor egybe volt, 4%nál sorolta a piros sorokat, aztán leált. Aztán ngy nehezen bios frissítés, és az elvileg megoldotta, de csak átállította a biosban 100 Mhz-re a mittomén milyét (133-ról). a probléma akkor meg az lett hogy lefagyott a gép állandóan, nem reagált semmire csak a resetre. A gond az volt és most is az ami egy ideig most pihent, hogy próbálok telepíteni, vagy valamelyik programot elidnítani, telepítéskor így nagyon sokszor nem tölti be, és hibát ír akokr. (Nero-t fel se tudom rakni, mert állandóan valamelyik cab fájlt hibásnak írja, mindig másikat). Wint újratettem szilveszter után mikor vettük a ramot, azt is csak akokr tudtam mikor kivettem az egyik memóriát. És most már kék képernyőkkel kidobl hogy a rendszer hibát talált a memóriában, és már van mikor a játék töltés közbe lefagy, vagy egyes játékba rosszul tölti be a texturákat valamikor. Sztem egyértelmü a memóriahiba. (bár most nem futtattam le a tesztet csak akor)
    Amit vettünk, az egy PC3200-as 400 Mhz-es. Lehetséges-e az a probléma, hogy egymáshoz nem passzolnak, vagy eleve csak ugyan olyan mehet az előző mellé?
    Pls a válasz sürgös lenne
  • saviola83
    a gépemben mostanság egy 512-es memória van
    tegnap este játszottam a PES5-el és egyszercsag elsőtétült a kép és a monitoron semmi
    a gép meg ment
    nos megpróbáltam restartot
    semmi
    utána kikapcsoltam és vissza be
    semmi
    na most akkor
    próbáltam többször de nem volt semmi
    most reggel próbáltam megint
    megnt semmi
    mondom visszateszem a régi 128-as memóriát amit egyébként meg tem a MEMtestel múltkor és tele volt hibával
    szóval visszatettem és vele ment
    ne mondom szép
    most akkor rossz aaz 512-es?
    jótállásos pestről rendeletem
    nos miután írtam nekik mondom a 128 mellé visszateszem az 512-t
    betettem és ment
    megnéztem a beállításoknál is és felismerte
    mondom most kiveszem a 128-as és visszateszem úgy ahogy tegnap volt amikor elszált a kép
    és csodák csodájára megy
    na akkor most mi van?
    Légyszi segítsetek.
    Mi lehetett a hiba?
  • biomage
    elinditod a nerot és képfáj ként felmásolod a cdre"nero burning rommal,fájl,nyitás és irhatód""nero express,lemez cd/dvd-kép vagy elmentet projekt, és irhatód"dao modban ird
  • Maffya
    letöltöttem,de nem tudom mit kell csinálni a memtest 86 3.2 iso fájl-al? Leirnád?
  • biomage
    egy kérdés végeztél egy memoria tesztet "memtest86+"ot
  • Maffya
    Sziasztok!
    CSak egy kérdésem lenne,melyik az optimálisabb ha olyan Ram-jaim vannak hogy Apacer PC2700 333Mhz 256MB,és Twin Mos Pc3200 400mhz 256MB együtt szeretném öket használni,el is viselik egymást.
    A Konfig: AMD64 Sempron 2600+,Via K8 alaplap,40GB Hdd,Samsung CD-RW/DVD,Ati Radeon 9700.Notebook
    A kérdés az lenne hogy melyik a jobb ha a Twin Mos 400-as van az 1 slotban vagy az Apacer 333-as ?? Számit egyáltalán? Vagy? Tanács tip és bármit szivesen fogadnék.
    Köszike.
  • M@TriX
    na rról beszéltem még 7vége előtt, hogy nézd meg a ram tulajdonságait, de látom eljutottatok addig ;)
  • biomage
    bocsi nem értem rá, még egy proba!!!
    Maradjon minden beállitás ugyanaz csak a 2.5 legyen 3 és ha ez sem jó akkor probáld a 3-4-4-8 aztán kifujt.Ha nem lesz igy sem jó akkor az egy honaposatt vid visza a boltba és mond el mi a problémád talán tudnak segiteni.a fél éves ram boltja meg nem lesz ugy oda a csereberében
  • LaciMaci
    Az egyiket 1 hónapja a másikat fél éve vettem!Amit fél éve vettem SuliNet be vettem a mistralba a másikat 1 hónapja a VisionComputerbe és amit fél éve vettem a Mistral ba abba nagyobb az időzítés:D!
  • biomage
    Na jó ted a következöt.
    Amit most vettél ramot azt tartsd meg és rendelj még egy olyat aztán ad el a másik ramot.
  • LaciMaci
    hogy a ... ba lehetne beálítani, hogy működjön egymással???
    Régen egy Noname és egy Samsung volt mégis ment egymással!
    Az mind1, hogy a nagyobb vagy a kisebb memória időzítésü van-e előbb?
  • LaciMaci
    Tök mind1 hibát írt ki a memtest így is!Vegyek még 1 memkót és akkor az egyikkel kompatibilis???vagy nem szabad megkockáztatni?
  • LaciMaci
    Szia!Ha a Memtest jó lessz akkor 100%, hogy nem lessz kék halál???

Beléptem a BIOS-ba

Cas Latency(CL)2.5 re álítottam autómatán is 2.5 re rakja!
    DRAM Ras To Cas Delay 6CLK ig lehet rakni 3CLK ra tettem alapból 4CLK ra teszi!
    DRAM Ras Prechange Time 6CLK ig lehet rakni 3CLK ra tettem alapból 4CLK ra teszi!
    DRAM Active Time 15CLK ig lehet rakni 7CLK ra tettem alapból 8CLK ra teszi!

Nah így jó a BIOS beálítás?
    Mint látod alapból magassab a CLK szám ettől nem lessz lassab a memória?
    Hol lehet Dual Channel-re tenni?
  • biomage
    igy jó lesz
    és az alattam lévöt csináld meg
  • biomage
    ha elindul a gép egy utolsó memtest86+ inditsd hogy jó e
  • biomage
    ugy hogy a 2.5-3-3-7es ram nem birja a 2.5-4-4-8 at de ha vissza állitod a idézést a nagyobb szerintem kezelni fogja a kisebb késleltetést
  • biomage
    amit letöltötem pdf fájlt ezek voltak ott szó szerint és a röviditések is ott voltak
    jó akkor amit 15CLK ig tudsz állitani annak a nevét ird le meg a két 6CLKét is
  • LaciMaci
    Nah beléptem:
    Ez így jó???Ha nem írd le légyszi csak azt, hogy mit modosítsak:

Cas Latency(CL):2.5
    DRAM Ras To Cas Delay: 3CLK
    DRAM Ras Prechange Time: 3CLK
    DRAM Active Time: 7CLK

Így jó?Mit Javítsak?Te honan tudtad, hogy ezek a jó adatok?Így nem lessz kékhalál?
  • LaciMaci
    Nem teljesen jó amit leírtál!

Légyszi érthetően röviditések nélkül írd le és nem T hanem CLK!!!Teljesen félreérthetően írtad!
  • biomage
    végre megvan menj az advanced fülhöz aztán a cpu configuration és ott van a dram configuration itt kell állitanod be a ramot
    Timing mod:manual / cas# latency (TCL) 2.5 / Min RAS# Active Time (TRAS):7T
    Ras# TO CAS# delay (TRCD):3T / ROW# precharge time (TRP):3T
    ennyi
  • LaciMaci
    figy: van egy olyan amit 2 re 2.5 re és 3 ra lehet tenni azt 2.5 re tettem a többi nem stimmel amit mondál!Van két olyan amit 6CLK ra és van egy olyan amit 15CLK ig lehet tenni!

Ilyenkor mi újság?
  • biomage
    juj nekem awardom van de probáljuk meg
    amelyiket 2-2.5-3ra lehet állitani azt 2.5re
    amelyiket 8ig azt7-re és a többit 3ra
  • LaciMaci
    Amit te mondasz olyan nincs csak ezek:
    Dram Ras to Cas Delay
    Dram Prechange Time
    Dram Active Time
    1T/2T Timing

nah melyik az és mire állítsam?
  • biomage
    a dolgod az lenne hogy a be mész a biosba "advanced chipset feature" álitsd át a draw timing selectablet manualra az elsöt 2.5 a másodikat 7 a harmadik és negyediket 3 de csak ha DDR400 on használod a ramot
  • LaciMaci
    ezt nem értem...miért nem lessz jó????
  • biomage
    van egy láma kérdésem melyik modban van bár mindegy semelyikben nem lesz jó a két ram
  • LaciMaci
    200mhz: 2.5-3-3-7 (CL-RCD-RP-RAS)
    133mhz: 2.0-2-2-5 (CL-RCD-RP-RAS)
    A Másik:
    200mhz: 2.5-4-4-8 (CL-RCD-RP-RAS)
    133mhz: 2.0-3-3-6 (CL-RCD-RP-RAS)