301
Memória hiba
  • biomage
    volt bios reset?
    áramtalanitod a gépet kiveszed az elemet az alaplapból egy percre és kész
  • gurubefree
    Hi

Irtam a "SEGITSEG" topikba de ........

Szoval nagy a gond :

S.O.S

Ma kaptam meg az uj 2x1GB GEIL ULTRA 800-as memoriamat ..... Holnap jon a masik 2GB .
    Nagy orommel raktam a gepbe .... ment is ugy 2 percig . AIDA mem. test lefutott.

Furcsa piros kockak a sarokban utana meghalt teljesen .........

Eddig 667 Kingston-ok voltak benne ( 4GB ) ment minden.

Az alaplap ASUS M2N-E SLI , meg AMD64 X2 6400+ CPU .

Miert nem megy a 800 memoriaval ???

Surgos .... mar eladtam a kingston memoriakat.

Koszonom koszonom koszonom elore is !!!!!!!!!!
  • dara
    BIOS-ban belépsz az Advanced Chipset Features-be, ott MEgkeresed a DRAM Configurations-t. Ott állíts mindent Auto-ra. Aztán Save & Exit, majd reboot.

Egyébként meg nem ártana ha kicsit többet árulnál el a memóriákról.
  • MORO67
    sajna nem jött be a BIOS reset.
    De leirnám ujra a problémám:
    Sziasztok megtudná nekem valaki azt mondani hogy mit csináljak??
    Arrol lenne szó hogy elszállt az eggyik ram-om de volt othon tartalékba egy 128Mb-os 333mhz-es ramom, azzal eltudtam inditani ideiglenesen a WinXP-t elmentem vettem egy 1Gb-os ramot betettem a gépbe és egyszerüen nem akarja betölteni az Xp-t gondoltam hogy nem birja az alaplap kölcsönkértem egy 512-es 333-as ramot és azzal se akar semmit kezdeni a gép van mikor a képernyöt se inditja el de amint visszateszem a 128-as régi ramomat rendesen betölt mindent csak baromi lassu dehát ennyi vel nem is várhatnék mást.Egyszoval bármijen más ramot teszek bele a gépbe a 128-ason kivül nem csinál semmit a gépem.Pedig jó ramok mert le lettek tesztelve.Nagyon örülnék ha tudnátok segiteni mert megőrülök hogy 40 perc mire feláll a gépem pedig 1.5 gb ram itt fekszik mellettem és nemtudom miért nem tettszik neki.
  • MORO67
    köszi
  • davidka003
    Van valami olyasmi a Biosba, hogy Reset to Defaults. Ezt keresd meg.
  • MORO67
    Biost frissitettem de nemtudom hogy kell biost resettelni irjátok meg légyszi.de különben igen a ramok mind 333-asok
  • SzocsA
    nem moro üzéjére válaszoltam nemértek hozzá annyira!
    csak mondtam az én verziómat mert nekem is a VGA t nem bírta el az alaplap és a táp se volt meg kevés áramot kapott! vagy nemtudom mi volt a baja !
  • biomage
    bios reset volt?
    Szocsa: minden ram ugyan anyi wattot fogyaszt
  • SzocsA
    hello!
    az nemlehet hogy a táp kevés hozzá?
  • MORO67
    Sziasztok megtudná nekem valaki azt mondani hogy mit csináljak??
    Arrol lenne szó hogy elszállt az eggyik ram-om de volt othon tartalékba egy 128Mb-os 333mhz-es ramom, azzal eltudtam inditani ideiglenesen a WinXP-t elmentem vettem egy 1Gb-os ramot betettem a gépbe és egyszerüen nem akarja betölteni az Xp-t gondoltam hogy nem birja az alaplap kölcsönkértem egy 512-es 333-as ramot és azzal se akar semmit kezdeni a gép van mikor a képernyöt se inditja el de amint visszateszem a 128-as régi ramomat rendesen betölt mindent csak baromi lassu dehát ennyi vel nem is várhatnék mást.Egyszoval bármijen más ramot teszek bele a gépbe a 128-ason kivül nem csinál semmit a gépem.Pedig jó ramok mert le lettek tesztelve.Nagyon örülnék ha tudnátok segiteni mert megőrülök hogy 40 perc mire feláll a gépem pedig 1.5 gb ram itt fekszik mellettem és nemtudom miért nem tettszik neki.
  • Fred10
    Sziaztok! Egy elég dühitő bajom van a gépem ezt a hibát produkálja amióta megvettem már 3szor vissavittem a vga-mat mert mindenki azt mondta nekem hogy egyértelmű vga hiba de a boltban azt mondták hogy nincs semmi baja hanem a gépemmel van valami. Ott hagytam nekik 5000ft-ot hogy jöjjenek rá hogy mi produkálja ezt és felhívtak 4nap múlva hogy nemjöttek rá! Mindenhova irogatok hogy hátha valahol valaki végre rájön arra hogy miért csinálja ezt a gépem.:(Légyszi segítsetek!
  • bazsikaaa
    Hali mindenki!
    Van egy apró problémám, amiben a segítségeteket kérném...
    Van nálam egy HP , fekvőházas gépezet... A gépet nemrég szedtem szét, mert a régi gazdája megvált tőle, nekem meg kellett egykét cumó belőle... Most viszont lenne egy emberke akinek tönkre ment a gépe, és próbáltam neki a kettőből összehozni egyet, de mivel a 256os memoria helyett egy 128as ment bele, elkezdett visítani, hogy bocsi, de így nem megy, mert eddig nem ez volt benne... ez még nem minden, ugyanis ameddig nem szedtem szét a gépet működött minden gond nélkül, most hogy újra összeraktam, azt is kiírja, hogy valami gáz van a hűtővel...előtte passzív hűtés volt a procin , most nagy ügyiben ráraktam egy bontott, de tökéletesen műksző hűtőt, és mégsem jóóóóó :S :S
    Erre ha valaki tudna valami ötletet adni, hogy mégis mit próbáljak meg csinálni vele, azt megköszönném...
    Előre is köszi
    Bazsi
  • oroy_
    szia
    több minden lehet ... ram hiba, videokártya (túl melegedet, driver, esetleg meghibásodás), lehet a processzor melegszik nagyon fel (vagy tuningolva van és nem bírja), de akar az operacios rendszerrel is lehet gond, szóval végig kell nézel szinte mindent.
  • Ndege
    Sziasztok!
    egy olyan problémám lenne hogy a gépem lefagy mikor játszok.Próbáltam mindent csinálni neki de semmi.A gép 1024x768-as felbontásban van.Nem tudom hogy az számít? Elősször csak akkor fagyott le ha nagyobb teljesítményű játékkal játszok de most már mindig.De nem vírusos ezt a témát hagyjuk.Előrre is köszi!
  • bajgunar
    Köszi szépen a választ!!!!
    --> Végre volt valaki, aki legalább válaszolt!<--
    Akkor megpróbálom eladni, vagy találok valakit, akinél ki lehetne próbálni, azt eladom, s lecserélem. Vagy kihúzom míg lesz pénzem uj gépre, addig meg jo lesz ez, megpróbálom elviselni ezt a kisebb hibát.)
    Köcce +1x!!!!
  • oroy_
    -próbáld ki a gépet más ram -al, lehet nem kompatibilis az a típus a te alaplapodal, és akkor nincs mit csinálni csak csere.
  • bajgunar
    Nekem 3200+ (2200Mhz), 2*512 Kingmax DDR 400, és sípol a gép ha inditom, nem mindig, csak néha.
    Olyankor elvész a bios beállitás is, csak rányomok hogy save&quit és jóó, mert ha belépek minden a régi, csak az elején azt irja ki hogy 1100 Mhz, és a memória 100 Mhz.
    Csak hosszúkat sípol, majd a végén zenél összevissza.
    Epox 8RDA+ os alaplap.
    A memória 3-4-4-8 on van.
    Valamien fórumon irták, hogy ennek a memóriánka csak a SUPER féle verziójával kompatibilis, ami gyorsabb, vagy mi.
    Feltettem anTune nevü progit, ami az egyik memóriára olyan furcsa karakterekkel irta ki a nevét, megcserélte, akkor a másikra irta ki.
    Gondoltam akkor a modul a Xar, visszacseréltem, most már mind a 2öt Xarul irja ki.
    Máár nemtom mi lehet a baja.
    Bios-t is cseréltem vagy 6ot, de semmi sem javult.
    Néha sípol, ujra bios beállitás, majd resi.
    Ha beindul, stabil, nem fagy, nincs kékhalál, semmi baja nincs, csak idegesit, mert pl ha nem én kapcsolom be és másnál sípol (pl öcsém), akkor képes és ugy tolja a gépet 1100Mhz-en, 100Mhz-es memóriával.
    PLS segitsetek!!!!
  • dara
    Ez inkább driverprobléma. Ha csökkentett módban simán elindul, akkor pedig biztosan.
  • Mersh
    Sziasztok!

Ha a memtest 9 órán át futott és 0 error van, akkor megnyugodhatok a memóriát illetően ugye?

köszi.

(csak mert szarakszik a gépem, héha nem bootol be, xp töltőképernyőnél náha megáll, de úgy tűnik csak a kép áll meg, mert a vinyó kapar, vagy... egyszerűen ilyenkor újraindul. Valamelyik variáció kb 5 ből 1 szer fordul elő)
  • MaSzKa
    memtest86.com
  • fullazz
    Latency timeot sikerült megcsinálni. memo test 3.3 nem talált semmit,de a 3.0 megtalálta ugyanazt a hibát....
  • fullazz
    Ja és még valami, mielött szervízben volt (memóriával) nem irt ilyent számítógép bekapcsolás után (még a dosban a hddk meg a memory clock felett:
    Suggested SDRAM CAS Latency Time is "2"
    Ez mi? Lehet ettől?
  • fullazz
    3 foglalatom van 2ben van memória,melyiket dugjam át? ;) Melyik lehet a rossz?
  • fullazz
    Azt nem tudom hogy kell (tuningolni)! ;) Hogy bírom megnézni? ;) De nem hiszem,mondjuk volt 1szer valamikor szervízben....
  • oroy_
    -ha tuningolva van akkor véd vissza a MHz -et.
    -ha nincs tuning akkor 2 dolog lehet: memória modul hibás vagy alaplap, esetleg próbáld meg másik foglalatba dugni.
  • biomage
    van tuningolva a memoria?
  • fullazz
    Mit lehet csinalni ha a memtest talat hibat?Meddig fut a memtest? majdnem 4órát futtattam 5hibát talált (mind ugyanaz volt) de leálítottam. A végén,ha végez akkor megpróbálja javítani vagy valami?
    2 db 256os sd ramom van,melyik lehet a rossz? Képet tudok rakni ha valaki tud segíteni ;)
    Kösz előre is
  • Sensation64
    Hi!

Ma vettem 1 GB DDR400-as Samsung-ot beraktam a 2x256 mellé amik szintén DDR400 Samsung és kékhalállal újraindulgat.. bebootol windowsig, elindítok valamit egyből újraindul..
    amit én gyanítok az az hogy nem ugyanaz az időzítésük (Everestbe megtudtam nézni) a 256-osok 2.5-4-4-8, az 1 gigás meg 3-4-4-8. Ez lehet a gáz?

Dimm1-be van az 1 GB, a másik 2-be meg a 256-osok.

Mi lehet a gáz?

Előre is köszi.
  • Banyapapa
    memtest-el megnézted hogy jo-e? (mármint az uj,nem a régi).
    Vagy rakd át másik foglalatba hátha aza szar.
    Vagy-vagy....
  • Tomi613
    os
  • PyRex
    mi az hogy "1 gb es" ?
  • Tomi613
    Hali! lenne egy 1 gb es memória próblémám. miért nem tölti be e rendszert ha a gép elindul és felismeri a memóriát. amig a régi 256os memória volt benne addig elindult problémamentesen...
  • horgaszb
    hali! olyan kérdésem van, hogy ha most a ramom 400mhz van bent, és ha venni akarok egy újat, ezt kivenni, akkor lehet 433-sat?
  • Ray Z
    Hát ilyenkor jön a gamestaros jotanács:) probált ki a ramot egy másik gépben meg futtas rajta memoriatesztet ha a memo jo akkor az alaplappal lehet valami, esetleg egy bios frissités + lehet hogy a táp kicsit gyenge, de ezt nemtom.
  • yeppy
    Hello lenne egy olyan problémám h kaptam egy gépet javításra ami azt produkálja h windóz telepítéskor elkezdi felmásolni a telepítendő fájlokat majd mindenféle hibaüzit ír ki...
    ez a dll nincs meg az a fájl rossz...
    lehet rosszul gondolom de szerintem nem telepítő cd a baj...
    én a memóriára gyanakszom....
    amúgy olyanokat csinál, hogy eggyes memmókat nem annyinak lát mint amennyi...
    pl 256 MB-osat 123nak meg ilyenek... van olyan slot ahova ha berakom a memmót el se indul... van olyan ahol csak 64-et lát belőle....
    3 emmó egyszerre nem nagyon akar menni...

Pls pls pls segítsen vki h mi lehet mégis a problem...
    - Alaplap
    - Memória
    - telepítő cd
    - mind1ik

amúgy a konfig egy
    - 1000 celka
    - vagy 300 Mb 133 SD
    - 250w codegen táp
    - ati 7000 32mb VGA
    - creative egyszerű hangkártya
    - intel deszka

pls segítsetek mert nagyon nem akaródzik... :(
  • Ray Z
    Hali!
    Van egy problémám egy 64Mb-s MMC karival ugyaneis ezt a nővérem 3300-ás nokiájához adták, én meg most kaptam nemrég egy Nokia N-Gage QD-t és beleraktam a karit.
    Töltöttem rá mindent meg minden:P és egyszer csak nem érzékeli se a telefon se a gép. Nemtom mi a baja de szeretném megcsinálni. nem tudnátok segiteni?
  • dara
    64Mbit volt a határ. Sőt, a C-1 stepping már a 128Mbit-eseket is kezelte.

Vagy: 44. oldal, némi kiegészítéssel a 48. oldalon.

Így nézett ki az eredeti specifikáció (1. oldal)

Csak eredeti forrásból.
  • Inquisitor
    A 32Mbiteset se kezeli, ha jól tévedek azt még az i815 se.
    (Érdekes módon gagyi VIA meg SiS chipsetes lapokban, meg a korai AMD-s lapokban meg vígan megy.)
  • dara
    A RAM-ok egyformák? mind a kettő kétoldalas? Csak mert ha BX-es lapban próbálod, akkor lehetnek problémáid az egyoldalas 64MB-os modulok egynémelyikével. Ez nem RAM hiba, hanem kompatibilitási probléma, a BX ugyanis nem tud mit kezdeni a 64Mbit feletti sűrűségű ramokkal.