301
Memória hiba
-
#261 Sziasztok!
Kétt 512 MB-os DDR RAM-om nem fut Dualban újonnan.
Az alaplapom AsRock PV88
Mi történhetett? Tökmindegy hova teszem őket, csak Single chanelt ír. -
Zsolt01 #260 Szerintem nem, de kitudja!
Alaplapot meghülyítheti, szerintem. -
Zsolt01 #259 Hát ez a RAM meghülyítette géped.
Próbáld meg Alaplap kiütése / nullázás / reset!
Pl.: Áramtalanítás gép, Alaplapi elem (nagy lapos kör elem alaplapon) kivenni 1-2 percre. Majd vissza. -
#258 Gondoltam videó kártya hiba mivel kipróbáltam másik monitoron is... De hát létezik, hogy a ram tönkre tegye a vid karit? :O -
#257 Üdv!
A következő problémám akadt: van két gépem meg egy monitor. Az 1. gép rá volt kötve a monitorra tökéletesen működött. Kaptam kölcsön egy DDR400 Ramot (mivel sima ddr-es), amit beletettem. Bekapcsoltam a gépet és nincs kép. A ram nem sípol, a ventik pörögnek de kép nincs. Ez azóta volt mikor a ramot beletettem. Jó, kivettem a kapott ramot és bekapcsoltam. Ugyan az a hiba.. Semmi kép.. Minden pörög, zúg de kép nincs... A másik gépbe is DDR400 van amibe vettem újonnan egy ramot. Természetesen az elején ezen a gépen is volt kép... Beletettem a ramot és természetesen nincs kép.. na mondom ez fasza.. kivettem az új ramot és ugyan úgy semmi... semmi kép... és már 2 hete szenvedek vele..
Köszönöm előre is a segítséget! -
GASolaj #256 Lehet az ujraindulas vinyo problema is pl a fejegyseg nem mukodik rendesen ekor altalaban kattog a vinyo majd ujraindul ja, vagy szektoros a vinyo . az elozo esetben viszont ha kattog akkor az mar gaz mert kezd elfaradni a vinyo. -
Egzol #255 http://www.keptarolo.com/show-image.php?id=f81727923d4b85cfc00ae8be08c99f25 -
Egzol #254 Sziasztok!
Egy koömoly problémára keresem a választ és ezért kérem a ti segítségeteket, vagy valami hozzáértőét.
A minap kaptam egy 2 gigás kingmax 800mhz s ramot és egy 500gigás hitacsi vinyót.
A 2 giga alapból csak egymaga behelyezve működik, betölti a rendszert, játszani is tudok vele pár órát, de amikor fellépek a netre és böngészek (bármien böngészővel) akkor váratlanul ujraindul.
Beraktam 3 gigát (azt ami eddig volt + a 2 gigásat 667mhz-n) és netezni lehet, játszani is, de fél-1-másfél óra mulva már KÉK képernyővel indul újra. Elkaptam a kék képernyőt és leirtam mit ajánlott.
"tiltsa le a biosz memoriakezelésnél a goyrsítótárazást, telepítsen uj vga drivert (az má van). és egyéb hibakódok:
stop 0x0000008e 0xc0000005 0xae21f212 0xad97dba0 0x000000000"
az alaplapom m2n-sli asus 400w -s táppal van ellátva. Az alaplap 4 darab 800mhz-s 2 gigás ramot bír el. viszont a táp és az alaplap problémát már sikerült kilőni, mert akkor a windows se töltödne be, a játék se m indulna, mert ujraindulna a gép folyton. Windows ujratelepítés is volt, tehát nem hinném hogy rendszerhiba okozná. És tuti, hogy a rammal van valami, mert az alap 1 giga rammal minden tökéletesen müködik.
nem tudom mi lehet a probléma. kérlek segítsetek mielőbb!
válaszotokat előre is köszönöm
-
#253 készitsd teljes monitor képet -
#252 több m. valószínű... -
#251 Hi
ez azt jelenti, hogy a ram miatt fagy le mindig a gép? -
Zsolt01 #250 Sziasztok.
Ismerősöm gépébe 512-es RAM amiből integrált videokártya leszed 64-et.
Már 1 ideje szenved vele, fagyások kékhalál.
Adtam neki 1 Memtest cd-t.
Eredmény:
Jól néz ki, nem !
Tehát akkor új RAM.
Olyasmit hallottam, hogy Alaplap gond is eredményezheti a fenti képet ! ?
Köszi. -
robert200611 #249 Hali
Eddig a gépemben volt 1 samsung 512 es ddr400 as memória.És egy ugyanilyen csak kingston.
Eddig minden rendben volt.Most szeresztem még 1-et.Ez is ddr400-as,csak csx a márkája.AZ új memória működik,csak mindig 1 gigát lát a gép,és a bios is.Rájöttem hogy ha a 2.3. foglalatba rakok eggyet akkor nem látja az
1 iket akármeiket rakom be akármeikkel és mindig 512 őt ír ki.
Mi lehet a baly ?
válaszokat előre is köszi. -
#248 4,7 giga van szabad ^^ -
Inquisitor #247 1GB + 512MB? Ööö, nem fogja vissza a -40% ramspeed a kétmagos procit? :O
AMúgy memóriahibát okozhat rossz ide/SATA kábel, kontaktos tápkábel a HDD-nél, halfokló vinyó ... túl kevés hely a rendszer HDD-n.
De akkor nem jött volna ki a hiba a Goldram-mal ... -
#246 külön külön is kipróbáltam úgy is előjött és mot ut3nál a driveres kékhalál is, hétvégén kipróbálok egy alaplapcserét hátha... -
Inquisitor #245 Próbáld meg a sorrendjüket variálni a ramoknak. Egyébként nem törvényszerű, hogy két akármilyen ram együtműködjön, néha még a totál egyfomák se ... -
#244 gears of war indítása után kis idővel akármit csinálok kijön egy alkalmazáshiba, amit ha le okézok akkor kikapcsol a játék ha viszon felnyitom a tálcáról a játékot tudok tovább játszanilink
goldmemoryt lefuttattam link de ez nekem nem sokat mond
ramokat cserélgettem össze vissza de mindig előjön a hiba
(1GB-osat pár hete vettem és azzal is)
régebben a videókari driverével jött elő ez de kékhalál formájában aztán abbamaradt
mi lehet a gond és hogy lehetne megoldani? -
Lechner #243 sziasztok! vettem ddr1-es 400mhz,1gb-os ramot a gépembe az 512-es mellé és azóta a játékok nem futnak.kilép a játékból. a gép felismeri, gyorsabb is. Memória típusa: Hiviewell. Alaplapom: ASUS a7n8x-e deluxe.Proci: Sempron 2800+. Videokártya:asus A9550 GE 256mbddr. légyszi segítsen valaki. köszi -
#242 köszönöm a gyors és precíz válaszodat! -
#241 ismerös probléma :)
1: tul piszkos az alaplap vagy táp vagy valami
2: valami roszul van csatlakoztatba
3: ventilátor hiba cpunál vagy alaplap chip hütönél
ha egyik sem akkor tuning vagy rosz valami a gépedben -
#240 Hello! Fagyogat a gépem,játéknál jelentkezik inkább.5perc játék után lefagy.futattam a memotest86-ot és 78%-nál lefagy! -
Kegyetlen19 #239 Hali. Nekem is okoz egy kis problémát a 4Gb memo ( 800 GEIL ULTRA).
Az alaplap ( ASUS P5B )és az op.rendszer (64b) is tökéletesen látja és használja ( cl 4-en is).
A probléma a hanggal van, ( audigy 2 zs) a térhatás felborul, minden hangot kiad de csak a front hangszóróra a többi süket. Ha a BIOS-ban kikapcsolom a ram támogatást akkor csak a 3Gb látja de érdekes a hang jó. Mi lehet a gond, találkozott már valaki ilyen hibával. Ui.: bios lefrissítve, portot már váltottam, a haverom audig 1-el is rosz de a régi 5.1 live-al jó a hang.
-
#238 Pontosan ez a sz...r. Holnap jon a masik 2GB GEIL ULTRA ... Funny mert lesz 4GB GEIL ULTRA 800-as memoria az asztalomon csak hasznalni nem tudom. -
#237 ez van meg neked? link -
#236 ASUS M2N-E SLI -
#235 mi az alaplap tipusa? -
#234 Igen ... Kivettem a 667-est es beraktam a 800-ast -
#233 ehjó még 1x, amikor kiprobáltad, a ramot akkor csak az volt bent? -
dara #232 Azért ebben is van tévhit. Pl az, hogy 32 bites proci csak 4GiB RAM-ot tud megcímezni. Ugyanis Pentium Pro óta a memóriacímbusz 36 bites, ez pedig 64GiB megcímzését teszi lehetővé PAE (Physical Address Extension) módban! És bizony vannak olyan 32 bites OS-ek, amelyek képesek is erre. Windows-ok esetén viszont a 32 bites asztali kiadások esetén minden esetben 4GiB-ra van korlátozva a virtuáliscím tartomány. És ebbe mindennek bele kell férnie, többek között a lapozófile-nak és a VRAM-nak is, sőt a hw codec-es tunerkártyák fedélzeti memóriájának is. Ezek címtartományát az OS-nek mindenképpen el kell érnie a megfelelő működés biztosítása értelmében, ezért az elérhető rendszermemória mennyisége korlátozódik.
Szóval a hivatkozott hsz tartalma "kissé" hiányos, ezért félrevezető. Rakjuk mellé ennek a cikknek a tartalmát, sőt inkább cseréljük le. És mindjárt kiderül, hogy bizony még a 64GiB-os PAE címtartomány is átléphető 32 bites OS-szel! -
#231 Igen ... Nem lehet sokfelekeppen csak egyfelekeppen. -
#230 hm jól raktad be a ramokat :) a megfelelö helyre? -
#229 De lovesem sincs milyen alaplap legyen. -
#228 Volt az is mert elosszor elindult ez a roncs ment 2 percig aztan halal. Ujrainditas utan meg a BIOS se jott be ..... elmem blabla . Ugyan az a sz...r.
Le kell cserelnem ezt a deszkat . -
#227 Bocsanat .. Eppen keszulok munkaba . -
#226 hm nekem nem is irsz? :S -
#225 http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1138035690&order=reverse&index=7
"19731" ezt olvasd el . -
#224 aha! Köszi a választ! -
#223 Az XP ezt csinalja . Nekem ugyan ez van. -
#222 Hi all
Vettem én még 2 giga ramot a gépbe és most elvileg van benne 4 giga de a sajátgép/jobbgomb/tulajdonságok -nál azt írja hogy 3,25 GB! Normális ez mindenkiek ilyet ír ki?