6802
Robogók!!:)
  • pszihopata
    'Lyukas az úszó vagy rossz a tűszelep'-pontosan!:)
  • kissadamvikt
    Szasztok!

van egy SUZUKI CARNA F-3-as robogóm. a karburátort már 3x kipucoltam és olyat csinál, ha rádugom a benzincsövet és feltöltöm a tankot akkor egy 2-3 sec múlva a karburátor túlfolyón elkezd folyni a benzin, majd beindítom és lefullad a motor és ömlik a hengerbe a benzin. Valamelyik nap majdnem 1 L benzint öntöttem ki a kipufogóból.
    Ez valami típushiba, vagy lyukas az úszó vagy rossza a tűszelep? ( Mikuni karburátoros)

előre is köszi!
  • fifi
    nem, mert én piacon vásrolok...
  • Higany
    Nem tudsz esetleg valahol a neten valami jót és megfizethető áron?
  • fifi
    talán...
    bár én rendes marhabőr dzsekit vettem /török/ 30-ért, mondjuk az nem ilyen idióta csicsás racing fazon, és fel lehet venni bármihez...
  • Higany
    Akciósan és így 34ezer!
  • fifi
    50-et nekem tuti nem
  • Higany
    Köszi! Szerinted megér ennyit egy bőrkabát? Hi!
  • fifi
    remek...
  • Higany
    Szevasztok! Motoros bőrkabátot szeretnék venni. Ezzel kapcsolatban mi a véleményetek? ITT! Köszi, ha esetleg vannak tippjeitek! Amúgy meg nem 50e-ért venném a kabátot, hanem 34e-ért.
  • fifi
    tűszeleped jó-e?
  • OrioN the S
    en is inkabb haverhoz vittem.. mondjuk o szerelo meg versenyzo is. az a bajom a szervizekkel ,hogy nemelyik rosszindulatu vagy csak keves neki a bevetel es kamuzik ossze-vissza aztan lerant egy csomo dellaval.. (tisztelet a kivetelnek)
  • Higany
    Sajnos nálunk is eléggé lehúzósak a szervízben. 2500-3000-et simán elkérnek egy átnézésért. De szerencsére értenek hozzá én meg nem.
  • dannylll
    szerintem olyan ember saját magának épitett egy motort elektronika váz mi egymás azért nem hiszem hogy béna lenne .. én voltam hülye hogy előszőr nem hozzá vittem .. ha 7végén ő nem tudja megcsinalni majd akkor elviszem olyan helyre ahol elkérnek egy 6ezer ft-os orabért egy rohadt csavarért.. de addig nem fogom :)
  • zotya10002
    :-)
  • OrioN the S
    amennyi idot elbaszol vele annyi ido alatt el is tudod vinni egy szakemberhez.. akivel talan ossze is haverkodsz.. es akkor lesz egy haverod aki ert hozza :) nezd meg Psziho is milyen baratkozos tipus.. tuti jo lesz
  • OrioN the S
    :D
  • dannylll
    jolvan keeway pro
  • Higany
    Hát azért te sem panaszkodhatsz, hogy sok az eszed, ha hagyod szétb*szni a motorod és nem viszed szervizbe! És még helyesen se tanultál meg írni! Fórumba irogatás előtt nem ártana..!
  • dannylll
    elgurult a gyogyszered? télleg psziophata lehetsz.
  • pszihopata

'ellett állitva és ez a baja.. ennyi "-akkor mi a faszt irogatsz ha ilyen okos vagy!

Tekergessétek tovább!
  • dannylll
    mert szerinted mi lenne a hiba ha nem ez? semmi gondja nem volt addig amig a szar levegő szar nem lett elállitva.. nem hiszem hogy egy hiba akkor jönne elő.. az ellett állitva és ez a baja.. ennyi
  • pszihopata
    'innen már csak egy két mm-kell állitani és yo lesz "

aztán min állít?

Nevetséges!

Ha valami elromlik azt javítani kell,és nem a beállításokkal kompenzálni.

Ha például nem zár a légszűrő,és valaki feljebb teszi a síbert akkor jobb lesz-de ez nem javítás!

Ez a gyári beállítások szó szerinti elbaszása!

Ő sem ért hozzá és te sem,én értek hozzá,de itt nem tudom-és nem is akarom megjavítani!

Azért ilyen szarok a magyar motorok,mert mindenki azt hiszi hogy ért hozzá!
    Tisztelni kéne más szakmáját,és megfizetni a tudást!
  • dannylll
    leirom a részleteket , ugy kezdődőtt hogy elvittem egy ismerösömhöz aki elvileg ért hozzá , lementem egy macsaköves uton gáz nélkül csak gurultam és akkor elcseszödött valami mert az alapjárat leesett és gáz nélkül leállt , ezért vittem el hogy csinalja meg a haverom .. de ő nem tudta hogy melyik lehet a levegő csavar és melyik az alapjárat ezért eltekerte mind2-őt.. utana mentem egy kört jó voltminden , indultam haza csutka gáz erre semmi nem huz csak alapjáraton ment , huztam finomabban akkor elkapta de volt hogy akkor se , felhivtam egy másik ismerösöm akinek saját épitett robogója is van , ő mondta hogy lehetek ilyen hülye hogy ilyenhez viszem aztan 2 ora szarakodás után.. sikerült annyira megcsinálni hogy csak csutka gáznál fullad most már , egyenletes gyorsitásnál nem.. de mivel éjjel 12 volt már nem szarakodtunk tovább.. most meg szar az idő stb szal 7végén lesz ujra szétszedve és finomhangolva.. azt mondja haverom innen már csak egy két mm-kell állitani és yo lesz . akkor szerinted nem? vagy most mi lehet nem értem én ezt..
  • dannylll
    hmmm , hát de csak akkor csinalja ezt amikor alapjaratrol akarok gyorsitani akkor csinalja , most már annyira sikerült belőni hogy csak csutka gáznál nem kapja el ha egyenletesen gyorsitok akkor már yo , de még mindig nem tökéletes , akkor szerinted mit tekergessek?
  • pszihopata
    A levegőcsavar csak alapjáraton lényeges.-a neve is ez 'alapjárati levegőcsavar'.

Nálad tuti más a gond,azt kár tekergetni!

A légszűrőház illeszkedik rendesen?

-mert ha nagyobb gázadásra befullad,akkor valahol levegőt tud szívni.

Amúgy ezt utálom a legjobban,ha gond van elkezdik tekergetni a karburátort így garantáltan szarabb lesz!

Más meg hozza rendbe mi?
  • dannylll
    honnan rendeljek ülés bőrt?
  • dannylll
    mert teljesen elállitottam és full gáznál nem huz se semmi van hogy leáll akkor utana már tuti olyan lesz mint volt?
  • pszihopata
    Gyárilag másfelet.

Ha úgy nem oké,én addig szoktam kifelé tekerni,amíg melegen is gáz nélkül indul.
    Ha minden hibátlan,akkor úgy jónak kell lennie.
  • dannylll
    valaki megmondaná mi a gyári beállitás a aeroxnal a levegő izének karburátoron ? ha betekerem teljesen mennyit kell ki?
  • Higany
    Azt ismerem, de sajnos ki van írva, hogy a feltöltés átmenetileg nem üzemel valami miatt. Mást esetleg nem tudsz? Kösz!
  • dannylll
    egü
  • Higany
    Nem tudtok esetleg valami olyan oldalt, ahová fel tudnék tenni képeket a robogómról, egyéb infókkal együtt és ugyanakkor tuningolással foglalkozik a lap? Köszi!
  • dannylll
    :D hát akkor bizva reménykedjünk mondjuk hiszek abban hogy talán mindig egy lépéssel előttük vagyunk :)
    most ami idegesit hogy tegnap lementem vmi macskaköves szaron és azota az alapjáratom elszállt gáz nélkül leáll annyira kicsi az alapjárt.. sajnos sehogy nem talalom a karburátort :D
  • BECKHAM7
    egyszer írta vki, talán nem itt, h ha véletlenül rajtafelejted a tárcsafékzárat és elindulsz, szét ba*ol mindent
    és mondták h nem ajánlják!
    amúgy meg ha nagyon el akarják lopni, el is fogják...megoldja a nem fehér nép...
  • dannylll
    ok akkor nem szivárog :) jahjah megvettem , autószerelő átnézte előtte , meg ahol vettem sisakot az egyik egü kirendeltségből vette anno a gyerek és ott is mondtak hogy jól jártam ezzel mert valóban csak ennyi km van benne , meg hogy aki vette alig ment vele .. szoval szuper , csak nem értek nagyon hozzá aztán féltem.. most vettem olyan 3kg-os lezárot sajnos a saját pincékbe nem fér be sehogy és ien közöbse kell rakni nem hasznaljak sokan de volt itt már motorlopás ezért nem vagyok nyugodt.. hátso kerékre rakom mert hozzá zárni nem tudom semmihez.. valakinek valami tippje lenne mivel járnék a legjobban?
    van egün egy ien riasztó motorba lehet veszek egy olyat vagy még azon gondolkoztam hogy berakatok ien pár ezer ft-os barkácsáruhazba beszerezhető ajtóra riasztót aztan aki olyan menne be aki nem tudja a kodot beriasztana a fenébe . meg még gondolkoztam a tárcsafékzáron is de azon az elven vagyok ha valaki elakarja lopni nagyon és letudja vágni azt a bazi nagy lezárot akkor azt is leszedni meg ugy a megemelés igy egy szempont.. szoval nem tudom hogy legyen 100%os a biztonság.. ez pedig nekem tőbbet jelent mint holmi tuning. aki tud vmi jót ossza meg velem légyszives.
  • Cvd
    Városi használatban szvsz normális, eleve nem nagyon lehet egy százasnál többet kihúzni átlagos robogón egy tankkal (ezt most a Jog-omra alapozva mondom, biztosan van kivétel) országúton sem, és jóval többet esznek városi üzemben a sok kigyorsítás miatt, mint kívül egyenletes gáz mellett. A tanksapkánál is normális a benzinszag, valahol kell lennie ott egy szellőzőjuknak ahol levegőzik a tank.
  • Higany
    Megvetted az Aerox-ot?
  • OrioN the S
    nekem volt mar olyan ,h nullan allt es siman mentem vele.. csaloka neha az mutato. ennyi.
  • OrioN the S
    minden motor hideg ,ha reggel beroffented... hat ne menj nyelen :D hagyd kicsit jarni vagy lassan menj.