6802
Robogók!!:)
-
GabbeR1 #6481 Értem. Köszönöm!
-
pzolika978 #6480 [IMG]http://[/IMG]
-
#6479 tök mindegy mit veszel,vedd amelyik tetszik de csak ott ahol rendes megbízható szervíz is van és alkatrészbázis a márkához
aki ért a motorokhoz az meg vegyen használt japánt v. olaszt esetleg taiwanit -
#6478 én az apriliát kifejezettem fos motornak tartom,de az olasz motorok az utóbbi 10 évben egyre szarabbak lettek iszonyat alkatrészárakkal
a kymco évről évre egyre jobb lesz,ma már sokkal jobb mint az olaszok de a kínaiak is fejlődnek és ha ez így folytatódik hamarosan érdekes lesz a kép
a japánok is romlottak picit,egyre nehezebb javítani őket és rohadt drágák az alkatrészáraik,bár az igaz hogy ritkán kell hozzá
olaszországban a kymco tarol és a kínaiak is eléggé terjednek mert csórók az olaszok -
GabbeR1 #6477 Akkor még egy kérdés. 300-320.000 HUF körül milyen robogót ajánlotok, csak ÚJ jöhet szóba. Használtak kizárva. olyanom már volt, és nem kérek belőle.
Szakértelmem meg időm erre meg szinte 0. -
pzolika978 #6476 Ezeknek a hibáknak a többségét átéltem a kínai fossal.
A legdurvább az volt amikor a CDI-ből kicsúszott egy vzték, de nem esett ki, csak nem érintkezett. Egy pár órát szórakoztunk a motorral, mire rájöttünk. -
GabbeR1 #6475 Jelenleg van egy Amerigo Fuego (full kínai) robogóm. Nem gyors, 45km/h felett zörög, hangos mint állat, de egy biztos: elviszi a 110 Kg-os fenekem bárhová, és még semmit sem kellett benne cserélnem. Csak benzin és olaj töltés volt. De tényleg.
Most beszámíttatnám egy másik, de ÚJ kínai robogóba, ami ráadásul tavalyi (2011-es) tervezésű. Szerintem nem járhatok vele összességében rosszabbul, mint a mostanival...
? -
#6474 egyikőtők sem vett újonann kínait,úgyhogy a tapasztalat így semmit nem ér
én eladtam már több mint 50 darabot és én javítom őket gariban is ,egyébként folyamatosan árulok olyan motorokat amiket olaszországból hozok japán kóreai olasz gépeket is
mindenki döntse el kinek van több tapasztalata a kérdésről,én napi 10-12 órában ezt csinálom -
#6473 olaj-benzin folyások,eldugult szűrők,könnyen törö műanyagok,széteső gyertyapipa,kieső olajpumpaszimmering,eltörő sztender v. rugó,bemaródó variótárcsa,szakadó szíj /4T short block/,trafóhiba-cdi,
4T beállítási indítási gondok,repedő szívócsonk,lötyögő csatlakozók stb.
mechanikai hiba viszonylag ritka,a kivehető sisaktartó miatt nagyon könnyű őket javítani -
leipsig #6472 Pontosan errol beszelek ! -
pzolika978 #6471 Kínai fos mindegyik, bármi legyen a neve. Ugyan azt a szar minőségű alkatrészt pakolják bele. Én örülök, hogy eladtam anno a Kawadámat. Többet fogod tolni, mint menni vele. Amíg elviteted a szervizbe, oda egy fél napod, és nehogy azt hidd, hogy cserélik neked a motort, mert kicserélik az alkatrészt ugyanolyan szar minőségűre, mész vele és ugyan az a hiba előjön folyamatosan. Vagy olaszt, vagy japánt vegyél, és ne a kínai utángyártott alkatrészt vedd bele, hanem a gyárit, akkor nem lesz bajod, és nm 1-2 szezont megy el hanem sokkal többet. Én sem azért adtam el ma a Malagutim mert szar volt, hanem mert megtetszett egy Honda, megvettem, és a Malaguti feleslegessé vált. Ma mielőtt jöttek érte, még mentem vele egy kört és nagyon élveztem, mert jó kis moci. -
#6470 nem mondtam
max azt mondom hogy bizony egy full laikus anyagilag kevesebb kockázatot vállal vele -
leipsig #6469 Nem egy nem kettő ismeros jart porul motorwell el...
Psziho ne mond mar hogy jobb egy uj kinai motor mint egy par eves normalis allapotu japan vagy olasz robesz ?!
Egyszer ultem ra egy kinai ra full gagyi erzesem volt, nyeklik nyaklik zörög full ocska az egesz ! -
GabbeR1 #6468 Psziho, engem érdekelnének a gyakori hibajelenségek... -
#6467 több céges flottát is szervizelek hidd el van miből merítenem -
GabbeR1 #6466 Garancián belül cserélik, ha motorhibás, ez nem kérdés.
Mellette van egyébként autóm. Alternatívaként használnám jó időben.
(nincs parkolási díj, 1/4 annyit fogyaszt mint az autó, nagy forgalomban, dugóban jobb vele közlekedni) -
#6465 nem tudom miről beszélsz,de ezek szerint fogalmad sincsen a kínai motorokról
leírhatom hogy mik a gyakori hibák ha akarod -
leipsig #6464 Ja... Veszel egyet mesz vele 1000km-t es beall a motor, viszed szervizbe , baszakodnak, csereljuk/javitsuk mit csinaljunk... Honapokat szopsz... Es sosem lesz fasza robogod ! Veszel ennyi penzbol valami olasz-t es kis odafigyelessel kimesz vele a vilagbol ! -
#6463 magyarországon nem forgalmazzák tudtommal,osztrák piacról jönnek befelé használtan mint a cpi és a generic
nálunk a keway-linea-motowell-tauris-benelli megy úgy ahogy
tök mindegy egyébként mert ugyanolyanok szinte,olcsó egyszerű felépítésű robogók szar ergonómiával rossz minőségű műanyagokkal gumialkatrészekkel
filléres motorok filléres alkatrészárakkal
nincsenek nagy igazságok ez itt is ugyanúgy van mint pl. az autóknál,nem biztos hogy egy 10 éves 740d-vel jobban jár az ember mint egy új swifttel
kinek mi -
GabbeR1 #6462 Akkor az alapelv: végy egy alap olcsó kínait. Használd, amíg van gari rá, majd ha beválik, akkor fejlesztheted "olcsón" kedvedre...
Ha meg nem válik be, és nincs már gari rá akkor meg nem fáj, hogy bebuktad a 200-250.000 HUF-ot. A mai benzinárak mellett simán behozza az árát egy-két szezon alatt.
Köszönöm. A lényeg szerintem megfogalmazódott.
Ott a pont.
-
GabbeR1 #6461 Gondolom árban is inkább a 400.000 HUF-hoz közelít a márkanév miatt (vagy még több?)
Tévedek? Van valami netes árkatalógusa a Peugeotoknak? robogóknak? -
#6460 minden kínai robogó építőszekrény elv alapon készül
egy csomagot rendel a forgalmazó amit különböző műszerfalakból idomokból motorverziókból állíthat össze,egyedi dizájnal és márkajelöléssel -
GabbeR1 #6459 Kuka miért?
Ha új, akkor már legalább 1 év előnyöm van a használtakhoz képest. Nem is beszélve, hogy használtat többségében szerintem azok adják el, akik tudják, hogy valami nem jó rajta és a szervizeltetése sokban van.
? -
#6458 már a peugeot robogók is átmatricázott kínaiak
-
GabbeR1 #6457 Ezek szerint teljesen mindegy melyiket választom, ugyan olyan kaliberű mindkettő?
Pedig a különbségek (amiről én tudok):
Motowell Magnet RS:
- 1 év garancia
- Olcsóbb
- Vízhűtéses
- 13" kerekek
- Netes keresés eredményeként sok alkatrész (tuning is) található hozzá
- LED-es lámpa, ami kevesebbet fogyaszt, de ha tönkremegy, akkor cserélni kell
- Sablon kinézet
-Szerelhető csomagtartó rá
Benelli Quattronove:
- 2 év garancia
- Drágább
- Léghűtéses
- 12" és 13" kerekek
- Netes keresés eredményeként szinte semmi találat.
- Vagány kinézet
- Nem szerelhető rá csomagtartó
A motor paraméterekben a netes keresésekalapján a Motowell erősebbnek tűnik (3,9 Kw), majdnem kétszerese, de lóerőben meg a Benelli a nyerő (7 Hp). Ez hogy lehet? Nem feltétele az egyik a másiknak? -
leipsig #6456 Kuka mind ! -
#6455 ugyanaz mindkettő csak a forma más
2 kínai 50-es blokk létezik a 2T és a 4T nincsen más -
GabbeR1 #6454 Sziasztok!
Új robogó vásárlás előtt állok. Ár kategóriában két kínai szerelésű robogó között hezitálok. Benelli Quattronove X 50 és Motowell Magnet RS 50. Mindkettőt ajánlották (kereskedők), de igazi tapasztalatokat is szeretnék meghallgatni.
Városi használatra kellene. Egy olyan, ami egy 110 Kg-os embert is "elbír" és fixen viszi a 60 Km/h-t.
Van valami tapasztalatok a fenti típusú robogókról? (megbízhatóság, alkatrész ellátás, szerviz tapasztalat stb.)
Előre is köszönöm a válaszokat, véleményeteket! -
#6453 meg szívató nélkül? -
#6452 köszi :) -
#6451 Ezt nekem írtad? És megér 75e-et? Köszönöm a segítséged! -
pzolika978 #6450 Gyújtás nélkül rúgjál rá 2-3-at, és utána indítózzál, ha így sem indul be, akkor passz. Én nekem bevált. -
am6vsenda #6449 akkor esetleg szivató probléma is lehet -
#6448 aham új aksi van benne, de mintha aksi baja lenne, de majd egy hozzáértőnek megmutatom..
amúgy jaja sokat kell rugdosni.. de nem értem ez természetes?
jaja tele akarom teljesen.. köszi szépen! -
am6vsenda #6447 Az akku jó állapotban van?
Sokat kell rugdosni a beindításhoz?
Tankolás meg attól függ, hogy ha tele akarod teljesen, akkor elég csak picit beletartani.. csak óvatosan :) -
am6vsenda #6446 Üdv mindenkinek! Éppen motorvásárlás előtt állok, és az lenne a kérdésem, hogy az am6 blokkos vagy inkább a derbi blokkos endúrókat ajánljátok?
Esetleg valakinek személyes tapasztalat? Előre is köszönöm a válaszokat! -
#6445 sziasztok
most vettem egy robogót, de nem nagyon értek még hozzá
az lenne a problémám, hogy amikor éjszaka lerakom a motort, akkor másnap reggel nehezen indul be önindítóval..
vagy hogy próbáljam meg? rúgjam be?
másik kérdésem, hogy tankolásnál meddig kell a pisztolyt belerakni a lyukba? teljesen vagy csak éppen beletartani?
köszi a választ. -
krisz940122 #6444 vki nem tudna nekem mutatni egy olyan képet h h néz ki egy 4 ütemű kínai robogó kipufogója belülről? ilyen mint a képen. előre is köszi.
-
#6443 jahogy ez gyári, Scoop. Szépek ezek az italjetek :D -
Paranoia #6442 Megvettem a zárt bukósisakom.
ff4
Nagyon jól néz ki,de én nem tudom,h minden sisak ilyen bazi nagy vagy csak ez a típus(M-es méret).
Engem marhára zavar,h ilyen qva NAGY.A csomagtartóba persze nem fér bele...:S
Félek le menni vele a garázsba nehogy be szoruljak vele az ajtóba olyan széles:S