6802
Robogók!!:)
  • pszihopata
    sztender letörve,idomokba belefújkálva de a kéket eredetinek nézem
    elhasaltak vele aztán gondolom spórolósan csak ott fújták ahol múszály volt

minarelli,gondolom levegős bár az csak másik oldalról látszik,a blokk az jó azzal nem lesz gond
  • Krisztiam #6520
    amúgy én nem nagyon értek a motorokhoz :D
  • Krisztiam #6519
    ilyen:

• leipsig
    Ezt miert akkor kerdezed mikor mar megvetted ? :D
  • pszihopata
    ismét egy okos kérdés,ne zavarjon hogy sr-ből létezik 3 karosszéria és 6 féle motorblokk

majd mi megmondjuk az okos hsz-edből hogy jó-e,főleg hogy fingunk sincsen milyen állapotú
  • Krisztiam #6516
    én egy aprilia sr 50-et vettem most.. az jó?
  • pszihopata
    tiéd a világ legjobb robogója
  • Higany
    Igazad van! De hulla fáradtan írtam! További jó napot mindenkinek!
  • K Ace
    Nekem egy 1988!! -as gyártású yamaha bws em van, és a mai napig pöcre megy a legnagyobb hidegben is. Hol vannak manapság ilyen strapabíró robogók? :-)
  • pszihopata
    sőt ifát is,vagy somogyban parasztházat óriási telekkel:)

pl. napi 20 km-t ingázni pont megfelelő egy nagyrobogó

komoly szűklátókörűség ha valaki nem tud a saját vágyain és élethelyzetén kívül gondolkodni
    -kicsit erőltetni kell,talán menni fog!
  • pszihopata
    nem
  • pszihopata
    'semmi gond nélkül"

-ez így pont az ellenkezőjét jelenti mint amit akartál írni!

'gond nélkül"- elég
  • Krisztiam #6509
    sziasztok
    az lenne a kérdésem, hogy robogóra lakott területen kívül kell használni láthatósági mellényt?
  • pzolika978
    Grat a mocihoz!
  • Higany
    Nah, megvettem a Yamaha mocit. Kipróbáltam és nagyon pöpec a motorja, semmi fura hang, stb. Az viszont tény, hogy az idomokból alig találtam olyant, ami ne lenne törve, repedve vagy karcolódva. De maga a motor nagyon megy. El is jöttem vele haza, 30 km-t, semmi gond nélkül. Elektromosan is minden működött. A fékek is jók rajta, nem rozsdás/görbült az első féktárcsa se. De lesz rajta felújítanivaló bőven. A hajtással kapcsoaltban mondogatott valamit az eladó, hogy ott kopott valami, meg hát az idomok közül mindegyiket meg lehet csinálni, csak az egyiket nem, abból hiányzik egy darab is, meg ilyen mókulva van heggesztve. Ha esetleg tud itt valaki valami jó helyet, ahol olcsón lehetne venni bontott motorról idomokat azt megköszönném!
  • EnxTheOne
    Sziasztok, lenne egy láma kérdésem. :D
    AZ ilyen nagy robogoknak mi az értelme? (250 cmm, és afölött)
    Ezeknek az árábol már lehet venni egy "rendes" nakedet, vagy valami gsxr-t. :D
  • Higany
    Mindenképpen! Amúgy még délelőtt megejtem megnézésre ezt az itteni keeway-t is, hátha...
  • pzolika978
    Ok! Majd légyszíves írd meg holnap, hogy milyen volt a gép.
  • Higany
    Oké, semmi gond! Korrektnek tűnt az eladó. Holnap megyek egy másik városba megnézni. Azt mondta, hogy a tesója hozta UK-ból és nem feltétlenül akarja eladni, de nincs pénze felújítani, viszont így is bőven üzemképes. Monda, hogy a fékek, telók, világítás és a motorral nincs gáz. Az hogy így néz ki, háát.. Ez a színe úgyse tetszett volna, leveszem az idomokat és átfújom matt feketére, ez a legkevesebb. Meghajtásról mondott valamiket és rákérdeztem, hogy mennyit kéne rákölteni és azt mondta, hogy elvitte szerelőhöz, aki mondta neki, hogy egyelőre elmegy így, de a meghajtásnál cserélni kell dolgokat és olyan 20-30e-ért max. Nekem annyi még beleférne, mert tudom, hogy ezek drágák és kicsidenként kicserélném ezeket a cuccokat, ahogy a pénzem engedi. Mindegy, holnap majd meghallgatom és megyek vele pár karikát. Köszi az infókat, hogy mit nézzek rajta. Amúgy 90e-ért adná a 100 helyett. Itt helyben lenne egy ugyan ilyen, csak 50-es, azt adná a gyerek 120e-ért, de az eléggé szét van hajtva, meg egyik oldalán jó nagy repedéssel, karcokkal. Ezen kívül helyben van egy keeway matrix, amilyenem volt, csak ellopták. Azt adnák 95e-ért, de azt még nem láttam. Csak gondoltam, inkább megveszem a 90e Ft-os Yamahát, mint egy keeway-t újra, mert ismerem a gondjaikat. A keeway annyiban lenne jobb, hogy kényelmesebb az ülése és sportosabb/modernebb a formája. Amúgy motorikusan gyengébb szerintem, mint ami nekem volt, mert az eléggé fel volt tuningolva, szinte semmi nem volt gyári rajta. :) És nincs kedven egy emelkedőn 20-al felmenni. Amúgy a héten kipróbáltam egy SUZUKI SEPIA-t, háát nagyon pöpec lett volna. Ráültem és az én majdnem 100 kilómmal is majdnem kiállt egy kerékre. A keeway után durva volt. Csak azért nem vettem meg, mert eléggé kicsi robogó, én meg magas vagyok és hülyén néztem ki rajta, meg a kanyarokat nem tudtam bevenni, mert elakadt a kormány a lábamban. :(
  • pzolika978
    Nézd meg ezt Ez jobban néz ki.
  • pzolika978
    Bocsi, nem akartalak megsérteni, csak leírtam a véleményemet. Jó állapotú Aerox olyan 160-170-től felfelé. A motort hallgasd meg, ha furcsa hangot hallasz akkor ott nagy a baj. Telókat szintén nézd át,elől hátul egyaránt, mert az is elviszi a lóvét. Kormány, fékek,milyen a tárcsa ne legyen hullámos, vastagsága ,stb. egy első tárcsa 15 ezer alaphangon.
    Tehát csak óvatosan. Képről ítélve egy első gumi is kell rá. Az esztétika meg már más kérdés. Nem vall gondos tulajra a külseje, tehát nem Full syntetic olajat kaphatott.
  • IVU
    Sziasztok.
    Nekem most épp az a baja a robogómnak hogy bőgázzal is csak alig tudok vele elindulni. Mi lehet a baja?
  • Benel
    Hát így képről nehéz, meg nem tudjuk mit mondott el róla, de így sportkipufogóval, ütött kopottan eléggé széthajtott gyanús. Aeroxokat sokat veszik ilyen célokra :D

Ha meglátok ilyen Gianelli-t (ha az) egy sima robogón már fogom a fejem, a lentebb említett neoson is ez volt, rakás szar is volt az egész, a kipuffot el tudtam adni 15-ért róla, a motor meg jóval vételár alatt.
    Szóval a motorját mindenképp jól hallgasd meg, alapjáraton is meg pörgősen is hogy nem csörög-zörög-e. Indul-e könnyen vagy csak bőgázzal, nem füstöl-e nagyon stb. Többet nem tudok tanácsolni én.

Ha pöpec a blokkja és nem zavar az ütött kopott külső akkor jó is lehet.
  • Higany
    Azért alkudtam, mert teljesen korrekt volt az emberke és elmondott mindent a mocival kapcsolatban és erre vágtam rá, hogy akkor sztem 100e sok lenne érte. Amúgy mennyiért lehetne venni egy jobb állapotút? Köszi! Amúgy meg nem kell a fikázás!
  • pzolika978
    Az igen!!! Az évszázad biznisze 100-as Aeroxot venni 90-ért. Ha nekem valaki a telefonban alkudozik már nem is mondom, hogy nézze meg a motoromat. Sok ilyen embert elhajtottam. Ha nem látod akkor mire alkudsz? Az ember valamiért szabadulni akar tőle, de nagyon! Alaphangon, csak amit a képeken látok cirka 30-40 EFt., hogy az első köröket biztonságosan megtedd vele. És akkor még nem láttam élőben, és nem próbáltam ki.
  • Higany
    Konkrétan erről lenne szó: Yamaha... Szombaton megyek megnézni és lealkudtam az árát a telefonba 90e-re. Köszi, ha tudtok valamit mondani! Meg ajánlottak egy 2006-os Keeway Matrixot, megkímélt állapotba 95e-ért. E között a kettő között vacilálok. Szerintetek..?
  • krisz940122
    senki?:\
  • Benel
  • pzolika978
    Psziho!
    Véleményedet kérném. Honda Topicot vettem a múlt héten. A moci nagyon jó, és szép, túlvagyok az átvizsgáláson, tisztításon, karbi beállításon. A gondom, hogy max 50km/h a végsebessége.Még benne van a gyári fojtás a kipufogóban, és a variátornál is van valami alátét. Ha kiveszem a fojtásokat azzal nem teszek kárt a motorban?És a fogyasztást ,hogy befolyásolja? Köszi a választ előre is.
  • am6vsenda
    Egy biztos, hogy ha használt motort vesz az ember akkor 1x kell jól átnézni ,megcsinálgatni, és akkor sokáig nem lesz vele gond, és szerintem árban sem jön ki rosszabbul mint egy új motor vételnél.
  • Higany
    Szerinted milyen robogót érdemes/lehet venni max. 100e Ft-ból, ami már nagytestű? Vagyis nem ilyen dio méretű.. Köszi!
  • Benel
    naja neosból nekem sikerült belefutni anno egy széthajtott szarba :D Mindegy tanulópénz volt, azóta 10x jobban átnézegetem és alszok rá egyet inkább és/vagy megnézek még pár másikat. Egyébként jó kis gép, viszonylag masszívnak tűnt, vaskos kerekek stb.

Kínaiakban tényleg az lehet a jó hogy alkatrészt minden sarkon lehet kapni hozzájuk. Régebbi robeszokkal néha van szopó alkatrész beszerzésben, főleg magánszemélyeknek akiknek nincs semmi kontaktjuk.
    VAgy utángyártott ami alig megy be a régi helyére, vagy gyárit agyeldobós összegért.
    Számomra ennyi előnye lehet a kínaiaknak, más nem fog meg bennük :D

A kymco meg egyre jobban tetszik nekem is, a Bet &Win 250-es kurvára bejön, kicsi és erős, kell ennél több?
  • Higany
    Nekem olyan 100e Ft-ért, milyen motort ajánlanál, ami nagytestű? Természetesen használtat.. Köszönöm előre is!
  • RYO21
    :D
  • leipsig
    Egy faszantos vespa t vegyel !
  • pszihopata
    egyébként egy neos az jó motor,de azzal is könnyű belefutni egy szarba
  • pszihopata
    ja ez egy példa

vehetsz digit műszerfalasat is és ha beszarik /kb. 50%/ akkor soha többet nem lesz műszerfalad
    kontrasztrugót lehet kidobálni belőlük,sztender törik,lámpa körüli idom meg lóg minden másodikon

a használtmotorokat ne egy példán mutassuk már be!
  • pzolika978
    Hát igen, de sok szempontot kell figyelembe venni:
    újat akar, tehát nem ért hozzá,/ én sem/,
    garanciát szeretne,
    Nem tudjuk mennyi Km-t tesz meg vel havonta,
    stb...
  • RYO21
    Nekem egy 14 éves Yamaha Neosom van, amit használtan vettem. Négy év alatt eddig csak a fékpaknikat kellett rajta cserélnem. Megy mint az állat, 100 kilóval is kb 65 km/h-vel megy. És pöccintésre gyújt.

Szóval szerintem érdemesebb használt, de minőséges robogót venni. Sőt, olcsóbban is jön ki belőle az ember.
  • leipsig
    http://www.hasznaltauto.hu/motor/aprilia/aprilia_sport_city_one_50_2600km_mo-i-5630635

http://www.hasznaltauto.hu/motor/gilera/gilera_runner-5611824

Tessék...