Robogók!!:)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bp
nem mindegyik rendõr hülye..... 😄
majd találkozol olyannal, aki "beutal" a motoroddal együtt mûszaki vizsgára, ahol darabokra kapják a gépet és megnézik mi van a hengerre írva.

Az más kérdés, hogy lehet kapni 50-es felíratú 70-es hengert is.....

http://www.bitlombik.hu Sablonmentes grafikai megoldások kifőzdéje!

130ból még vehetsz nagykerekût is, az jobb terepre. És vegyél 70 köbcentiset, az megy 80at is. A rendõr meg azt hiszi 50es.

Hát nem tudom! A robogó szerintem azért lenne jó mert csak rápattanok és már megy is, lehet vele a láb között vinni valamit, van vmilyen tárolórésze (amiben lehet hogy elfér a bukó). Egy Simson FÉLE (lehet más 50ccm es VÁLTÓS MOTOR is amire még nem kell rendszám) azért jó, mert váltós és meg lehet vele tanulni váltani, könnyû terepen is lehet vele menni, lehet vele embert szállítani (mármint csak gyakorlatilag, de ha tudtok olyan robogót ami 150 kg-mal tud évi 20km-t könnyû terepen menni akkor írjátok ide).Milyen olyan nem Simson motor van ami 50ccm-es, váltós, és nem kell rá rendszám, M-es jogsival lehet vezetni? Egy Yamaha Jog tud 70-nel menni? Egy robogóra elég egy vmilyen (azt hiszem ECE) szabványnak megfelelõ Akira zárt bukó? Bocsi hogy sok a nem ide tartozó téma de tanácstalan vagyok hogy mit vegyek. Légyszíves minden gondolatotokat írjátok le ezzel és a 2497 számú hozzászólásommal kapcsolatban.
Ne olaszt vegyél, ha nem akarod szervizbe tologatni mindig. Egy yamaha jog tökéletes lenne neked.

Sziaaztok! Valaki igazán hozzáértõ segítségt szeretném kérni, mert robogó vásárlása elõtt (1-2 hónapon belül) állok. Olyan robógót szeretnék ami: -130.000 ft alatt lehet találni
-megbízható
-nagyobbacska testû, de végül is ez nem fontos mert 160 cm vagyok én nem biztos hogy azokról leérne normálisan a lábam, mert még nem ültem nagytestûn
-kb. 70-80km/h val tudjon menni,
-(lehetõleg) bukósisak tartós, mert nem akarom mindenhová vinni, de ha van vmi ötletetek ennek megoldására akkor várom
-Elsõ robogó, (lehet utolsó is) ezért szeretnék egy tartós, jó, HASZNÁLT robogót!
EGY Gilera stalkerra gondoltam, mi a véleményetek?Ha tudtok más fajtát akkor légyszíves írjátok le. A választ elõre is köszönöm.
Elnézést a hosszú szövegért!
Hát nem tudom szervízben lett cserélve.

barret
Ha megvan meg a regi szij,hasonlitsd ossze a kettot.
Ha megfelelo szij lett belerakva,akkor meg gyorsabb is lesz.
A regi kopott ekszijjal fokozatosan(ahogy kopik) lassul a motor.

Bérbe vehet? reklámfelület...

Sziasztok!
Nekem meg az a bajom,hogy tavaly ilyenkor kilett cserélve a variátor ékszíj és azota nem megy csak jobb esetben is 60-at elötte meg ment 90-et. Mi lehet a baj?

Okké.Köszi az infót.

pszihopata
Az 50-eseket lefedi 2-3 átmérõ,úgyhogy egy mintadarab elég.

Ha könnyebb görgõket teszel be ugyanezt éred el,csak akkor nagyobb az esély hogy megcsúszik a szíj.

Csak olyan csinálja aki ért hozzá,mert gyakorlat kell egy varió jó belövéséhez!

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

Értem..
NA, majd meglátjuk, mert csak 2 hét mulva fogok megint motorközelben lenni, mert kint van pályán...

És ugye ez a kontrasztrugó nem motorspecifikus, hanem univerzális, sazl csak a méretek kellenek?

pszihopata
Amig a kuplung nyitva van,addig tud pörögni ,mikor záródik onnan a varió lefojtja a motort.
Lehet hogy nem is áll vissza alaphelyzetbe-ami azt jelenti hogy induláskor elõl-legbelül,hátul-legkívül van a tárcsákon a szíj.
Mikor végsebességen van akkor meg ugyanez,csak pont fordítva.

Olyan mintha kocsival 4.-ben akarnál indulni,csúsztatod a kuplungot,aztán ha kiengedted befullad a gép.

Értem.

És az miért van, ha állóhelyzetbõl csutkát húzok akkor felpörög, kicsit késõbb pedíg 10-20 kmh visszavesz egy kicsit a fordulatból?
Az ettõl a rugótól van?

pszihopata
Az tartja feszesen a szíjat!

A rugó feszítése,és a görgõk súlya határozza meg,hogy milyen fordulatszámon gyorsul a motor.
Ott kell tartania a fordulatot,ahol a legmagasabb a motor nyomatéka.

És amúgy mire szolgál a kontrasztrugó?

KÖszi.

.Akkor ehez nem nyúlok..Most jelenleg nincs szerszámom, mert a garázst építjük újjá.😛

pszihopata
Hajtómûfedél le,hátsó ékszíjtárcsa+kuplung komplett levenni -középsõ anya leteker /légkulcs nélkül nem lehet/ aztán satuban nagy anya is óvatosan leteker -rúgni fog kicsit-kézzel ellentart,és ott lesz.

A pici kuplungrugókat ne bántsd,azokkal ritkán van gond!

Azt hogy tudom belõlle kiberhelni?
Mert ha kiszedem, akkor megmutetom ismerõsnek, aki hoz nekem márikat, vagy rendelek egyet valahonnan.

pszihopata
Valszeg mindkettõtõknél a kontrasztrugó fáradt el,a nagy rugó hátul.Ki kell venni,elvinni a boltba,és erõsebbet kell venni.

Kézzel simán érezni,ha az ember összenyomja,hogy milyen erõs.

Kb. 2500 ft.

Nekem is ez a bajom, lassan gyorsul amíg el nem kapja a fordulatot, de onnak (kb 15-20km/h) felbõg és szinte kirántja a kezembõl a kormányt. Emelkedõn pedig ha nem tud felpörögni, akkor csak 20-szal vánszorog felfele, pedig lendületbõl jõve tartja az 55öt is. Jobban örülnék egyenletes gyorsulásnak.

Jaja, Eleinte kicsit lassan gyorsul, de a végén nagyon megy, még alattam is, pedíg nem vagyok kicsi termet, 186 centi 97 kiló.

Akkor majd megnézetem egy ismerõssel, aki ért hozzá.

pszihopata
Ha 10-15 km/h-ig gyorsul rosszul akkor kuplung,ha késõbb akkor varió,mert a kuplung kb. 10km/h-nál már teljesen zárva van,késõbb semmi szerepe.
Néha elõfordul,hogy a kuplungkalapácsok zajcsillapító gumigyûrûi dagadnak meg,és nem tud tõle újra kinyitni a kuplung.

Sok minden okozhatja,elég egy nem belevaló szíj,elfáradt kontrasztrugó,túl nehéz vagy elfordult esetleg szögletesre kopott görgõk,berágódott variótárcsa stb.Sõt elég ha valaki bezsírozza a görgõket,/gyakran elõfordul/ pegig azt tilos!

Vidd el olyanhoz aki ért hozzá,különben is légkulcs nélkül szét sem lehet szedni,és elég egy figyelmetlen összerakás,mert ha lemegy a fõtengelyrõl a borda-akkor aztán kuka!

Naja, csak télleg nem nagyon találok róla semmit.😞
És nem tudom, hogy mi megy bele..Motort se vágom nagyon, hogy milyen, mert még nem volt különösebb ok amiért szét kellett volna szedni, csak ez a szarság, hogy lassan gyorsul.

fifi
variátor, görgõ, rugó...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Hali.
VAn egy suzuki af50zzm robim..És van egy kis problémám..Végére nagyon megy, de nagyon gyengén gyorsul.Olyan, mintha túl hamar nyitna a kuplung, és nem tudna felpörögni..De mikor eléri a ~8k -t akkor egyszercsak nagyon megindul...200 méter alatt 75 öt húztunk ki belõlle.
Az lenne a kérdésem, hogy mit lehet csinálni ezzel a kuplung dologgal..ha az? Lehet valahol venin erõsebb feszítõ rugókat?
A legjobb, hogy ez valami különleges szutyok, mert alig dob ki valamit a gugli;D

kösz!

pszihopata
Ha kattog akkor a reléig jó.Onnan -relé érintkezõje /beéghet/
-vastag kábel az önindítóig /csatl./
-önindító

Érdemes az önindító sarujára vinni egy fix pozitívot az akksiról,hogy akkor teker-e?Ha nem,akkor egyértelmû!

Nem tudja valaki hol lehet a hiba? Az önindítóm csak kattog, de nem forgat semmit.

OrioN the S
koszi akkor kitesztelem... ha nem jon ossze akkor kenytelen leszek a dh kormanyt megvenni 😛

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

barret
Eleg jol birjak a kormanyok a hajlitgatast.Nem is biztos hogy melegitesre szukseg van 😊

OrioN the S
kicsit elhajlott es felek ha melegitve visszahajlitom akkor nem sokaig birja :\

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

pszihopata
<#shakehead>Fogalmam sincsen mennyi lehet,én még nem rendeltem kormányt semmihez.

/satu/<#eljen>

barret
Esetleg nem nedvesedik a gyertyapipa? Valoszinuleg odakerul a viz...

OrioN the S
Psziho nincs veletlen egy kormanyod f12-hoz? Vagy kb. mennyibe kerul? tudom internet.. csak gondoltam megkerdezem.

Nekem ha esik, vagy vizes az út szokott leállni, másnap már jó. Amúgy fingom sincs mi lehet a baj.

laci 700
Hello! A Motowell MAGNET SPORT-ról mi a véleményetek?
Thx!

Tibi7
Amugy nincs valakinek egy Gianelli reverse/Laser x-pro/hebo performer kipuff? ha van azlécci írjon már a [email protected] Köszi
Tibi7
Valami csoda folytán valaki beleöntött 2dl benzint!!!!!!! XD
pszihopata
Ezek alapján mondja meg valaki hogy mi a baja?
Fasza vagy!

-Tegyél rá száraz ágat!😊

Törölt felhasználó
hello
robimkb 6 kilóméter után leállt és nem indult be vagy egy hétig utána vmi csoda folytán elindult kb ugyanekkora út megtétele után ismét csak meghalt
fogalmam sincs h mi a baja
(gyujtás jó mert néztük)
vki<#help>
pszihopata
Kicsit olvass vissza,leírtuk már!

A karbós sr motorja jó,mivel az egy yamaha-licensz alapján készült MINARELLI-BLOKK.

Minarelli: aprilia SR-karb.,area,gulliver,scarabeo,sonic,amigo,rally
benelli k2-491
malaguti f10-f12-f15
yamaha aerox/nitro-neos/ovetto
italjet dragster

suzuki-licensz blokk: malaguti crosser,
italjet velocifero,formula
atala hacker
SR-DITECH

Honda licensz: kymco összes
peugeot összes

Piaggio,vespa,gilera: saját közös motor /egy cég/

Amivel a legtöbb probléma van szerintem: sr di-tech
vespa et-2 injectione
peugeot speedfight/x-fight/jet-force
nrg pure-jet

A legjobb szerintem a piaggio és a minarelli,fõleg a levegõsök.

Zsolti9014
én is beleszólok, engedelmeddel. igaz, nem vagyok nagy hozzáértõ, de Piaggio Nrg, Malaguti F12, Benelli 491 ezekrõl jókat hallani, és ha szerencséd van, akkor 100 körül is kapsz belõlük, de nehéz ennyiért ilyeneket találni.
Vagy gyûjts még 3-6x ennyit, és vegyél egy új Aeroxot, mégpedig a Valentino Rossi festésût, mert az nagyon jól néz ki 😄

Hajrá Magyarország!

laci 700
Hello! A DiTech-el mi a baj? És a sima SR50 jó?
Thx!

pszihopata
100 ezrért?

Tipikus!<#idiota>Gyûjtsél még,feleslegesen nem irogatok!<#ticking>

SD456
Hi!

Megnéztem amiket mondtál. Hát, hogy õszintén megmondjam nekem ezek nem tetszenek. Kösz, hogy segítettél de ezek, ahogy te is írtad régebbi típusok, és azok nem nagyon tetszenek. Az Aprilia SR50 tényleg olyan rossz? Semmiképp ne vegyek olyat? Vagy ami még tetszik az a Yamaha Aerox, errõl mi a véleményed?

Elõre is kössz!

PS3 ID: SDani456

psziho!

pm ment <#wink>
pszihopata
'Apriliák tetszenek a legjobban"

-70-100-ig is?Ennyiért kapsz egy jó amigót /úgysem fog tetszeni/,vagy egy széttúrt sr-t vagy rally-t /azt meg én nem ajánlom/.

Peugeot-t kapsz még,ami gondolom tetszene,de abban sem lesz sok örömöd.

Piaggio quartz/sfera/zip esetleg typhoon,f10-es malaguti,aprilia scarabeo,-ezekbõl lehet szépet venni ennyiért.

Igaz hogy régebbi modellek,de ezek álltalában szép eredeti állapotúak,a 'menõbb' gépeket már 10 éves korukra széttúrják a fiatalok-ott csak szerelés vár rád nem motorozás!

SD456
Hi!

Tudnál nekem ájánlani egy olcsó robogót (70-100e FT) Apriliák tetszenek a legjobban. Remélem tudsz segíteni!

Elõre is kössz!

PS3 ID: SDani456

pszihopata
Megveszik mert az kell!<#eljen>

Aztán sírnak!<#rinya>

Kérdezzd meg érdekel?😊<#bohoc>

/Akit meg komolyan érdekel visszaolvas,elég sokat pofáztunk róla./<#nezze>

bp
<#gun><#eplus2>

http://www.bitlombik.hu Sablonmentes grafikai megoldások kifőzdéje!