Robogók!!:)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bocsi, nem akartalak megsérteni, csak leírtam a véleményemet. Jó állapotú Aerox olyan 160-170-tõl felfelé. A motort hallgasd meg, ha furcsa hangot hallasz akkor ott nagy a baj. Telókat szintén nézd át,elõl hátul egyaránt, mert az is elviszi a lóvét. Kormány, fékek,milyen a tárcsa ne legyen hullámos, vastagsága ,stb. egy elsõ tárcsa 15 ezer alaphangon.
Tehát csak óvatosan. Képrõl ítélve egy elsõ gumi is kell rá. Az esztétika meg már más kérdés. Nem vall gondos tulajra a külseje, tehát nem Full syntetic olajat kaphatott.

Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.

Sziasztok.
Nekem most épp az a baja a robogómnak hogy bõgázzal is csak alig tudok vele elindulni. Mi lehet a baja?
Benel
Hát így képrõl nehéz, meg nem tudjuk mit mondott el róla, de így sportkipufogóval, ütött kopottan eléggé széthajtott gyanús. Aeroxokat sokat veszik ilyen célokra :D

Ha meglátok ilyen Gianelli-t (ha az) egy sima robogón már fogom a fejem, a lentebb említett neoson is ez volt, rakás szar is volt az egész, a kipuffot el tudtam adni 15-ért róla, a motor meg jóval vételár alatt.
Szóval a motorját mindenképp jól hallgasd meg, alapjáraton is meg pörgõsen is hogy nem csörög-zörög-e. Indul-e könnyen vagy csak bõgázzal, nem füstöl-e nagyon stb. Többet nem tudok tanácsolni én.

Ha pöpec a blokkja és nem zavar az ütött kopott külsõ akkor jó is lehet.

-Kérek egy sört! -Alkoholmentes jó lesz? -Játékpénz jó lesz?

Higany
Azért alkudtam, mert teljesen korrekt volt az emberke és elmondott mindent a mocival kapcsolatban és erre vágtam rá, hogy akkor sztem 100e sok lenne érte. Amúgy mennyiért lehetne venni egy jobb állapotút? Köszi! Amúgy meg nem kell a fikázás!

Az igen!!! Az évszázad biznisze 100-as Aeroxot venni 90-ért. Ha nekem valaki a telefonban alkudozik már nem is mondom, hogy nézze meg a motoromat. Sok ilyen embert elhajtottam. Ha nem látod akkor mire alkudsz? Az ember valamiért szabadulni akar tõle, de nagyon!<#confused> Alaphangon, csak amit a képeken látok cirka 30-40 EFt., hogy az elsõ köröket biztonságosan megtedd vele. És akkor még nem láttam élõben, és nem próbáltam ki.

Higany
Konkrétan errõl lenne szó: Yamaha... Szombaton megyek megnézni és lealkudtam az árát a telefonba 90e-re. Köszi, ha tudtok valamit mondani! Meg ajánlottak egy 2006-os Keeway Matrixot, megkímélt állapotba 95e-ért. E között a kettõ között vacilálok. Szerintetek..?

senki?:\

Benel

Psziho!
Véleményedet kérném. Honda Topicot vettem a múlt héten. A moci nagyon jó, és szép, túlvagyok az átvizsgáláson, tisztításon, karbi beállításon. A gondom, hogy max 50km/h a végsebessége.Még benne van a gyári fojtás a kipufogóban, és a variátornál is van valami alátét. Ha kiveszem a fojtásokat azzal nem teszek kárt a motorban?És a fogyasztást ,hogy befolyásolja? Köszi a választ elõre is.

Egy biztos, hogy ha használt motort vesz az ember akkor 1x kell jól átnézni ,megcsinálgatni, és akkor sokáig nem lesz vele gond, és szerintem árban sem jön ki rosszabbul mint egy új motor vételnél.
Higany
Szerinted milyen robogót érdemes/lehet venni max. 100e Ft-ból, ami már nagytestû? Vagyis nem ilyen dio méretû.. Köszi!

Benel
naja neosból nekem sikerült belefutni anno egy széthajtott szarba :D Mindegy tanulópénz volt, azóta 10x jobban átnézegetem és alszok rá egyet inkább és/vagy megnézek még pár másikat. Egyébként jó kis gép, viszonylag masszívnak tûnt, vaskos kerekek stb.

Kínaiakban tényleg az lehet a jó hogy alkatrészt minden sarkon lehet kapni hozzájuk. Régebbi robeszokkal néha van szopó alkatrész beszerzésben, fõleg magánszemélyeknek akiknek nincs semmi kontaktjuk.
VAgy utángyártott ami alig megy be a régi helyére, vagy gyárit agyeldobós összegért.
Számomra ennyi elõnye lehet a kínaiaknak, más nem fog meg bennük :D

A kymco meg egyre jobban tetszik nekem is, a Bet &Win 250-es kurvára bejön, kicsi és erõs, kell ennél több?

Higany
Nekem olyan 100e Ft-ért, milyen motort ajánlanál, ami nagytestû? Természetesen használtat.. Köszönöm elõre is!

:D

Egy faszantos vespa t vegyel !

Sok csatornánál az a gond, nem tisztitják rendesen, és akkor egyszer csak árad a mocsok !

pszihopata
egyébként egy neos az jó motor,de azzal is könnyû belefutni egy szarba

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

pszihopata
ja ez egy példa

vehetsz digit mûszerfalasat is és ha beszarik /kb. 50%/ akkor soha többet nem lesz mûszerfalad
kontrasztrugót lehet kidobálni belõlük,sztender törik,lámpa körüli idom meg lóg minden másodikon

a használtmotorokat ne egy példán mutassuk már be!

Hát igen, de sok szempontot kell figyelembe venni:
újat akar, tehát nem ért hozzá,/ én sem/,
garanciát szeretne,
Nem tudjuk mennyi Km-t tesz meg vel havonta,
stb...

Nekem egy 14 éves Yamaha Neosom van, amit használtan vettem. Négy év alatt eddig csak a fékpaknikat kellett rajta cserélnem. Megy mint az állat, 100 kilóval is kb 65 km/h-vel megy. És pöccintésre gyújt.

Szóval szerintem érdemesebb használt, de minõséges robogót venni. Sõt, olcsóbban is jön ki belõle az ember.

http://www.hasznaltauto.hu/motor/aprilia/aprilia_sport_city_one_50_2600km_mo-i-5630635

http://www.hasznaltauto.hu/motor/gilera/gilera_runner-5611824

Tessék...

Sok csatornánál az a gond, nem tisztitják rendesen, és akkor egyszer csak árad a mocsok !

Értem. Köszönöm!

pszihopata
tök mindegy mit veszel,vedd amelyik tetszik de csak ott ahol rendes megbízható szervíz is van és alkatrészbázis a márkához

aki ért a motorokhoz az meg vegyen használt japánt v. olaszt esetleg taiwanit

pszihopata
én az apriliát kifejezettem fos motornak tartom,de az olasz motorok az utóbbi 10 évben egyre szarabbak lettek iszonyat alkatrészárakkal

a kymco évrõl évre egyre jobb lesz,ma már sokkal jobb mint az olaszok de a kínaiak is fejlõdnek és ha ez így folytatódik hamarosan érdekes lesz a kép

a japánok is romlottak picit,egyre nehezebb javítani õket és rohadt drágák az alkatrészáraik,bár az igaz hogy ritkán kell hozzá

olaszországban a kymco tarol és a kínaiak is eléggé terjednek mert csórók az olaszok

Akkor még egy kérdés. 300-320.000 HUF körül milyen robogót ajánlotok, csak ÚJ jöhet szóba. Használtak kizárva. olyanom már volt, és nem kérek belõle.
Szakértelmem meg idõm erre meg szinte 0.
Ezeknek a hibáknak a többségét átéltem a kínai fossal.
A legdurvább az volt amikor a CDI-bõl kicsúszott egy vzték, de nem esett ki, csak nem érintkezett. Egy pár órát szórakoztunk a motorral, mire rájöttünk.

Jelenleg van egy Amerigo Fuego (full kínai) robogóm. Nem gyors, 45km/h felett zörög, hangos mint állat, de egy biztos: elviszi a 110 Kg-os fenekem bárhová, és még semmit sem kellett benne cserélnem. Csak benzin és olaj töltés volt. De tényleg.
Most beszámíttatnám egy másik, de ÚJ kínai robogóba, ami ráadásul tavalyi (2011-es) tervezésû. Szerintem nem járhatok vele összességében rosszabbul, mint a mostanival...

?
pszihopata
egyikõtõk sem vett újonann kínait,úgyhogy a tapasztalat így semmit nem ér

én eladtam már több mint 50 darabot és én javítom õket gariban is ,egyébként folyamatosan árulok olyan motorokat amiket olaszországból hozok japán kóreai olasz gépeket is

mindenki döntse el kinek van több tapasztalata a kérdésrõl,én napi 10-12 órában ezt csinálom

pszihopata
olaj-benzin folyások,eldugult szûrõk,könnyen törö mûanyagok,szétesõ gyertyapipa,kiesõ olajpumpaszimmering,eltörõ sztender v. rugó,bemaródó variótárcsa,szakadó szíj /4T short block/,trafóhiba-cdi,
4T beállítási indítási gondok,repedõ szívócsonk,lötyögõ csatlakozók stb.

mechanikai hiba viszonylag ritka,a kivehetõ sisaktartó miatt nagyon könnyû õket javítani

Pontosan errol beszelek !

Kínai fos mindegyik, bármi legyen a neve. Ugyan azt a szar minõségû alkatrészt pakolják bele. Én örülök, hogy eladtam anno a Kawadámat. Többet fogod tolni, mint menni vele. Amíg elviteted a szervizbe, oda egy fél napod, és nehogy azt hidd, hogy cserélik neked a motort, mert kicserélik az alkatrészt ugyanolyan szar minõségûre, mész vele és ugyan az a hiba elõjön folyamatosan. Vagy olaszt, vagy japánt vegyél, és ne a kínai utángyártott alkatrészt vedd bele, hanem a gyárit, akkor nem lesz bajod, és nm 1-2 szezont megy el hanem sokkal többet. Én sem azért adtam el ma a Malagutim mert szar volt, hanem mert megtetszett egy Honda, megvettem, és a Malaguti feleslegessé vált. Ma mielõtt jöttek érte, még mentem vele egy kört és nagyon élveztem, mert jó kis moci.

pszihopata
nem mondtam

max azt mondom hogy bizony egy full laikus anyagilag kevesebb kockázatot vállal vele

Nem egy nem kettõ ismeros jart porul motorwell el...
Psziho ne mond mar hogy jobb egy uj kinai motor mint egy par eves normalis allapotu japan vagy olasz robesz ?!
Egyszer ultem ra egy kinai ra full gagyi erzesem volt, nyeklik nyaklik zörög full ocska az egesz !

Psziho, engem érdekelnének a gyakori hibajelenségek...
pszihopata
több céges flottát is szervizelek hidd el van mibõl merítenem

Garancián belül cserélik, ha motorhibás, ez nem kérdés.
Mellette van egyébként autóm. Alternatívaként használnám jó idõben.
(nincs parkolási díj, 1/4 annyit fogyaszt mint az autó, nagy forgalomban, dugóban jobb vele közlekedni)
pszihopata
nem tudom mirõl beszélsz,de ezek szerint fogalmad sincsen a kínai motorokról

leírhatom hogy mik a gyakori hibák ha akarod

Ja... Veszel egyet mesz vele 1000km-t es beall a motor, viszed szervizbe , baszakodnak, csereljuk/javitsuk mit csinaljunk... Honapokat szopsz... Es sosem lesz fasza robogod ! Veszel ennyi penzbol valami olasz-t es kis odafigyelessel kimesz vele a vilagbol !

pszihopata
magyarországon nem forgalmazzák tudtommal,osztrák piacról jönnek befelé használtan mint a cpi és a generic

nálunk a keway-linea-motowell-tauris-benelli megy úgy ahogy

tök mindegy egyébként mert ugyanolyanok szinte,olcsó egyszerû felépítésû robogók szar ergonómiával rossz minõségû mûanyagokkal gumialkatrészekkel

filléres motorok filléres alkatrészárakkal
nincsenek nagy igazságok ez itt is ugyanúgy van mint pl. az autóknál,nem biztos hogy egy 10 éves 740d-vel jobban jár az ember mint egy új swifttel

kinek mi

Akkor az alapelv: végy egy alap olcsó kínait. Használd, amíg van gari rá, majd ha beválik, akkor fejlesztheted "olcsón" kedvedre...
Ha meg nem válik be, és nincs már gari rá akkor meg nem fáj, hogy bebuktad a 200-250.000 HUF-ot. A mai benzinárak mellett simán behozza az árát egy-két szezon alatt.

Köszönöm. A lényeg szerintem megfogalmazódott.
Ott a pont.
Gondolom árban is inkább a 400.000 HUF-hoz közelít a márkanév miatt (vagy még több?)
Tévedek? Van valami netes árkatalógusa a Peugeotoknak? robogóknak?
pszihopata
minden kínai robogó építõszekrény elv alapon készül

egy csomagot rendel a forgalmazó amit különbözõ mûszerfalakból idomokból motorverziókból állíthat össze,egyedi dizájnal és márkajelöléssel

Kuka miért?

Ha új, akkor már legalább 1 év elõnyöm van a használtakhoz képest. Nem is beszélve, hogy használtat többségében szerintem azok adják el, akik tudják, hogy valami nem jó rajta és a szervizeltetése sokban van.

?
pszihopata
már a peugeot robogók is átmatricázott kínaiak

Ezek szerint teljesen mindegy melyiket választom, ugyan olyan kaliberû mindkettõ?

Pedig a különbségek (amirõl én tudok):

Motowell Magnet RS:

- 1 év garancia
- Olcsóbb
- Vízhûtéses
- 13" kerekek
- Netes keresés eredményeként sok alkatrész (tuning is) található hozzá
- LED-es lámpa, ami kevesebbet fogyaszt, de ha tönkremegy, akkor cserélni kell
- Sablon kinézet
-Szerelhetõ csomagtartó rá

Benelli Quattronove:
- 2 év garancia
- Drágább
- Léghûtéses
- 12" és 13" kerekek
- Netes keresés eredményeként szinte semmi találat.
- Vagány kinézet
- Nem szerelhetõ rá csomagtartó

A motor paraméterekben a netes keresésekalapján a Motowell erõsebbnek tûnik (3,9 Kw), majdnem kétszerese, de lóerõben meg a Benelli a nyerõ (7 Hp). Ez hogy lehet? Nem feltétele az egyik a másiknak?
Kuka mind !

pszihopata
ugyanaz mindkettõ csak a forma más

2 kínai 50-es blokk létezik a 2T és a 4T nincsen más

Sziasztok!

Új robogó vásárlás elõtt állok. Ár kategóriában két kínai szerelésû robogó között hezitálok. Benelli Quattronove X 50 és Motowell Magnet RS 50. Mindkettõt ajánlották (kereskedõk), de igazi tapasztalatokat is szeretnék meghallgatni.
Városi használatra kellene. Egy olyan, ami egy 110 Kg-os embert is "elbír" és fixen viszi a 60 Km/h-t.
Van valami tapasztalatok a fenti típusú robogókról? (megbízhatóság, alkatrész ellátás, szerviz tapasztalat stb.)

Elõre is köszönöm a válaszokat, véleményeteket!
Krisztiam
meg szívató nélkül?

Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus

Krisztiam
köszi :)

Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus