6802
Robogók!!:)
  • pszihopata
    ha egyszer a kezedbe fogsz egy jog olajtartályt,láthatod hogy a kivezető cső pont a legalján van
    ha kifogy az olaj,akkor a tartály koppra üres-láttam párat

ha kivillanik a lámpa,még 100 kilómétert elmegy simán

ha viszont kenés nélkül jár a motor,akkor a dugó többször megszorul,de ilyenkor mindíg le is áll a motor
    pár másodperc után újra indítható,ez párszor megtörténhet,aztán a végén már el sem indul
  • pszihopata
    na amit itt leírtál annál nagyobb hülyeséget régen olvastam
  • gabor977
    Egy másik kolléga valószínű megválaszolta a kérdést egy másik fórumon:

Alacsony olajszint esetén levegő kerülhet a rendszerbe, ami aztán nagyon nehezen tud csak távozni...

Lehet, hogy emiatt volt elégtelen kenése a motornak, és ezért jött a hibajelenség is. Ezt szemmel tartva, többet nem várom meg, míg fel-felvillan az olajszintjelző lámpa.

Psziho, a légszűrővel és a légszűrő-karbi találkozással nincs semmi gond.

Üdv.
  • Benel
    Pedig az lesz. A dio-m is csinálta ezt, ment 10percet, leállt. 10 perc rugdosás+inditózás beindult, megint ment 10 percet. Otthon megnéztem a karbi 2 csavarából egyik totál kilazult. Fals levegő.
  • Jakab66
  • pszihopata
    inkább filozofálgat az olajpumpán!
  • Jakab66
    b*szta se....
  • pszihopata
    megnézted amit írtam?
  • gabor977
    Nem lehet, hogy az olajadagoló mondta be az unalmast?
    Én arra gondoltam, hogy a tankba is öntök olajat, és ha így már nem áll fenn a hibajelenség, akkor az olajadagoló a hibás.
    Egyéb ötlet a tesztre?
  • Jakab66
    Ma már sikerült olyan 7-8 métert mennem egykeréken!
  • pszihopata
    aki tud vigyázni a motorjára /bemelegítés-olajszint ell. stb./ ,és öregurasan akar motorozni annak 4T

aki hajt annak 2T
  • lacee09
    Melyiket ajánlanátok 2 üteműt vagy a 4 üteműt? Mi az előnye illetve a hátránya 2 vagy 4 üteműnek?(2 üteműnél keverni kell azt tudom, de hátha van más különbség is)
  • Jakab66
    Nem vitték el a simót, szal nincs új robogó Marad a sámson, és alávetem egy tuning télnek
  • pszihopata
    a légszűrőház nem zár rendesen megsérült szerintem,vagy a karburátor légszűrő közti gumicső nem illeszkedik rendesen
  • gabor977
    Próbáltam úgy is
  • laci 700
    hmmm... talán nem kéne vele rögtön nyélgázon menni... menj kb 2-3 percig fél-3/4 gázon hogy bemelegedjen a motor...
  • RYO21
    Leeht hogy nem eléggé melegedik be. Már ősz van.
  • gabor977
    Sziasztok!
    A segítségetekre van szükségem.

Vettem használtan 3 hónapja egy 98-as Yamaha Jog Fine Selection-t. (Japán import)
    Eddig szuperül működött, megtettem vele vagy 1200 km-t, és nagyon szép halkan duruzsolt a motorja. Viszont tegnaptól furcsa jelenséget produkál:

Ha megyek vele párszáz métert, nyélgázon egyre lejjebb esik a fordulat, a motor hangereje pedig a 2-szeresére nő (talán valami kerregés-szerűt is lehet hallani).
    Ha visszaengedem a gázt kb felére akkor elhalkul és megy tovább, mint ha mi sem történt volna kb 30-cal.
    Ha nem engedem vissza az erős hang megmarad, és szépen addig leesik a fordulat, amíg le nem áll a moci.
    Lejtőn fölfelé még nyélgáz sem kell hozzá, már 3/4-félgázon is ezt játssza.

A hengerfejjel lehet gond, vagy egyszerűen eltömődhetett a fúvóka a karbiban, vagy a benzinszűrő, netán a benzincső?

Van valamiféle szerelési útmutató hozzá?

Köszi, üdv.
  • Higany
    Érdekes feeling lehetett!
  • pszihopata
    ismerős ment a horvát tengerpartra rendszámos szimóval /star/ asszonnyal a 80-as években

nem rohantak -gondolom
  • Zsolti9014
    Egyébként régen Simsonok jöttek ki "gyárilag is rendszámosan".
    Ez amúgy akár azért is jó lehet, mert így a kétszemélyesre kialakított Simsonon lehet utast szállítani, ha nem tévedek.
  • pszihopata
    egy vespás olasz túrát tervezgetek én is régóta,de csakis kis mellékútakon,-semmi főút mert az halál
  • pszihopata
    próbálj ki egy nyomorult leonardo 125-öt,v. vespát madisont

80-tól már alig gyorsul egyenesen is

mentem nemrég 125-ös mp3-al 60-tól mint a lajhár,és 85 volt a vége
  • pszihopata
    nem gondolom tudom,v8 500 ló simán,

12-20 tonnával

• OrioN the S
    az a helyzet, hogy ja. simanlazan :)
  • Jakab66
    Gondolod, hogy ahol a 25-ös 4t nem bírja a 80-at felfelé, ott még a Scania rádelőz? :D
  • Higany
    Tökéletesen egyetértek veled!
  • pszihopata
    /már veszélyes/
  • pszihopata
    el lehet túrázgatni kisebbel is ,de a forgalom ritmusához kell robogóban a 250

egy 125-ös 4T egy komolyabb dombon már nem tudja tartani a 80-at sem,és tök jó mikor a scania 40 centire mászik el melletted

egyébként túráztam 50-essel sokat,a kis tempo miatt lehet sokat nézegetni,de forgalomba más veszélyes
  • pszihopata
    50 köbcentis is lehet nagymotor semmi akadálya!
    ha le van műszakiztatva mehet 2 személlyel is
  • Benel
    Ma láttam a vácin egy szimót rendszámmal
    Akkor ez most mi? Felfúrta 70-esre és levizsgáztatta????
    oo myy gááád
  • Jakab66
    180 fölött vagyok, és 40km után szoktam érezni, hogy a lapockáimnál elkezd fájni. Olyankor menetoszlop állj, és cigiszünet :)
  • Jakab66
    Általában túrákon (vagyis amin eddig voltam) tartani szokták a megengedett sebességet. Szóval volt már olyan, hogy 40-el mentünk 70-80km-t.
  • Jakab66
    Na nem mondom, biztos nem tesz neki jót...
  • Jakab66
    Jó simsonnak is 80-as utazója van. (enyémnek legalábbis) Hosszú 4., 17-es lánckerék. Jó erőben kell lennie, és simán megy 90 körül.
  • Benel
    Hát 50-esnek 80-90km/h elég erős érték átlagnak..
    Maradjunk a 65-70nél.
  • gerge93
    ami még nem ártalmas az olyan 65-70km/h vagy maradjunk az 50-60nál?
  • OrioN the S
    "de mivel átlagba 80-90- et mennek a sebbeséget végül tudja tartani" ezzel az a baj ,hogy elobb-utobb megdoglik, ha nyelezed non-stop.

mas: multkor a buszrol lattam vmi szethergelt 125ccm-es runnert... hat eleg kemenyet indult :D gecyjo volt.
  • gerge93
    Szerintem:
    Nézőpont kérdése..
    Van aki 50ccm- el(pl. simsonnal vagy akár robogóval stb.) eljár túrázgatni és egy túra véleményem szerint 15- 20km- től kezdődik és nem csinálnák ha nem lenne élvezetes. Igaz, hogy 50- es motorral nem tudsz felzárkózni olyan gyorsan, mint a nagyobbakkal, de mivel átlagba 80-90- et mennek a sebbeséget végül tudja tartani gyorsabban úgyse mehetnek a kocsival se(most nem autópályára gondolok)(az mondjuk lehet, hogy nem tesz jót neki a max sebességen való közlekedés). Az lehet, hogy aki magas 180-190cm vagy felette annak kényelmetlen, de annak akkor is kényelmetlen, ha városba járkál egész nap és ott megtesz "xy" km- t és szerintem megfájdul ott is a "háta", de ez csak szerintem, mert én nem tudhatom nem vagyok olyan magas. Az egészre is azt tudom írni, hogy szerintem, mert még nem próbáltam csak gondolom, de javítsatok ki, ha valamit nem jól gondolok.
  • Jakab66
    Átgondoltam a dolgot. Tuti nagyobb mint 400

Azt, hogy min. 250-es kell a városon kivüli forgalomba dinamikus közlekedésre, még mindig nem értem. Egy 125-ös is jól mgy, ha jó állapotban van, és kényelmes is.