6802
Robogók!!:)
  • pszihopata
    ez a sárga a kymco tob boy
  • pszihopata
  • pszihopata
    na megint én leszek a geci-mindegy!

mondjuk úgy hogy ezt az egyentaiwani robogót felcimkézték egy megboldogult finn motormárka logójával

http://images.netbag.hu/20091227/21112449640.jpg

még ezer féle márkanéven és kivitelben árulták
  • krisz940122
    solifer xtr50.azért jobb mint a kínai. a motor 2 éves és 1300 km van benne. mielőtt megkaptam kb 3-4 hónapot állt(nem azért mert rossz volt hanem mert nem használták). #4074?
  • laci 700
    márka? típus?
    Csak megnézném milyen. :)
  • pszihopata
    mi az most már elárulhatnád

finország mint robogógyártó

igazi motorosnemzet:)
  • krisz940122
    ja am utánanéztem és nem kínai a moci hála Istennek :) finn.:)
  • krisz940122
    tehát ha 1 cm van akkor hagyni kell de ha 2-3 cm akkor tövig vagy hagyjunk egy centit?ja és ha leköszörüljük akkor érezhetően gyorsabb lesz?
  • pszihopata
    bárki meg tudja csinálni
    ha 2-3 centit lóg ki akkor le kell köszörülni

ha csak egy centit max. akkor csak a rugó központosítására szolgál,akkor kár bántani

egyszerű leköszörülni v. levágni

összerakáskor kell vigyázni hogy a gumi a helyén legyen

ha bizonytalan vagy fotózd le és rakd ide fel,mert apró változások vannak a tipusokon és én nem tudom hogy ez éppen melyik
  • krisz940122
    de azt a tüskét a szomszédommal én is le tudom köszörülni? nem kell hozzá semmi komolyabb vmi? (szomszéd motorszerelő).am ne vitatkozzunk mostantól legyünk normálisak :)
  • pszihopata
    a hangvételem teljesen normális volt 4055-ig

ha baszogatnak azt meg nehezen viselem!
  • krisz940122
    negyon szépen köszönöm a segítséget mégegyszer (mert már megköszöntem) nagyon örülök hogy segítettél (komolyan) csak nekem a hangvétellel van bajom.elég bunkón irkálsz nekem.de am tényleg segítettél bevallom.most azt fogod írni hogy ne nyálaskodjak és én se várom el és tudom hogy nem is fogsz nyálaskodni csak kicsit emberiesebben.:)a tüskét pedig holnap megnézem.de ugye nem fog szétesni minden ha leszedem amit mondtál?:D
  • pszihopata
    leírtam mitől menne jobban!

reagáltál?-lófaszt

10-es csőkulccsal ki kéne venni a sisaktartót,meg egy csillagcsavarhúzóval levenni a fedelet és megnézni hogy benne van-e még a tüske

én vagyok egyedül aki valami tanácsot adott neked,sőt én vagyok itt olyan aki szerelt már ilyen motort és van is ilyenem

de nem gond,beszélgess olyanokkal akik dícsérik a gépedet azzal majd előbbre leszel biztos!

• pszihopata
    fasza!

hangra elég jól pörög
  • krisz940122
    ja és jól gyorsul :D
  • krisz940122
    állj már le! nem sértődtem meg, nem érzékenyültem el, és nekem is robogóm van és én robogóról kérdeztem. nekem nem tapasztalat kell hanem amit kérdeztem arra válasz de már az se kell :D nekem kezdőmotornak teljesen tökéletes. És nem kell több lehúzás tőleg pszihopata. de legalább vannak itt olyan emberek is akik nem csak szarozni tudnak (laci 700, RYO21)na majd ha lesz fejlemény írok ha érdekel vkit :)
  • norbi0325
    Na elk észült a gép így gyorsul ......még egy erősebb kuplung dobna rajt !!!ITT LÁTHATÓ :)
  • pszihopata
    leszarom mindenkinek a lelkivilágát!

ez robogós topic itt robogókról van szó,aki nem bírja húzzon elfele aztán álmodjon azt ami jólesik!

• laci 700
    Hogy te milyen jól el tudod venni az ember kedvét... Még ha lesz is vele baj nem kell előre elvenni a kedvét. Ha odakerül lehet bajlódik vele de addig is had motorozzon. Nem kell mindent előre leírni (még ha van tapasztalat akkor sem). Senkinek sem esik jól ha megkapja élete első robogóját és már azt mondják, hogy mikor dobhatja ki. Haverom vett egy noname robogót amire azt mondták Yamaha és nem azzal rontottam rá hogy haver, téged jól átvertek... Pedig nem is kicsit.
    Aki vásárlás előtt áll azt le kell beszélni de ha megvette inkább segíteni mint fikázni.
  • pszihopata
    akkor szarozom ha elmesélem hogy másfél éve egy 2000 kilóméteres példányból kirázódott a ventilátorcsavar,és ledarálta a tekercseket

az importőr éppen előtte felszívódott,tekercs sehol,a tulajnak visszaadtam a gépet hogy ültessen bele virágot

van még pár sztorim ugyanezzel a tipussal,de lusta vagyok gépelni-te meg úgyis csak megsértődnél rajta
  • krisz940122
    nem érzékenyültem el de egyfolytában szarozod a mocit.nekem jó lesz.haverok nem cikiznek mert nekik még motorjuk sincs.am köszi a segítséget:D de ez inkább volt szar motorozás mint segítség:D
  • laci 700
    Haveromnak Keeway nekem meg Aprilia robogóm van és engem is cikizett (inkább irigységből).

Megértem Krisz-t, nekem is szinte bármi jó lett volna csak robogózhassak. Aztán utána néztem és rájöttem hogy egy használt olasz vagy japánnal is jobban járnék mint egy új kínaival. Árban akár olcsóbban is kijön, de tartósabb és jobb is.
  • RYO21
    Az én haverjaim is cikiznek, pedig nekem nem kínaim van.
  • pszihopata
    mit kell elérzékenyülni?

ha akarod tudni egy összespórolt szutyok simsonnal kezdtem a motorozást amit napi 3 órát szereltem mire fél órát motoroztam vele

nem kaptam karácsonyra max egy pár zoknit!

leírtam hogy milyen a tipus!

megköszönni meg végképp nem kell hogy koptatom a billentyűket meg tanácsot adok mitől menne jobban!

egyébként nálam is áll három garelli-linea-mexx ugyanaz

tapasztalatom hogy a fiatalok 2 hónapnál tovább úgyse húzzák ilyennel mert a haverok cikizését nem bírják elviselni

nomeg egy nrg v. sr mellett bicikli

egyébként nekem tökéletesen megfelel városban ha éppen valamelyikkel elugrom valahová
  • RYO21
    Egyébként ma felbaszódtam valamin, és úgy vezettel le a feszültséget, hogy elkezdtem úgy vezetni az utcában Neosomat, mint egy crossmotrot.
    Felálltam oda ahova a második személy kell, hogy tegye a lábát, és végigrepesztettem az utcán, kb 50-el. + még rángattam a gázkart, hogy olyan legyen mintha váltanák egy crossmotron.

Fasza volt.
  • RYO21
    Nekem is le szokott essni a fordulatszám, ha nem melegítem be eléggé, pedig nekem nincs benne semmiféle fújtás. (yamaha neos)

• krisz940122
    nem tudom hány éves vagy de azért ha 15 évesen odalennél a motorokért és tudod hogy nem lehet mert pl kevés a pénz és egyszer meglepnek egy ilyennel nem tudom mit szólnál :S én nagyon örülök neki.nekem kezdésnek tökéletes.am már megoldódott a hiba.hideg volt a motor nem melegítettem megfelelően és azért nem ment.most bemelegítettem rendesen és nem mondom h izompacsirta de jóval erősebb. az alapjárattal van már csak gond mert most lefulladt.más baja nincs ( az aksi de azt csak fel kell tölteni)
  • pszihopata
    máshol nincsen benne fojtás,nem egy izompacsirta az biztos

az alapjárati gond általános náluk,bár nem tudom a tiéd mennyire súlyos

de kár leírnod mik a tünetek,mert itt úgysem tudok segíteni,még élőben is nehéz meló helyrerakni

nem fiataloknak való motor hanem idősebbeknek v. nőknek
  • krisz940122
    senki?:(
  • krisz940122
    ja és kb 3 hónapig állt a motor
  • krisz940122
    tehát akkor az alapjárat alapból ilyen a lassuság meg a folytás miatt van a tüske miatt.kipufogóban nincs folytás?
  • pszihopata
    kínai 4-ütemű tipikusan pntatlan üzemanyagellátás szinte mindegyik ilyen gondokkal küzd

túl kemények a gumialkatrészek ezért sok helyen levegőt tud szívni,az állandó nyomású karburátor gumimembránja is szar minőségű

a sisaktartót kivéve le kell venni a karburátor tetején a fedelet,és annak a közepéről ki kell köszörülni a tüskét -tövig

-az a fojtás,mert nem engedi a síbert fel csak félig

utána elmegy 50-55-öt
  • krisz940122
    csősztök.kéne egy kis segítség. Tegnap megkaptam életem első motorját, egy robogót :) egy honda motoros vmi és 4 ütemű. na az van hogy önindítóval nem indul ( megforgatja a motort nem sok kéne de mégse indul, csak rúgni lehet de ez biztos hogy akkumulátorhiba, fel kell tölteni). most jön a kérdés.miért van az hogy olyan gyenge? húzom a gázt és olyan 30 körül megtorpan az ereje.mintha visszaengedném a gázt.nem hiszem hogy a fojtás miatt van.a másik.megyek vele, és megállok a fordulatszáma egy kicsit leesik de nem fullad le csak leesik.egy kicsit meg kell húzni a gázt hogy visszaáljon.elfogjuk vinni szervizbe, csak mégis tudni szeretnék róla hogy mi baja lehet.előre is köszi
  • norbi0325
  • Higany
    Komoly cucc. Én tuti nem ültem volna rá, már a hangja miatt se. Mennyit eszik egy ilyen mini robogó? És mekkora a tankja?
  • pszihopata
    gázturbina + pocketbike
  • Higany
    Ez de dúrva! Szét röhögtem magam rajta.
  • ssx22
    Azt még nem tettem bele, csak tartalékba vettem
  • Higany
    Komoly...
  • pszihopata
    a sorba úgy szoktam betolni a motorokat,hogy az orridomot megfogom alul és a hátsókeréken betolom a motort a szűk helyre

tegnap egy vadiúj keeway elejét letéptem egy-az egyben

tejfölösdoboz