Robogók!!:)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vettem 1 Aprilia sr 50 Replica-t,ma szétszedtem kipucováltam,görgöket kuplungot meg mindent szépen kitakaritottam..50-ig lassan gyorsul és csak utánna kezd el huzni.ez miért van? Lehet a 12 es gyári karbi miatt? mert akkor veszek 17.5 est rá (ugyis akarok)..
Sakkoo.......Baszkiiii
Hát ez van 15ropi, de muszáj, meg erre nem sajnálom a pénzt, ezt már össze kéne rendesen tenni😊 Neos nem volt sokáig nálam de ennek kötelezõ 😄
-Kérek egy sört! -Alkoholmentes jó lesz? -Játékpénz jó lesz?
ha jól emlékszem alulról kell benyomni egy tüskét a zárszerkezeten
ha már szétkínozták akkor mindegy csak a csere után lesz tökéletes
a szilent drága mulatság én 15000 munkadíjért csinálom-szar meló
a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül
Csáá Köszi az infókat!!
(Bf3 & Bfc2): ZotyAdry/GFace: zotya10001 ︻┳═一 // Dirt 3-és 2 LIVE: Medox771121//
az a gáz hogy a fõtengelyt is ki kell hozzá venni,én 25 000-ért csinálom
ha viszont nem csinálják meg idõben,akkor kinyírja a motort mert megfõ
a vízpumpa csapágya beáll,a kis meghajtó bordásszíj meg nem bírja eltekerni,vagy ha mégis akkor lerágja a v.temgely végét
ha eltépi a szíjat,akkor nem hajt az olajpumpa sem,mert közös tengelyen van,akkor aztán minden kikészül-és észre sem venni csak ha már beállt a motor
Gyári kipu is jó lenne jó állapotú mert az enyém nagyon rozsdás és kezd repedezni is!
(Bf3 & Bfc2): ZotyAdry/GFace: zotya10001 ︻┳═一 // Dirt 3-és 2 LIVE: Medox771121//
a tömítésnél ritkán folyat,nem inkább a vízpumpa biztonsági kifolyóján?
/egy szemmel alig látható lyuk a blokk alján,a talptömítés alatt/
Esetleg nem tudnál ehhez a mocihoz használt sport kiput??Megvenném!!
mondjuk csodáltam volna ha az a blokk behal,mert szinte bármit kibír ha a vízpumpa mûködik és van olaj a tartályban
meg kell nézni nem pattogott-e fel a felület
fõtengelyt meg kell mozgatni fel-le nem lóg-e valamelyik oldalt
a hajtókar tûgörgõje is széteshetett,de azt csak akkor lehet biztosra tudni ha leveszi az ember a hengert
szét kell szedni,ne menj vele,nézzd meg a gyújtás felöl is,és rángasd meg a fõtengelyt mindkét oldalon
lehet hogy valami baja van,nem biztos hogy folytás miatt van
Kipufogón kivül hol lehet még egy SR50 ben folytás ?
elég nehezen gyorsul a kicsike..friss vásárlás
Sakkoo.......Baszkiiii
Jelenleg egy Malossi multivar(9,5gr+fehér rugó)+új kip.dob+minden más gyári.70 km/h a vége ekkor 8 ezret forog a motor.Pár ezer km után néhány görgõ kockásra kopott.Normális ez?
A dobhoz mellékeltek egy garnitúra görgõt is(5,7g).
Miért ajánlanak hozzá könnyebb görgõ szettet?
akkor 4 in:
/76.2:3/x4 = 101.6 cm
akkor elvileg 100/100-14
vagy 100/90-14 -es lesz
Van 1 Gumi, adott 1 régi számazás, 400x14. meg tudja valaki mondani, hogy a mostani számazás szerint, hogy tudnék utánanézni??
Meg még annyi, hogy a zárszerkezet is elég gyengusz néha nehezen jön ki a kulcs, és benyomásra kéne nyíljon a kesztyûtartó ha jól gondolom? Nos nem nyomódik be sehogy s nem nyílik a cucc, viszont eddig marhára nem találtam hol lehet megbontani az elejét hogy ki tudjam nyitni😄 Gondolom a kesztyûtartóba vannak csavarok...de az meg nyithatatlan 😄
én mondjuk nem bírom az sr-t szar szerelni,gyenge sztender,kontrasztrugó,mûszerek stb.
a piaggio-k gilerák jobbak
a szívócsonk akkor rossz ha alapjáraton ráfújsz féktisztítóval és lefullad a motor
néha elég mozgatni a karburátort,ha változik az alapjárat akkor csere
3000 körüli tétel
a blokkszilent szerelése már nagyobb munka
elektronika száll el néha más bajuk nem szokott lenni,és a rendõr is beszívja simán
Sakkoo.......Baszkiiii
Szal mentem a másikhoz, és végül az szebb állapotban volt mégha vissza van tekerve akkor is, a motor nagyon csendes, egyenletes alapjárat, egyenletes húzás és azonnal indul pöccre rugásra/inditóval és kompresszió is jónak tûnt. Baloldalt a berugókarnál kerek és piaggio a felirat😊 Itt-ott ezis karcos persze, de komolyabb cucc nincs, viszont a blokkszilentek cserések hamarosan ennél is... Tárcsafék nem volt túl kopott és jól is fog, ülés nemtom hogy gyári-e, majd teszek ugyis fel képeket és belinkelem. Elsõ teló is fasza. A szívócsonkot is lefotózom, hajszálrepedések ugyan vannak a mûanyagon de csak felületi(még), nemigen értek hozzá. De alapnak szerintem megérte 130ért nagyon faja, már most imádom, 80nál olyan mint egy 2ütemû alapjáraton 😄 és onnan is meg tud még ugrani, iszonyat kellemes vele vonulni, kb. 50km-t jöttem haza vele, nagyon kultúrált a motor hangja/járása szal remélem jó lesz.
Nna visszabuszozok a kocsiért pestre 😄
nes
azt a kisebb sérülést egy jó mûanyaghegesztõ megoldaná
ez mérföldekkel kultúráltabb motor mint egy rotax-leonardo,persze ez az árukon is látszik azért
vízhõfokmérõ,tankmérõ,termosztát,hengerfejtömítés,himbatörés,vízpumpa,ventilátorkapcsoló
ezek sorra szállnak el
most a 35 fokban nem fértem el a mûhelyben a leonardóktól-sorra fõttek meg
különben is olyan járása van mint egy kapálógépnek <#idiota>#idiota>
vegyél honda dylan-t vagy fes-t,sose veszel többet mást😊
a fértárcsa elöl sokat elárul,a gyári üléshuzat /márkanév hátul/ is-érdemes hasonlítgatni ilyeneket
a blokkfelfogatás gyakran lóg rajtuk,berugókar mechanizmusa szinte mindegyiken szar,elsõteló hamar kuka
idomok-illesztések elég beszédesek,sisaktartó kivehetõ érdemes tüzetesen benézni a motorhoz-szívócsonk szar-e
ha szervizelték a motor szinte bármennyit kibír,néha jobb egy szép 50000-et futott,mint egy törött leharcolt 20 ezres
2 féle blokkal gyártották,amelyiknél piaggio feliratos kerek fedél van a kulungnál az az újabb-annak sokkal masszivabb a hajtómûve és olcsóbb rá az elektronika
Van valami extra cucc amit figyelni kell rajtuk? 4ütemûm még nem volt 😄
egyik
másik
mindkettõben 22.000 van kb. de ahogy elnézem a hirdetéseket, sok a 30ezer is 😄
fõleg a négyütemûket elég nehéz is berugni,felesleges is rá
a leonardo rendszám nélkül durva-úgy veszed?
tök rendben van a képek alapján,és nagyon jó motor
most készülök venni 150 es aprilis Leonardot és nézegetem a netet.és azt vettem észre,hogy ezeken nincs beruókar?
Sakkoo.......Baszkiiii
Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.
Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.