Robogók!!:)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ronso
Üdv
Vettem 1 Aprilia sr 50 Replica-t,ma szétszedtem kipucováltam,görgöket kuplungot meg mindent szépen kitakaritottam..50-ig lassan gyorsul és csak utánna kezd el huzni.ez miért van? Lehet a 12 es gyári karbi miatt? mert akkor veszek 17.5 est rá (ugyis akarok)..

Sakkoo.......Baszkiiii

Benel
Hátja, majdnem énis eltörtem amikor a fedél felõl feszegettem. De rájöttem a moci elején embléma kipattint, egy csillagcsavarral lejön az a kis eleje és ott is van az egész zár+ nyítópöcök.
Hát ez van 15ropi, de muszáj, meg erre nem sajnálom a pénzt, ezt már össze kéne rendesen tenni😊 Neos nem volt sokáig nálam de ennek kötelezõ 😄

-Kérek egy sört! -Alkoholmentes jó lesz? -Játékpénz jó lesz?

pszihopata
trükkös szétszedni a piaggio kesztyûtartó mechanizmust,10-bõl 9 ember a végén széttör valamit mert nem találja a megoldást
ha jól emlékszem alulról kell benyomni egy tüskét a zárszerkezeten
ha már szétkínozták akkor mindegy csak a csere után lesz tökéletes

a szilent drága mulatság én 15000 munkadíjért csinálom-szar meló

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

Benel
Blokkszilentcsere kb mennyibe kerül? Kell ahoz valami szerkezet amivel kinyomják onnan a régit, mintha úgy emlékeznék? Amint megjön a lóvém meg akarom csináltatni mert elég tré már szegény hátulja. A kesztyûtartót sikerült kinyitni, maga a zárszerkezet szar, elforog néha benne és akkor "benyomhatatlan". Most beállítottam, így nyílik a cucc viszont kormányzárra már nem fordul rá. Tehát vagy ez vagy az😊 Volt ott babrálás tuti 😊 Cserés lesz.

zotya10002
Fuuúú!:-))Most sajnos mennem kell melózni de holnap még dumálunk!Te eléggé vágod ezeket úgy látom!

Csáá Köszi az infókat!!

(Bf3 & Bfc2): ZotyAdry/GFace: zotya10001 ︻┳═一 // Dirt 3-és 2 LIVE: Medox771121//

pszihopata
lassan vízpumpafelújítás,az az egyetlen gyenge pontja

az a gáz hogy a fõtengelyt is ki kell hozzá venni,én 25 000-ért csinálom

ha viszont nem csinálják meg idõben,akkor kinyírja a motort mert megfõ

a vízpumpa csapágya beáll,a kis meghajtó bordásszíj meg nem bírja eltekerni,vagy ha mégis akkor lerágja a v.temgely végét

ha eltépi a szíjat,akkor nem hajt az olajpumpa sem,mert közös tengelyen van,akkor aztán minden kikészül-és észre sem venni csak ha már beállt a motor

zotya10002
Igen ott csepeg de csak ritkán!!

Gyári kipu is jó lenne jó állapotú mert az enyém nagyon rozsdás és kezd repedezni is!

(Bf3 & Bfc2): ZotyAdry/GFace: zotya10001 ︻┳═一 // Dirt 3-és 2 LIVE: Medox771121//

pszihopata
arra nem szabad mást tenni csak a gyárit

a tömítésnél ritkán folyat,nem inkább a vízpumpa biztonsági kifolyóján?

/egy szemmel alig látható lyuk a blokk alján,a talptömítés alatt/

zotya10002
Háát én is behaltam volna!!Mondjuk szerintem a tömítést cserélni kellene mert a múltkor észrevettem hogy minimális de 1-2 csepp víz folyt a tömítésnél!Szerinted?

Esetleg nem tudnál ehhez a mocihoz használt sport kiput??Megvenném!!

pszihopata
mák!

mondjuk csodáltam volna ha az a blokk behal,mert szinte bármit kibír ha a vízpumpa mûködik és van olaj a tartályban

zotya10002
Szia!!Meglett a bibi!!Rájöttem!!Meg lazult valamiért a fogaskoszorúnál a csavar ami az egészet tartja!Így megszorult az egész!Örülök hogy nem lett semmi komolyabb!

zotya10002
Mennyi lesz szerinted ez a mutatvány szerelõnél kb?

pszihopata
a nikasilos henger ha megsérül,baromira süvít

meg kell nézni nem pattogott-e fel a felület

zotya10002
Oké rendben!Szerintem a fõtengely is jó lehet!Valami szerintem a hengernél lesz!Szerelõhöz viszem asszem!Egyszer egy yamaha jogot már sikerült megcsinálni(dugó+gyûrû)de ehhez nem nagyon merek nyúlni!

pszihopata
ha szétesett valami csapágy akkor tilos beindítani,mert szétkaszabolja a dugattyút

fõtengelyt meg kell mozgatni fel-le nem lóg-e valamelyik oldalt

a hajtókar tûgörgõje is széteshetett,de azt csak akkor lehet biztosra tudni ha leveszi az ember a hengert

szét kell szedni,ne menj vele,nézzd meg a gyújtás felöl is,és rángasd meg a fõtengelyt mindkét oldalon

zotya10002
Szia!Megnéztem de minden oké!Ha a berúgót mozgatom hallani a légszûrõnél hogy van kompresszió!De ha beindítom akkor csattogós a hangja és le is áll!:-((

pszihopata
fõfúvókán olvasd le a számot,meg nézd meg a légtorkot nincs -e szûkítõ

lehet hogy valami baja van,nem biztos hogy folytás miatt van

pszihopata
bármi lehet,elõszõr szedd le a variófedelet és nézegesd kicsit

zotya10002
Sziasztok!Gilera runner 180 2 t robogómmal ma mentem és egyszer csak visító hangot adott és leállt!Indítottam újra beindul csak elég szar hangja van!Mintha szorulna az ékszíj!Marhára ideg vagyok valaki esetleg ezek alapján tudna valamit írni hogy mi lehet?Vagy lehet dugattyú lesz a bibi?:-(((

ronso
Üdv

Kipufogón kivül hol lehet még egy SR50 ben folytás ?
elég nehezen gyorsul a kicsike..friss vásárlás

Sakkoo.......Baszkiiii

pszihopata
az nem számít igazán,úgyanúgy mûködik szögletes görgõvel is

Köszi a választ!Szerintem(legalábbis remélem) ez egy hagyományos kip.dob nem volt cél a tuningolás.
Jelenleg egy Malossi multivar(9,5gr+fehér rugó)+új kip.dob+minden más gyári.70 km/h a vége ekkor 8 ezret forog a motor.Pár ezer km után néhány görgõ kockásra kopott.Normális ez?
pszihopata
szép állapotú így képrõl<#eljen>

pszihopata
mert a sportdob megváltoztatja a motor nyomatékgörbéjét,lent gyengébb-fent erõsebb lesz,ezért kell késõbb nyitnia a variónak

Sziasztok!Egy Spacer 50-es léghûtéses mocira felszereltem egy vadiúj Sito kipufogót a régi kibelezett helyére.
A dobhoz mellékeltek egy garnitúra görgõt is(5,7g).
Miért ajánlanak hozzá könnyebb görgõ szettet?
Benel

pszihopata
3 in = 76,2 mm a wikipédia szerint

akkor 4 in:

/76.2:3/x4 = 101.6 cm

akkor elvileg 100/100-14
vagy 100/90-14 -es lesz

Üdv.

Van 1 Gumi, adott 1 régi számazás, 400x14. meg tudja valaki mondani, hogy a mostani számazás szerint, hogy tudnék utánanézni??

Benel
Kösz a tippet majd megném, csakmost minden összejött, alig volt idõm menni is vele.
Meg még annyi, hogy a zárszerkezet is elég gyengusz néha nehezen jön ki a kulcs, és benyomásra kéne nyíljon a kesztyûtartó ha jól gondolom? Nos nem nyomódik be sehogy s nem nyílik a cucc, viszont eddig marhára nem találtam hol lehet megbontani az elejét hogy ki tudjam nyitni😄 Gondolom a kesztyûtartóba vannak csavarok...de az meg nyithatatlan 😄

pszihopata
a karburátoros sr-ek jók,a morini-suzuki blokkosat azért nem árt kerülni de azt könnyen felismered mert a di-tech-el megegyezik kívülrõl minden

én mondjuk nem bírom az sr-t szar szerelni,gyenge sztender,kontrasztrugó,mûszerek stb.

a piaggio-k gilerák jobbak

pszihopata
akkor azért tûnt el a hirdetés

a szívócsonk akkor rossz ha alapjáraton ráfújsz féktisztítóval és lefullad a motor

néha elég mozgatni a karburátort,ha változik az alapjárat akkor csere

3000 körüli tétel

a blokkszilent szerelése már nagyobb munka

pszihopata
az sr 125-ben a piaggio régi levegõs kétütemûje van /skipper/,az masszív darab

elektronika száll el néha más bajuk nem szokott lenni,és a rendõr is beszívja simán

pelezinho
szerintetek érdemes robogórol leszedni a sárvédõt?Sokkal jobban néz ki csak azt mondják ha esõ van akkor saras lesz az egész hátad<#vigyor5>

ronso
oké köszi a felvilágositást és az Aprilia Sr 125 ? vagy a sima 50 es ..ditech -em már volt ...az inkább nem.

Sakkoo.......Baszkiiii

Benel
Nos, hát a kéket vettem meg 😊 Elõször az ezüstöt néztem meg. A képek csalókák voltak, mindenhol ütött kopott karcos, sõt a taposó oldalán hátrébb töröttek is voltak. Motorja annak is jónak tûnt, szép hangja volt, de az elsõ féktárcsa+betét kuka volt, és az egész hátulja lógott, majdnem úgy mint a skipperemnek(sztenderen mozgatható volt jobbra-balra a hátulja) A gumikon néztem a legnagyobbat, tényleg 100%-osak voltak, DE! A barázdáknál szinte mindegyiknél be voltak repedezve elég keményen ilyen kis hasadások a felni belseje felé hosszban.

Szal mentem a másikhoz, és végül az szebb állapotban volt mégha vissza van tekerve akkor is, a motor nagyon csendes, egyenletes alapjárat, egyenletes húzás és azonnal indul pöccre rugásra/inditóval és kompresszió is jónak tûnt. Baloldalt a berugókarnál kerek és piaggio a felirat😊 Itt-ott ezis karcos persze, de komolyabb cucc nincs, viszont a blokkszilentek cserések hamarosan ennél is... Tárcsafék nem volt túl kopott és jól is fog, ülés nemtom hogy gyári-e, majd teszek ugyis fel képeket és belinkelem. Elsõ teló is fasza. A szívócsonkot is lefotózom, hajszálrepedések ugyan vannak a mûanyagon de csak felületi(még), nemigen értek hozzá. De alapnak szerintem megérte 130ért nagyon faja, már most imádom, 80nál olyan mint egy 2ütemû alapjáraton 😄 és onnan is meg tud még ugrani, iszonyat kellemes vele vonulni, kb. 50km-t jöttem haza vele, nagyon kultúrált a motor hangja/járása szal remélem jó lesz.

Nna visszabuszozok a kocsiért pestre 😄

pszihopata
én ilyenre mennék rá:

nes

azt a kisebb sérülést egy jó mûanyaghegesztõ megoldaná

ez mérföldekkel kultúráltabb motor mint egy rotax-leonardo,persze ez az árukon is látszik azért

pszihopata
a leonardo egy hulladék-szerintem ezt jól gondold meg a rendõr is hamar levágja

vízhõfokmérõ,tankmérõ,termosztát,hengerfejtömítés,himbatörés,vízpumpa,ventilátorkapcsoló

ezek sorra szállnak el

most a 35 fokban nem fértem el a mûhelyben a leonardóktól-sorra fõttek meg

különben is olyan járása van mint egy kapálógépnek <#idiota>

vegyél honda dylan-t vagy fes-t,sose veszel többet mást😊

pszihopata
a kéknek tuti pörgetett az órája,mert a nulla koszosabb a sor elején

a fértárcsa elöl sokat elárul,a gyári üléshuzat /márkanév hátul/ is-érdemes hasonlítgatni ilyeneket

a blokkfelfogatás gyakran lóg rajtuk,berugókar mechanizmusa szinte mindegyiken szar,elsõteló hamar kuka

idomok-illesztések elég beszédesek,sisaktartó kivehetõ érdemes tüzetesen benézni a motorhoz-szívócsonk szar-e

ha szervizelték a motor szinte bármennyit kibír,néha jobb egy szép 50000-et futott,mint egy törött leharcolt 20 ezres

2 féle blokkal gyártották,amelyiknél piaggio feliratos kerek fedél van a kulungnál az az újabb-annak sokkal masszivabb a hajtómûve és olcsóbb rá az elektronika

ronso
igen rendszám nélkül veszem..csak elöbb eladom a Runnerem..😊

Sakkoo.......Baszkiiii

szevasztok !!van egy garelli 90 cm robogóm amikor baromi lassan indul de ha elindul utána megy mint a golyó nem tudjátok h mi lehet a baj???köszi szépen csácsá
Benel
A szürke mintha újra lenne fényezve, képen rozsdás a kipuffja, viszont új gumikkal aszongya. A kéknél 60%-osak a gumik elmondás szerint, itt ott kis karcokkal, frissen cserélt olajjal. EEnnyit tudok 😊 Bár ezek annyira nem érdekelnek, a motorja legyen jó, de azt nem tudom nyilván úgy megállapítani, hacsak nem zörög csörög.

Benel
Nna, azt elvitték. Liberty most nem nagyon akad ezért holnap de. megnézek 2 Et4-est.
Van valami extra cucc amit figyelni kell rajtuk? 4ütemûm még nem volt 😄

egyik

másik

mindkettõben 22.000 van kb. de ahogy elnézem a hirdetéseket, sok a 30ezer is 😄

pszihopata
125-tõl felfelé kevés robogón van berugókar

fõleg a négyütemûket elég nehéz is berugni,felesleges is rá

a leonardo rendszám nélkül durva-úgy veszed?

pszihopata
be vannak fosva a rendszámtól azért ennyi szerintem megéri

tök rendben van a képek alapján,és nagyon jó motor

ronso
aprilia...bocs

Sakkoo.......Baszkiiii

ronso
Üdv

most készülök venni 150 es aprilis Leonardot és nézegetem a netet.és azt vettem észre,hogy ezeken nincs beruókar?

Sakkoo.......Baszkiiii

OrioN the S
menjetek ki olaszba jo nagy rakteres transittal aztan pakoljatok tele 😊

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

OrioN the S
hat amugy kb ennyit is er 😄

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

pelezinho
az évjárat még nem olyan vészes,km kevés,a leirás alapján rendben van(szerintem<#vigyor3>)

Benel
Szerintetek?

Bár gyanúsan olcsó, nem?