Robogók!!:)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nagyon nem értek ezekhez a dolgokhoz, de remélem nem kell még egy fizetést rákölteni, remélem csak meg kell puceválni egy kicsit!
Most vásároltam használtan egy piaggio typhoont. 6 éves van benne 13 e km. Elvileg a motor május óta nem nagyon volt használva, mert van mégegy motorja a fickónak.
A motort mikor megvettem, egy motorokat sûrûbben látott emberkével nézettem át. Akkor tökéletesen indult hidegen. Mikor hazatoltam, vagy fél km-re mert még csak most küldik a jogsit így nem akartam ráülni, nemcsak önindítóval alig akart beindulni, de még rugdosnom is kellett mire nagy nehezen méltóztatott.
Ilyenkor ez természetes, ha nem nagyon mentek vele és ez javulni fog ha használom, vagy más gondja lehet esetleg?
Az önindító gondolom az aksi miatt van, mert az még az eredeti és lehet már nem bírja, de hogy berúgásra se induljon.
Elõre is köszönök minden segítséget!
üdv: nyegabor
Sakkoo.......Baszkiiii
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.
001
002
003
004
16ezer km sztem nem vészes. ha kismotor vagy kismotorként használod (pl ha 70-es) akkor adásvételin kívül biztosítás kell rá azt kész. 2-3ezer egy évre. Tehát rendõr csak a jogsit, biztit, meg az adásvételit kérheti. Aztán már csak benya meg olaj kõ<#zavart1>#zavart1>
-Kérek egy sört! -Alkoholmentes jó lesz? -Játékpénz jó lesz?
Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.
Önindítóval nem tudom beindítani a robogómat.Akku teljesen új,töltés van,mindennap használom,az indítómotorban jók a szénkefék,csapágy nem szorul.Feleket fordít a motor.
Segítsetek légyszí.
Egy Malossi kevlár szíjat tettem fel és ég és föld egy "sima szíjhoz(Athena) képest.Érdemes cserélni rá.
Valakinek esetleg nincs elfekvõben balos fékmunkahengere?
Ha van emailt egy árral és egy képpel ide: [email protected]
Köszönöm
/gondolom a garázsban általában hosszabb ideig áll,amúgy pár fok is sokat számít/
a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül
Ja és még azt vettem észre ha kint áll a szabadba akkor simán indul de ha a garázsba áll akkor már nem (és annyira nem hideg a garázs)
Köszönöm !
Sok csatornánál az a gond, nem tisztitják rendesen, és akkor egyszer csak árad a mocsok !
nincsen rendes kompresszió
repedezett szívócsonk
fõtengelyszimmering
Egy hozzáértõtõl kérdezném:
Van egy 2003-as Malaguti Ciak-om és marha nehezen indul hidegen, (garázs hõmérékleten) 10 perc rugdosás után indul...
melegen teljesen jól indul öninditóval.
Miért lehet? Köszönöm
Sok csatornánál az a gond, nem tisztitják rendesen, és akkor egyszer csak árad a mocsok !
olasz piacos volt az sr-ed,vagy más?
az a gáz hogy az egész gyujtást ki kell pakolni hogy hozzáférj
kb. 5 keeway-en már csináltam,úgyhogy valszeg ez lesz
néha elmegy a pumpa tengelyszimmeringje-ha jók a csövek akkor az a ludas
Lenne egy kérdésem hozzátok, akik jobban értenek a robogókhoz mint én! nem volt még soha robogóm, igazából nem is vágytam rá, jogsit is B-vel szereztem meg rá azóta is napi rendszerességgel vezetek, de úgy vált szükségessé, hogy legyen egy robogóm, olcsóbb biztositás, kisebb fogyasztás hasonlók miatt. Ennek a robogónak a kiválasztásában kérném a segítségeteket. 2 robogó van amit kinéztem az egyik Gilera runner, a másik pedig a keeway hurricane. Abszolút hétköznapi célokra kell de azért nem árt ha 60-nál még nem vonyít a motor. Melyiket javasoljátok. mire figyeljek oda vásárlásnál? Amit runnereknél hallottam hogy rendszerint nem a gyári állapotukban vannak, és hogy szeretnek kisebb nagyobb mértékben elromolni. Elõre is köszi a segítséget.
a szívócsonkgumiból is kétféle volt sr-ben,egy fojtott és egy sima annak kb. 18-as a belsõ átmérõje
én csak simán kinyitnám ha fojtott volt,de semmi gyáritól eltérõt nem tennék rá
úgy vagyok vele,hogy szerintem azok értenek a legtöbbet a motorokhoz akik tervezik õket
-valszeg nem véletlenül tesznek rá akkorát amekkorát
ha a membrán-szívócsonk keresztmetszete nem változik,akkor bármekkora karburátort tehetünk rá,úgysem tud többet beszívni
a nagyobb átmérõ miatt lecsökken a fúvóka fölött a légsebesség,tehát sokkal nehezebben veszi fel a benzint
minnél kisebb a légsebesség annál nehezebb belõni,és annál többet fog fogyasztani a pontatlan keverékképzés miatt
bizonyos fordulatokon szegénykeverékes is lehet,ami eléget ezt-azt
egy nagyobb karburátorhoz nagyobbat nyitó karbonmembrán kell,olyan tuninghenger amelyiknek a felömlõi bõvebbek,más dugattyú a hosszabb nyitás-záráshoz,nyitottabb dob-és magasabb fordulatra hangolt varió és kuplung
ha ezeket tökéletesen összehangoltuk,akkor kapunk egy ideges-hangos-drága-sokat fogyasztó-rövid életû robogót,amire kéthavonta vehetjük az újabb alkatrészeket,mert nem bírják a nagyobb igénybevételt
például az sr kontrasztrugója még a gyári hengert erejét sem bírja sokáig,amelyik tunningolt abban lehet cserélgetni rendesen,tapasztalatom szerint egy tunninghenger 2 év alatt kinyírja az 50-esek hajtókarát
egy sr 150-es szinte ugyanannyiba kerül mint egy 50-es,nem kell utólag költeni rá,és az bírja is mert minden arra van méretezve
fel kell matricázni 50-esre aztán mehet
nem egy motorról tudok,ami 50-es tunning, már rég elkerülték a fél milliót a ráfordított pénzben,és sokszor még annyiért sem lehet eladni õket mint a gyáriakat
Sakkoo.......Baszkiiii
a dugattyúd vajon meddig tolerálja?alapjárat van,jól indul?
tegnap csináltam egy rally-t,lecsuszott a légszûrõ a karburátorról a tulaj pár napig úgy hajtotta-aztán egyre nehezebben indult
szétkaptam,hát a szegénykeveréktõl túlhevült majd elolvadt benne a dugó
bár csak sportlégszürövel müködik harapósan
Sakkoo.......Baszkiiii
Chucky vagyok. Sportmotoroscsávófajzat. JAPANESETECHOLOGY lover. röviden ennyi...
Sakkoo.......Baszkiiii
az a helyzet hogy ismerõs szerelõmûhelyben téblábolok a nyáron, 19 évesen nagyon élvezem hogy így tanulgathatok, szerencsére van is sok motor, de ez a kymco egyelõre nem nagyon halad elõre, ezért is kérdeztelek.
ette az olajat, az meg lett szüntetve, de ez a visítás még kemény menet lesz 😄
csak az a baj, hogy ha már korábban valahol javították a motort, és a gazdája nem tudja megmondani pontosan hogy mit csináltak rajta (azóta visít neki). nem jó így más után dolgozni.
Még egy kérdés, csak viszonyításképpen:
Aprilia Leonardo 150cc 4T-nél fõtengelycsere nagyjából milyen árban van? Mármint a munkadíja.
Hajrá Magyarország!
a variója rosszul van belõve az biztos,de gondolom a karbót is át kéne nézni
ezeket a hangokat a legnehezebb kiszûrni,én is hátul gyanakodnék a kuplung körül,valszeg valamelyik csapágy lóghat,berezonálhat talán a tárcsa valami ilyesmi
az ilyen szereléseket nem is szoktam vállalni,mert annyi a motor hogy alíg bírom,ezek meg azért mégiscsak használhatók
kicserélhetnék 5 alakatrészt mire ráhibázok,ha meg valami tönkre akar menni és végre beszarik legalább egybõl odanyúl az ember
akinek van rá ideje és nagyon zavarja az próbálkozhat megtalálni
Egy kérdésem lenne ezúttal nekem is, elsõsorban Pszihóhoz, de mindenkinek akinek van ötlete.
Adott egy Kymco Agility 50 4T motor (nem az enyém, én Babettázok)
A hibajelenség a következõ: olyan visítást produkál, amilyen az autók ékszíjának csúszásánál van.
Mik a lehetséges okok?
Variátor szíja cserélve lett rajta, kerékcsapágyak cserélve lettek, hajtómûolaj cserélve lett, tûgörgõ ott hátul azon a mittoménmilyen tengelyen cserélve lett, a hiba továbbra is fennáll.
A választ elõre is köszönöm!
Hajrá Magyarország!