6802
Robogók!!:)
  • GyaxyBoy
    Akkor azt mondod, nem kell mást kicserélni, csak a dugattyút?
    Másik ismerős még kérdőn válaszolta, hogy nem tudja, de lehet a karburátort is kell, ha nem kap elég benzint! Erről tudsz valamit?
    Ha átszerelem 70esre, akkor is hamarabb tönkre megy a motor? Vagy azt még bírnia kell?
    Nem versenyezni szeretnék vele, sőt nem is maximálisan kihasználni, csak nekem ez kicsit tunya induláskor! Lassú! És ezért akarom erősebbé tenni!
    Most is olyan 50-el szoktam menni max 60! Pedig a 70 et is bírja, de annyival nem szoktam! Ha 70es re át tudom szereltettni, akkor megéri szerinted?

Köszi

Nem tud valaki Aprilia SR 50eshez (93as vagy 94es évjáratú) szervízkönyvet, vagy szerelési útmutatót?
  • neevous
    Hello,
    Szerintetek egy 50-es Vespa mennyire életképes/életképtelen a városi közlekedésben?
    Ilyesmiben gondolkozom. A fényezés az nem nagyon érdekel, mert valszeg lesz még szebb is, főleg eleinte, ha meg mégis szúrja a szemem, a faterom lefújja.
  • pszihopata
    na ne fáraszz!

mit raksz bele erősebbet a gyári cuccoknál?

ha hosszú életűt akarsz akkor ne tuningolj-pont!
  • RYO21
    De m;g millió egy alkatrészt ki kell cserélni, mert 70cc erősebb mint 50 és szétbaszhatja a többi alkatrészt.
  • pszihopata
    a legolcsóbb egy 70-es dugó 7000 forint+hozzáfúrni a hengert kb. 3000

vagy komplett henger dugóval 20 körül kezdődik határ a csillagos ég
  • GyaxyBoy
    Fekvő!(alul van a gyertya)
  • pszihopata
    álló:

fekvő:
  • pszihopata
    még állóhengeres v. már fekvő?
  • GyaxyBoy
    Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy egy 50cm3 motort, mennyibe lehet átépíteni 70cm3-re?
    Felfúrni érdemes (és lehet e) vagy egy új vagy használt blokk kell bele?
    Aprili SR 50 esem van! kb 93-94 es gyártmány!

És még annyi, hogy valaki ehez nem tud egy szervízkönyvet és szerelési útmutatót?

Sík hülye vagyok a motorhoz és nem akarom minden apró javítással szerelőhözz vinni majd! :) Persze nem a felfúrásra értettem ezt!

Szóval erősebbet szeretnék belőlle csinálni!

Köszi a választ!
  • pszihopata
    az aerox vizes ami erősebb mint a levegős neo's

az aerox kereke 13-as a neos-é 12-es
    amúgy minden más egyforma,de ez bőven elég különbség,a torokátmérőt most fejből nem tudom de az is lehet más

egyébként 2 használtmotort eleve csak akkor lehet összehasonlítani ha nem sokat futottak és mindkettő fojtatlan
  • RYO21
    Még egy kérdés:
    Ha van egy tök standard, semmi tuningal rendelkező Aerox és Neos. És még a kipufogó is dettó ugyanaz rajtuk, akkor az Aerox miért gyorsabb? Hisz ugyanaz a motor, az alváz, a kerék stb.
  • pszihopata
    nincsen:D
  • RYO21
    Am kihatással van a teljesítményre?
  • pszihopata
    vagy száraz a gázbowden,vagy már ki is van szálkásodva
    alul felül ki kell kötni
    előbbinél elég ha egy injekcióstűvel beolajozod,utóbbinál csere
  • RYO21
    Többféle motrot hajtottam már. És mindnél könnyű adni a gázt.
    De nálam a NEOS-on nagyon nehéz elcsavarni a gázt.
    Miért van ez????
  • torque12
    Köszönöm a válaszod :)
  • pszihopata
    éppen nem értem rá mikor elolvastam később meg már elfelejtettem

ma is fél 11-kor jöttem fel a műhelyből
  • torque12
    Psziho küldtem privát üzit. Nagyon megköszönném ha válaszolnál :)
  • Benel
    miez a Liberty-Szörny??? :DDD
  • Higany
    Nem semmi!
  • pszihopata
    63 000 kilóméter peugeot vivacity
  • pszihopata
    rally
  • RYO21
    Ajjoj!!

Am ez aerox??? mert látom minarelli motor + hátsó disc fék.
  • pszihopata
    a motorban 7000 kilóméter van,a fedelet most vettem le elősször a tömítés hibátlan volt
  • pszihopata
    téli sóban motorozás:

• Higany
    Tudom! Nem azért vettem, hanem mert olyan kicsi helye van az akksinak, hogy csak ez fért be oda.
  • skate00
    a zselés aksinak egy robogóba nemsok értelme van, csak parasztvakítás.
  • Higany
    Hát az akksit tavaly év közepén vettem. Valami zselés cucc. Csaknem szart be azóta. Télen ki volt véve a robogóból és fűtött helyen is volt.
  • pszihopata
    vagy az akksi v. a töltő szar
  • pszihopata
    a világítás az 50-eseken külön tekercsről megy,külön van a gyújtás és külön az akksitöltés

nem indul jobban világítás nélkül,és nem is tölt többet úgyhogy felesleges kapcsolgatni
  • Higany
    Köszi a gyors választ. Nekem is valami ilyesmi lett volna a tippem, de én nem értek hozzá. Éjjel feltettem töltőre az akksit, a töltőn reggelre se változott meg a mutató állása. Lehet, hogy sz*r? Kölcsön töltő...
    Még egy kérdés. Ha ugyebár menet közbe töltöltődik az akksi, akkor ha pl. nem kapcsolok fel világítást, jobban/hamarább töltődik? Köszönöm és bocsi a sok kérdésért, de tényleg nem értek hozzá!
  • pszihopata
    nincsen elég feszkó,csak jó akksival működik az index

baja nem lesz tőle,csak kerreg
  • Higany
    Szeva! Nem tudom, már kérdeztem e, de az mitől lehet, hogy most hétvégén elővettem a robogót, le volt merülve az akksi és olyant csinált, hogy menet közbe, ha elkezdtem indexelni valamerre és amikor behúztam a féket, akkor valami kerregő hangot adott ki az index hangja és az index lámpa is elaludt, vagy megszakadt a folyamatos villogás és folyamatosan égett? Köszi!
  • GhostR1der
    Igen-igen, ha minden igaz Tatran S125 Type 03 A :P
  • Benel
    Ez amúgy Tatran?
  • Benel
    Hajráhurrá
  • GhostR1der
    Donor 1:

Jövőbeli Donor 2. őt szeretném megvenni, csak még alkudnom kell

a második donorra még meg kell alkudnom egy összeget, és a kettőből lesz egy motor összerakva.
    Annyit mondok a gépről, hogy príma Csehszlovák motorkerékpár, 125 cubic 2 takt. 1964-től gyártják, A MOTOR ÖNINDÍTÓS.
    sok érdekes megoldás van rajta, majd ahogy haladok előre, minden lépésről lesznek képek - infók, és a motorról is sokmindent meg fogtok tudni. (1960-as évektől tudom a motor történetét napjainkig:P )
  • pszihopata
    az olajozási rendszer működik ha pörög a motor-ergo tök mindegy hogy jár-e

ha rugdosás közben erősen túlfolyik a karbó akkor kimossa az olajat,az nem jó
  • Takimate
    hasonló a kérdésem.
    elszakadt a szivató bowdenem...
    ráérünk megcsináltatni felkiáltással inkább rugdostam...
    sokat...
    gyengült is a kompresszióm.
    összefüggés ?
  • na rob
    Sziasztok,

ha túl sokáig próbálja berúgni az ember a robogót, és pl a kevés benzin miatt nem indult, az tehet valami kárt a gépben?

Miután rátöltöttem, beindult, de utána mintha picit gyengébben teljesitett volna.