Robogók!!:)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pszihopata
ha egyszer a kezedbe fogsz egy jog olajtartályt,láthatod hogy a kivezetõ csõ pont a legalján van
ha kifogy az olaj,akkor a tartály koppra üres-láttam párat

ha kivillanik a lámpa,még 100 kilómétert elmegy simán

ha viszont kenés nélkül jár a motor,akkor a dugó többször megszorul,de ilyenkor mindíg le is áll a motor
pár másodperc után újra indítható,ez párszor megtörténhet,aztán a végén már el sem indul

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

pszihopata
na amit itt leírtál annál nagyobb hülyeséget régen olvastam

Egy másik kolléga valószínû megválaszolta a kérdést egy másik fórumon:

Alacsony olajszint esetén levegõ kerülhet a rendszerbe, ami aztán nagyon nehezen tud csak távozni...

Lehet, hogy emiatt volt elégtelen kenése a motornak, és ezért jött a hibajelenség is. Ezt szemmel tartva, többet nem várom meg, míg fel-felvillan az olajszintjelzõ lámpa.

Psziho, a légszûrõvel és a légszûrõ-karbi találkozással nincs semmi gond.

Üdv.
Benel
Pedig az lesz. A dio-m is csinálta ezt, ment 10percet, leállt. 10 perc rugdosás+inditózás beindult, megint ment 10 percet. Otthon megnéztem a karbi 2 csavarából egyik totál kilazult. Fals levegõ.

-Kérek egy sört! -Alkoholmentes jó lesz? -Játékpénz jó lesz?

<#nyes><#idiota>

Nickem & TDU nickem: Jakab66 \"Jobb meghalni szabadon, mint térden csúszva élni.\"

pszihopata
inkább filozofálgat az olajpumpán!<#lama>

b*szta se.... <#banplz>

Nickem & TDU nickem: Jakab66 \"Jobb meghalni szabadon, mint térden csúszva élni.\"

pszihopata
megnézted amit írtam?

Nem lehet, hogy az olajadagoló mondta be az unalmast?
Én arra gondoltam, hogy a tankba is öntök olajat, és ha így már nem áll fenn a hibajelenség, akkor az olajadagoló a hibás.
Egyéb ötlet a tesztre?
Ma már sikerült olyan 7-8 métert mennem egykeréken! <#idiota>

pszihopata
aki tud vigyázni a motorjára /bemelegítés-olajszint ell. stb./ ,és öregurasan akar motorozni annak 4T

aki hajt annak 2T

lacee09
Melyiket ajánlanátok 2 ütemût vagy a 4 ütemût? Mi az elõnye illetve a hátránya 2 vagy 4 ütemûnek?(2 ütemûnél keverni kell azt tudom, de hátha van más különbség is)

\"A gumi kopjon, ne a lelked\"

Nem vitték el a simót, szal nincs új robogó <#falbav> Marad a sámson, és alávetem egy tuning télnek <#nevetes1>

pszihopata
a légszûrõház nem zár rendesen megsérült szerintem,vagy a karburátor légszûrõ közti gumicsõ nem illeszkedik rendesen

Próbáltam úgy is
laci 700
hmmm... talán nem kéne vele rögtön nyélgázon menni... menj kb 2-3 percig fél-3/4 gázon hogy bemelegedjen a motor...

Leeht hogy nem eléggé melegedik be. Már õsz van.

Sziasztok!
A segítségetekre van szükségem.

Vettem használtan 3 hónapja egy 98-as Yamaha Jog Fine Selection-t. (Japán import)
Eddig szuperül mûködött, megtettem vele vagy 1200 km-t, és nagyon szép halkan duruzsolt a motorja. Viszont tegnaptól furcsa jelenséget produkál:

Ha megyek vele párszáz métert, nyélgázon egyre lejjebb esik a fordulat, a motor hangereje pedig a 2-szeresére nõ (talán valami kerregés-szerût is lehet hallani).
Ha visszaengedem a gázt kb felére akkor elhalkul és megy tovább, mint ha mi sem történt volna kb 30-cal.
Ha nem engedem vissza az erõs hang megmarad, és szépen addig leesik a fordulat, amíg le nem áll a moci.
Lejtõn fölfelé még nyélgáz sem kell hozzá, már 3/4-félgázon is ezt játssza.

A hengerfejjel lehet gond, vagy egyszerûen eltömõdhetett a fúvóka a karbiban, vagy a benzinszûrõ, netán a benzincsõ?

Van valamiféle szerelési útmutató hozzá?

Köszi, üdv.
Higany
Érdekes feeling lehetett! <#nevetes1>

pszihopata
ismerõs ment a horvát tengerpartra rendszámos szimóval /star/ asszonnyal a 80-as években

nem rohantak -gondolom

Zsolti9014
Egyébként régen Simsonok jöttek ki "gyárilag is rendszámosan".
Ez amúgy akár azért is jó lehet, mert így a kétszemélyesre kialakított Simsonon lehet utast szállítani, ha nem tévedek.

Hajrá Magyarország!

pszihopata
egy vespás olasz túrát tervezgetek én is régóta,de csakis kis mellékútakon,-semmi fõút mert az halál

pszihopata
próbálj ki egy nyomorult leonardo 125-öt,v. vespát madisont

80-tól már alig gyorsul egyenesen is

mentem nemrég 125-ös mp3-al 60-tól mint a lajhár,és 85 volt a vége <#wilting>

pszihopata
nem gondolom tudom,v8 500 ló simán,

12-20 tonnával

OrioN the S
az a helyzet, hogy ja. simanlazan 😊

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

Gondolod, hogy ahol a 25-ös 4t nem bírja a 80-at felfelé, ott még a Scania rádelõz? 😄

Higany
Tökéletesen egyetértek veled! <#smile>

pszihopata
/már veszélyes/

pszihopata
el lehet túrázgatni kisebbel is ,de a forgalom ritmusához kell robogóban a 250

egy 125-ös 4T egy komolyabb dombon már nem tudja tartani a 80-at sem,és tök jó mikor a scania 40 centire mászik el melletted

egyébként túráztam 50-essel sokat,a kis tempo miatt lehet sokat nézegetni,de forgalomba más veszélyes

pszihopata
50 köbcentis is lehet nagymotor semmi akadálya!
ha le van mûszakiztatva mehet 2 személlyel is

Benel
Ma láttam a vácin egy szimót rendszámmal<#merges2>
Akkor ez most mi? Felfúrta 70-esre és levizsgáztatta????
oo myy gááád

180 fölött vagyok, és 40km után szoktam érezni, hogy a lapockáimnál elkezd fájni. Olyankor menetoszlop állj, és cigiszünet 😊

Általában túrákon (vagyis amin eddig voltam) tartani szokták a megengedett sebességet. Szóval volt már olyan, hogy 40-el mentünk 70-80km-t.

Na nem mondom, biztos nem tesz neki jót...

Jó simsonnak is 80-as utazója van. (enyémnek legalábbis) Hosszú 4., 17-es lánckerék. Jó erõben kell lennie, és simán megy 90 körül.

Benel
Hát 50-esnek 80-90km/h elég erõs érték átlagnak..<#smile>
Maradjunk a 65-70nél.

gerge93
ami még nem ártalmas az olyan 65-70km/h vagy maradjunk az 50-60nál?<#wow1>

AMD Athlon 64 X2 5600+ 2.9 GHz; 2GB Dual Ram; ATI RADEON HD4650 1GB LG GT540 OPTIMUS 8GB microSD ::: ANDROID 2.3.7

OrioN the S
"de mivel átlagba 80-90- et mennek a sebbeséget végül tudja tartani" ezzel az a baj ,hogy elobb-utobb megdoglik, ha nyelezed non-stop.

mas: multkor a buszrol lattam vmi szethergelt 125ccm-es runnert... hat eleg kemenyet indult 😄 gecyjo volt.

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

gerge93
Szerintem:
Nézõpont kérdése..<#nevetes1>
Van aki 50ccm- el(pl. simsonnal vagy akár robogóval stb.) eljár túrázgatni és egy túra véleményem szerint 15- 20km- tõl kezdõdik és nem csinálnák ha nem lenne élvezetes. Igaz, hogy 50- es motorral nem tudsz felzárkózni olyan gyorsan, mint a nagyobbakkal, de mivel átlagba 80-90- et mennek a sebbeséget végül tudja tartani gyorsabban úgyse mehetnek a kocsival se(most nem autópályára gondolok)(az mondjuk lehet, hogy nem tesz jót neki a max sebességen való közlekedés). Az lehet, hogy aki magas 180-190cm vagy felette annak kényelmetlen, de annak akkor is kényelmetlen, ha városba járkál egész nap és ott megtesz "xy" km- t és szerintem megfájdul ott is a "háta", de ez csak szerintem, mert én nem tudhatom nem vagyok olyan magas<#nyes>. Az egészre is azt tudom írni, hogy szerintem, mert még nem próbáltam csak gondolom, de javítsatok ki, ha valamit nem jól gondolok.

AMD Athlon 64 X2 5600+ 2.9 GHz; 2GB Dual Ram; ATI RADEON HD4650 1GB LG GT540 OPTIMUS 8GB microSD ::: ANDROID 2.3.7

Átgondoltam a dolgot. Tuti nagyobb mint 400 <#idiota>

Azt, hogy min. 250-es kell a városon kivüli forgalomba dinamikus közlekedésre, még mindig nem értem. Egy 125-ös is jól mgy, ha jó állapotban van, és kényelmes is.

Én elviselném a seggem alatt! <#eljen><#taps>

Ez mekkora? (ccm-ben?!) Ránézésbõl így kép alapján 400-asnak tippelném.

pszihopata
gondolom ezek szerint egy csomó 50-est tudsz amik szebbek

A hátulja még eléggé jól néz ki!

pszihopata
óra szerint 85-öt

ront a nyomatékon alul-gyári motoron inkább árt mint használ

gerge93
"Egy jó állapotú Aerox- nak, ami gyári, csak egy sport kipu van rajta, mennyit kellene mennie végre?" erre válasz? a másik kérdés, h a sport kipufogó észrevehetõ vagy csak látszat tuningnak számít?

pszihopata

pszihopata

pszihopata
az 50-esek szépek a nagyobbak meg rondák aha!<#miaz>

én utálom az 50cc-nél nagyobb motorral rendelkezõ szkútereket, mert azok már olyan RONDÁK!!!

Benel
250=250cm3
kint= városon kívül
Szerintem 😄
Nekem a hátam fáj inkább a 25km-es út után (198magas vagyok), de az ülés egész nagy az et4-en.