6802
Robogók!!:)
  • Benel
    jah:D 171-et mentek vele a állatok. És 125ös.

Ide eléggé elmennék...
  • leipsig
    egy ilyennel szép lennék a körúton
  • Benel
    Uhh ez nekem is új :D

De ezt is most láttam csak:
  • skate00
    ez az Aerox vs. neos,Ez nem azon mulik hogy van beállítva a karbi, ez nagyon sok mindentől függ, pl alapból az hogy a tiédben minden alkatrész sokkal régebbi,más alkatrészek vannak benne, a tiédbe gondolom rossza állapotban van......Ésmég sok mindetől függhet.
  • pszihopata
  • pszihopata
  • Falkon
    Az idomnak mind1 mikor csinálod meg.
  • RYO21
    Nálam neoson nyikorgott a brembo, megmostam a disc-et, azóta jó.
  • laci 700
    Csá! Kb egy hete elkezdett nyikorogni az sr-em első fékje. Lassú tempónál, főleg fékezés után ha gyorsítok kezd el elég éles szaggató nyikorgó hangot adni ami aztán abba is marad. Ha félig behúzott első fékkel tolom hasonló hangot ad ki. Ha hidegen indítom nem csinálja csak néhány km megtétele után.
    Tudom ez így kevés de hátha van valakinek valami 5lete.

A másik hogy sikerült összekarcolni a hátsó idomot pár hete egy kicsi részen. Azt érdemes mihamarabb megcsináltatni vagy várhat?

A következő szervizig kb 3000 km van és gondolom annyit nem kéne várni a fékkel...
    A fékhatás nem csökkent és ugyan olyan jól működik!
    Thx!
  • RYO21
    Ma egy kicsit hajtottam aeroxot.
    Aerox 2004es és az én 1998-as neos-om.
    Egyiken sincs, semmi tuning, kb ugyanolyan állapotban van, és versenyezegettem a haverommal akié az aerox. (én hajtottam az övét ő az enyémet)
    Pun gas-al mentünk, szóval teligáz, egyenes üres úton ,amennyivel csak bírnak menni a motorok.
    Kb 1-2km/hvel gyorsabb az aerox.
    De nem ez a baj, hanem a start. Rajtnál otthagyja az aerox a neost mint a szart.
    De miért? Szerintem a neosom túl sok levegőt kaphat mert lassan indul és van egy kicsit crossra emlékesztet a hangja.
    Mit állítsak a levegő/benzin arányon??
    Vagy lehet hogy nem is ez a baja?

U.I.: Haver aeroxján annyira alacsony az alapgáz, hogy könnyen le is fullad ha all és nem ad rá gázt. Nekem még így is jó lenne csak ne nyúljon a neos.
  • pszihopata
    vespa et

igazából sok szerepe nincsen annak a szakasznak,a szűrő után a lényeges
  • RYO21
    Ez milyen robogó légszűrője?
  • Benel
    Uhh szétszedtema légszűrőt ma, mert valahogy sejtettem hogy nem tiszta :D

Nem gyenge gányolás a gégecsőbe tett wc papír guriga

Kimostam mindent, már csak légszűrőspray kell + gégecső (letekerve a szigszalagot vagy mit egyértelműen szanaszét volt szakadva)
  • skate00
    Az a rugó tartja fent a tompítót, mert ahol visszakanyarodik a cső, ott arra csak rá van húzva a tompító, ha az a rugó nem lenne ott egy idő után lecsúszna a tompító, ha nemis csuszna le de biztos hogy ott kifújna.
    Ez a hengerre való felfogatásnál is így van (a normálisabb doboknál),
    ott nagyrészt a rezonancia miatt van, de láttam már olyan is hogy egy 24 órás versenyen igigy eltört
    tess:

ezeket csak azért linkelem hogy "Müvvelődjetek"
    meg hogy legyen egy kis videó is
    mondjuk elég régi:
  • pelezinho
    az egyik Nyíregyházán fut.
  • pelezinho
    plusz rögzítés a hangtompítónak
  • RYO21
    Az a kis rugó mire jó?
  • skate00
    ahh onnan nem lehet linkelni, tess igy:
  • skate00
    Am Magyarországon tudtommal vagy 3 Bigbora volt, vagy van.
    ja és egy kis érdekesség:
    Stage6 R1400 Racing Kipufogó

eléggé hátul van a dob legtágabb része, egy alacsony fordulatos sport dobhoz képest.
  • leipsig
    köszönjük Emese
  • RYO21
    Egyszer chatlek haverommal, és mondom neki, hogy ha neadjúrísten tuningolni karja az aerox-ját akkor mit érdemes vennie, és kb mien hangja lenne (ha big bore-t venne). Linkelem neki ezt a videót, erre azt válaszolja hogy szarik a firefox, nem bírja megnézni, írjam le hogy mien a hangja.

Erre leírtam valahogy xD:

dindindindindendenden-booop-dindindin-boop-dindin-bop-bop-boáááá-dindind...

Azóta akármikor találkozunk úgy köszönünk egymásnak hogy "boop".

• skate00
    am , egyet értek Phiho val,
    egy gyári motornál ez igyvan, de pl egy 21 es karbi vs S6racing hengernél már azért kell kaja, és oda kell a Redfilter.
    És akk itt egykis példa :
  • pelezinho
    az elázásról csak annyit,hogy havernak stage6 dupla szivacsos szűrő van a kasztni alatt.Kb már 5000 km tett meg és még mindig semmi baja a motornak,és igen ment már vele esőben is,hacsak nem mész bele egy tóba akkor nem fog leállni.
  • leipsig
    több értelme van mint a sport szűrőnek amivel belemész egy pocsolyába és dobhatod ki a motort. ha annyira sport szűrőt akar akkor inkább a red filtert használja
  • pszihopata
    mintha annak lenne bármi értelme:D

igaz szép piros ott a fedél alatt

ez a sok áltuning cég jól behúzza a fiatal csírákat,a legtöbb cucc ultragagyi vagyonokért szép dizájnal

mint a karbonszíj vagyonokért ami feleannyit bír mint a gyári

vegyétek!
  • leipsig
    használj inkább malossi red filtert !
    a gyári és a sport szűrő között van !
    a középút
  • pszihopata
    ja arról nem beszélve hogy undorító hangja van
  • pszihopata
    a robogók gyári szivacsa 1 centi vastag és jó tenyérnyi felületű

-mi ellenállása van annak a motor vákumával szemben? -semmi!

viszont a pontos keverékarányhoz fontos hogy az az ellenállás meglegyen,egy utólagos szűrőhöz át kell fúvókázni mind a fő mind a mellékfúvókát

tehát dolgozni kell vele,ha valaki 100%-osan belövi /sosem sikerül/ akkor visszakapja a gyári teljesítményt

arról nem beszélve hogy lófaszt sem szűr,2 év múlva lehet furatni a gépet
    esőben meg leáll
  • pszihopata
    kár hogy hülyeség:D
  • krisz940122
    am egy 1800 Ft os légszűrőről van szó tehát semmi extra. de van vízálló is. a nem vízállóhoz egy csepp víz sem érhet?
  • krisz940122
    am mit kell állítani a karburátoron? hogy értitek h hozzá kell állítani?
  • krisz940122
    végre egy hozzászólás ami tetszik
  • pelezinho
    szerintem érdemes venni.Nem kell a legnagyobb teljesitményű versenyszűrő.Ha gyári ha nem,valamennyit akkor is dob mivel ugye több levegő jut a karbiba.A hangja szebb lesz,a fogyasztás nem nő annyira.

csoki
  • ronso
    Ja a hütö meleg és a mutató is mutat..bocs hogy nem egy HSz ben ment.
  • ronso
    Teljes gázon is rá kell rugni legalább 5-öt akkor elkapja és füstöl mint állat mint mikor tuészivja magát.utánna jól megy
  • ronso
    na ma bementem melozni,nagyon jo kompresszio van benne mert huz mint állat 85km ,ha már beindul akkor megy mint állat.találtam egy laza csövet ( benzin) kapott uj bilincset de még mindig valahol csepeg a benzin mert a moci alatt a hátsó keréken lefolyva benzin van,dzóval valami karbi baja lehet neki,ma kapott uj gyertyát.légszüröt leveszem és kiderül.Ja visszaadni nem tudom mert Pécsröl hoztam és én Pesti vagyok meghát jo a moci csak a karbival nem jó valami,de szerintem kap egy uj 17,5 est.Köszi a tanácsokat átnézem amit irtatok.
  • krisz940122
    meg nem lesz ott az a nagy düncs légszűrő
  • krisz940122
    de a hangja jobb lesz
  • krisz940122
    ez tuti? köszi
  • skate00
    Ha gyári motorod van nem érdemes Sportlégszűrő, mert csak többet fog enni de jobb nem lesz tőle , meg hozzá kell majd állítani a karbit mert magas lesz az alapjárat szoval szentem teljesen felesleges.