6802
Robogók!!:)
-
#4561 Melyik részéről csináljak képet? -
#4560 elvileg 2001-ig rakták sr-be,de lehet hogy készültek későbbi kisebb szériák is kül. piacokra
de gyártják a mai napig
'A szerelő azt mondta piaggio, kipu felfogatás szerint álló hengeres"
-ez így elég értelmetlen
főleg hogy állóhengeres csak a legelső sr-ben létezett,de hamar leváltották a fekvővel
rakj egy közeli fotót,de tuti hogy minarelli
a szerelő meg 'no comment' -
#4559 nana!
a Kreidler Florett gyártotta a legnagyobb teljesítményű kismotorokat akkoriban
hiresen jók voltak
-
leipsig #4558 horvátoknál láttam sokat -
#4557 melyik város van ezekkel tele? -
RYO21 #4556 Ez úgy néz ki mint a TOMOS motorok, amikkel televan a város. Bár mostmár több kínai scooter van mint Tomos. Ősrégi technika, semmi szépség és nemvalami minőségesek.
Egy pár Tomos:
-
RYO21 #4555 Én egyszer láttam egy kínai endurót amely 50cc-s volt és 4 ütemű.
Hát alig indult megy olyan gyenge, és jó, hogy ha ment 55el.
De erről a keeway TX50-esről nem mondok véleményt mert még sohasem találkoztam vele. -
leipsig #4554 pfii mekkora sufni tuning tákolmány -
#4553 Piszho, mettől meddig gyártották a Minarelli blokkot?
Teljesen zavarban vagyok, hogy milyen az enyém. A szerelő azt mondta piaggio, kipu felfogatás szerint álló hengeres. Te azt mondod minarelli, ott a kipu alatt van egy propellere (szt hűtésre való) arra az van írva, hogy minarelli motor. -
#4552 ilyen túra kategóriába nem olyan rosszak a Keeway k,
de robogóba nem vmi jó, de azért a "hfedhfj" nevű "kínai" robogóknál 1 fokkal már jobb.
Nemtom miért irtam le ezt, talán mert unatkoztam, megha vki betéved, és nem olvas vissza pár oldalt az tudni fogja, (am meg nem elég 1 szer elmondani, mert még mindig halomra veszik ezeket)
tom nem robogó, de hasonló:
Kreidler
Fasza gép lehet -
cr2k1 #4551 köszi! -
Jolly667 #4550 3 hete már biztos szenvedek a lánc méretekkel, erre mit találok ebben a pillanatban:
-
Jolly667 #4549 THX
420-as lesz a leírásodból kiszámolva. Tolómérővel méregettem, hátha a boltban kérdeznek vagy méregetni lehet, de mindig az volt a válaszuk, hogy lezárt dobozban vannak a láncok... :) -
#4548 szerintem 420-as,ha az eredeti honda méretet megtartották
viszont előfordul hogy a rossz anyagminőség miatt,vastagabbat tesznek rá
mérd meg
'MÉRETEZÉS. A láncok méretei hüvelykben vannak megadva. 1 hüvelyk 25,4 mm. Tipikus méretek: 428, 520, 525, 530 (50), 532, 630.
Az első számjegyet be kell szorozni a hüvelyk 1/8-ával. Így megkapjuk egy szem külső hevederében lévő lánccsapjainak távolságát.
A másik két számjegyet a hüvelyk 1/80-ad részével kell beszorozni, ezzel megkapjuk a görgő szélességét.
A lánc hossza a csapok számával van meghatározva. (Nem a hevederekével.)
Szélesebb görgőjű lánchoz természetesen vastagabb lánckerék passzol. Vékony lánchoz nem tudunk tenni vastag kereket, azonban vastag lánchoz technikailag fel lehet szerelni vékony lánckereket. Erre ügyelni kell."
-
#4547 10x1 -
Jolly667 #4546 TX50 399.999.- huf http://www.keewaymotor.hu/
Nekem egy Keeway Knight-om van, újonnan lett vásárolva 2006-ban. Szerintem annyira megijedni nem kell ezektől a motoroktól. A nagy márkáknak is lehetnek problémái, a Keeway és társai pedig a használható, de olcsóbb legyen a többinél kategóriába tartoznak, hogy minél nagyobb rész tudjanak megszerezni maguknak a piacon. Akik nem rendelkeznek kitömött pénztárcával, de még is valamivel motorozni szeretnének, nem egy hatalmas bűn, ha egy olcsó kategóriás motort vesznek meg maguknak. Ha pedig számít a "minőség" és a név, akkor azok meg úgy se kínai nevű motort vesznek...
Én az enyémet nem bántam meg. 1000km körül volt benne valami tekercs csere, most 7500km van benne és a teleszkóp szimering kezdi megadni magát benne. Olajat rendszeresen cserélek benne... Ha nem gyilkolja szét az ember, akkor igen is használható motor!
Viszont nekem is lenne egy kérdésem. Mégpedig hogy milyen méretű lánc kell rá?! Körbe néztem a lánc oldalát, hátha beleütöttek valami számot, de semmi... :-\ 3 boltban volta, sehol se volt Keeway katalógus, hogy megmondják a lánc méretet. Neten kettő Keeway kereskedő boltnak írtam, ahonnan csak az egyik válaszolt, de szintén nem tudják ők se.
Tehát ha valaki már cserélt egy Keeway Knight-on láncot, vagy valahol már találkozott vele, kérem segítsen! -
#4545 Hát igen, van kis árkülönbség :D Csak az a zöld szín meg az ülés fogott meg -
cr2k1 #4544 Sziasztok!
2ütemű Piaggio Free 50-em van, és az első kerék egyik anyája rakoncátlankodik.
Meg tudná valaki mondani, hogy a tengely menetmérete mekkora? Sima 10es anya nem volt jó rá. Vmi speciális anya lehet... -
MoCc #4543 http://kepesmotor.hu/motorblokk/p335289&st=minarelli%20blokk -
#4542 ezért érdemesebb lenne még 2 napot autózni is:
itt -
#4541 http://www.hasznaltauto.hu/motor/piaggio_vespa/piaggio_vespa_acma-3704657
-
#4540 Hú kösz. Teljes tévhitben éltem akkor. A csövet meg átkötözöm valami vastag ragasztószalaggal, holna pössze is rakom, ma egy kicsit pucováltam ilyenből lett ez
Egész jó állapotban van a kasztnija, csak az előző akksi kifolyhatott, aztán alatta kicsit rozsdafoltos. Máshol mintha új lenne. -
overx #4539 Remélem azért én nem járok vele így ahogy írtad a kínai cuccról, hogy nem bírja hiba nélkül... Ma mentem vele kb 30 km-t, volt ahol 80 km/h val a poén kedvéért, de nem akartam szétcsapatni. Eddig hiba nélkül eljuttaott mindenhova minden nap, csakhát az a gyorsulás, de remélem majd megoldódik az is és akkor 10 ből 10 est adok a kínainak... Olcsó az alkatrész és máshol ahogy olvastam róla annyira sűrűn nem romlanak el rajta a dolgok ( lekopogtam ). -
overx #4538 Ennél többet nemtudok róla írni sajnos... gyengén gyorsul, de szerdán viszem szerelőhöz és majd leírom mire jutott...
-
#4537 valahogy old meg ideiglenesen a csövet,mert ha szelel befulladhat nagyobb gázállásnál
más gondot nem okoz,nekem sincsen sajnos -
#4536 ha variózni is kell akkor 2 üteműből én 8-10 ért csinálom -
#4535 igaza volt,robogó szivacsát nem szabad fújni -
#4534 Sportmotor.hu tesztek
A tulajdonosok véleményei. -
IVU #4533 mennyibe kerül kb. a fojtás kivétele? -
#4532 Már van hasonló oldal igaz nem konkrétan robogó de a nevesebb márkák típusait megtalálni: Népitélet (TotalBike)
Igaz nem tartom rossz ötletnek egy külön robogós oldal elkészítését. Ingyenes tárhelyet tudok ajánlani ha kell! (pl 000webhost) -
#4531 Én gondolkoztam hogy kéne egy ilyen robogótesztek oldalt csinálni. nem lenne probléma, ez a munkám (weboldalak stb)
Csak kéne valami tárhely+domain, ott lennének minden tipushoz leírások vélemények tesztek, képek stb. Meg lenne GYIK, oda mehetne ez a sok gyakori kérdés. Szerintetek? -
#4530 Psziho!
Előbb voltam egy kereskedésben, ilyen gégecső nem volt, viszont féklámpa kapcsolót kaptam, de nem is ez a lényeg hanem légszűrő spray-t is akartam venni volt is, de lebeszélt róla az ember. Azt mondta nem érdemes mert ez nem endúró, ha nem megyek földúton nem kell. Meg hogy árt is a motornak mert eltömődik jobban megfogja a port, és olajat fog szívni stb (vagy mi ezt pontosan nem értettem). Azt mondta csak simán mossam ki (ne benzinnel) és úgy tegyem be.
Most akkor elbizonytalanodtam, mert mindenhol ajánlották a folyadékot. -
#4529 egyféle injektrorrendszer van 8 éve
mindegy hogy morini v. piaggio ugyanazok az injektoralkatrészek és a motorvezérlő v. légkompresszor is
ugyanúgy döglenek meg sorra -
#4528 Szentem mehetne ide egy Banner, meg linknek ilyen, pl vmi FAQ ba,
mert ezek elég gyakori kérdések.
Am a mostani kiadású injektoros-ak már egy fokkal jobbak mint a régebbiek
De én akkorse vennék -
#4527 ez nekem kevés infó,írd le pontosabban ha tudod -
#4526 Ez nem hiszem, hogy karburátor lenne. Ha tudsz valami jó szerelőt a közelben vidd el, de előbb várd meg psziho válaszát, hátha van vlmi 5lete... -
#4525 Kínait (Keeway, Motowell és társai) NEM érdemes venni még újonnan sem, mert legtöbb nem bírja ki még a hazautat sem hiba nélkül... (van kivétel, de nagyon ritka!)
Ha van rá pénz újonnan olasz vagy japán robogó (aprilia, yamaha, piaggio stb...) Ha viszont nem tudsz rá annyit költeni még használtan is elég jókat találni.
100 000 alatti kategóriában (használtan) kapni kistestű kb 10 éves Yamaha Jog-okat ami egy jó választás lehet.
2-400 000 körül pedig aprilia SR50, Yamaha JOG (nagytestű) vagy aerox, stb.
Az injektorost semmiképp se vegyél (pl SR 50 DiTech vagy Factory) mert legtöbbet hibásan adják el és a szervizelése is drága. -
IVU #4524 nem tudja vki h mennyibe kerül a Keeway TX 50 Enduro? -
IVU #4523 kezdő mopedes vagyok, milyen robogót célszerű venni? milyen márkájut? -
overx #4522 Hali
2006/03 as , használtam vettem. Hidegen is melegen is nehézkesen húz.
Úgy csinálja hogy elkezd gyorsulni, már azthiszem hogy jó minden de 1 másodperc múlva akad 1 et és így tovább.