6802
Robogók!!:)
-
#4641 a vékonyabb a vákumcső,a vastagabb a benzin
ha megszívod a vákumcsövet a benzincsövön folynia kell
ha nem jön akkor rossz vagy eldugult,ha a vákumcsövön is jön akkor átszakadt a membrán
ha kis erővel szívod,már akkor is rendesen ömlenie kell
azt is le kell próbálni hogy ha a motor szívja folyik-e rendesen!
ha minden rendben akkor a karburátor a rossz,esetleg kevés a kompresszió mert még egy nagyon gyenge kompressziójú motor is beindul ha beöntünk neki egy adag benzint -
#4640 az utak kirázták a gyertyát-jah! -
MoCc #4639 Sziasztok.
Van 1 150-es SR-em.
Csörög a kipufogóba a katalizátor.
Érdemes szétvágni és kigányolni belőle v. inkább vegyek 1 másik puffot?
Jah és igen...
Szívócsonkot hol kapok ugyan erre a típusú robogóra?
Üdv. -
leipsig #4638 megvolt húzva, csakhát az utak... -
2Bálint #4637 azért meghúzni meg kell, de persze nem kell megtépni... -
leipsig #4636 valamelyik nap kilökte a gyertyámat a blokk, ezeken a csodálatos budapesti utakon kirázkódott...
szép hangja volt -
#4635 Csá!
Voltam a Night Ride Budapesten. Nem voltunk valami túl sokan, de sztem naon jó volt. Élvezetesebb csoportosan együtt gurulni mint egyedül. Érdemes rászánni az időt. ;)
Jövőhéten lesz az Esztergomi fagyizás, akit tud az jöjjön! Legyünk minél többen! :D -
#4634 Üdv!
Apró gondom akadt az üzemanyag-ellátással egy Malaguti F10-ben. A szerkezet úgye úgy néz ki, hogy két darab cső köti össze a karburátort és az üzemanyagtankot, az egyiken maga benzin folyik, ha jól értelmezem, akkor a másikon pedig a nyomás halad a tank felé, ami benzint a karbihoz juttatja.
Kis pihenés után a motor igen nehezen indul, visszafolyik a nafta a csőben, és csak nagyon nehezen indul meg újra, ha viszont egy kis benzint fecskendezek a csőbe, akkor pöcc-röff.
Nem értem, hogy a benzin miért folyik el, és ha már elfolyt, akkor miért nem indul meg újra a csőben? Esetleg ha valaki a pontos működési mechanizmust el tudja magyarázni, az is sokat segíthet.
Előre is köszönöm a segítséget! -
#4633 kopogtasd meg erősebben a karburátort járó motornál!
ha nem javul meg szét kell kapni,és kipucolni a tűszelepet -
mate317 #4632 És mi a megoldás? -
#4631 NIGHT RIDE - Budapest (Május 1.)
Helyszín: Budapest
Gyülekezõ: Hõsök tere 18:30 - 19:00 (ha a munka ünnepe rendezvény bele nem szól)
Idõpont: 2010.05.01 19:00
Útvonal:Megbeszélés tárgya még, de a cél vagy a nagyi palizója a Batyin, vagy az Andretti Cuki a Váci úton.
(FiftySpeed) -
Gyári kuplungharangot tesztelték egy tuning blokk ba .
nemkicsit szétnyilt. -
#4629 Nekem ömlött a csőből (ami túlfolyó), felakadt a karbi. -
mate317 #4628 Sziasztok!
Yamaha neos robogómból elkezdett csepegni a benzin, miután beindítottam. Egy függőleges fekete csőből jön, aminek a robogó alján, a sztendernél van a vége. kicsepeg úgy 1-2 cent, aztán eláll, majd a következő indításnál újra ugyanennyi.
Mi lehet a baj? -
-
benel :
Uhh
-
#4626 gáháhá, azt a leírást hozzá, sajnos nem nagyon törődtem vele :D. A képek is vásárlócsalogatóak XD -
#4625 tedd hátrébb... ennyi :D
Lehet nyáron elkezdem az A1-es jogsit, hogy két év múlva letehessem a korlátlanra is.
Igaz attól függetlenül marad egy jó ideig a robogó. ;) -
#4624 jólvan lehet
Az viszont tényleg béna, hogy úgy kell ülni rajta mint az iskolapadban, szép előre tett lábakkal.. -
#4623 kb. akkora faszság hogy az autómata nőies,mint hogy a robogó nem motor:D -
#4622 Majd csinálok, úgy hogy a km órát veszem fel.
De az nem ma lesz...... esik az eső -.- ! -
#4621 Honda Innova 125. Bár állítólag lomha mint állat -
#4620 Hát én nem nagyon szeretem az automata váltót, olyan nőies .Meg már ideje lenne cserélni, de akkor egy nagyobb motor lesz. -
#4619 a robogók mind variósak már 30 éve
egyszerű strapabíró szerkezet,egy nem gányolt jó állapotú elmegy 3 literrel,de ha 4 akkor mi van?
egy váltós 50-esnél megőrülsz annyit kell váltani,és drágább is egy fiatal mint egy robogó
nem hinném hogy a fogyasztás megér ennyit -
#4618 Tudsz mondani olyat ami 4 ütemű és nem automata váltós? Nem nagyon vagyok otthon a témába. -
#4617 azért esznek 4-5 litert mert rossz hatásfokú a 2T motor+ a variováltó 25-30% energiát emészt fel
persze ha valami szar még megeheti ennek a dupláját is,elég egy membránszakadás a benzincsapban vagy rossz tűszelep bármi
na és a kompresszió ugye ami a lényeg
akinek sok nézzen utána ezeknek v. vegyen 4T v. váltós motort -
#4616 aki jön az kérdezhet, ugyanis én szervezem a túrát :) -
RYO21 #4615 Nálem is ilyen, mintha csak az enyémet látnám/hallanám. Van még? Ahol jobban lehet viszonyítani a sebességet a a környezethez?
Jah és az enyém és 5 litert fogyaszt. -
RYO21 #4614 Nálunk az van, hogy: "Jebes skuter, vozi Tomos!" (bazd a robogót, hajts Tomos) -
#4613 Az enyém is 4-5 között fogyaszt. A 2T motorok eleve többet esznek mint a 4T vagy a dízel. A jobb hűtés miatt is kell a neki a több benzin.
Ha nem ugyanolyan kipufogót kapott hanem nagyobb teljesítményűt akkor ehet többet. -
#4612 Na ja! Mondjuk én csak itt a faluba (ami város :) ) úgyhogy minden hol domb, megállás. -
#4611 Hát de mi a francért, szóval 50 köbcenti, érted.A Simo-k biztos nem zabáltak ennyit -
#4610 Nekem 5 liter a fogyasztás! -
#4609 Sokáig nekem 2.5 körül volt , most meg valamit állított a szerelő, meg kipufogócsere, és felment vagy 3.5-re, nagyon sokallom.Lehet állítani rajta valamit? Szaros 50 köbcenti, amikor a kocsi nagy karosszériával elmegy 6 literrel.
Én azt lesz.rom mit mondanak a nagy motorosok nekem ez munkaeszköz, azzal járok melóba. -
#4608 Na itt a videó! 3gp formátum, lejátszásához Quicktime szükséges. Bocsi, hogy videóztam, de ez jött! :) -
#4607 Még mindig a gyorsulás! Hidegen megy mit az állat. Melegen kb tolni kell.
Szerelő azt mondta szar a kontrasztrugó! Vettem egy sárga (közepes) rugót.
Beleraktuk ment mint az állat melegen is. Na ez volt tél előtt. Most megint nem megy, nem hiszem hogy ennyit bír egy Malossi rugó. Szerintem az elején jó volt. Már régen volt, nem emlékszem.
Mindjárt csatolok videót milyen. -
#4606 Még mindig a gyorsulással van a gond? Ha hidegen jó, de melegen már nem, nem lehet hogy túlmelegszik a motor? Mostanában kezdte vagy azóta amióta megvetted? -
#4605 Nem megyek, mert addigra felgyújtom az Sr-emet. -
#4604 sajnos van hogy már én is "lenézem" saját magamat. Látják a bukóm kérdezik: Motorozol? Erre régen azt mondtam ja, de most már (nem tom miért, de van, hogy) azt mondom: "nem, csak robogó" :S -.-
Nem baj... Tartsunk össze!
Május 8-án is lesz egy túra! (Esztergomi fagyizás)
Budapestről is indul egy csapat a hősök teréről! -
#4603 Ez mennyire igaz. Nálunk is a sok "menő" állandóan magyaráz: Mondom motorral jöttünk. Egyből az nem motor hanem robogó. Na meg any*d!
Psziho, nem tudtam lefotózni a blokkot, mert akkor lekéne szedni az idomokat. -
#4602 elméletileg 3 liter körül kell lennie.
OFF:
(Nem bírom azokat a motorosokat akik semmibe veszik a robogósokat. Tudom hogy nem ugyan az az élmény, kicsi kerekek, automata váltó... de attól még nem kéne lenézniük minket. Aki robogózik általában később úgy is átül motorra is. :S )
ON