Robogók!!:)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

síííííííp (csak kisípoltam, mert még kitiltanának az sg-rõl)

Hagyjátok srácok, majd rá jön magától hogy egy ipari hulladékon kockáztatja minden nap az életét <#hehe><#buck>

Sok csatornánál az a gond, nem tisztitják rendesen, és akkor egyszer csak árad a mocsok !

szerinted milyen lenne az hogy még nincs egy hete h megkaptam karácsonyra most meg már adnám el? jó lesz az. amíg nem megy tönkre a henger (nem is fog)addig marad. majd ha már kimotoroztam magam vele meg megtanultam normálisan motorozni akkor majd becserélem.😊

Higany
Szerintem add el és vegyél egy 'normális' robogót! <#eplus2>

😄 de amikor belõtte jó volt utána meg már nem.vmit titkol ez a motor 😄 dugulás nem lehet? habár nem mert az alapjárat az szép.

Benel
Nem egyszerû az eset<#zavart1>

-Kérek egy sört! -Alkoholmentes jó lesz? -Játékpénz jó lesz?

igen az síbertû, figyeltem de mivel azért nem annyira nagy motorszakértõ ilyet még nem látott ilyen folytást.mondtam neki.ma kivettük aröpsúlyt és megcsiszoltuk egy kicsit már jóval halkabban de nyikorog.most olyan gond van 😄 hogy van az a csavar a karburátorban hogy mennyi levegõt kapjon a benzin vagy vmi ilyesmi.na ezen állított és még erõsebb lett a motor.rendesen húzott.leállítottam pár perc mulva ismét beindítottam és 15km/h-nál megáll a km/h csak fulladozik.pedig amikor állított a csavaron akkor még jó volt.utána lett megint gyenge h leállítottam és ismét beindítottam.ez miért van? már csak ennyi baja van.

pszihopata
mindegyik 4t kínai nyikorog hátul nem kell vele foglalkozni,az én motorjaim is csinálják
az ékszíj szól bennük

a síbertû-t kár idekeverni!

ha figyeltél volna mit írok akkor el tudtad volna mondani a szerelõnek mirõl van szó!

mindegy!már fáraszt a téma úgyhogy hagyjuk az egészet!

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

pszihopata
teljesen más az a motor,különben is 4 ütemû

honda koppintás

hhmmm??😊

na ma megpucoltuk a gyertyát, a karburátort is kipucoltuk az aksit feltöltöttük és pöccre indul és nem fullad le se.de nézegettük a karburátort és láttunk is tüskét de nem tom.annak vmi nemtom milyen tû volt a neve mondta a szerelõ.még van vmi amit nem kérdeztem. hátulról ahol van az ékszíj vagy mi amikor indulok el vmi nagyon nyikorog.majdnem olyan mint amikor egy kocsiban csuszik az ékszij.de egy kicsit ércesebb hang.csak amikor indulok el akkor utnána egy bizonyos fordulatszámnál eltûnik a hang.

norbi0325
Úgy néz ki a képen a légszûrõháza mint a Suzuki sepiam .lehet hogy az a moci is van benn ???

Sepiaról is megnyalhatod az aszfaltot !! :-))

pszihopata
leírtam hogy csak akkor kell köszörülni ha 1 cm-nél hosszabb

honnan tudnék röpsúlyt szerezni hozzá ?( könnyebbet mint ami benne van)

De láttam már olyan robogót aminek az volt a neve, hogy YAMASAKI

na ha suzuki néven is volt akkor csak nem lehet olyan szar 😊 (#4074?😊)

Egyszer láttam ilyet suzuki néven.

jó ne menjünk bele nekem jó de a hivatalos honlapján azt írják h ez a finnek legkedveltebb robogója blablabla.de nekem egyel régebbi kiadás van.hátul nincs doboz meg nincs rács az elsõ lámpán.de az a lényeg h nekem rohadt nagy örömöt okoz ez a motor.én nagyon örülök neki. #4074-re válaszolnál pls?

pszihopata

pszihopata

pszihopata
ez a sárga a kymco tob boy

pszihopata

pszihopata
na megint én leszek a geci-mindegy!

mondjuk úgy hogy ezt az egyentaiwani robogót felcimkézték egy megboldogult finn motormárka logójával

http://images.netbag.hu/20091227/21112449640.jpg

még ezer féle márkanéven és kivitelben árulták

solifer xtr50.azért jobb mint a kínai. a motor 2 éves és 1300 km van benne. mielõtt megkaptam kb 3-4 hónapot állt(nem azért mert rossz volt hanem mert nem használták). #4074?

laci 700
márka? típus?
Csak megnézném milyen. 😊

pszihopata
mi az most már elárulhatnád

finország mint robogógyártó <#wow2>

igazi motorosnemzet😊

ja am utánanéztem és nem kínai a moci hála Istennek 😊 finn.😊

tehát ha 1 cm van akkor hagyni kell de ha 2-3 cm akkor tövig vagy hagyjunk egy centit?ja és ha leköszörüljük akkor érezhetõen gyorsabb lesz?

pszihopata
bárki meg tudja csinálni
ha 2-3 centit lóg ki akkor le kell köszörülni

ha csak egy centit max. akkor csak a rugó központosítására szolgál,akkor kár bántani

egyszerû leköszörülni v. levágni

összerakáskor kell vigyázni hogy a gumi a helyén legyen

ha bizonytalan vagy fotózd le és rakd ide fel,mert apró változások vannak a tipusokon és én nem tudom hogy ez éppen melyik

de azt a tüskét a szomszédommal én is le tudom köszörülni? nem kell hozzá semmi komolyabb vmi? (szomszéd motorszerelõ).am ne vitatkozzunk mostantól legyünk normálisak 😊

pszihopata
a hangvételem teljesen normális volt 4055-ig

ha baszogatnak azt meg nehezen viselem!

negyon szépen köszönöm a segítséget mégegyszer (mert már megköszöntem) nagyon örülök hogy segítettél (komolyan) csak nekem a hangvétellel van bajom.elég bunkón irkálsz nekem.de am tényleg segítettél bevallom.most azt fogod írni hogy ne nyálaskodjak és én se várom el és tudom hogy nem is fogsz nyálaskodni csak kicsit emberiesebben.😊a tüskét pedig holnap megnézem.de ugye nem fog szétesni minden ha leszedem amit mondtál?😄

pszihopata
leírtam mitõl menne jobban!

reagáltál?-lófaszt

10-es csõkulccsal ki kéne venni a sisaktartót,meg egy csillagcsavarhúzóval levenni a fedelet és megnézni hogy benne van-e még a tüske

én vagyok egyedül aki valami tanácsot adott neked,sõt én vagyok itt olyan aki szerelt már ilyen motort és van is ilyenem

de nem gond,beszélgess olyanokkal akik dícsérik a gépedet azzal majd elõbbre leszel biztos!

pszihopata
fasza!

hangra elég jól pörög

ja és jól gyorsul 😄

állj már le! nem sértõdtem meg, nem érzékenyültem el, és nekem is robogóm van és én robogóról kérdeztem. nekem nem tapasztalat kell hanem amit kérdeztem arra válasz de már az se kell 😄 nekem kezdõmotornak teljesen tökéletes. És nem kell több lehúzás tõleg pszihopata. de legalább vannak itt olyan emberek is akik nem csak szarozni tudnak (laci 700, RYO21)na majd ha lesz fejlemény írok ha érdekel vkit 😊

norbi0325
Na elk észült a gép így gyorsul ......még egy erõsebb kuplung dobna rajt !!!ITT LÁTHATÓ 😊

Sepiaról is megnyalhatod az aszfaltot !! :-))

pszihopata
leszarom mindenkinek a lelkivilágát!

ez robogós topic itt robogókról van szó,aki nem bírja húzzon elfele aztán álmodjon azt ami jólesik!

laci 700
Hogy te milyen jól el tudod venni az ember kedvét... Még ha lesz is vele baj nem kell elõre elvenni a kedvét. Ha odakerül lehet bajlódik vele de addig is had motorozzon. Nem kell mindent elõre leírni (még ha van tapasztalat akkor sem). Senkinek sem esik jól ha megkapja élete elsõ robogóját és már azt mondják, hogy mikor dobhatja ki. Haverom vett egy noname robogót amire azt mondták Yamaha és nem azzal rontottam rá hogy haver, téged jól átvertek... Pedig nem is kicsit.
Aki vásárlás elõtt áll azt le kell beszélni de ha megvette inkább segíteni mint fikázni.

pszihopata
akkor szarozom ha elmesélem hogy másfél éve egy 2000 kilóméteres példányból kirázódott a ventilátorcsavar,és ledarálta a tekercseket

az importõr éppen elõtte felszívódott,tekercs sehol,a tulajnak visszaadtam a gépet hogy ültessen bele virágot

van még pár sztorim ugyanezzel a tipussal,de lusta vagyok gépelni-te meg úgyis csak megsértõdnél rajta

nem érzékenyültem el de egyfolytában szarozod a mocit.nekem jó lesz.haverok nem cikiznek mert nekik még motorjuk sincs.am köszi a segítséget😄 de ez inkább volt szar motorozás mint segítség😄

laci 700
Haveromnak Keeway nekem meg Aprilia robogóm van és engem is cikizett (inkább irigységbõl). <#wilting><#vigyor3>

Megértem Krisz-t, nekem is szinte bármi jó lett volna csak robogózhassak. Aztán utána néztem és rájöttem hogy egy használt olasz vagy japánnal is jobban járnék mint egy új kínaival. Árban akár olcsóbban is kijön, de tartósabb és jobb is.

Az én haverjaim is cikiznek, pedig nekem nem kínaim van.

pszihopata
mit kell elérzékenyülni?

ha akarod tudni egy összespórolt szutyok simsonnal kezdtem a motorozást amit napi 3 órát szereltem mire fél órát motoroztam vele

nem kaptam karácsonyra max egy pár zoknit!

leírtam hogy milyen a tipus!

megköszönni meg végképp nem kell hogy koptatom a billentyûket meg tanácsot adok mitõl menne jobban!

egyébként nálam is áll három garelli-linea-mexx ugyanaz

tapasztalatom hogy a fiatalok 2 hónapnál tovább úgyse húzzák ilyennel mert a haverok cikizését nem bírják elviselni

nomeg egy nrg v. sr mellett bicikli

egyébként nekem tökéletesen megfelel városban ha éppen valamelyikkel elugrom valahová

Egyébként ma felbaszódtam valamin, és úgy vezettel le a feszültséget, hogy elkezdtem úgy vezetni az utcában Neosomat, mint egy crossmotrot.
Felálltam oda ahova a második személy kell, hogy tegye a lábát, és végigrepesztettem az utcán, kb 50-el. + még rángattam a gázkart, hogy olyan legyen mintha váltanák egy crossmotron.

Fasza volt.

Nekem is le szokott essni a fordulatszám, ha nem melegítem be eléggé, pedig nekem nincs benne semmiféle fújtás. (yamaha neos)

nem tudom hány éves vagy de azért ha 15 évesen odalennél a motorokért és tudod hogy nem lehet mert pl kevés a pénz és egyszer meglepnek egy ilyennel nem tudom mit szólnál :S én nagyon örülök neki.nekem kezdésnek tökéletes.am már megoldódott a hiba.hideg volt a motor nem melegítettem megfelelõen és azért nem ment.most bemelegítettem rendesen és nem mondom h izompacsirta de jóval erõsebb. az alapjárattal van már csak gond mert most lefulladt.más baja nincs ( az aksi de azt csak fel kell tölteni)

pszihopata
máshol nincsen benne fojtás,nem egy izompacsirta az biztos

az alapjárati gond általános náluk,bár nem tudom a tiéd mennyire súlyos

de kár leírnod mik a tünetek,mert itt úgysem tudok segíteni,még élõben is nehéz meló helyrerakni

nem fiataloknak való motor hanem idõsebbeknek v. nõknek

senki?😞

ja és kb 3 hónapig állt a motor