6802
Robogók!!:)
  • RYO21
    akarom mondani 50 köbcentisnek is ekkora?
  • RYO21
    50-esnél is ekkora a szélessége?
  • pszihopata
    többre mennénk ha megmérnéd milyen széles
    a gyári 17.8 mm

16 alatt kuka

• Web mester
    Szia Psziho! Ma délelőtt leszedtem a deklit. Készítettem pár képet a hajtószíjról, szerinted ez kopottnak számít, cserére szorul? Nekem még nam tűnik olyan vészesnek, de mondom nem vagyok jártas a dologban... Készítettem pár nagyfelbontású képet róla. Köszönöm a válaszod előre is!
    KÉP 1
    KÉP 2
    KÉP 3
  • GhostR1der
    Köszi a képeket :)
    Én voltam a TZR-rel. Kicsit sok volt az álldogálás nem?
  • Benel
    Hát ezt nem értem énsem. Akkor fatális hiba hogy szétb***ott az ideg.
    Olyan 10-15km-t mehettem vele közepes tempóval. Visszagondolva fáj minden megtett méter. De érted ennyin múlik, akár a köv. sarkon megnézhettem volna énis hogy van-e benne de ki gondolná hogy egyszerűen NINCS benne? áhhh
    na hétfőn bemegyek hogy akkor most ezt rendesen tisztázzuk..
  • pszihopata
    'ledobta a szíjat a variátor(?) vagy ilyesmi meg nem ment le az olaj.(?) "

-elég hülyén hangzik,különben is a varióhoz nem nyúltak elvileg

ha elfogyott az olaj akkor kuka a blokk,sosem lesz már belőle jó motor

hogy lehet egy olajcserét elkúrni?
  • pszihopata
    DAYCO
    ÉKSZÍJ MALAGUTI F12 100 / CIAK 100 99-00 / 17,8*823 / 8122
  • Benel
    Elhoztam pénteken a szerelőtől a motort. Szilent csere+olaj+szívócsonk. Oké, bár hátulról nézve ferdén állt a kerék(vagyis az egész) a sárvédőhőz meg a kasztnihoz képest.
    mondom oké el kell szaladnom valahová, eljöttem, 5km után kerepelő hang, és egyre erősödik... Nézegettem mozgattam mindent hátha valami fém, de nem, meg gondoltam nem jól ment vissza a kipuff rá és kifúj. De ez fémes hang volt. Visszafordultam félútról, akkor már elég erősen kalapált ez a hang, és egyszercsak nyekk, motor megáll mint a szög utána meg még fékezett valamitől a motor - leállt motornál és csak majdnem megállásnál engedte szabadon gurulni.. na mondom bassszki vége itt mindennek. néztem berugóval, forogni elforog. Vödröt kivéve henger felől kicsi gőzszerű füst távozgat. Mondom az**sszamegaku**nnyát
    telefon, szerelőhöz visszatol idegből. Ott néztem meg az olajszint kémlelőt, be volt fröcskölve , kupak leteker...hááát olaj nem látható. na ott futott át rajtam hideg-meleg meg szar az agyamba.
    Muatom az embernek, bemegy beszél azzal aki csinálta, visszajön és abban maradtunk hogy szól ha tudnak valamit, ha az ő hibájuk vállalják gariba. Nem tudják még mi a baj.
    Én inkább el is mentem mert nem láttam a pipától.
    Pár órával később hívott hogy minden oké csak ledobta a szíjat a variátor(?) vagy ilyesmi meg nem ment le az olaj.(?) Kicsit zavaros volt amit mondott.
    Meg mondta hogy tényleg ferdén áll a hátulja eléggé, szét kell még jobban szedni és kiderül mitől. Amúgy csak a jobboldali kis szilentet cserélték, a baloldali még jó volt. Szétkapják azt jövőhéten lesz valami.
    Szal szerintem elfelejtették beletölteni az új olajat és úgy adták oda, én meg nem ellenőriztem mert GONDOLTAM hogy csak van benne már!!

Szóval ezért kérdeztem hogy ennek mi lehet a következménye kb. + mi történhetett tényleg mintha ledobott volna valamit mert fékeződött a motor leállása után is kicsit...

Áh szopat az élet meg mindenki, tele van a f**************

Ja am kösz psziho, ha esetleg eszedbe jut és van bukókeret, akkor írj már rám, kösz! A csomit meg megvettem, hét elején érkezik postán. De most nem tudok örülni semminek...
    Ez az első olyan robogó amire azt mondom hogy bazz ez össze van rakva, motorja pöccröff mindig, soha nem hagyott cserben még, pedig 25km oda 25 vissza minden nap... és baszki odaadják olaj nélkül és én magam ba***om szét?? Nem hiszem el ezt még mindig....

Bocs a sok szövegért...
  • laci 700
    Nah hazaértem a 150km-es Esztergomi túráról! NAGYON KIRÁLY volt!:D
  • RYO21
    Köszi szépen!
  • Web mester
    Köszi Psziho. Délután lehet leveszem a deklit, aztán megnézem milyen állapotú a szíj. Kipufogót akkor nem veszek rá. Köszi a tanácsot! Az optimális szíjvastagság milyen amúgy? (nem igazán láttam még ilyesmit, csak képről)
  • pszihopata
  • pszihopata
    az vespa tartozék:D

• pszihopata
    lehet hogy kéne bele egy új szíj ha csak ennyit megy
    meg kéne mérni a vastagságát,100-at kellene tudnia
    kipufogó felesleges másik
  • Web mester
    Köszi Psziho a segítséget! Tegnap a fórumba írás után én is alaposabban megnéztem, és szét is tudtam végülis szedni, tényleg nem vészes. De az egyik rugó ami az indexkapcsoló kis rézlapocskáját nekiszorítja az ellentétes oldali rézérintkezőinek, az rendre el is ugrott. Csomót kerestem, de nem lett meg. Aztán jött az ötlet; egy kiszeparált videóból kiszedtem egy rugót, méretre vágtam, és most az helyettesíti. Ezenkívül kerestem egy másik rugót is, ami a tolókapcsolót teszi vissza középállásba. Azt kívülről kell a kapcsoló meg a kapcsolóház közötti vájatba betenni (ez az ami hiányzott nekem). Azt szintén egy videóból szedtem ki , először golyóstollból akartam, de az túl vastagnak bizonyolt... De végülis most nagyon patent lett az egész. Jó kis délutáni program volt. Miután befejeztem, haverral megkoronáztuk a sikert egy röpke 60 km-es túrával .
    Erről a motorról beszélek amúgy Most már lassan egy éve hogy megvan, szerintem nagyon jó gép. Egyedül idomokat nehéz szerezni hozzá, szóval ezér is vigyázok rá, ahogy csak tudok.
    Még egy olyan kérdésem lenne, hogy fekvő minarelli 100-asra érdemes-e sportcsövet tenni? Mert én nem csak teljesítmény növelés céljából, hanem esztétikai szempontból is vennék/csináltatnék rá egyet. De most legutóbb egy motorosboltban azt mondták, hogy 100-as minarellin nem dob olyan sokat egy sportkipufogó mint egy 50-esen, tehát nem éri meg. Ez tényleg így volna? Jelenleg vízszintes úton szélcsendben alattam (70kg) 85 km/h képes menni ez a motor. Szerintetek többet menne egy sportcsővel?
    Köszönöm előre is!!
  • pszihopata
    igy nem lehet megmondani túl zavaros,csak ha én is kipróbálom úgyhogy ezért nem koptatom a billentyűzetet

hidegen jó,bemelegszik szar tehát valszeg kontrasztrugó
  • RYO21
    Nah senkinek sincs ötlete hogy mié van ez?
  • skate00
    aa kutya igazi?
  • Benel
    Szerinted kb mi megy szét egy négyütemű robogóba ha olaj nélkül mennek vele kb 15-20km-t? Most épp ku**va ideges vagyok, 5 percenként megyek cigizni.. Majd leírom mi volt...
  • pszihopata
    belülről csavarok fogják az egyes kapcsolókat simán szétszedhető

bár repkedő golyókra-rugókra számíts!:D
  • Web mester
    Sziasztok! Benelli K2 robogóm van, a képen látható indexkapcsolóval rendelkezik, azonban belülről széteshetett, mert a rugó nem teszi középállásba ha valamelyik irányba indexelek, és maga a kapcsoló is eléggé lötyög. Az volna a kérdésem, hogy nem-e tudnátok valami tippet adni a javításában, illetve az, hogy szét lehet-e ezt a kapcsolóházat valahogyan szedni? És ha igen, akkor hogyan? Köszönöm előre is a segítségeteket!!
  • leipsig
    t
  • leipsig
    Keszhely?
  • pszihopata
    balaton nyugati csücske
  • pszihopata
    nemrég adtam el 35-ért erről komplett bukókerettel

most nincsen,de bármikor előfordulhat
  • Benel
    Psziho neked nincs ilyened véletlenül? (bár elég kicsi az esély rá szerintem)

et4 króm csomi

Nemtom, annyira megtetszett... De elég zúzós ez az ár, vagy szerinted úgyse találnék olcsóbban?
  • Falkon
    Psziho, hol laksz?
  • pszihopata
    robogók telóját nem szoktam elvállalni csak nagymotorokét mert túl sok meló én 10 alatt neki sem állok
    ilyet még nem szedtem szét,de ahogy nézem
    már kivenni is gáz a telót,mert itt egyben van a kormányszárral le kell bontani a fejidomot és kihúzni az egészet
    a porvédő alatt van a szimering,alatta álltalában a séger gyűrű,ha azt kivetted szét lehet rántani

ha már szét van kapva érdemes a szimering rugóján feszíteni,v. cserélni

10-es v. 5-ös telóolaj jó bele

egy nagymotorral hamarabb végzek mint egy ilyennel,és ha rámondok 10 ezret már anyáznak
  • barret
    Hali! Ha megkérnélek írnál egy rövid leírást?
    Gilera Stalker elsötelot kellene szétszednem,mert elég keményen jár...
    Ki kellene pucolni,és olajat tenni bele.(szerintem)
    Előre is köszi,ha szánsz rám 2-3 percet!
  • laci 700
    leipsig! erre inkább ne válaszolj mert akkor itt megint vita lesz! :D
  • pszihopata
    'megvolt húzva, csakhát az utak... "

'nemvolt rendesen meghúzva és kirázkodott,na ennyi miröl van itt szó?"

-csak arról hogy hülyének nézed a másikat a legutolsó hsz-eddel!

• leipsig
    nemvolt rendesen meghúzva és kirázkodott,na ennyi miröl van itt szó?
  • pszihopata
    nem volt meghúzva-egyszerű

ez a kirázódott egy szőke nő szájából is durva-bocs!
  • leipsig
    miért akkor mitől lehetett?
  • pszihopata
    persze a kompressziómérő a biztos,ma már fillérekért kapható
  • Hassan B
    Kipróbálom majd, köszi!
  • pszihopata
    ha valaki finoman rárúg és te közben újjal be tudod fogni a gyertyanyílást akkor kompresszió gond
  • Hassan B
    Én a kompresszió-hiányra gyanakszom, mert ha már beröffen utána jár viszonylag normálisan. A benzinpumpa úgy tűnik rendben van, a csöveket is megigazítottam. Majd még beletúrok, lehet kitakarítom a karbit.

Köszi a segítséget!
  • RYO21
    Nah elmesélem tegnapelőtt mi történt, hátha tudjátok hogy miért van ez.

25 fok volt kint. Pénteken aznap először gyújtottam be a neos-om. (1 hét után). Szivató teljesen lenyomva, allasz, egyből beindul, először pelpörög, aztán lecsökken a fordulatszám és hagyom, hogy bemelegedjen. Kb 2 perc. Megindulok, húz mint az állat. Jólvan fingomsincs hogy mi a baja, de látom hogy itt se tudja senki rendesen.
    Mindegy megindulok.A motor már bemelegedett rendesen. 1 km után megállok egy kereszteződésnél.
    Megakarok indulni, ahogy szoktam, de valami furcsa dolog történik velem.
    Általában ennél a kereszteződősnél már lassan indul.
    De pénteken ahogy ráadtam a gázt FELPÖRGÖTT a motor és hirtelen megindult. Mögöttem egy ATX-es csávó álla a földig ért, hogy WTF?
    Megyek tovább a városban. Mindenhol így indult. Pedig ugyanúgy hajtottam mint eddig. Olyan dezsávű érzésem volt. Később jöttem rá hogy mi szokott így megindulni. Haverom aerox-ja, amiről multkor írtam. Tök boldog voltam meg minden. Mintha egy picit nagyobb is lett volna a végsebessége. Szal kb 6-szor startolt így.

Megyek haza. Megállok az utcában. Nah mégegyszer megpróbálom mert nagyonfasza. Ráadom a gázt. Hát úgy indul mint régen. Fordulatszám LECSÖKKEN (alapgázról) és lassan megindul.
    Komolyan mondom fogalmam sincs hogy mit szarik az a scooter.

Szerintetek mi a a baja?

(sry hogy ilyen fura időben írok)