6802
Robogók!!:)
-
#4721 ezek nem robogók!!
Amugy van: pl Cpi Gtr, vagy Derbi gp1
A gp1 középmotoros, persze van belőle Open változat, ami ugyan ugy hátul van blokkja,
a Cpi abból előnyösebb nagykerekű, meg hogy oldali lábtartója van.
Am ilyet már többet is láttam ilyen blokktörést majd linkelem -
RYO21 #4720 robogóra gondoltam nemezekre a ****-ra -
#4719 Ezekre gondolsz?
Aprilia RS 50
DERBI GPR 50 2T
Yamaha TZR 50
-
#4718 hogy a faszomba lehet így kettétörni a hajtóműházat?
volt olyan areám amit hátulról telibekapott egy autó derékszögben kifordult a blokk de mégis egyben maradt -
#4717 a suzukinak van egy dna-hoz hasonló gépe,de nem jut eszembe a neve -
RYO21 #4716 Egy érdekes kérdés. Van-e olyan robogó amely gyorsaságira hasonlít? (dna-n kívül) -
#4715 Nagyon király! -
#4714 Ezt azért nem volt könnyű
-
leipsig #4713 ez kurva jó -
#4712 mire jó egy 100 eurós 250-es HELIX?
pl erre:
-
#4711 CSAK városon kívül és ott is 20km/h-val, ha jól tudom.
Bringások meg mehetnek 40el... -.- -
#4710 nincsen-yamaha univerzális jó rá -
#4709 25 év múlva ugyanezt mondjátok az aerox-ra meg a factory-ra
műszakilag meg még mindíg veri bármelyiket:P -
leipsig #4708 pont ilyet láttam ma, okádék -
#4707 gáháháhh, én erre szavaznék ha a legrondább robogóra kéne :D a leíráson meg külön jót röhögtem -
IVU #4706 hali, moped a kerékpárúton közlekedhet? és ha igen mennyivel? -
#4705 Psziho: Még egy olyan kérdésem lenne, hogy nincs-e gyári K2 jobbos visszapillantótükröd? Köszi! -
#4704 FAIL
...ezek idióták... xD -
#4703 am 100 as minás blokba mekkora a kuplung mérete? (pl 105, 107, 109mm)
-
#4702 Psziho, köszi az infót, összeraktam a variátorházat. 85-öt megy, kész vége.
Következő project majd a teleszkópok szimeringezése lesz, de az nem magam csinálom... Mert a jobb oldali kicsit ereszti az olajat. A bal csak néha. Mi a véleményed amúgy a Benellin lévő Paioli telókról? Szerinted jók? -
#4701 2T olajokról volt szó nem 4T-ről ott az a lényeg hogy megfeleljen a gyári teljesítményszintnek meg viszkozitásnak
légszűrő:
mert fulladni fog a kevesebb levegőtől
egyedül a sportlégszűrőket lehet meg az offroad motorokét olajozni -
#4700 a kilences még előbb olvad
a kipufogód lesz a ludas,ha nem akarod hogy elolvadjon a dugód,több benzint kell adni neki és növelni a fojtást a kipufban -
#4699 Psziho!
Hogy lehet az, hogy a BR10ES gyertyán az 'elektródát' a motorom megolvasztotta, és azt mondták, tegyek bele 9-est. csak én érzem ezt nonszensznek? na mindegy, most meglátom mennyit megy el a kilencessel
50-es TZR gianelli rendszerrrel 120-as főfúvókával gyári 16os karbival
köszi a segítséget -
#4698 Ejj, de kár hogy horpadt az oldala :( Leader blokkos pedig, lehet hogy egész jól meg lehetne csinálni -
#4697 A repsol sintetico 4t az milyen? Én olyat használok.
Amúgy ez a légszűrő mizéria :D
Ugye volt róla szó hogy nem szabad fújni robogó légszűrőjét. Majd le tudnád írni hogy miért nem?, egyszer mondtak vmit de nem maradt meg :D Neten semmi irodalom nincs erről...
Valahol azt válaszolta rá vki hogy a vespa gyári kézikönyvében is úgy van írva hogy légszűrőolaj és benzin 1:1 es keveréke kell a légszűrőre, nem pedig szárazon.. Van egy manualom pdf-ben de abban nincs erről szó.. -
#4696 még a varió hátsó takarólemezét szoktuk levenni,mert az korlátozza hogy meddig menjen ki
pl. morini suzukik jó 10-el többet tudnak ha kiveszik,de lehet hogy itt nem számít nem emlékszem hogy van ezen
volt sok 100-as bali-m azok sem tudtak 85-nél többet -
#4695 Psziho, az én motorom is olaszból van. Megvannak az eredeti olasz papírjai. Egy kistarcsai motorkereskedőtől vettem 17.500 Km-rel kb egy éve. Most 18.700 km van benn. Ugyanez a kipu van az enyémen (Arrow Power KAT). Katalizátor csörgött benne ezért szétvágattam. De nemigazán volt érezhető a végsebességen változás utána sem. Gyorsulni nagyon jól gyorsul, 50-ig lehagyom haver 70es gianelli csöves aeroxát, de végsebesságre viszont már jobban megy az aerox. Nem olyan nagy baj, hogy csak 85-öt megy, csak furcsállottam kicsit; 100astól többet vártam. Amúgy én OMW Bixxol Full szintetikus olajat töltök bele. Tankolni eleinte Avia kuton 95-öst tankoltam, de nem olyan szimpi az a kút, ezért utóbbi időben Shell V-Power Racing-et tankolok, szóval nem mondhatni hogy spórolok rajta. De igazi változást ez sem hozott. Ezért gondoltam, hogy csináltatok rá egy rezonátoros kiput, de sokan lebeszéltek róla. Így nem tudom, hogy hogyan lehetne még 10-15 km/h plusszt kicsalni belőle. Légszűrőszivacsot is egy hete vettem bele, mert ami benne volt az eléggé odavolt már.
Túlélem ha csak 85-öt megy, de érted az ember csőrét böki ha azt mondják, hogy 100-at kéne tudnia
Valami extra ötlet? :P
Köszi -
#4694 természetesen nem azt mondtam hogy te is ilyet öntesz bele,mielőtt védekezel -
#4693 már eladtam mert kb. egy hónapos a fotó
valami 160 körül
/100-as volt/ -
leipsig #4692 pont olyan Ciak-om van nekem is mint ami mellette van, mennyiért adod?
100 as nem? -
#4691 a spórolós magyarok beletöltik a legolcsóbb kátrányt is,érdekes módon amiket olaszból hozok azoknak sosincs kipufogódugulása
javításra meg hozzák a bedugult motorokat
fullszint olaj kell beléjük pl. castrol racing - GRO racing -PUTOLINE TT trial racing
az ásványi szarokat már el kéne felejteni,a lerakódott korom kifeszítí a gyürüket amik így 5-ször olyan gyorsan kopnak
a katalizátor bedugul,nem megy a motor amennyivel olcsóbb volt az olaj annak a dupláját kifizeti a magasabb benzinfogyasztásra -
#4690 nálam van egy K2/100 az túllendül a 100-on,igaz mentem már sok olyannal ami 90-et sem tudott
viszont van egy f12/100-am is az 110-et tud óra szerint-igaz abban morini suzuki blokk van nem yamaha
gyakran előfordul 100-asoknál az a furcsaság is hogy a kopottabb igaz nem gyorsul jól de végre jobban megy mert a kisebb kompresszióval sokkal jobban kipörög
de a fő gond a katalizátor ami ha rövidtávon használják tele megy dzsuvával,ahhoz kell egy jó 50 kilóméteres teligázos túra hogy rendbejöjjön -
#4689 Nekem is léghűtéses. Sztem ugyanaz a blokk mint ami a Neos-ban/Aerox-ban is van. Dekni is ugyanaz szerintem.
-
#4688 A 100as neosom fekvő minás volt, azis pont 80-85 ment. De az levegős volt, nemtom a benelli milyen. -
#4687 Megmértem mégegyszer, de most tolómérővel. 17 mm, sztem nem kell ide új szíj még... Tény h 80-85-öt megy alattam vízszintes úton, de lehet ez csak ennyit megy. Vagy az az 1 mm ennyit számít? Motor kompressziója is jó, mert néhány hónapja még szerelő dícsérte meg hogy milyen jó. Tényleg 100-at kéne tudnia gyárilag? Vagy ezt csak így hasraütés alapján mondtad? Amúgy ugyanaz a blokkja mint a 100as Aeroxnak. Deknire is Yamaha van ráírva. -
#4686 Köszi az infót! lemértem, 16 mm kereken. Szóval valszeg cserélni fogom. Megnézem mit megy utána.
Ugyan ilyen Athena szíj van jelenleg benne, szóval szerintem ilyet veszek bele.
Szíj
Amúgy az enyémre 17,5 van írva, de EGÜ 18-ast ajánl a 100-as minarellihez. Vélemény? -
RYO21 #4685 Nekem fura, hogy nincs tábla rajtuk. -
#4684 nem a yamaháé /aerox,benelli,sr minarelli,f12/15 ,bws stb./ 16.5mm -
#4683 sry *robogós :D -
#4682 Nincs mit! :D
Ja, a városban mehettünk volna még pár kört stb. De szerintem jó volt így is.
Belinkelem ide is a fotókat: Esztergomi Robogót Túra FOTÓK