6802
Robogók!!:)
  • skate00
    komoly:

ez meg egy kis off:rs 250

ez nemkicsit lehet bika gép,
  • laci 700
    tudom csak leírtam, hogy én is ezt tapasztaltam... -.-
  • pszihopata
    logikus ha valami csal akkor %-os eltérés van ami 10km/h-nál 1 km az 100-nál 10km
  • laci 700
    Volt aki azt írta, hogy kb 10%-ot csal az óra. Kis sebességnél nem vettem észre nagy különbséget (út szélén lévő sebesség mérőhöz viszonyítva), 60-nál már asszem volt, de 80-al még nem próbáltam ott.
  • IVU
    nálam olyan 15%-ot csal
  • Web mester
    Nemtom más robeszoknál hogy van, de az én Benellim km-órája elég rendesen csal. Ma csak úgy kíváncsiságból vittem magammal egy GPS-t, aztán csutka gáz egy aránylag vízszintes hosszú útszakaszon. Mikor a Benelli órája 80-at mért, a GPS éppen hogy 70 km/h-t írt ki. Lehet GPS sem halálpontos, de autóban messze nem mutat ekkora különbséget. Mondjuk azt már többen mondták, hogy a spirálos kilométerórák nem a pontosságukról híresek...
    Nálatok mi a tapasztalat (ha van)?
  • Benel
    "Hibaüzenet" ez kurvanagy
    A rendszer hibát észlelt ezért leáll :D
  • pszihopata
    amit én nem hallok arra hogyan írjak bármit?

amúgy utálom a peugeot-okat a tejfölösdoboz idomjaikkal meg torxcsavarokkal együtt

gyenge honda koppintás

tegnap volt nálam egy 125-ös elyseo 40-nél nem megy többet mert hibaüzenet jön
    senki nem tudja hol kell kiütni,szóval szíváshalom ha szar
  • pszihopata
    miért fogyasztana többet,a lemez a levegőt zárja el
  • pszihopata
    40 után kevesebbet tehát jobb neki
  • RYO21
  • bmiki93
    Nem valaszoltal a nyikorgasra...:)
  • bmiki93
    Es igy utolag koszi,sokat segitettel,mas forumon 2 honap utan irnak:)Amugy mi a velemenyed a tipusrol?
  • bmiki93
    Es meg 1 kerdes,bocs de eleg amator vagyok ebben a temaban:).Ha a karburatornal van lemez es kiveszem,tobbet fog fogyasztani tuti,de mennyivel?jelenleg max 3at eszik.
  • bmiki93
    Karos a motornak ha kiveszem a gyurut?Sokkal tobbet porog?
  • pszihopata
    vedd le a variófedelet,ha benézel látod hogy rajta van-e a korlátozógyűrű,ha igen ki kell venni
    ha vékony a szíj cserélni kell attól gyorsabb lesz

a karburátor beömlő-torkában is lehet egy lemezfojtás

98-as felesleges bele

• skate00
    98 ös benzinnel semmi nem változik.
  • bmiki93
    A motor evjarata `99 ha fontos.
  • bmiki93
    Szia Psziho.Latom te vagsz mindent a robogokrol.Van jo sok kerdesem,kerlek valaszolsz.Van egy Peugeot Elyseo 50-m.Meg vagyok elegedve vele,kenyelmes,nagyon jol gyorsul, bar az utobbi idoben indulasnal kicsit nyikorog,es fel masodpercig nem huz,utana megindul rendesen,de sajnos csak 65 a vege:S.Hogy lehetne ezt orvosolni?Azt hiszem van meg folytas a fotengelyen(egy alatet,ami nem engedi felvaltani),az a kerdesem h ez miatt olom a motort,sokat poroghet?Megeri kiszedni?Minden eredeti rajta,ahogy a kipufogo is.Nincs rajta vakcso,lehetne-e belole kiszedni vmit amitol jobban menne?Minden megoldast varok toled,de az a keresem,h ne legyen tobb mondjuk 5000 ft-nal.Nem akarok ra sokat kolteni,es a motor elettartamat is megszeretnem orizni,de egy 75-s vegsebesseg eleg lenne.Talan a gorgok miatt nyikorog,es kopottak?Es ez a vegsebesseget is befolyasolja?Vagy hasznaljak 98-as benzint?Kerlek valaszolj.
  • Web mester
    Ha a telóban van a hiba, akkor az nyáron úgyis kiderül, mert amint lesz rá keret elviszem szimeringeztetni. Ugyanis kicsit folyatnak. Amúgy ha a telókat újra szimeringezik, akkor ki is tiszítják őket? Meg újra feltöltik olajjal?
  • pszihopata
    zöröghet a fékbetét vagy a telóban lóg valami

kézzel sokszor nem lehet olyan dinamikusan mozgatni hogy megszólaljon
  • Web mester
    Kormány/teleszkópok felől jövő kotyogó/zörgő hang mitől lehet? Természesetes akkor hallható ha kisebb-nagyobb úthibákon átmegyek. Azonban ha behúzott elsőfékkel megrángatom előre-hátra a motort ez nem hallható/érezhető, hogy bármi is ki lenne lazulva. Mind a teleszkóp mind a kormány masszív (nem kotyog). Továbbra is Benelli K2 100-ról van szó.
    Köszi!
  • Benel
    Thx!
    (enyémet is megnéztem kiváncsiságból, főleg hogy volt ez a olajmizéria :D, de száraz-bár ez nem leader)
  • Web mester
    Meglesem majd. Csak azér kérdem, mert haver Aeroxán nemrég membránt kellett cserélni, mivel letört egy lemezdarab belőle. De neki el sem indult mondjuk.
  • pszihopata
    'ha levett légszűrőháznál is köpdös visszafelé"

utóbbi 10 év alatt kb. 3 rosszal találkoztam-szóval nem hinném
  • Web mester
    Membránom állapotát hogyan tudnám megnézni, mi számít rossznak? Hol találom egyáltalán? Bocsi a hülye kérdésekér, de még nemigazán vágom a témát
    Köszi!!
  • pszihopata
    hogyne

suzukikon pl. a membránra megy az olajcső,ott is gyakran átereszt akkor meg hidegen füstöl mint az állat,de legalább kifelé nem folyik

persze ilyenkor jó szarul is indul hidegen,mert a sok olajtól nem bírja elrobbantani a benzint
  • laci 700
    ügyes! :D
  • skate00
    ezis vicces:

• skate00
    am pl egy 22le as evo2 őt is belehet úgy állítani hogy csak 6 litert egyen.
  • laci 700
    csá! az enyém is megeszik 4-5 litert 100km-en. A karburátor állításával lehet, hogy lejjebb tudnád vinni a fogyasztást, DE a motor fogja bánni! Sajnos ezek ennyit fogyasztanak... viszont mennek rendesen! :D
  • RYO21
    fekvőhengeresnél is lehet ilyen probléma?
  • hungary27
    Sziasztok, tudtok vmi tanácsot adni, mert az aprilia sr 50-esem 100 kilométeren megeszik 5 litert. Tudtok vmit tanácsolni hogyan csökkenthetem a fogyasztást? v mi lehet az oka h ennyit eszik?
  • pszihopata
    inkább koszos benzines szokott lenni
    ott nem annyra vészes,de általában az fröcsöli vissza a benzint amelyik túl sokat kap v. túlfolyik
    ha levett légszűrőháznál is köpdös visszafelé akkor nem zárnak a membránlapocskák-bár ez elég ritkán fordul elő

ami gyakoribb főleg korosabb gépeken,pl. állóhengeres yamahákon .bws
    hogy átcsorog az olaj a pumpán,és állás közben visszacsorog a légszűrőbe-ilyenkor túlfogyaszt a gép és kevésbé pörög ki mert fullad a levegőhiánytól

• Web mester
    2T-nél baj ha olajos a légszűrőszivacs? Mert én nemrégiben pucoltam ki a légszűrőházat, és az alja eléggé olajsáros volt, a szivacs egyaránt. Nem is szórakoztam a szivaccsal, vettem egyből újat, a légszűrőházat meg zsíroldóval kimostam. Csak attól tartok, hogy ez idővel újra kialakul.
  • pszihopata
    evidens hogy un. 'kartergázos' a gép

olajtúltöltéstől lehet még de főleg a gyűrűk kopottsága okozza hogy lefúj a forgattyúsházba a motor a kopott gyűrűk mellett,onnan a karter levegőző csövén jut a légszűrőbe
  • Benel
    Valaki tudja hogy mitől mehet olaj a légszűrőbe? Konkrétan ET4 150 leader mocinál. Többeknek is tocsog az olajban a szivacs. vespaklub fórumon erről van szó egy ideje, de senki nem tudja a konkrét választ igazán :D
  • Web mester
    Túrában én is benne lennék, soproni vagyok...
  • Higany
    Hát, majd szólj, hátha... Köszi!
  • laci 700
    Bár neked sincs sokkal közelebb... :S