Robogók!!:)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

köszi!
3 hete már biztos szenvedek a lánc méretekkel, erre mit találok ebben a pillanatban:

<#falbav>
THX

420-as lesz a leírásodból kiszámolva. Tolómérõvel méregettem, hátha a boltban kérdeznek vagy méregetni lehet, de mindig az volt a válaszuk, hogy lezárt dobozban vannak a láncok... 😊
pszihopata
szerintem 420-as,ha az eredeti honda méretet megtartották

viszont elõfordul hogy a rossz anyagminõség miatt,vastagabbat tesznek rá

mérd meg

'MÉRETEZÉS. A láncok méretei hüvelykben vannak megadva. 1 hüvelyk 25,4 mm. Tipikus méretek: 428, 520, 525, 530 (50), 532, 630.

Az elsõ számjegyet be kell szorozni a hüvelyk 1/8-ával. Így megkapjuk egy szem külsõ hevederében lévõ lánccsapjainak távolságát.

A másik két számjegyet a hüvelyk 1/80-ad részével kell beszorozni, ezzel megkapjuk a görgõ szélességét.

A lánc hossza a csapok számával van meghatározva. (Nem a hevederekével.)

Szélesebb görgõjû lánchoz természetesen vastagabb lánckerék passzol. Vékony lánchoz nem tudunk tenni vastag kereket, azonban vastag lánchoz technikailag fel lehet szerelni vékony lánckereket. Erre ügyelni kell."

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

pszihopata
10x1

TX50 399.999.- huf http://www.keewaymotor.hu/

Nekem egy Keeway Knight-om van, újonnan lett vásárolva 2006-ban. Szerintem annyira megijedni nem kell ezektõl a motoroktól. A nagy márkáknak is lehetnek problémái, a Keeway és társai pedig a használható, de olcsóbb legyen a többinél kategóriába tartoznak, hogy minél nagyobb rész tudjanak megszerezni maguknak a piacon. Akik nem rendelkeznek kitömött pénztárcával, de még is valamivel motorozni szeretnének, nem egy hatalmas bûn, ha egy olcsó kategóriás motort vesznek meg maguknak. Ha pedig számít a "minõség" és a név, akkor azok meg úgy se kínai nevû motort vesznek...

Én az enyémet nem bántam meg. 1000km körül volt benne valami tekercs csere, most 7500km van benne és a teleszkóp szimering kezdi megadni magát benne. Olajat rendszeresen cserélek benne... Ha nem gyilkolja szét az ember, akkor igen is használható motor!

Viszont nekem is lenne egy kérdésem. Mégpedig hogy milyen méretû lánc kell rá?! Körbe néztem a lánc oldalát, hátha beleütöttek valami számot, de semmi... :-\ 3 boltban volta, sehol se volt Keeway katalógus, hogy megmondják a lánc méretet. Neten kettõ Keeway kereskedõ boltnak írtam, ahonnan csak az egyik válaszolt, de szintén nem tudják õk se.

Tehát ha valaki már cserélt egy Keeway Knight-on láncot, vagy valahol már találkozott vele, kérem segítsen!
Benel
Hát igen, van kis árkülönbség 😄 Csak az a zöld szín meg az ülés fogott meg

-Kérek egy sört! -Alkoholmentes jó lesz? -Játékpénz jó lesz?

Sziasztok!

2ütemû Piaggio Free 50-em van, és az elsõ kerék egyik anyája rakoncátlankodik.
Meg tudná valaki mondani, hogy a tengely menetmérete mekkora? Sima 10es anya nem volt jó rá. Vmi speciális anya lehet...
http://kepesmotor.hu/motorblokk/p335289&st=minarelli%20blokk
pszihopata
ezért érdemesebb lenne még 2 napot autózni is:

itt

Benel

Benel
Hú kösz. Teljes tévhitben éltem akkor. A csövet meg átkötözöm valami vastag ragasztószalaggal, holna pössze is rakom, ma egy kicsit pucováltam ilyenbõl lett ez
Egész jó állapotban van a kasztnija, csak az elõzõ akksi kifolyhatott, aztán alatta kicsit rozsdafoltos. Máshol mintha új lenne.

Remélem azért én nem járok vele így ahogy írtad a kínai cuccról, hogy nem bírja hiba nélkül... Ma mentem vele kb 30 km-t, volt ahol 80 km/h val a poén kedvéért, de nem akartam szétcsapatni. Eddig hiba nélkül eljuttaott mindenhova minden nap, csakhát az a gyorsulás, de remélem majd megoldódik az is és akkor 10 bõl 10 est adok a kínainak... Olcsó az alkatrész és máshol ahogy olvastam róla annyira sûrûn nem romlanak el rajta a dolgok ( lekopogtam ).

Ennél többet nemtudok róla írni sajnos... gyengén gyorsul, de szerdán viszem szerelõhöz és majd leírom mire jutott...

pszihopata
valahogy old meg ideiglenesen a csövet,mert ha szelel befulladhat nagyobb gázállásnál
más gondot nem okoz,nekem sincsen sajnos

pszihopata
ha variózni is kell akkor 2 ütemûbõl én 8-10 ért csinálom

pszihopata
igaza volt,robogó szivacsát nem szabad fújni

skate00
Sportmotor.hu tesztek
A tulajdonosok véleményei.

mennyibe kerül kb. a fojtás kivétele?
laci 700
Már van hasonló oldal igaz nem konkrétan robogó de a nevesebb márkák típusait megtalálni: Népitélet (TotalBike)
Igaz nem tartom rossz ötletnek egy külön robogós oldal elkészítését. Ingyenes tárhelyet tudok ajánlani ha kell! (pl 000webhost)

Benel
Én gondolkoztam hogy kéne egy ilyen robogótesztek oldalt csinálni. nem lenne probléma, ez a munkám (weboldalak stb)
Csak kéne valami tárhely+domain, ott lennének minden tipushoz leírások vélemények tesztek, képek stb. Meg lenne GYIK, oda mehetne ez a sok gyakori kérdés. Szerintetek?

Benel
Psziho!
Elõbb voltam egy kereskedésben, ilyen gégecsõ nem volt, viszont féklámpa kapcsolót kaptam, de nem is ez a lényeg hanem légszûrõ spray-t is akartam venni volt is, de lebeszélt róla az ember. Azt mondta nem érdemes mert ez nem endúró, ha nem megyek földúton nem kell. Meg hogy árt is a motornak mert eltömõdik jobban megfogja a port, és olajat fog szívni stb (vagy mi ezt pontosan nem értettem). Azt mondta csak simán mossam ki (ne benzinnel) és úgy tegyem be.
Most akkor elbizonytalanodtam, mert mindenhol ajánlották a folyadékot.

pszihopata
egyféle injektrorrendszer van 8 éve

mindegy hogy morini v. piaggio ugyanazok az injektoralkatrészek és a motorvezérlõ v. légkompresszor is

ugyanúgy döglenek meg sorra

skate00
Szentem mehetne ide egy Banner, meg linknek ilyen, pl vmi FAQ ba,
mert ezek elég gyakori kérdések.
Am a mostani kiadású injektoros-ak már egy fokkal jobbak mint a régebbiek
De én akkorse vennék<#zavart1>

pszihopata
ez nekem kevés infó,írd le pontosabban ha tudod

laci 700
Ez nem hiszem, hogy karburátor lenne. Ha tudsz valami jó szerelõt a közelben vidd el, de elõbb várd meg psziho válaszát, hátha van vlmi 5lete...

laci 700
Kínait (Keeway, Motowell és társai) NEM érdemes venni még újonnan sem, mert legtöbb nem bírja ki még a hazautat sem hiba nélkül... (van kivétel, de nagyon ritka!)

Ha van rá pénz újonnan olasz vagy japán robogó (aprilia, yamaha, piaggio stb...) Ha viszont nem tudsz rá annyit költeni még használtan is elég jókat találni.
100 000 alatti kategóriában (használtan) kapni kistestû kb 10 éves Yamaha Jog-okat ami egy jó választás lehet.
2-400 000 körül pedig aprilia SR50, Yamaha JOG (nagytestû) vagy aerox, stb.
Az injektorost semmiképp se vegyél (pl SR 50 DiTech vagy Factory) mert legtöbbet hibásan adják el és a szervizelése is drága.

nem tudja vki h mennyibe kerül a Keeway TX 50 Enduro?
kezdõ mopedes vagyok, milyen robogót célszerû venni? milyen márkájut?
Hali
2006/03 as , használtam vettem. Hidegen is melegen is nehézkesen húz.
Úgy csinálja hogy elkezd gyorsulni, már azthiszem hogy jó minden de 1 másodperc múlva akad 1 et és így tovább.

pszihopata
ne a robogókat tegyétek tönkre,eladó a tip-top 3 éves 290-es shercóm 6 kilóért
/újat akarok venni/

Én multkor neossal 60al homokban.

Falkon
Én is szoktam terepezni az Sr-emmel, de annak semmi baja nincs utána. 😄DD

Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)

skate00
Érdekesség képen Motowell rs
kicsit mentek vele földúton is <#buck>

laci 700
Melegen is akadozva gyorsul? vagy csak hidegen csinálja?
Majd megkérdezem a haverom, mert neki is matrixa van.
Amúgy ezek nem a gyorsulásukról híresek, de lehet hogy csak beállítasi probléma.
Mikori a robogó? Használtan vetted?

Hát ez sokat segített

Higany
Keeway.... <#szomoru1>

[/img]

Itt egy kép róla hátha vki még nem látott ilyen kínait 😊

Sziasztok... énis beléptem a robogósok körébe egy keeway matixal (50) és mindjárt volna is egy kérdésem 😊
Az mitõl lehet, hogy indulásnál kicsit akadozva indul, tehát a hírtelen gyorsulás szinte ki van zárva, viszont utána már repít és néha 60 on találom magam. Menne följebb is de kezdõ motorosként inkább nem próbálkozom.

Üdv Overx

nah senki?

Falkon
Na ilyesmi az enyém is.
Holnap csinálok egyet én is.

Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)

Nah itt van hogy milyen induláskor a hangja. Eléggé rosz minõségû és rövid, de jól lehet hallani.
Mobiltelefonnal vettem fel.

HANG

Falkon
Pedig nekem tetszik, szép , erõs.
Igaz nehéz is.

skate00
mert nehéz, nemlehet venni kerékre<#mf2>
énmár mentem Gp1 el , a lábad között van a blokk , és érzet hogy rázza a lábadat, meg az idomokat, meg......

Jah kb 90%-ban Gp1 mert az lett ps-elve.

Falkon
Gp1 miért nem jó?

Psziho, holnap megnézem és ha jó idõ lesz akkor csinálok egy videót.

skate00
ez szentem vmi ps,
ez nagyon hasonlít egy Derbi Gp1 re,
ami szentem nem vmi jó választás.<#vigyor3>

pszihopata
tisztán-pattogósan érezni kell az ütemeket a kezednek

Falkon
Keresek én is.

Én majd este felteszek felvételt hogy milyen a hangja amikor indul az enyém.