6802
Robogók!!:)
  • leipsig
    150-es Leonardo rol mik a tapasztalatok?
    250-est már nem merem bevállalni jogsi nélkül
  • pszihopata
    hát igen eléggé gyújtásgyanús,kéne dobni rá egy új CDI-t

vagy ha túl sok a benzin egy alacsonyabb hőértékkel is ki kéne próbálni ngk B9es helyett mondjuk 6-ossal
  • Sóschips
    nekem mikor folyton keköpte a motorom,akkor cdi hibás volt...kicseréltük aztán jó lett.Az olajadagoló tudomásom szerint nem tud többet adagolni a kelleténél,mert mi is kivettük az egyémből h több olajat kapjona henger.Szerintem cdi gond..de psziho ő jobban ért a dolgokhoz majd kijavít ha nem így van
  • Morgotch
    Sziasztok.
    Én nemrég vettem egy Gilera Runner 50-est, és az a gondom vele, hogy állandóan beköpi gyertyát 50-100 km-enként aztán tolhatom. Eléggé füstös is. Nem lehet, hogy az olajadagolója túlműködik? Hogy lehet ezt beszabályozni? Előre is köszönöm.
  • pszihopata
    ezek a javítási díjak nevetségesen alacsonyak

ne felejtsd el hogy ezekből a tételekből kell fenntartani a szervízt fizetni minden szar járulékot és még meg is kell élni belőle

az átlagmagyar jó ha havi 400 euróból él,ebből nehéz minden
  • Web mester
    Hát igen, én mindig is igyekeztem karbantartani a műszaki cikkeket. Egy robogó futóművére tényleg nagyon oda kell figyelni, különösen olyan helyen mint kishazánk... Kistestű robeszokkal nekem eleve ez a bajom, hogy nagyon kicsi a kerekük, és ezt csak a futómű bánja. Na nem mintha a nagytesű 12-13 colos kereke sokkal jobb lenne, de egy fokkal talán mégis. Csakhát a karbantartás meg drága, és gondolom ezér legyintenek rá sokan... 3 hete én is csak lestem, mikor 8600 Ft-ot fizettem a szimmeringezésért, pedig direkt ki is szedtem a telókat, hogy kevesebb munkaórát számoljanak fel. Az Athena telószimering 3000 Ft környékén van párban, szóval munkadíjér meg némi teleszkópolajér 5600 Ft-ot felszámoltak... Sztem ez elégé abszurd... Dehát ez van, drága minden. Robogó meg még így is sokkal olcsóbb mint az autó. B-s jogosítványom van, de ha tehetem inkább robogózok.
  • pszihopata
    paioli jó az szerintem

a sós utak bármit tönkre tesznek,itt is a használat meg a karbantartás a legfontosabb

pl. a triálmotoron félévente illik cserélni a telóolajat
  • pszihopata
    ja igazad van,a szabadonfutója jobb a dióknak
  • Web mester
    bezsíroztam*
  • Web mester
    Én multkor szedtem szét, és becsíroztam a porvédő alatt a K2 telóját. Meg szimmeringeztetni is 3 hete vittem el. Tényleg, K2 telójáról mi a véleményed?
  • pszihopata
    attól hogy fordított még nem lesz jó,én csak annyit írtam hogy abba nehezebben jut be a kosz
    a tárcsás jogoké hasonlóképpen szar mint a dióké

egyébként ha a tulaj venné a fáradságot és 5 évente kipucolná és bezsírozná akkor sosem menne tönkre

persze magamon kívül ilyen embert én még nem láttam,az enyém hibátlan volt 7 éven keresztül:D
  • Web mester
    Gilera runneren is fordított teló van, aztán mindenki szidja, h szarok...
  • Web mester
    Hát ja, a Dio-nak tényleg nem erőssége az első teló. Meg azt sem gondoltam volna, hogy a Next Zone korábbi kiadás mint a 3KJ. Mindegy, engem kiszolgált a Dio is. Hajtószíjat meg telót cseréltem rajta, bár utóbbi nem volt életbevágóan fontos. Meg azt nem hiszem mondjuk, hogy a JOG első telója kicsit sem kopik ki, ezeken a szar "utakon". Nekem a Dio-n az önindító is működött. JOG-oknak meg az a gyengéje... Node mindegy. Ízlések és pofonok.
  • Higany
    Köszi a kimerítő elemzést. Te melyik évjáratot ajánlanád, ami olyan 50e Ft-ba belefér?
  • pszihopata
    ez nem vita tárgya,a jog sokkal jobb:D

lassan húsz éve kereskedem velük és szerelem őket,a diót könyebb javítani de a jog sokkal többet kibír és jobban is megy
    a diók tördelik a főtengelyt,elmegy a gk8 elektronika és az olajpumpaszimmering megeszi a tengelyt amitől nem nyom és így dugózzák őket évente nem tudják miért szar
    a jog fordított telójában nem áll meg a trutyi,mint a dio-éban

a jog egyedüli gyenge pontja a kilágyuló kontrasztrugó-meg érdemes a szívócsonkot és a légszűrő csövét néha cserélni

egyébként a next zone előbb jött /91-ben/ mint a 3kj ami 94 körül
  • MoCc
    aprilai sr 150-hez keresek b-s dugót. :O sürgőőős. :O
  • Higany
    Köszönöm a sok hozzászólást és a sok infót, tippet! Majd apummal megbeszélem, és keresünk a környéken valami eladót.
  • Benel
    vagy egy Zip kicsit lealkudod :D
    De ezekből a régi japánokból mennyi van...konténerimport powa :D
  • Benel
    Nekem AF18-as dio-m volt egyszer, első teló szinte alig jó valamelyiken, meg úgy vettem észre nem valami tartós. Asszem 2x is volt generálozva mialatt használtam(dugó gyűrű már nemtom ilyenek) elég sokat toltam.
    De amúgy kis mittymutty, megemeled magad alatt olyan könnyű, az órát akasztotta XD (60) oszt ennyi.
    Ha választani lehetne a jogot próbálnám ki.
  • Web mester
    Igazából kár ezen vitakozni hogy melyik a jobb. Teljesen egy kategória a kettő. Mindegyikből lehet jót is, rosszat is kifogni. Nekem kinézetre a Dio-k jobban bejönnek. Jog-ból is van többféle.
    Az állóhengeres 2JA volt asszem az első, ez az AF18-as Dio kortársa. Ebben nincs sisaktartó, elég kicsi az ülése is.
    Utána jött asszem a 3KJ, ez már fekvőhengeres és sisaktartós.
    Ezután következett a JOG Next Zone (ennek nem tudom a gyári kódját). Kicsit modernebb lett a formája, de motorikusan nagyjából ugyanaz mint a 3KJ.
    Amúgy a kinézet mellett én még azért is vennék Dio-t, mert egy kicsit nagyobb mint a JOG. Főleg a JOG Next Zone tűnik nekem nagyon kicsinek. Bár tény, hogy mindegyik a kis japokra lett tervezve
    Amúgy ha az 50-re még egy 20-30at rádobsz, kapsz már nagytestű robeszt is. Mondjuk Aprilia OLD SR-t. Érdemes megnézni azokat is. Használtauto.hu-n a motoros részben lehet csemegézni. Egy nagytestű robesznak azér bárhogy is vesszük jobb az útfekvése mint egy kistestűnek, és ez a magyar utakon egyáltalán nem utolsó szempont szerintem.
  • pszihopata
    a jog sokkal jobb
  • laci 700
    Jog-ot is vehetsz nyugodtan, megbízható, jó gép:D
    Ha nem találsz olyan Jog-ot ami tetszene akkor vehetsz Dio-t is...
  • Web mester
    Szerintem Dio!
  • Falkon
    Jog!
  • Higany
    Köszi a részletes leírást! Hasznos volt elolvasni! Esetleg mi a véleményetek a YAMAHA jog-ról? Melyik a jobb a Dio vagy a Jog? Nagyon köszönöm! Üdv!
  • Web mester
    Én is mindenképp Honda Dio-t ajánlanám. 50 körül már kapni, de azér ha karbantartott szép állapotut akarsz akkor érdemes picivel többet rászánni. Honda Dio-ból több verzió is napvilágot látott. 80-as évek legvégén jött ki az AF18-as alvázszámú, ez a legrégebbi Dio, ezt annyira nem ajánlom, mert sok 10ezer km-t megtettek már, ebben korban általában a főtengely már törni szokott (hacsak nem cserélték időközben már).
    1994-ben jött ki az AF27 - AF28 alvázszámú sorozat, ezeknek már szerintem jobb formájuk van. Az AF27-esek elöl dobfékesek, míg az AF28-asok elöl hidraulikus tárcsafékesek.
    1996-97 táján jelent meg az AF34 - AF35 sorozat. Formája még letisztultabb lett. Gömbölyűbb, modernebb. Fontos még tudni, hogy amíg a korábbi szériák állóhengeresek voltak, ezek már fekvőhengeres blokkal készültek. Az AF34-et szintén az első dobfék külömbözteti meg a tárcsafékes AF35-től. (hátul mindegyik bovdenes dobfékes). Vannak ezeknél is újabb Dio-k de azok annyira nem elterjedtek már, és az áruk is magasabb. Szerintem amúgy nagyon jó kis robogó a Honda Dio, kistestűek között talán a legjobb. Nekem AF28-asom volt két évig, de a 185 cm-es magasságom miatt végül eladtam. Menettulajdonságai nagyon jók szerintem, kistestűhöz képest jól gyorsult, 70 kg-os testsúlyom alatt 60-70 km/h-t ment. Talán egy hátránya van, de ez minden robogó hátránya, és ez a kis kerék. Vásárlásnál, mindenképp ellenőrizd hogy nincs-e megtekeredve a váz (egy vonalon fut-e a két kerék). Ezt úgy tudod a legkönnyebben megtenni, ha 20-30 km/h sebességnél elengeded a kormányt, ha ilyenkor valamelyik irányba elkezd húzni a motor, akkor valószínüleg ütköztek a motorral, vagy belementek vele egy nagyobb hupniba, és meg van görbülve a váz, vagy a telószárak... Továbbá első fék behúzása mellett rángasd meg előre hátra, hony nem-e kotyog a kormány, vagy a teleszkóp. Nekem az első teleszkópom amivel vettem nagyon szar volt, így vettem is rá egy utángyártott teleszkóp-párat (mivel eredetit tudtommal nem kapni). Ezzel már tökéletes volt.
    Bocsi, a hosszúságért, de úgygondoltam Honda Dio témakörből leírok mindent amit tudok/tapasztaltam.
    Sok sikert a vásárláshoz!
  • Higany
    Hát olyan 50e Ft környéke.
  • magnitudo
    Milyen árkategóriában gondolkozol?
  • Higany
    Köszi a tippet én is valami ilyesmire gondoltam. Esetleg, ha van még valakinek valami tippje, akkor várom. Amúgy apumnak kéne, mert megtetszett neki egy kistestű robogó, csak nem tudta megmondani, hogy pontosan milyen fajta.
  • leipsig
    honda dio
  • Higany
    Valaki tudna adni valami tippet, hogy milyen kistestű robogót érdemes venni, ami olcsó és a fenntartása is? Köszönöm! Dombóváron lakok. Ha valaki tud a környéken valamit, írjon! THX!
  • Web mester
    Ok, ebben egyetértek, valóban látom, hogy vannak olcsón full szintetikusak, node itt a soproni üzletekben még nemnagyon találkoztam velük
    Eper illat amúgy szart nem ér, nem ezért vettem amúgysem. De a kipufogógáznak nem lesz eper illata... Szóval igazából értelme 0...
  • leipsig
    akkor már inkább IPON eper illatú full szintetikus 2500 ért
  • laci 700
    ennyiért már kapsz castrol full szintetikusat is...
  • Falkon
    És eper illatú? :D
  • Web mester
    Én pár napja ilyen olajat vettem. Elvileg csak félszintetikus, de én nem tapasztaltam sem hangban sem meneteljesítményben különbséget a 4000 Ft-os OMW Bixol full szintetikus 2T-hez képest. Igazából az ár döntött. És az Igol-t is sok robogós ismerősöm isteníti.
  • leipsig
    IPON olajat használok
  • Falkon
    Szerintem jó olaj. De nekem sima gyári Sr van annak megfelel :D
    Pont az a másik amit laci 700 linkelt. Olyat használtam régen.
  • laci 700
    Én Castrol Power 1 Racing 2T-t használok.
    Szerintem sem érdemes olcsó olajokkal szórakozni, mert a robogó bánja.
  • skate00
    hát azért ez nem annyira jó olaly,
    amugy ha 110, 120 akarsz járkálni vegyé bele egy jó nagy végáttátelt, nemtom mekkora a legnagyobb de egy 17% ossal is már is észrevehető a külömbség,