Robogók!!:)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
légszûrõ:
mert fulladni fog a kevesebb levegõtõl
egyedül a sportlégszûrõket lehet meg az offroad motorokét olajozni
a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül
a kipufogód lesz a ludas,ha nem akarod hogy elolvadjon a dugód,több benzint kell adni neki és növelni a fojtást a kipufban
Hogy lehet az, hogy a BR10ES gyertyán az 'elektródát' a motorom megolvasztotta, és azt mondták, tegyek bele 9-est. csak én érzem ezt nonszensznek? na mindegy, most meglátom mennyit megy el a kilencessel
50-es TZR gianelli rendszerrrel 120-as fõfúvókával gyári 16os karbival
köszi a segítséget
JAPANESETECHNOLOGY 2007.11.10 óta az SG-n
-Kérek egy sört! -Alkoholmentes jó lesz? -Játékpénz jó lesz?
Amúgy ez a légszûrõ mizéria 😄
Ugye volt róla szó hogy nem szabad fújni robogó légszûrõjét. Majd le tudnád írni hogy miért nem?, egyszer mondtak vmit de nem maradt meg 😄 Neten semmi irodalom nincs errõl...
Valahol azt válaszolta rá vki hogy a vespa gyári kézikönyvében is úgy van írva hogy légszûrõolaj és benzin 1:1 es keveréke kell a légszûrõre, nem pedig szárazon.. Van egy manualom pdf-ben de abban nincs errõl szó..
pl. morini suzukik jó 10-el többet tudnak ha kiveszik,de lehet hogy itt nem számít nem emlékszem hogy van ezen
volt sok 100-as bali-m azok sem tudtak 85-nél többet
Túlélem ha csak 85-öt megy, de érted az ember csõrét böki ha azt mondják, hogy 100-at kéne tudnia <#vigyor2>#vigyor2>
Valami extra ötlet? 😛
Köszi <#worship>#worship>
valami 160 körül
/100-as volt/
100 as nem?
Sok csatornánál az a gond, nem tisztitják rendesen, és akkor egyszer csak árad a mocsok !
javításra meg hozzák a bedugult motorokat
fullszint olaj kell beléjük pl. castrol racing - GRO racing -PUTOLINE TT trial racing
az ásványi szarokat már el kéne felejteni,a lerakódott korom kifeszítí a gyürüket amik így 5-ször olyan gyorsan kopnak
a katalizátor bedugul,nem megy a motor amennyivel olcsóbb volt az olaj annak a dupláját kifizeti a magasabb benzinfogyasztásra
viszont van egy f12/100-am is az 110-et tud óra szerint-igaz abban morini suzuki blokk van nem yamaha
gyakran elõfordul 100-asoknál az a furcsaság is hogy a kopottabb igaz nem gyorsul jól de végre jobban megy mert a kisebb kompresszióval sokkal jobban kipörög
de a fõ gond a katalizátor ami ha rövidtávon használják tele megy dzsuvával,ahhoz kell egy jó 50 kilóméteres teligázos túra hogy rendbejöjjön
Ugyan ilyen Athena szíj van jelenleg benne, szóval szerintem ilyet veszek bele.
Szíj
Amúgy az enyémre 17,5 van írva, de EGÜ 18-ast ajánl a 100-as minarellihez. Vélemény?
Ja, a városban mehettünk volna még pár kört stb. De szerintem jó volt így is.
Belinkelem ide is a fotókat: Esztergomi Robogót Túra FOTÓK
a gyári 17.8 mm
16 alatt kuka
Én voltam a TZR-rel. Kicsit sok volt az álldogálás nem?
JAPANESETECHNOLOGY 2007.11.10 óta az SG-n
Olyan 10-15km-t mehettem vele közepes tempóval. Visszagondolva fáj minden megtett méter. De érted ennyin múlik, akár a köv. sarkon megnézhettem volna énis hogy van-e benne de ki gondolná hogy egyszerûen NINCS benne? áhhh
na hétfõn bemegyek hogy akkor most ezt rendesen tisztázzuk..
-elég hülyén hangzik,különben is a varióhoz nem nyúltak elvileg
ha elfogyott az olaj akkor kuka a blokk,sosem lesz már belõle jó motor
hogy lehet egy olajcserét elkúrni? <#falbav>#falbav>
ÉKSZÍJ MALAGUTI F12 100 / CIAK 100 99-00 / 17,8*823 / 8122
mondom oké el kell szaladnom valahová, eljöttem, 5km után kerepelõ hang, és egyre erõsödik... Nézegettem mozgattam mindent hátha valami fém, de nem, meg gondoltam nem jól ment vissza a kipuff rá és kifúj. De ez fémes hang volt. Visszafordultam félútról, akkor már elég erõsen kalapált ez a hang, és egyszercsak nyekk, motor megáll mint a szög utána meg még fékezett valamitõl a motor - leállt motornál és csak majdnem megállásnál engedte szabadon gurulni.. na mondom bassszki vége itt mindennek. néztem berugóval, forogni elforog. Vödröt kivéve henger felõl kicsi gõzszerû füst távozgat. Mondom az**sszamegaku**nnyát
telefon, szerelõhöz visszatol idegbõl. Ott néztem meg az olajszint kémlelõt, be volt fröcskölve , kupak leteker...hááát olaj nem látható. na ott futott át rajtam hideg-meleg meg szar az agyamba.
Muatom az embernek, bemegy beszél azzal aki csinálta, visszajön és abban maradtunk hogy szól ha tudnak valamit, ha az õ hibájuk vállalják gariba. Nem tudják még mi a baj.
Én inkább el is mentem mert nem láttam a pipától.
Pár órával késõbb hívott hogy minden oké csak ledobta a szíjat a variátor(?) vagy ilyesmi meg nem ment le az olaj.(?) Kicsit zavaros volt amit mondott.
Meg mondta hogy tényleg ferdén áll a hátulja eléggé, szét kell még jobban szedni és kiderül mitõl. Amúgy csak a jobboldali kis szilentet cserélték, a baloldali még jó volt. Szétkapják azt jövõhéten lesz valami.
Szal szerintem elfelejtették beletölteni az új olajat és úgy adták oda, én meg nem ellenõriztem mert GONDOLTAM hogy csak van benne már!!
Szóval ezért kérdeztem hogy ennek mi lehet a következménye kb. + mi történhetett tényleg mintha ledobott volna valamit mert fékezõdött a motor leállása után is kicsit...
Áh szopat az élet meg mindenki, tele van a f**************
Ja am kösz psziho, ha esetleg eszedbe jut és van bukókeret, akkor írj már rám, kösz! A csomit meg megvettem, hét elején érkezik postán. De most nem tudok örülni semminek...
Ez az elsõ olyan robogó amire azt mondom hogy bazz ez össze van rakva, motorja pöccröff mindig, soha nem hagyott cserben még, pedig 25km oda 25 vissza minden nap... és baszki odaadják olaj nélkül és én magam ba***om szét?? Nem hiszem el ezt még mindig....
Bocs a sok szövegért...
meg kéne mérni a vastagságát,100-at kellene tudnia
kipufogó felesleges másik
Errõl a motorról beszélek amúgy <#vigyor2>#vigyor2> Most már lassan egy éve hogy megvan, szerintem nagyon jó gép. Egyedül idomokat nehéz szerezni hozzá, szóval ezér is vigyázok rá, ahogy csak tudok.
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy fekvõ minarelli 100-asra érdemes-e sportcsövet tenni? Mert én nem csak teljesítmény növelés céljából, hanem esztétikai szempontból is vennék/csináltatnék rá egyet. De most legutóbb egy motorosboltban azt mondták, hogy 100-as minarellin nem dob olyan sokat egy sportkipufogó mint egy 50-esen, tehát nem éri meg. Ez tényleg így volna? Jelenleg vízszintes úton szélcsendben alattam (70kg) 85 km/h képes menni ez a motor. Szerintetek többet menne egy sportcsõvel?
Köszönöm elõre is!!

hidegen jó,bemelegszik szar tehát valszeg kontrasztrugó
bár repkedõ golyókra-rugókra számíts!😄

Sok csatornánál az a gond, nem tisztitják rendesen, és akkor egyszer csak árad a mocsok !
most nincsen,de bármikor elõfordulhat
et4 króm csomi
Nemtom, annyira megtetszett... De elég zúzós ez az ár, vagy szerinted úgyse találnék olcsóbban?
Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)
ilyet még nem szedtem szét,de ahogy nézem
már kivenni is gáz a telót,mert itt egyben van a kormányszárral le kell bontani a fejidomot és kihúzni az egészet
a porvédõ alatt van a szimering,alatta álltalában a séger gyûrû,ha azt kivetted szét lehet rántani
ha már szét van kapva érdemes a szimering rugóján feszíteni,v. cserélni
10-es v. 5-ös telóolaj jó bele
egy nagymotorral hamarabb végzek mint egy ilyennel,és ha rámondok 10 ezret már anyáznak