6802
Robogók!!:)
  • skate00
    Ez nekem nagyon jó lenne, csak annyi a baj hogy Vannak akik Nem tudnak motorozni, és leteszik a B, és tapasztalat nélkül, felülnek a legerősebb 125 ös Rs re,és 1. 9 ezernék nyit a power oszt hátravágja őket, nem de am biztos lesznek ilyen parasztok, akik balesetet okoznak.
    EZ olyan mint mikor a Közlekedési miniszter vagy kinek a fiának meglett a jogsija és alávágott az apja egy 300Le autót, aztán még 3 haverjával, Driftelni akart és beleszáguldottak egy fába ((asszem))és 1 gyeret élte túl.
    Aztán Evvel volt tele minden Rádió, Tv, Hogy a B jogosítvány elvégzéséhez szükséges évet meg akarták emelni, (hogy nem 18 évesen kaphat jogsit, hanem pl 20) , És az okos magyar népet meg olyan könnyen lehet manipulálni.
    (főleg az idősebbek,)
    De legegyszerűbb megoldás az lenne hogy: Hülyegyereknek trabantot adni, oszt avval hajtsál gyorsan.
    egyszerű Le korlát.
  • grebber
    Most volt szervizbe igen.Nem olyan "szerviz" egy motorokkal foglalkozó srác csinálta akinek van boltja is.

De mondta mivel nagyobb a henger mint amire a motor van tervezve önindítóra csak díszként tekintsek csak berúgassál indul majd el.

• Benel
    Neeeee..neeee

kínai vespa

kínai aprilia habana :D
  • Benel
    de most hogy van ez? az még megvan hogy nem indult csak rugdosásra stb. És most volt szervizbe vagy előtte? mit csináltak rajta?
  • grebber
    Na így a javítás után azt mondom VOLT egy jó motorom.
    Azt mondta a szerelő hogy az új hengernek még be kell járódni.Nem tudom mi ebben az igazság.
    Eddig a moci ment 90-95-öt most meg olyan lomha a 60-at se tudtam elérni vele :(
  • pszihopata
    így is van,vegyetek csak kókány tuningolt szarokat
  • grebber
    Jók ezek az alkatrészek. 170 ezres motorhoz 63K-s javítás :(
    De innentől kezdve egy fillért nem költök rá.
  • pszihopata
    elektromos katasztrófa mind
  • leipsig
    a Peugeot jetforce milyen cucc? megbízható? vagy ugyan olyan ... mint a peugeot kocsik?
  • Benel
    hö, ezt nem is tudtam. Na majd meglátjuk. De amúgy ezek (lekopogom) nagyon jól megcsinálták, sok minden cserés lett, bontott és új dolgokból vegyesen. Most olyan csöndes mint állat, szépen jár, egyenletesen gyorsul.
    Még annyit mondtak hogy a membrán nem bírja már túl sokáig, visszapuhították valami szerrel meg volt 1-2 lyukkezdemény azt befoltozták valami ragasztófélével.
  • pszihopata
    a nagy meleg miatt van csak,ha visszahül az idő újra keményebb lesz
  • Benel
    régebben itt annyi szó esett az első telókról, hogy most nekem is mintha szarakodna :D
    Olyan érzésem van mintha túl puha lenne és ha ráülök túlságosan behajlik maga alá és nem tud csillapítani, keményebben veszi a gödröket mint eddig :S
  • chicco
    nemtom mennyi volt de 10k beszerelessel
    itt
  • skate00
    ne vásároljunk már össze ilyen lomokat, de most komolyan, még a kinézete is tiszta gagyi.
  • pszihopata
    ez is komoly elhatározás lehetett.....
  • dajani
    Köszönöm a válaszokat, véleményeket. Inkább hanyagolom a robogó vásárlást a hozzászólásokat leszürve. Én naiv, azt hittem ezek a feltételeket teljesíti egy 50ccm robogó.
    Üdv.
  • leipsig
    hhehe..
  • szibo17
    csao azt szeretnem kerdezni h nem e tudtok valami jo uzletet v elado robogokot kozel Esztergomhoz 50ccm es-t 70 ezer ig,ha lehet ojat pls mint az aprilia sr50 aminek nagyobb a vaza,elore is koszi ha tudtok irjatok ide vagy [email protected] ide
  • chicco
    ebben az allam a fasz.4T 125,150 robik sokkal korszerubbek nem sokkal vadabbak Euro 3 no smokers banda.Az 50ccmet mar reg el kellett volna felejteni.
    Loero vagy kilowatt korlatozas B jogsira.

De rajta vannak legalabb
  • Benel
    na azért az ittasság, drogosság más tészta. nem kell úgy vezetni és kész :D
    Jogsi nélkül meg úgyérted nem megfelelő jogsival. Hát tény hogy 125/50-el vigyázni kell nagyon, mert kiderülhet ha átnézik a motort.
    ha normálisan keresnék, már rég egy 500as beverlyt hajtanék :D na majd egyszer úgyis.. De most egyenlőre a vespa generálját aligtudtam kiköhögni..
  • chicco
    Nos leírom miért is kezdem el Aug 3. an a jogsit.Nem nem vagyok perverz 36 evesen megint bohóckodni a padban es bóják közt.De gondolkodtam veszek 1 rendszamos motort 200/300ccm nem nagy de mar elég haladós es keveset fogyaszt (4T)
    A Yamaha Harmatinál van 1 nagyon helyes kis csaj aki elárulta.Ha elviszem a motort kötök ra biztit es valakit mondtuk veighuzom az ajtaját a biztosító NEM FOG FIZETNI.
    Egyből arra fognak hivatkozni ,hogy jogsi nelkul,ittasan drogosan nem vezethetsz es vállald a felelőseget tetteidért.
    Tehát aki megkoti a nagyobb blokkra az SM kotelezot es ne adj isteni vmi komolyabb történik nem biztos hogy jobban jön ki mintha lenne jogsija 80 ezerért.
    Apropó ma átnéztem Komaromba az első AUTOSKOLA feliratnál megaltunk A kat jogsi 132 euro.Nalunk 300 kb.

Mindenki döntse el mit kockáztat.
  • chicco
    5 evig hajtottam 1 Speedfight Honda blokkos 100ast.Lehet en vagyo mazlista de 95 volt a vege.3,5 fogyasztott es akoltottem ra 5 ev alatt 1 akksi meg 1 berugo racsni.

Ha elobb megveszem az akksit akkor nem rugdaltam volna le a fogakat a racsnirol.
    Amugy nalam Speedfight 10 bol 10 pont.Es 130 ert adtam el 1 Techigas rs2 csovel +gyari kipu nemi rugo gorgo.
  • grebber
    Tényleg ez a rendszámozás hogy van minden motorra kell majd (ha igen mikortól?) vagy már most is kell? 50ccm-esre is?
  • neevous
    Azt tudjátok, hogy mennyire katuális még/mennyire vesztette aktualitását a visszamenőleges lerendszámozás? Azt tudom, hogy egyelőre jegelve van, de kérdés meddig.
  • grebber
    Nem én tuningoltam nem is értek én a motorokhoz.
    Így is zabál 10 literrel elején még mentem vele 270kmert most már csak 190 km-re telik tőle :(
  • pszihopata
    nem lehet,ez még egy ok hogy miért nem kell tuningolni

ha csökkented a sűrítést talán elindul,de akkor zabálni fog és szarabbul fog menni
  • rrudii
    haat akkor nem volt vlmi jo valasztas
    koszi azert az infot
  • grebber
    Ugye már írtam korábban hogy 50es motor 70-es hengerrel és önindítóval nem igen indul be csak ha rugdosom.
    Kérdésem ezt ki lehetne cserélni vagy javítani hogy önindítóval is induljon?? Ha igen ez kb mennyi kiadás lenne?
  • pszihopata
    a tauris?

egy kínai vacak,a legtöbb meg sem éri a 10 ezret mert lefogazódik a pumpahajtó aztán szevasz

ezen kívűl még az összes gumialkatrész-elektromosság idomzat és 'acél' /sztender/ is hulladék

pozitív rész most nem jut eszembe
  • rrudii
    ezek sokat romolnak ?
  • pszihopata
    nem
  • pszihopata
    mindkettő jó,a kymco-t könyebb javítani
  • pszihopata
    ha eddig nem volt gondod a motorral most lesz:(
  • pszihopata
    lead 100
  • pszihopata
    sfera 125-lyberty 125 -vespa et-4-cygnus 125-zip 125 -ezek kicsik,simán beszopja a rendőr és megállhatnak 150-ben

ilyen fogyasztást és sebességet max 4T-vel tudsz min 125-ösben

az aerox stb. 80-nál beszopja az 5-öt:D
  • CaviaR
    Ezek nagyon erős feltételek, mert:
    -2-3 lityi fogyasztást 90 kilóval max talán 40el ha elérsz
    -80-95km/h-t 50ccm-vel necces lesz, max tuningal így lesz min 5-6liter
    -100ccm-el már elérsz ilyen sebességet, de az meg nem jön ki 150ből sem (vagy ha mégis, leáll 10 kilóméterenként)
    -amiket felsoroltál kitűnő darabok, viszont nagyobb fogyasztásúak, és drágábbak. Ki lehet fogni egyet-egyet, de számíts rá, hogy sok gondod lesz vele. Én pl szerettem buherálni a 100as X-Fightom, de egy idő után már zavaróak voltak a hibák, különösen amikor a moszkváról toltam majdnem a nyugatiig haza.. :)
  • Higany
    Vettélvolna itthon és lehet ingyé bele is szerelték volna.
  • rrudii
    nem tudna valaki hogy a TAURIS SAMBAm ha pl all egy fel napot aztan nem akar gyujtani ? olyan mintha nem is hajtana a starter
    csak 2500 km van rajta
  • laszmark
    Sziasztok! Nemrég vettem ebayről egy kínai motor riasztó - távirányítós motorindító kütyüt.

4 drót lóg ki belőle. Egy vékony fekete (antenna), egy vastag fekete (akkumlátorra negatív pólus), egy piros (akkumulátorra pozitív pólus), és egy kék. Ez utóbbit kell valahova a gyújtásra kötni, hogy működjön a motorindítás funkció.
    A kérdés csak az hogy pontosan ezt hova kell kötni? 2000-es Suzuki Burgman AN 400-asba szerelném be. Alapesetben a motorindításhoz az alábbi feltételeknek kell teljesülni:
    -Gyújtáskapcsoló gomb benyomva
    -egyik fék behúzva
    -kulcs elforgatva
    -önindító gomb benyomása

Ötletem sincs, hogy ezt az egy kábelt hova kéne bekötnöm úgy, hogy a motor kulcs nélkül is indítható legyen. Volt már valamelyikőtöknek ilyen kütyüvel tapasztalata? Vagy van vmi ötlete hol lehetne ennek a helye? A hozzá adott leírás természetesen egy szót se ejt erről.

Előre is köszönöm a segítséget!
  • dajani
    Hy.
    Robogót szeretnék venni, munkába járni. 100-150E Huf-ig
    Az elvárásaim: 2-3L/100Km, 50ccm(hamar kiszúrják a sünök, ha nagyobb, mint 50ccm? érdemes kockáztatni?) 80-95Km/h-át menjen(90Kg vagyok), megbízható legyen, megfizethető alkatrészek a javításához, nagyjából ennyi.
    Ezek közül melyiket érdemes:
    -Aprillia SR 50(ebböl melyiket érdemes: Di-tech, injektoros vagy karburátorost)
    -Gilera Runner; -Malaguti F12 v. F15; -Peugeot Speedfight v. XFight; -Piaggio NRG MC2 v. MC3; -Yamaha Aerox