Robogók!!:)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

skate00
komoly:

ez meg egy kis off:rs 250

ez nemkicsit lehet bika gép,<#wow1><#zavart1><#boxer>

laci 700
tudom csak leírtam, hogy én is ezt tapasztaltam... -.-

pszihopata
logikus ha valami csal akkor %-os eltérés van ami 10km/h-nál 1 km az 100-nál 10km

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

laci 700
Volt aki azt írta, hogy kb 10%-ot csal az óra. Kis sebességnél nem vettem észre nagy különbséget (út szélén lévõ sebesség mérõhöz viszonyítva), 60-nál már asszem volt, de 80-al még nem próbáltam ott.

nálam olyan 15%-ot csal
Web mester
Nemtom más robeszoknál hogy van, de az én Benellim km-órája elég rendesen csal. Ma csak úgy kíváncsiságból vittem magammal egy GPS-t, aztán csutka gáz egy aránylag vízszintes hosszú útszakaszon. Mikor a Benelli órája 80-at mért, a GPS éppen hogy 70 km/h-t írt ki. Lehet GPS sem halálpontos, de autóban messze nem mutat ekkora különbséget. Mondjuk azt már többen mondták, hogy a spirálos kilométerórák nem a pontosságukról híresek...
Nálatok mi a tapasztalat (ha van)?

Benel
"Hibaüzenet" ez kurvanagy <#nyes><#nyes>
A rendszer hibát észlelt ezért leáll 😄

-Kérek egy sört! -Alkoholmentes jó lesz? -Játékpénz jó lesz?

pszihopata
amit én nem hallok arra hogyan írjak bármit?

amúgy utálom a peugeot-okat a tejfölösdoboz idomjaikkal meg torxcsavarokkal együtt

gyenge honda koppintás

tegnap volt nálam egy 125-ös elyseo 40-nél nem megy többet mert hibaüzenet jön
senki nem tudja hol kell kiütni,szóval szíváshalom ha szar

pszihopata
miért fogyasztana többet,a lemez a levegõt zárja el <#confused>

pszihopata
40 után kevesebbet tehát jobb neki

Nem valaszoltal a nyikorgasra...😊
Es igy utolag koszi,sokat segitettel,mas forumon 2 honap utan irnak😊Amugy mi a velemenyed a tipusrol?
Es meg 1 kerdes,bocs de eleg amator vagyok ebben a temaban😊.Ha a karburatornal van lemez es kiveszem,tobbet fog fogyasztani tuti,de mennyivel?jelenleg max 3at eszik.
Karos a motornak ha kiveszem a gyurut?Sokkal tobbet porog?
pszihopata
vedd le a variófedelet,ha benézel látod hogy rajta van-e a korlátozógyûrû,ha igen ki kell venni
ha vékony a szíj cserélni kell attól gyorsabb lesz

a karburátor beömlõ-torkában is lehet egy lemezfojtás

98-as felesleges bele

skate00
98 ös benzinnel semmi nem változik.<#vigyor4>

A motor evjarata `99 ha fontos.
Szia Psziho.Latom te vagsz mindent a robogokrol.Van jo sok kerdesem,kerlek valaszolsz.Van egy Peugeot Elyseo 50-m.Meg vagyok elegedve vele,kenyelmes,nagyon jol gyorsul, bar az utobbi idoben indulasnal kicsit nyikorog,es fel masodpercig nem huz,utana megindul rendesen,de sajnos csak 65 a vege:S.Hogy lehetne ezt orvosolni?Azt hiszem van meg folytas a fotengelyen(egy alatet,ami nem engedi felvaltani),az a kerdesem h ez miatt olom a motort,sokat poroghet?Megeri kiszedni?Minden eredeti rajta,ahogy a kipufogo is.Nincs rajta vakcso,lehetne-e belole kiszedni vmit amitol jobban menne?Minden megoldast varok toled,de az a keresem,h ne legyen tobb mondjuk 5000 ft-nal.Nem akarok ra sokat kolteni,es a motor elettartamat is megszeretnem orizni,de egy 75-s vegsebesseg eleg lenne.Talan a gorgok miatt nyikorog,es kopottak?Es ez a vegsebesseget is befolyasolja?Vagy hasznaljak 98-as benzint?Kerlek valaszolj.
Web mester
Ha a telóban van a hiba, akkor az nyáron úgyis kiderül, mert amint lesz rá keret elviszem szimeringeztetni. Ugyanis kicsit folyatnak. Amúgy ha a telókat újra szimeringezik, akkor ki is tiszítják õket? Meg újra feltöltik olajjal?

pszihopata
zöröghet a fékbetét vagy a telóban lóg valami

kézzel sokszor nem lehet olyan dinamikusan mozgatni hogy megszólaljon

Web mester
Kormány/teleszkópok felõl jövõ kotyogó/zörgõ hang mitõl lehet? Természesetes akkor hallható ha kisebb-nagyobb úthibákon átmegyek. Azonban ha behúzott elsõfékkel megrángatom elõre-hátra a motort ez nem hallható/érezhetõ, hogy bármi is ki lenne lazulva. Mind a teleszkóp mind a kormány masszív (nem kotyog). Továbbra is Benelli K2 100-ról van szó.
Köszi!

Benel
Thx!<#eljen>
(enyémet is megnéztem kiváncsiságból, fõleg hogy volt ez a olajmizéria 😄, de száraz-bár ez nem leader)<#eljen>

Web mester
Meglesem majd. Csak azér kérdem, mert haver Aeroxán nemrég membránt kellett cserélni, mivel letört egy lemezdarab belõle. De neki el sem indult mondjuk.

pszihopata
'ha levett légszûrõháznál is köpdös visszafelé"

utóbbi 10 év alatt kb. 3 rosszal találkoztam-szóval nem hinném

Web mester
Membránom állapotát hogyan tudnám megnézni, mi számít rossznak? Hol találom egyáltalán? Bocsi a hülye kérdésekér, de még nemigazán vágom a témát <#help>
Köszi!!

pszihopata
hogyne

suzukikon pl. a membránra megy az olajcsõ,ott is gyakran átereszt akkor meg hidegen füstöl mint az állat,de legalább kifelé nem folyik

persze ilyenkor jó szarul is indul hidegen,mert a sok olajtól nem bírja elrobbantani a benzint

laci 700
ügyes! 😄

skate00
ezis vicces: <#vigyor3>

skate00
am pl egy 22le as evo2 õt is belehet úgy állítani hogy csak 6 litert egyen.
<#pardon1>

laci 700
csá! az enyém is megeszik 4-5 litert 100km-en. A karburátor állításával lehet, hogy lejjebb tudnád vinni a fogyasztást, DE a motor fogja bánni! Sajnos ezek ennyit fogyasztanak... viszont mennek rendesen! 😄

fekvõhengeresnél is lehet ilyen probléma?

hungary27
Sziasztok, tudtok vmi tanácsot adni, mert az aprilia sr 50-esem 100 kilométeren megeszik 5 litert. Tudtok vmit tanácsolni hogyan csökkenthetem a fogyasztást? v mi lehet az oka h ennyit eszik?
pszihopata
inkább koszos benzines szokott lenni
ott nem annyra vészes,de általában az fröcsöli vissza a benzint amelyik túl sokat kap v. túlfolyik
ha levett légszûrõháznál is köpdös visszafelé akkor nem zárnak a membránlapocskák-bár ez elég ritkán fordul elõ

ami gyakoribb fõleg korosabb gépeken,pl. állóhengeres yamahákon .bws
hogy átcsorog az olaj a pumpán,és állás közben visszacsorog a légszûrõbe-ilyenkor túlfogyaszt a gép és kevésbé pörög ki mert fullad a levegõhiánytól

Web mester
2T-nél baj ha olajos a légszûrõszivacs? Mert én nemrégiben pucoltam ki a légszûrõházat, és az alja eléggé olajsáros volt, a szivacs egyaránt. Nem is szórakoztam a szivaccsal, vettem egybõl újat, a légszûrõházat meg zsíroldóval kimostam. Csak attól tartok, hogy ez idõvel újra kialakul.

pszihopata
evidens hogy un. 'kartergázos' a gép

olajtúltöltéstõl lehet még de fõleg a gyûrûk kopottsága okozza hogy lefúj a forgattyúsházba a motor a kopott gyûrûk mellett,onnan a karter levegõzõ csövén jut a légszûrõbe

Benel
Valaki tudja hogy mitõl mehet olaj a légszûrõbe? Konkrétan ET4 150 leader mocinál. Többeknek is tocsog az olajban a szivacs. vespaklub fórumon errõl van szó egy ideje, de senki nem tudja a konkrét választ igazán 😄

Web mester
Túrában én is benne lennék, soproni vagyok... <#wink>

Higany
Hát, majd szólj, hátha... Köszi!

laci 700
Bár neked sincs sokkal közelebb... :S

laci 700
Akkor majd a balatoni túrára jöhetsz! 😄 Ha érdekel írok majd, hogy mikor lesz!

Higany
Dombóváron lakok... <#szomoru1>

laci 700
Merre laksz? Tatabányán is van egy nagyobb robogós klub! Mehetsz velük is!
Az oldaluk: FiftySpeed

megkéne néznem a szíj-at, sztem már elég gatya lehet
érzem is rajtolásnál hogy nem ugrik olyan jól mint régebben

Sok csatornánál az a gond, nem tisztitják rendesen, és akkor egyszer csak árad a mocsok !

pszihopata
pumpáld fel

pszihopata
ha még gyári akkor 10X1-es

1.25-öst soha nem használnak fõtengelyre

Benel
MElyik kerék? hátsó? Nem lehet hogy a szilentek szét vanna menve és azt érzed? Skipperemen volt ilyen, hirtelen elindulásnál a nagy nyomatéktól felfelé mozdult el a blokk eleje a nemlétezõ szilentek fél centis játéka miatt, ilyen zötyögõs érzés volt, oda vissza ütõdött a blokktartó tengely.
Vagy elhasználódott szíj miatt, ami átugrik. De ezek is csak tippek 😄

nincs a felnibe semmi nyolcas nem azért van az biztos.
mondom nem mindig csinálja

Sok csatornánál az a gond, nem tisztitják rendesen, és akkor egyszer csak árad a mocsok !

Higany
Mennék én is ilyen túrákra, de baromi messze van tõlem. <#confused>

laci 700
Csá!
Hétfõn (Május 24-én) lesz egy túra az üvegtigrishez!
9 órakor gyülekezünk a Hõsök terén. Az út kb 30 km az üvegtigrisig utána pihenõ, környéken motorozás, stb. és vissza egy másik úton ami 40 km lesz! (Út közben igény szerint lesz 1-2 rövidebb pihenõ is!)

A túráról leírást és útvonalat ITT találtok. Regisztráljatok az oldalra és ha tudtok jönni jelentkezzetek az oldal alján! (természetesen jelentkezés nélkül is szívesen látunk!)

Aki még nem volt ilyen túrán annak csak azt tudom mondani, hogy érdemes rászánni mind az üzemanyagot, mind az idõt, mert nagyon élvezetes csoportban gurulni és a társaság is jó!

Ha kedvet kaptál gyere! <#wink>
robogos.hu