Robogók!!:)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pszihopata
itt biztosítás volt mindegyikre,de 50 ccm alatt nem volt rendszám

de az únió elõírja hogy minden jármûvön legyen

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

Azért kérdezem, mert külföldön élek, és itt minden motorkerékpáron van rendszámtábla. Viszont biztosítást nem kell kötni. Csak kiváncsi voltam, hogy magyarországon hogyis van ez. De kössz a választ!

pszihopata
mert elképzelhetõ egy olyan forgatókönyv is /magyarországon miért ne?/ hogy mivel elõbb-utóbb rendszámot kapnak a kismotorok,el kell õket vinni egy beazonosításra hogy valóban az-e

akinek meg van egy papír nélküli 125-öse az ültethet bele virágot,ha nincsenek eredeti külföldi papírjai akkor nem kap se nagy se kicsi mûszakit

az 50-eseket muszály lesz lepapírozniuk adásvételivel is /mivel eddig nem volt más/,de a nagyobbak eddig sem mehettek papír nélkül mert oda kell a magyar tipusbizonyítvány v. úniós forgalmi

de még ha le is tudja mûszakiztatni valaki,csak töredékének van jogsija nagymotorra

a haladék 2011-ig szólt-meglátjuk

Miért fosik mindenki a renszámtáblától? Amúgy 125ösre se kell tábla?

pszihopata
jah múlt héten 220-ért adtam el egy 99'-es patent burgmann 400-at,arra 90-bõl meg van a rendszám

nincsen kereslet semmire

pszihopata

1-hazudik mert fénymásolattal nem helyezik forgalomba,a papírozása amúgy is 130 körül lenne

2-pang a piac,válság+ szeptember vége

3-mindenki fosik a rendszámtól

4-nem keresett tipus a liberty

5-az órája pörgetve van,nincsenek sorban a számok

ennyiért lehet eladni,110-ért adtam el bws 100-at,patent mc3 nrg-t meg 95-ért
szarság van

Benel
Mondja már meg valaki ez miért ilyen olcsó?
új kasztnis liberty
Nem ez az elsõ amit láttam kb ennyiért... Ennyi km., 2 éves és 200 alatt? <#fejvakaras>

-Kérek egy sört! -Alkoholmentes jó lesz? -Játékpénz jó lesz?

Benel
csak érdkekességképpen, sztem tökjó kis animáció variátor mûködése

koszii az infoot
skate00
ez kb ilyen

neevous
Nincs az a pénz, hogy én egy ilyen gyárban dolgozzak.

Benel
Ehh nincs lazsálás 😄
Az ürge aki a fõtengely/hajtókart teszi bele hogy siet 😊

pszihopata

pszihopata

pszihopata
igen,be kell kopnia
de a vastagabb szíj miatt amúgy sem fog úgy gyorsulni-viszont nem pörög annyira nagyobb sebességnél

helllotok
az lehet hogy attol gyorsul lassaban a motrom ho kicsereltek a varioban a sziijatt ? ???????????????
leccci segitsetek
Web mester
Ja és a Velvetek egy részében Piaggio blokk van, tehát ha Velvetet veszel akkor olyat érdemes...

Web mester
A Benelli-t 2007-ben vette meg egy kínai motorokat gyártó cég. a Velvet még eredeti olasz. Viszont az új Benelli 49X már teljesen kínai... Sztem látszik rajt elsõ pillantásra... <#shakehead> Amúgy a 2000 körüli Benelli K2-ben és 491-ben tényleg ugyanaz a minarelli blokk volt mint mondjuk az Aeroxban. Késõbb, 2003 körüli 491-be már morrini blokkot szereltek. Nekem minarelli 100as K2-esem van, a deklire rá is van írva ló betükkel hogy Yamaha, sõtt, dettó ugyanaz a léghûtéses blokk mint amit a 100as Aerox is kapott. (mondjuk ez is érdekes, mert a minarelli egy olasz szabvány, mégis a Yamaha gyártja... ezt egészen nem értem mondjuk) Tehát ez azér nem egészen olyan mint a kymco meg keeway esetében, amikben ÁLLÍTÓLAG yamaha blokk van... Amúgy a Benelli K2 és a 491 lényegében ugyanaz a minõség mint az Aerox szerintem. Futómûve mindkettõnek Paioli, váz is lényegében ugyanaz... Kinek mi tetszik... Nekem speciel a K2 sokkal jobban tetszik mint az Aerox, meg olyan biztos nem jön egyhamar szemben az emberrel. De ez az új Benelli robogó már nemigazán kéne...

laci 700
Az összes kínaira azt mondják hogy Yamaha blokkos, Yamaha licenc stb...

Benel
Én úgytudom a Benelli olasz csak van valami kínai részesedés vagy mi..(nem vágom)
Meg azt írják yamaha blokkos.
Nekem a formája tetszett meg hogy ilyen kis kompakt méretû a 400as is.

chicco
Nagymotor jogsihoz ----> Ma volt az ucso vizsgám.1 hónap 1 hét cakkum pakk.
1 bukasom volt ,tehát 1 Hónap alatt meg lehet csinalni. 82 pénz.
Sos jogsi pont hu

A mocihoz annyit,hogy akkor mar inkabb Sportcity az Apriliátol.
Nezz utána neten ennyiért kapsz normális mocit nem kinait.
Most mivel nekem nagyon megtetszett a CBF amivel vizsgáztam ezért elado sorba kerül az enyém.
2004 24000 km. 200ccm 4t 13kw. 310.000 Olasz papírokkal.Szép allapotban van.
Magyarországon eddig nincs okmánya de mar mentem vele 100km-t.kb 110.000 minden névre irva biztosítással.
Minden cserélve,Gyertya ,olajak,Extra oldal sztender.Ha érdekel megtalalsz.

Benel
Nekem most új kedvencem van a robogók körében:
Velvet 250

Velvet 400

Egész szépek szerintem. Le kéne tenni a nagymotor jogsit <#falbav>

skate00
érdekes, 99-ben már hogy tolták

<#nevetes1>

skate00
szép darab<#vigyor4><#eljen>

neevous
Szerelmes lettem.

JaSoN HuNTeR
király nekem is ilyenem van 😊

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

Új képek

köszönõm a tanácsot egy pár órával késõbb be tudtam rúgni most üzemel de azért elviszem szervizbe
pszihopata
leírtam pár erre a tipusra jellemzõ hibát

ha ezekkel nem mész semmire akkor vidd szerelõhõz,azt azért ne várd hogy kezedbe fogod a csavarhúzót én meg a fórumról irányítom a kezed

a netes segítséggel csak olyan ember tud mit kezdeni akinek vannak már alapfokú szerelési ismeretei

/ha pl. azt írtad volna hogy lekaptam a variofedelet és szárazság van bent,akkor tudnám hogy érdemes volt gépelnem/

és hogy hol tudok hozzá alkatrészeket venni? 😊
le tudnád nekem írni hogyan orvosolhatom a problémát??
pszihopata
jah és ha sok rugdosás után száraz a gyertya akkor bal oldali fõtengelyszimmering-az is gyakori náluk
ilyenkor meg kell nézni kívülrõl nedves-e

pszihopata
mennyi a kompresszió?

én mértem suzukiban 8-at,aztán csak egy ép gyürü volt rajta
nagyon szereti tördelni a gyûrûket,és hamar el is kopik a hengere

suzuki betegség

Sziasztok van egy 2001-es suzuki zillion uw 50-es robogóm akármit csinálok vele nem indul néztem a gyertyát szikra van kompresszió van valaki nem tudna segiteni mi lehet a probléma??
Benel
Gondolom azt szeretitek a legjobban amikor az ember mondja meg nektek hogy mi a baja 😄
Bizonyos zörejek vagy egyéb nem normális mûködés simán eltérítheti a laikust a valódi problémától.

(kicsit off ez: nekem egyszer az astrán zörgött zúgott a JOBB elsõ kerék. Mondom tutti kerékcsapágy és tuti jobb elsõ mert onnan jön a hang. Otthagytam ismi szerelõnél, 10 perc múlva hívott hogy a BAL elsõ kereket meglazították, valszeg le akarták lopni csak megazavarta vmi õket, meghúzta és jó. XD Valahogy úgy átvezette a rezgés a futómû hogy jobb oldalt volt hallható.. )off vége)

pszihopata
itt találhatók hasonló tanulságos leírások tippek,mielõtt valaki hülye kérdésekkel bombáz,vagy még rosszabb esetben tudás nélkül farigcsál otthon olvasson utána az aktuális dolgoknak!

pszihopata
olvasnivaló:

'Hozzánk került egy robogó, beállt hengerrel.
Minden gondos szerelõ választ egy túlméretes dugattyút és szakmûhelyben hozzá furatja, hónoltatja a hengert.
Egy ilyen komoly hibának mindig van elõélete.
Az új dugó és henger felszerelése után minden esetben érdemes megnézni az olajozást.
3000RPM/5Min/1ccm kell, hogy pumpáljon a nem szabályzott olaj szívattyú, PL: 3KJ Jog
Mi esetünkben ez rendben volt. Tovább kerestük a hiba okát.
Szemrevételeztük a lendkerék oldalon a szimmeringet, kopottnak tûnt, nem volt éle, kicseréltük azt is.
Jól mûködõ szimmeringeknek a kétütemû motorok világában nagy jelentõsége van.
Fõleg mostanában mióta bizonyos arányban keverik a bioetanolt a benzinhez. Robogóknál sok bosszúságot okoz ez az anyag. Agresszívan támadja a tömítéseket szimmeringeket, gumialkatrészeket.
Természetesen a variátor felöli oldalon is meg vizsgáltuk a szimmeringet, itt is kopottnak ítéltük meg,de ez mellett még a megengedettnél nagyobb játékot(hézagot) diagnosztizáltunk, de más dolgot nem tapasztaltunk.
Szerelõ kollégánk a szétszerelés mellett döntött, kiderült nagyon helyesen tette. (20év rutin van mögötte.)
Ekkor látjuk, hogy a fõtengely csapágynak a golyós kosara sérült, törött, hiányzik belõle egy darab,gördülõ testek el vannak színezõdve, láthatóan felhevültek.
A hiányzó darabot a forgattyús házban találtuk meg beékelõdve a karterház és a fõtengely sonkák közé.
A csapágy ilyen mértékû károsodásához vezetett a hibás fõtengely szimmering.
Fals levegõt szívott a csapágyon keresztül, ezáltal a csapágyat nem csak a poros szûretlenlevegõ érte, hanem kenést sem kapott megfelelõen, ez az oka a felhevült golyóknak, késõbbi kosár sérülésnek.
Utóirat: Fõtengely szimmeringek elhasználódásának az elsõ jelei a karburáció megváltozása.
Tehát óvatosan az olyan dolgokkal, hogy "csak egy kicsit állítani kell a karbin"- mondja a kuncsaft.

Web mester
Köszi, már megoldódott.

És azt elfelejtettem még írni, hogy alig megy 65km/h-vel.

skate00
rat, teherjog <#mf1>

Gerypapa 95
7 cm

Web mester
100as Benelli K2-nek milyen hosszú a sztendert tartó rugó? Mert elszakadt menet közben, így nincs meg a rugó hogy lemérjem, Egü üzletben meg ez volt az elsõ kérdésük...
Köszi

pszihopata
kérdés hogy milyen fordulaton dolgozik a dombon

ha túl alacsonyan akkor igen az amiket írtál,de egyátalán nem biztos hogy az a baj

szinte bármilyen hiba okozhat teljesítményvesztést,ezt még a gyakorlatban sem könnyû megállapítani ne várd hogy innen én megmondjam mi a baja

beállítás-gyûrûk henger-kipuf. -karbó stb.

Czicsa
Egy kérdés! Hogyan lehetne nyomatékosabb a motor? Hengercsere nélkül! Úgy értem, hogy ne haljon meg egy kisebb lejtõn! Könnyebb görgõ? Erõsebb kontrasztrúgó? Sík talajon jól megy, azzal nincs gond! 😊 Lehet hülyén hangzik a kérdés, de idegesít, hogy nem tudok normálisan motorozni egy dombos-hegyes vidéken!

pszihopata
hagyjál

pszihopata
én már mentem gázüzemû jog-al,csak alpjárati gondjai voltak amúgy tökéletesen mûködött

a sisaktartóba volt beépítve egy kicsi kemping gázpalack+kistraktor reduktor

skate00
van ez az oldal ahogy nézem elég sok cucc van, áránylag olcsón, lehet találni egykét jó cuccot pl találtam Stage 6 R/T verseny elsõ teleszkóp szett, új, 65, bolti ára 85 e

szétpukkanna.

skate00
am tom hogy Fake, de lehetséges a tuning robeszt 15 ezerig pörgetni ,
szentem egy team 2 setup al, meg egy nagyon jó belsõrotoros gyújtással megoldható, szíj nélkül meg mégkönnyebben, annális könnyeben egy italkit selettra gyujtással aminek elég könnyû a "lendkereke", meg elektromos vízpumpával.

Aprrilia