6802
Robogók!!:)
  • RYO21
    Jó állapotban lévő Arrow kipufogót megéri megvenni 40-45 euróért? Pont illene a motromhoz. (minarelli 50cc, fekvő)
  • skate00
    *meg érdemes megnézni hogy azon a háttérben álló kis furgonon, vagy mi az, elég durva felni van.***
  • skate00
    japóba nagy köbcentibe csinálják, meg inkább 4t.

meg érdemes megnézni hogy azon a háttégy miaz, elég durva felni vanrben álló kis furgonon van.
  • matthias92
    de számolhatsz 2-3mal is a kresszel együtt, sőt, ha nem helyben laksz és úgy jársz be vezetni simán lesz az fél év is ;)
  • kutyaquad
    a neten/nettel dolgozom egész nap, a gugli nem okoz gondot. a "mit érdemes" belerakni kérdés alatt azt értem, hogy volt -e valakinek tapasztalata, gyáritól eltérő méretű/értékű alkotóelemekkel, ami pozitív változást hoz, de az erőforrást nem kell megbontani hozzá?

a gyári értékek természetesen elsőre meglettek, elég jól összeszedték egy magyar oldalon a Dio gyári paramétereit és alkatrész-listáját.
  • skate00
    fogod az elkopott alkatrészeket, beviszed a boltba és mondod hogy ilyet kérsz, valószínűleg meg tudják róla állapítani a méretet.
    Vagy neten asszem van vmi gyári adat. google
    vagy egu.forumitt biztos segítenek majd.
  • kutyaquad
    ok, akkor külön a Te kedvedért: ugyanez a kérdés, és a linkek helyére:

- Honda Dio AF 28
    - A motor kb. '90-92 -es
    - ha jól emlékszem AF18 a motorkód
    - a tünetek: nehezen kapcsol össze, alacsony végsebesség, hirtelen ránt induláskor, nem egyenletesen gyorsít stb.

Így nem bannolás, szimplán segítségkérés, ha ezzel nem zavarlak túlzottan.

• pszihopata
    szerintem eleget bannoltál már,vagy itt fórumozol vagy maradj ott ahonnan jöttél!
  • kutyaquad
    Sziasztok!
    Kis segítséget kérnék a robogó-szerelésben jártas kollégáktól: a Talma-Dio erőátvitelét szétszedtük, konkrétan gatya minden (szíj, rugók, görgők, kuplung stb...)
    Tud valaki méreteket/értékeket, hogy mit érdemes beletenni?

Válaszok/tippek jöhetnek ide is, vagy a Robogó cikktörzs kommentjeihez!

Köszönöm!

• krisz940122
    aha kösz:)
  • Falkon
    Ha jó helyre mész és ügyes vagy 1 hónap körül.
  • krisz940122
    Azért ne általánosíts mert nem minden 14-15 éves gyerek hülyegyerek, csak a nagyrészük. Pl én nem tartom magam hülyegyereknek, tudom hol a határ, és 14 évesen se voltam az. 17 leszek januárban, és áprilisban kezdem a kocsijogsit. Szerintetek mikorra lesz meg? Ha már ez a téma?
  • kutyaquad
    Kínába robogok - avagy 100 feletti erőgép, száz alatt!

• Higany
    Így igaz!
  • CaviaR
    igazából 17-nél lehet elkezdeni a tanulást, de csak betöltött 18 után adják ki.
  • matthias92
    Legalább 17 évesnek kell hozzá lenni.
    9+1 személy és külföldön csak 18 éves kor felett vezethetsz.
  • Web mester
    B kategóriás jogsit tudtommal 18 életévébe lépett személy kaphatja csak meg. És arra személygépkocsira vonatkozik, mely maximum 9 utasnak nyújt férőhelyet.
  • RYO21
    A B kategória jogsi az az amit a 14-15 éves hülyegyerekek is megkaphatnak?
  • CaviaR
    Jah, sőt vagy elfogadják, de a "megfelelő közlekedési jártasság esetén" feltételt mondjuk 150év űrhajó vezetési tapasztalathoz kötik.
    (remélem azért az irreális példám mögött érződik mire gondolok..) :)
  • norbi0325
    Amilyen b@lf@szok a magyar törvényhozók, úgysem szavazzák meg ! Már csak azért sem !!!
  • Benel
    http://totalcar.hu/magazin/hirek/2010/12/12/jovahagyta_a_totalcar_kezdemenyezeset_az_ovb/
  • krisz940122
    #5734 leipsig: az előző gazdája leamortizálta.
    #5735 laci 700: ez van
    #5736 leipsig: a saját honlapján írják. Tényleg finn. Persze van benne kínai is egy vonóval.

Ennyiért pénzért nem várhattok gsxr-t.
  • grebber
    Na a régebben említett állítólag megjavított felújított motorom eddig bírta körforgalom közepén beadta az unalmas leállt azóta se kép se hang :(
    Visszavittem szerelőnek hozza helyre amit elrontott!
  • cartarsak
    ...sajnos ezek a finnek rizst és pekingi kacsát zabáltak mikor gyártották ezt a robogót
  • skate00
  • leipsig
    finn
  • laci 700
    bocs de ez bűn ronda... :S
  • leipsig
    ha 1700km van benne akkor miért kellet benne gyertyát,kuplungot,aksit,görgöt cserélni?
  • krisz940122
    Helló. Érdekel vkit egy finn márkájú (solifer) teljesen jó állapotú robogó? Fogyasztása szinte nincs, 4 ütemű, ahhoz képest nagyon jó erőben van, jól húz, egyben van. 3 éves, valós 1700 km van benne. Új benne az akksi, a gyertya, a teljes kuplungszerkezet is új, az ékszíj, a görgők. Adok hozzá főfúvókákat, egy sportlégszűrőt és két sisakot. Csere érdekel, ára 100 ezer Ft.Itt egy videó róla..
    Itt lehet kérdezgetni.
  • neevous
    Katt a linkre, megtalálod:)
  • cartarsak
    ...miféle Bajaj, Chetak ?
    Az érdekelen engem is mert volt a családba és nem egy gyakori darab mifelénk :-)
  • cartarsak
    hamár így Vespázunk :-)

Vespa 150 / 1958
    remélhetőleg tavaszra már restaurálva :)
    Bővebben : http://car-tarsak.blogspot.com/2010/11/vespa-150-1958.html

• pszihopata
    tök jól ki lehet ebben is izzadni ha az ember keményebben hajt

néha olvasgatom de nem járok oda,azért írtam nekik hogy töröltem a félreérthető részt
  • neevous
    Nem fagytál meg?:D

Amúgy itt volt téma a Bajaj, amit ha jól tudom Te árulsz.
  • pszihopata
    szétquadoztam az agyam a hóban

javítás 20 perc a próbakör kicsit hosszabb lett(csak hogy biztosan jó lett-e )
  • barret
    A gyujtófesz is gond lesz,mert világítás nélkül sokkal könnyebben indul!
    De továbbra is tartom,hogy nincs kompresszió!Símán lemegy a berúgókar ha a lábamat ráteszem.Előtte a Simson fél percig is tartotta a lábam,mire lement 1 fordulatot :)
  • Benel
    olyan hozzámillő típus

de a PX se rossz amin ül XD
  • skate00
    ez milyen típus?
  • chicco
    jó gondolatu vidi
  • pszihopata
    a bizonytalan alapjárat mondjuk elég erősen kompressziógyanús