6802
Robogók!!:)
-
#5801 Akkor jobban megérné két év múlva tapasztalat nélkül belecsapni egy A korlátlanba? feleslegesnek érzem azt, hogy kiadjak annyi pénzt egy A1-re úgy, h két év múlva A korlátlanra vizsgázhatnék.
Ak mikortól lehet? Esetleg gondolkodjak azon? Viszont annak megkötött súly/kw aránya van, amit ha jól emlékszem meghaladnak ezek az előbb említett motorok. -
mojito koppincs 150-es 200 ezer
dna 150 koppincs 270 ezer -
#5799 kínai robogók amerikai piacra -
#5798 Én is gondolkoztam régebben hasonlón Cagiva Mito-val. De szerintem nem érdemes kockáztatni... Ha elkapnak és kiderül, hogy 125-ös a motor, több mint valószínű hogy ugrik a jogsid, illetve ha netán balesetet szenvedsz, neked kell megtérítened az összes kárt, függetlenül attól, hogy te voltál-e az okozó vagy sem, mert 50-es motorra nyilván segédmotorkerékpár biztosítást fogsz kötni, ami biztosítási csalásnak minősül, ha 125-ös motorra kötöd.
Ha 49 köbcentit írsz az adásvételire, azzal pedig okirathamisítást követsz el, amiért szintén előállítanak.
Egy kisebb 125-ös robogó esetében még jobban eljátszható ez a dolog, mert ugye ott nem gyanakodnak annyira... De olvastam valahol olyan fórumbejegyzést is, amiben valaki arra panaszkodott, hogy Derbi GPR50-nel is sokszor leállítják mert nem hiszik el róla hogy 50-es...
A segédmotorok rendszámozását úgytudom, hogy határozatlan időre elhalasztották. -
#5797 Psziho, jelentem úgy néz ki sikerült rendbe tenni. Mivel egész télen ment a gyújtástekercs negativja volt a hibás. Csiszolás pucolás, megy. Köszike a segítséget. -
#5796 Sziasztok!
Itt teszem fel a kérdésemet: 19 éves leszek hamarosan, és több, mint egy éve van B kategóriára jogsim. Azóta legalább 20ezer kilómétert levezettem. Nem vagyok műmájer és nem versenypályának használom a közutakat, sőt, sűrűn sikerül gyári körül kihozni az autóink fogyasztását. (Corsa B; Corsa C)
A helyzet az, hogy 50-es papírokkal szeretnék 125-ös motort venni. (Nem Robogót, de nem tudom hova feltenni a kérdésemet) Vagy "choppert" vagy "gyorsulásit" szeretnék, pl. Honda NSR, Aprilia Red Rose Classic, Af1, Yamaha TZR, vagy valami hasonlót (Qlink SS 125-t is láttam), de hallottam valami olyasmiről, hogy az 50-es motorokat is lefogják rendszámoztatni Ez miben nyilvánul meg? Aki ért a motorokhoz, és tanácsot is tudna adni... az kérem, tegye meg! (: -
#5795 cushman -
#5794 Igen, nyomtasdd ki és úgy irasdd alá! -
SL #5793 Most ezt ha kinyomtatom, és úgy írják alá akkor is érvényes? -
#5792 ha csak kis hézaggal megy el akkor gyenge a gyújtófeszültség
az trafó v. gyújtótekercs
a morini-suzuki blokkoknál betegség hogy összeég a gyújtótekercs ilyenkor egyre kisebb hézaggal megy csak el
minarellinél még nem találkoztam vele,először trafót tennék rá másikat aztán alaplap csere v. tekercselés
még a cdi-is csinálhatja,érdemes rádugni egy másikat próbára
fűzz meg valakit akinek ilyen blokkos gépe van,aztán cserélgessétek a cuccokat,sisaktartót 2 perc kikapni egyedül az alaplap macerásabb
-
#5791 Polimobil (Taurus), Minarelli fekvő henger, wertex? henger és dugó. Ezekbe van 4000 km. A gyertya hézagot leszedtem 0.3-ra, így normálisan indul. Ha visszarakom 0.5-re akkor azonnal produkálja magát (elindul és 5-10 mp után leáll). Semmi mást nem változtatok rajta. Üzemanyag az van mert ha nem indul és kiveszem a gyertyát akkor benzines. Azt is próbáltam, hogy leakasztom a légszűrőt. Ugyan azok a tünetek. Kizárólag a gyertya hézag változtatás segít rajta. Most azt várom, hogy lehűljön. Visszateszem a hézagot 0.5-re és befogom a légszűrőt ahogy mondtad.
De ez a gyertya mizéria ez érdekes. Ja új a gyertya. A régivel is ezt csinálja. -
#5790 mi a pontos neve a gépnek,jó lenne tudni melyik blokk pontosan
2/3-ra befogott légszűrőnyílással működik?-először ki kell szűrni hogy üzemanyag gond-e,ezzel ki lehet deríteni -
#5789 Hát akkor elindítottam. De csak úgy megy a dolog ha a gyertya hézagot 0.3 körül tartom. Mi az az alkatrész amit cserélnem kellene? -
#5788 B kategoriás jogsiddal nem mehetsz 50ccm-es motorral 45-tel többel.
De ha van "nagymotorra" jogsid akkor túrhatod neki ami a csövön kifér!
Nekem ez jött át! -
#5787 "V: Igaz, hogy a maximum 50 köbcentis motorral hajtott motorkerékpárokra, mint járműkategóriára 2010. január elsejétől megszűnt a 45 km/h-s tervezési sebességkorlátozás, de az autós jogosítvány továbbra sem jogosít ennél nagyobb tempójú haladásra ilyen motoron, tehát jelenleg illegális."
ezt nem igazán értem , vki kifejtené ? -
#5786 Sziasztok!
Kellene egy kis ötletelés. Van egy kinai Yamaha utánzatom. A problémám az, hogy "hideg" indításnál azonnal az első rúgásra indul de leáll. Pontosabban 5-10 mp megy és utána áll le. Nem is lehet újra indítani. 30 mp várakozás után újra indul.
A légszűrőt, karbit kipucoltam. A szívató dolgozik, gyújtás van. Viszont ha sikerül kicsit melengetnem akkor tökéletesen megy. Nem tudok rájönni mi a gond. Egész télen jártam vele -12-ben sem csinálta ezt. Teljesen gyári a motor. Ha valakinek van ötlete.........? -
#5785 amíg a faszom regdíj egy pár éves 125-ös ára addig nem sokat érünk vele,még ha sikerül is
aki eddig feketén használt mondjuk egy 125-ös liberty-t ettől még nem fogja 100 ezerért kiváltani a rendszámot,meg kétévente műszakiztatni
ha rendszámosan veszi valaki akkor is lecsenget 30-40-et mire a nevén van a motor
szerintem ettől igazán nem sok minden fog változni -
#5784 na felkapta a média is ezt a B125 témát. Winkler volt már pár tv műsorban, most meg az index.hun van kint a főoldalon a cikk
ez -
#5783 Félelmetes. Kb könyvet fogok kiadni a motorom leépüléséről.Ahányszor vissza vissza viszem szerelőhöz csak romlik.Még 1x adunk neki lehetőséget és elvisszük máshoz.
-
#5782 igaz. Különben úgy hirdetné hogy Honda sh 150 RENDSZÁMOS!!!!
Használtautón tehetnének ki a motorokhoz is egyszerű keresésnél egy "érvényes magyar okmányokkal" jelölőnégyzetet -
#5781 érvényes adásvételivel:D
ha jobban belegondolok tuti nincsen rendszáma, azt nem írja hogy meddig van műszaki és a képen sincsen rendszám
jó magyar módi ez is
-
#5780 Hm, és vajon az érvényes magyar okmányokkal=rendszámos? Odaírhatná konkrétabban, mert sokan simán beírják ezt és közbe csak külföldi papíros, de mintha lenne rajta.
Mindegy külf.papírokkal is durva ennyiért, főleg hogy mindenki dícséri az SH-t, a 300-ast is meg ezeket a kisebbeket is -
#5779 ő volt
ez buli -
#5778 nekem lista jön be, konkrét motor volt linkelve?
[URL=http://www.kepesmotor.hu/honda-robogo/p524064]viszont látok megint egy "húliót" :D[/URL] -
#5777 én évente jó 30 hengert furatok abból pár darabot pöfögtetni kell mert túl szorosra sikerül
a többséggel lehet azért finoman közlekedni,de a húzósabb dombokon vigyázni kell
aki túlterheli annak kilágyul a gyűrűje,az már sosem lesz igazán jó -
#5776 Kár hogy a Cagivákat nem ilyen szarér hugyér adják... -
easton #5775 Megoldódott a probléma! Én voltam akkora láma, hogy nem tankoltam a mociba.
Tudtam, hogy nem vagyok hibás, mivel nem hajtottam. Szépen megvárom azt a kb. 1000 km-t mire bejáródik.
Psziho ugye jó úgy, hogy kisebb hőértékű gyertyával alapjáraton járatom úgy ahogy javasoltad (3-4 óra), majd gyertyacsere a gyárira és kimehetek döcögni. Max félgáz, alacsony 5-6000-es fordulat kb 200 km-en át. Majd kb. 5-600 km-ig néha több mint félgáz, esetleg kihúzatás rövid ideig. 600-1000 km-ig pedig 3/4-ed gáz, hogy ne lustulljon el a henger?
Válaszod előre is Köszönöm!
Jah és ne felejtsetek tankolni is a mociba! Fél napi idegeskedést lehet vele megspórolni
-
#5774 ez azért már durva,hogy itt csak hugyért szarért lehet eladni bármit -
easton #5773 Köszi -
#5772 egyértelműen megszorul a dugó
a karburátor tűjét mindenképpen maximumra kell álítani
én alapjáraton hagynám legalább 3-4 órára hogy járódjon mert túl szoros,utána motoroznék csak vele dombokat elkerülve -
easton #5771 Sziasztok!
Tegnap elővettem Piaggio diesis 2T típusú robogómat, mivel jó idő volt. Nemrég kaptam vissza a szerelőtől.
Kompletten fel lett újítva a motor (most kapott új 70-es hengert, dugattyút, görgőket, bowdent .... szóval amiket kellett cserélni).
El mondta, hogyan használjam, hogy ne menjen tönkre (bejáratás, kicsi gáz ....)
Olajat Castrol Power1 Racing 2T-t kap kap külön az olajtartályba és kap a benyához is! Az olajzást meghajtó szíj tuti, hogy jó mivel az most lett cserélve!
Szóval!
Tegnap elővettem a kicsikét, beindítottam, vártam amíg felmelegszik a motor, úgy indultam útnak. Kicsi gázzal mentem, kb 5 km után leállt teljesen váratlanul. Be akartam rugni, de nem indult, elkezdtem hazatolni. Pár perc után ujrarugtam BEINDULT! 2 perc után ujra leállt majd ismét indult és ismét leállt. Hazaértem, vártam míg lehült a moci, rugásra indult kb 2 perc után leállt. Olajat tuti, hogy kap mert tipikus Castol szaga van a kipuffogógáznak! Nem tudom, hogy mi lehet a baj!
Gondoltam, hogy talán melegzárlatos az alaplapom, de tegnap este már rugásra sem indult.
Kérem segítsen aki tud így látatlanba, vagy adjon tanácsot. Lehet alaplap, karburátorprobléma, kompresszióbaj (bár ezt furcsállnám mivel zsír uj a motor lelke és nem is hajtottam).
Előre is köszönöm! -
#5770 A Totalcar első népi kezdeményezése
és itt az ív:
Gyűjtsétek az aláírásokat, nem fogjátok megbánni, szerintem. :) -
#5769 Eladó Benelli K2 101 ccm. Igaz nem motorhibás...
Benelli K2 -
kutyaquad #5768 Sziasztok, robogót vennék!
- csak kétütemű, csak motorhibás jöhet szóba
- 100 köbcenti felett
- rendszámos előnyben, de nem feltétel
Minden típus/megoldás érdekel, email: [email protected], köszönöm. -
#5767 hirdetésről tudsz betenni linket? -
#5766 hát nemtom, így látatlanba nehéz eldönteni. -
RYO21 #5765 Azt nem. Csak annyit tudok, hogy Arrow, és hogy fekvő minarellire való. -
#5764 a Típusát megtudnád mondani? -
RYO21 #5763 Azt írja, hogy 2000 km-t használta. A képeken teljesen újnak tűnik. -
#5762 jah, bár ha repedt, vagy hegesztet, az nem a legjobb, meg gondolom kivan belőle égve a gyapot, mondjuk az pár ezerből cserélhető.
De amúgy megéri.