Robogók!!:)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ennyiért simán! Nálunk szerbiában 1600-2000 eurót képesek lennének elkérni egy ilyen mociért (használtan)!

skate00
ez teljesen megéri

Gerypapa 95
még nem volt szerencsém ilyen motorhoz , de jól néz ki . szép állapotban van

Web mester
Ilyen "okos" emberek mindig is voltak és lesznek is...
Vélemény?

skate00
aki kicsit is okos, és tuning robeszt akar, az vagy vesz egy olcso rox ot (140 ér) és megtuningolja kb még ennyibõl, vagy 2 szer ennyibõl ) vagy vesz egy tuningoltat 250, 300 körül.
De láttam már pár olyat, aki kitalálta neki robogó kell, és megvetetett a szüleivel, egy új gyári aerox ot, és aztán egy év múlva kitalálta hogy elkezdi tuningolni, majd megunta és megpróbálta eladni, a végén már 400 ba is odaadta volna. Meg olyanokat is láttam már aki az új motorba a 400 ft os olajat öntötte.

Falkon
Az enyém teljesen gyári. A rugó: 1500 volt, a görgõ meg 3 körül.

Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)

Web mester
Nemtom mirõl beszéltek, nekem télen-nyáron húz hidegen melegen egyaránt a kis Benelli. <#nevetes1>
Régen Honda Dio-nál volt olyan gondom, hogy hûvösebb napokon nem húzott hidegen, csak zakatolt.

Teljesen gyári motorba érdemes beletenni? És mennyibe is kerül? 2-3 ezer ft?

Falkon
Malossi kontrasztrúgó, 4,5 görgõ, nyáron is húz!

Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)

Gerypapa 95
nekem semmi ilyen problémám nincs az SR-el. sõt melegen jobban húz olyan 60-700-ig mikor próbálgattam

Nekem is ezt csinálja nyáron. Lábbal meg kell löknöm, mert alig akar megindulni. De amikor hideg, akkor gyorsabb a motor feneke mint az eleje! 😄

Falkon
Én is a kivételt erõsítem! 😄
Hidegen nagyon kímélem, ha melegebb akkor átlag tempó. Csutkázni ritkán szoktam. Tuningolni felesleges. Helyi gyökér 4kilóból csinált egyet, 140-et megy. Haverom a 200ezer forintos 125-össel úgy ott hagyta mint a szart.
Nálam a "tuning" a malossi kontrasztrugó, de az is csak azért, mert melegen kb tolni kellett.

Web mester
Akadnak azér kivételek is, csak némi szerencse kell hozzá... Én pl tuningolt motort soha nem vennék. Egyrészt mert drágábban akarják általában eladni, másrészt én abban hiszek, hogy amit a mérnökök méreteznek az jó úgy ahogy van, ha valaki belepiszkál akkor lehet pillanatnyilag jobban megy, de rövidebb az élettartam. Ettõl függetlenül szezonban nap mint nap használom a motoromat, csutkázom is, de futómûvet fékeket, légszûrõt rendszeresen ellõrzöm, ha meg motorikusan adja meg magát akkor viszem a szerelõhöz. Nekem ezzel a Benellivel semmi motorikus gondom nem volt, fõfúvókát kellett csak egyedül cserélni, még tavaly. Ha valaki ízeire szedné biztos találna benne kopott elhasználódott alkatrészeket, de ezért hívják használt motornak. Kenõanyagokat mindig a legjobbakat kapja. Nemrég cseréltem benne hajtómûolajat, illetve a keverékbe csak szintetikus olajat kap, benzint pedig 100as oktánszámút tankolok bele. Szerintem egy átlag júzer ennél többet nem tehet a gépéért. Ha baja van, hát vinni kell a szerelõhöz... Az hogy valaki használja, esetenként csutkázza, még nem jelenti azt szerintem, hogy gányolja, hisz erre tervezték. De ha már belepiszkál, illetve azon spórol hogy szerelõhöz elvigye és szakavatatlan kezekkel próbálja megjavítani az más tészta... Na ilyen motort nem akar senki kifogni (szerintem). De ilyen állapotú Cagivát mint amilyen ez a Benelli bátran vennék. Lehet reklámszagú voltam, de én így érzek.

Gerypapa 95
<#eljen> bár én is fiatal vagyok , de megpróbálom normálisan szervizelni a motort , meg nem midnig csutkázni
sajnos sok olyat is látok , hogy egyáltalán nem legeitik be a motort , hanem beinditják ráülnek és már csutkázzák is . engem ez nagyon bír idegesíteni

pszihopata
a gond a vevõkör

tök mindegy hogy magyar piacos v. olasz a lényeg hogy a fiatalok kevés kivétellel szétbasszák a motorokat
állandóan rajta ülnek,ütik vágják 'tuningolják' festegetik nem szervizeltetik mert nincsen elég lóvé de ha van is hülyeséget vesznek belõle a motorra
ezért szar szinte minden sportrobogó meg 125-ös sportmotor stb.

bezzeg vespa liberty cygnus sfera stb.-bõl gyönyörû megkimélt példányokat lehet venni-nem mind az de ott sokkal több van

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

Web mester
Én mindenképp egy újabb, 2000 utáni Mito EVO-ban gondolkozom. Sajna az igaz hogy ki lehet fogni szarokat... Magyar gazdik különösen hajlamosak rá, hogy a szarból akarnak várat építeni, utána meg eladni... Legutóbb egy 50-es Cagiva Primát próbált valaki eladni nekem, elvittem motoros havert nézze át (õ mégis jobban ért hozzá). Hát igen szar volt, 5000 fölött megtorpant nem akart húzni, a váltókar egy bumszli hegesztéssel volt visszatéve, meg úgy volt lefestve az egész idomzat mintha valami sûrû festéket ecsettel akartak volna eloszlatni rajta. Az idomokat tartó csavarfejek is ferdén álltak ki... Mindezt megkímélt állapotúként hirdette... El is ment a kedvem az egész Cagiva Prima dologtól... Úgy döntöttem valami újabbat, nagyobbat kéne... Egyelõre munkát kéne találnom, aztán tavaszra talán lenne valami... Illetve a 100as Benelli K2-esemet eladnám.
Benelli K2

pszihopata
ez suzukié meg a kínaiakon is van ilyen

szerintem a te csapod enged de nagyon lassan és az elég
hagy lehúzva aztán nézzd meg egy óra múlva tuti folt lesz a földön

pszihopata
egyet hulladékot hoztak a nyáron de elhajtottam a tulaját mert azzal jött hogy be kéne állítani

mondtam hogy majd egy motorfelújítás után

egy csupasz cagiva 125 valamit javítottam régebben ott becsúszott a power lapja aztán szétverte a dugó

sok a kókány szar

barret
És ez milyen csap?
Yamahánál láttam ehhez hasonlót...
De az sokkal bonyolultabb volt.
Ez olyan,mint egy átalakított piaggio csap.

Bérbe vehet? reklámfelület...

barret
Igen szar csapot vettem,de a régit megjavítottam,és a lényeget nem értetted meg.
Ha lehúzom a benzincsövet,nem szivárog a benzin...
Ha a karbi összevan kötve a csappal,akkor a karbi "megszívja" a csapot 😛
És elkezd csepegni a benzin...Tehát karbi nélkül tökéletesen zár.

Web mester
Szia Psziho! Cagiva Mito EVO-ról mi a véleményed? (tudom elsõsorban robogókat szerelsz, de gondoltam megkérdezlek, hátha...)

pszihopata
egy 5 centis csõvel kötöm a karbóra így megáll a levegõben is és a régi csapról veszi a benzint

ha a régin nem folyik rendesen akkor a vákumot is ketté kell oszatni hogy mindkettõ megkapja

pszihopata
én mostanában ezeket teszem fel a piaggio-kra

a felesleges csonkot ledugózom, a nyilak mutatják rajta mi hova megy

pszihopata
valószínüleg te is abból a csapból kaptál amibõl nekem is sikerült 10 darabot berendelnem

kukába való,átlagban 2 napot bírnak

barret
Pszichopata hali! Olyat kérdezek,hogy lehidalsz tõle 😊
Van egy Gilerám,csepeg a benzin a légszûrõházból ha állva hagyom.
Nagyon nehezen indul,mert fullon van a karbi benzinnel.
5-6 indítás után füstöl,és kis idõ kell hogy rendbejöjjön a motor járása.
Most jön a csavar! Ha úgy állítom le hogy lehúzom a benzincsövet a csapról,a csap nem csepeg,és a motor késõbb tökéletesen indul,és azonnal ugrik.
Vettem új benzincsapot is,ugyan ezt produkálja avval is.
Tanácstalan vagyok,és marad a benzincsõ lehúzása...Lehet teszek rá egy kézi benzincsapot 😛

Benel
Okmányok nélkül nem fogják 😄

-Kérek egy sört! -Alkoholmentes jó lesz? -Játékpénz jó lesz?

Web mester
Okmányok nélküli 125-ösöket vajon le fogják vizsgáztatni? Mert úgynézem sokan igyekeznek áron alul megválni tõlük... Viszont ha netán levizsgáztatnák õket, akkor érdemes lehetne elgondolkozni rajtuk...<#nemtudom>

pszihopata
rendszámozás:

'Terveik szerint a jogsértõ módon, segédmotorként használt, de jóval gyorsabb, rendszám nélküli kétkerekûeket is regisztrálni lehetne, amivel az összes kétkerekû ellenõrizhetõvé válna. Céljuk, hogy többen használjanak kis fogyasztású motorokat autó helyett."

cikk

chicco
razd meg meg razd meg razd meg razd.Enekelte cipo

Web mester
Benelli K2 robogómat nemrégiben tele tankoltam (mindig csurig tele szoktam nyomni). Viszont most szerintem kiakadt a benzinszintjelzõ szondája, mert már egy ideje megyek vele és mindig fullon van a mutató. Mi ilyenkor a teendõ? Köszi!

Benel
szarul néz ki szerintem
százszor jobban kéne a beverly500..

Higany
Köszi! Kicsit én is utánaolvastam, hát tényleg az. Meg az ára se semmi.

pszihopata
értelmetlen divatcucc,nekem nem tetszik lomha nehéz dög

már próbálkoztak vele korábban is

Higany
Nemtom, nekem elsõre bejövõs a formája!

laci 700
Igen ez az MP3. Mentem már ilyennel elsõre furcsa volt, de jó robogó, lehet döntögetni rendesen, bár nem biztos hogy vennék ilyet.

neevous
Nem Piaggio MP3?

Higany
Psziho! Ez milyen moci? Köszi!

pszihopata
benzincsapról le kell húzni a benzincsövet,ha álló motornál folyik akkor rossz a csap

ha leállítás után esetleg pár csepp,de tovább nem folyat akkor a tûszelep

skate00
esetleg nem zár jól a tûszelep?

skate00
Kérdés:
Egy full gyári bontatlan blokkos 2005-ös Derbi Atlantis 6000 Km errel.
Állóhelyben csöpög belõle a benzin a túlfolyón.
Ez mitõl lehet?
Köszöntem a segítséget.<#vigyor4>

skate00
aha , értem kösz.
errõl ez jut eszembe:
"A 10.000 RPM-en dolgozó 70-es henger kitûnõ kidolgozású, sok praktikus megoldással.
Például az oldalába 49 ccm van beleütve, hogy anyu és a rendõr is elhiggye.... "<#mf1><#mf1>

Benel
enyém sajna nem.<#gonosz3>

pszihopata
minden azon múlik mi lesz a bevizsgáláson

ahogy ismerem õket talán a simsont még felismerik😊

egy alvázszámadatbázis kéne csak,onnantól nincsen vita
egyébként most is kiolvasható a legtöbb alvázszámból a köbcenti évjárat stb.,csak tudni kell melyik karakter mit jelent

a tunninghenger megfoghatatlan lesz ezután is az biztos,pl. nem egy burgmann 250-es fut 400-as blokkal simán átmegy eredetiségen és mûszakin
kicsiben pláne mert ott nem lesz olyan komoly a vizsga az biztos

neevous
A tiéd papírozható?

Benel
de ha bevezetik a B jogsi kitolását 125ccm-ig, akkor is ugyanez lesz, mindenki le akarja majd rendszámoztatni az eddig 50/125ként hazsnált gépét ha van papírja, aminek nincs papírja az meg semmit se fog érni.

neevous
Persze, mert a lóerõ és a köbcenti is stimmel.

skate00
és ha tegyük fel van egy 16 Le 70ccm es rox om, az átmegy ezen a "beazonosítás"-on ?

neevous
Amúgy Volner törvényjavaslatának mi lett a sorsa?

pszihopata
lehet hogy hamarosan nagy kereslet lesz az 50-es alvázszámcimkékre😊

neevous
Akkor lehet, hogy kivárok az et4 vásárral. 😊