6802
Robogók!!:)
  • Web mester
    Értelek. 150-be végülis még én is adnám a Benelli-t de az már tényleg utolsó ár...
    Tegnap délután kicsit motorozgattam vele. Már 2 hónapja tuti nem volt beindítva, sokadik rúgásra indult csak el. Ez mondjuk egy porlasztós motornál sztem természetes. Aztán melegítettem vagy 10 percet alapjáraton. Utána már húzott mint állat. Sztem nagyon jó robogó. El sem tudnék képzelni jobbat, hangja lehet nagy, de nekem ez is tetszik. Nem vinnyog mint az 50-esek, hanem kicsit mélyebb öblösebb hangja van.
    Kis kerekeivel van csak bajom, ami nem is lenne probléma, ha normális utak lennének ebben a nyomorult országban. Soproni vagyok, szinte minden forgalmasabb útnak van olyan 50-100 méteres szakasza, ami elviselhetetlenül rossz, pláne egy robogókeréknek... Most ugye a fagyok mégjobban szétcseszik a toldozgatott-foltozgatott utakat.
    Mito Evo-n mondjuk sztem ugyanaz lenne a helyzet, csak ott meg a csuklóm bánná...
    Majd meglátjuk, tavaszra remélem lesz annyi félretett pénzem, hogy végre valahára megvehessem... Igaz ahoz nem 9000 Ft egy hengerszett, hanem 50 De nembaj, cserébe megy is mint a golyó.
  • pszihopata
    de még mielőtt félreértésből bárki is nekem rontana,sehol sem írtam hogy kínai motort kell venni,és még azt sem hogy jobb lenne mint egy öregebb márkás valami

de kategórikusan kijelenteni hogy mind szar azt nem kéne,és még ha gyakrabban is romlik el,akkor is kevesebb pénz áll benne és az alkatrészárak is viccesek

persze aki újonan veszi az jó nagy értékvesztésre számítson,de %-osan ezek sem vesztenek többet szerintem az árukból
    azt se felejtsük el,hogy a minőség is javul szépen lassan,elég megnézni egy 10 évvel ezelőtti KYmco-t és egy mostanit

a kymco-k simán hozzák az olasz és japán megbízhatóságot az utóbbi pár évben,és nagyon könnyen javíthatók mert egyszerű a felépítésük
    ez a kínaiakra is igaz

aki takarított sr-en lyberty-n karburátort az tudja miről beszélek

egy kínain 5-öd annyi idő ugyanaz
  • Benel
    hamár keeway-nél tartunk - nem semmi:

rendszámos viva 125 150ért
  • pszihopata
    hagyjuk az új áraikat teljesen értelmetlen összehasonlítani egy 10 évvel korábbi árat

én arról beszélek hogy most használtan megveszed 170-ért mondjuk mindkettőt,egy 2-3 éves 4T vizes motort kapsz egy 100-as kétütemű benelli árán ami 7-10 évvel öregebb

természetesen más jellegű bajok jönnek elő mindkettőn,de nem borítékolnám hogy a benellivel jobban jársz,de azt igen hogy az outlookkal sokkal jobb közlekedni

finomabb,csendesebb erősebb és kevesebbet is fogyaszt ráadásul jóval fiatalabb /a kinézetet hagyjuk az izlés kérdése/

az sem igaz hogy nincsen hozzá alkatrész,sokkal könyebb és olcsóbb bármit beszerezni hozzá

az árakról egy példa

egy havernak adtam el a benellit 150 körül,pontosan nem emlékszem mennyiért október körül volt
  • Web mester
    Most nézem honlapotokon, hogy már nincs fenn a használt mocik között a 100as K2-es. Megkérdezhetem, hogy mennyiért sikerült eladni? Én 160-ba szeretném az enyémet. De eddig csak 1 érdeklődő volt... Mondjuk biztos az évszak miatt is...
  • Web mester
    Ja látom is, 235-ér hirdeted használtautón.
  • Web mester
    Én kb. egy kategóriába sorolnám a kettőt, ha ár érték arányról beszélünk. 100-as Benelli 2000 környékén lehetett 5-6száz ezer (nem tudom pontosan, erről nincs információm). A 150-es Keeway ennél biztos olcsóbb, viszont megkérdőjelezném, hogy 10 év múlva komolyabb beavatkozás nélkül még gurulni fog, de javíts ki ha Te máshogy gondolod :)
    Mindenki döntse el, hogy mennyire tartós gépet szeretne.

Dread: Tuningolás ügyben szerintem inkább az egümotors fórumban informálódj. Itt ez nem anyira téma...
  • Dread
    Sziasztok!
    Szeretném egy kicsit tuningolni a typhoonomat.
    Szerintetek egy leo vince zx mennyit dobna rajta végsebességben? most 60 a vége.
    illetve elgondolkodtam 50es alu vagy 70es vas hengeren, ami egy kicsit azért erősebb a gyárinál, szerintetek kell hozzá valami más alkatrész? pl karbi, uj főtengely vagy ilyesmi? Azt hallottam hogy ezekhez a nem tul erős hengerekhez nem fontos ilyesmiket cserélni.
    Köszi előrre is
  • pszihopata
    látod még mindíg nem érted miért ezt a két motort hasonlítottam össze

én ár értékről-beszéltem semmi másról
  • Web mester
    Szokták volt mondani, hogy az igazság pártos. Mindazzal amit leírtál végülis tökéletesen egyet értek.
    Egy 150-es Keeway biztos jobban megy a 100as Benellinél, efelől nem kételkedem. Valamint azér tegyük hozzá, hogy a két gép között minimum 6-7 év korkülönbség van. Elhiszem, hogy jó gép. De nem tetszik, ezért ilyet sosem vennék, és sajnos a legtöbb kínai motor nem tetszik.
    Vegyük alapul pl. az új Benelli 49X-et. Sosem vennék olyat, lerí róla, hogy kínai... Sajnos... Még szerencse hogy a "nagy" Benelliket továbbra is olszban gyártják.
  • Andrew1987
    Valóban sokan szidják a Keeway márkát, de hát nem tudom. Talán lehet igazatok van. Nem értek hozzá így nem tudom, de adok mindenki véleményére és köszi, hogy segítetek. Egyébként a Tauris-ról tudtok valamit?
  • pszihopata
    nevezhetjük világnézetnek,de én inkább tömény demagógiának hívnám,mint azt is hogy egy-egy autó alapján leképezzük hogy mi a jó és mi a rossz

minden terméket ár/érték arányban kéne nézni és nem összemosni olyan dolgokat amiknek semmi közük egymáshoz

a sarkos vélemények,egymondatos igazságok meg abból erednek hogy nem ismerjük a részleteket de próbálunk eljutni valami örök bölcsességbe ami sosem létezett és nem is fog létezni

beszélhetünk kínai robogó vs. olasz vagy japánról,de akkor arról beszéljünk!

leírhatnám hány törött főtengelyű HONDA dio-val találkoztam,vagy mennyit bír az elsőtelójuk és micsoda primitív megoldás

vagy a suzukik becsorgó olajpumpájáról-gyűrűtördeléseiről
    esetleg apriliák üzemanyagszintjelzőjéről,a piaggiók benzincsapjairól elektronikáiról vagy összerohadó vezetékkötegeiről

ezzel egy szóval nem mondom hogy rosszabbak lennének mint a kínaiak,sőt sokkal jobbak,de 3-szor annyiba kerülnek

de mikor behozzák a praktikeres robogót,hogy a 'szar kínaiban' 100 kilóméternél nem mér az óra meg semmi elektromos dolog nem működik és ki akar esni a kerék belőle,aztán mikor lebontom az elejét látom hogy az idióta 8 általánossal az áruházban úgy rakja össze hogy a spirál meg a vezetékköteg 3-szor kerüli meg a kormányoszlopot,minden csavart megszakít-egyedül a tengelyanyát nem húzza meg-gondolom egy fogóval meg egy csavarhúzóval üzemeli be a motort

nálam van egy keeway outlook 150,olaszból hoztam,szívesen odaadnám hogy menj vele egy kört és hasonlítsd össze a bennelli 100-al

• Web mester
    A koreai autókról is tudnék mit mesélni... Anyukámnak Daewoo-ja van...
    Én már nem szólok senkinek semmit, DE kínai termékeket elvből kerülöm...
    Mocskos diktatórikus rendszerben élnek, jóformán egy tál rizsér dolgoztatják szerencsétlen sárgákat... Közben sunyin világhatalommá válik, mert mindenki gondolkodás nélkül a szar kínai terméket veszi meg... Majd eszetekbe jut ha kirobban a 3. világháború... Mert onnan fog jönni az biztos... Tudom mindennek már nem sok köze van a robogóhoz. Ez csak az én világnézetem...
  • leipsig
    uhh összekevertem, sorry isuzu ra gondoltam !
  • pszihopata
    a daihatsu japán autómárka,és semmi köze az opelhez

az opelokban isuzu dízel van esetleg,de az is japán:)
  • leipsig
    néhány régebbi opel ban is koreai daihatsu motor van.
    kimennek a világból is
  • pszihopata
    a ssangyong kóreai,eleve semmi köze kínához
    a koreai motorok egyátalán nem rosszak jópár német holland osztrák jár hozzám hyosungokkal daelimekkel tök korrekt járgányok

a népítélet szerint
    ssangyong 8.22
    hummer 6.59
    volvo 7.85
    rover 7.54
    fiat 7.64
    opel 7.74
    renault 7.4
    mitsubishi 8.14
    peugeot 7.51

és még mehetnék tovább,szóval van aki másképp gondolja
  • Falkon
    Yamaha Jog, Dio
  • immposible
    illetve olyan 80ezrem lenne rá
  • immposible
    sziasztok!
    milyen márkát ajánlanátok kezdőnek? [nem kell semmi száguldozásra néha 1 kis gurulásra kellene nem mindennapos használatra!] egy teljesen alap robogó kéne lehet használt is ,linkek is jöhetnek! nelegyen túl sok km.benne
  • pszihopata
    nézzd én több mint 10 éve ebből élek,láttam már sok mindent

javítok évente többezer robogót /napi 5-7 az átlag márciustól októberig este 11-12 ig nyomom mint egy idióta/ ennek jó 20 százaléka kínai

az eladásaim a boltban /használt és új/ is kb. ilyen %-ban vannak,de számokat ott nem írok

hidd el van összehasonlítási alapom

elfogadom hogy más a véleményed biztos van tapasztalatod is,de fogadd el az enyémet is vitatkozni meg nem akarok

ja,természetesen semmi sem törvényszerű se pro-se kontra ezt is megtanultam az évek során
  • Web mester
    Kedves Psziho, ne érts félre nem kötekedni szeretnék, régóta olvasom a hozzászólásaidat, és tisztellek a tudásod miatt.
    De szerintem nem törvényszerű, hogy minden használt motor hegesztett főtengelyes, és egyengetett villás. Aki nem lő hozzá, az vigyen magával egy olyan embert aki valamelyest jártas a robogók világában, esetleg egy szerelőt.
    Belőlünk az elvek beszélnek; teljesen egyet értek azokkal akik lebeszélik a srácot a kínai gépről. Régebben mennyit reklámozták a SangYong nevű autókat is. Mostanában már hallani sem hallok róluk. Mellesleg beszéltem olyan emberrel aki 2-3 éve ilyen autót vett, és azt mesélte, hogy szerkezetileg nyeklik csuklik az egész autó a rosszabb minőségű utakon, pedig terepjárónak hivatott. Kínában nincs megfelelő nyersanyag a jó acélgyártáshoz. Erre sokan panaszkodnak akiknek volt már dolguk valamilyen kínai járgánnyal. Nekem motorszerelők is ezt mesélték. Én a srác hejében még minimum 3x átgondolnám ezt a kínai robogó dolgot... Tele van a net használt neves robogókkal, meg kell nézni többet, és ami tetszik azt el kell hozni... Hol lesz egy kínai robogó 15 év múlva...?
  • Web mester
    Szerelőkkel beszélj... Nekem 2 szerelő is azt mondta, hogy nagyon elb*szottak a kínai robogók. Főleg a kiváló magyar utakon nyeklik-csuklik az egész váz, futómű (a futóműve egyébként az összesnek egy rakás sz*r). Kínai robogókat általában azok dícsérik akik forgalmazzák őket. Hidd el még egy agyon gányolt használt olasz/japán robogóval is százszorta jobban jársz mint egy új kínaival.: Elképzelhető hogy a használt gépre rá kell költened pár 10ezer Ft-ot, viszont azokhoz 20 év mulva is lesz alkatrész... Kinaihoz még az alkatrészutánpótlás sem megfelelő...
    Ha megbízható jó robogót akarsz, akkor tekintsd meg a Benellimet. Én csak azér adom el, mert Cagivát szeretnék venni. Amúgy semmi bajom nincs vele.
    Yamaha fekvő minarelli blokkos, teljesen egyezik a Yamaha Aerox blokkjával. Jópár dolgot felújíttattam rajta. Ezzel egyhamar kétlem, hogy bármi gond lenne.
    Íme: Benelli K2
  • pszihopata
    'Mindenképpen újat szeretnék venni és ezt előre le is szeretném szögezni"

-ezek után kár volt leírni mitől jobb egy használt

-tény hogy szarabb egy 200 ezres kínai mint egy 500-600 ezres bármi

de!

aki tényleg nem lő hozzá kap egy év garanciát bármelyik kínaira,és új motort kap
    ergonómia-teljesítmény fékek stb. nem az a szint,de nem basszák át egy hegesztett főtengellyel vagy egyengetett futóművű összetákolt motorrral,és az alkatrész is töredéke mint a többinek

az viszont tök mindegy melyik,mert ugyanaz a motorblokk van bármelyikben 2T v. 4T -ennyi
    a dizájn meg ízlés kérdése azt döntse el mindenki maga

én jópár 4T-t építettem át 80-asra,úgy nem rossz gép ha szervizelik rendesen és nem 4 hanem 7 amperórás akksi van benne

apró bosszantó hibák maximum

a 2T yamaha koppincs szerencse dolga ,szervizelgetek hurricán pizzásmotort 40000-el,és kutya baja,de van amelyikben lefogazódótt a pumpahajtó 5000-nél aztán K.O.

a teljesítményük is rabszódikus,van amelyik megy mint egy jog,és van amelyik hulla pedig henger is volt cserélve
  • Falkon
    Sokkal jobban megéri ha veszel egy 1-2 éves Apriliát, Gilerát, Yamahát.
    Előttem szólókra hallgass, messze kerüld el. Mentem már keeway-el, a Riga jobb volt :DDDDDDDDDD
  • laci 700
    Keeway, Motowell és társait messze, NAGYON messze kerüld el! Ha újat akarsz akkor Piaggio, Aprilia, Yamaha, Gilera stb... de semmi kép sem kínai! Legtöbb a hazautat se bírja ki. Olvass teszteket... Szinte mind szidják őket, csak 1-2 elvetemült van aki dicséri! :D Szerintem mondj le róla. Inkább egy használt olasz, vagy japán ebben ez árban mint kínai újonnan, még ha te hallani se akarsz erről, akkor is így van! :D Eleinte én is kínait akartam és kb ennyire ragaszkodtam hozzá, hogy de de jó lesz az, de végül rá kellett jönnöm, hogy tényleg használhatatlanok és szerencsére meggondoltam magamat. Azóta egy új Aprilia SR50 R boldog tulajdonosa vagyok még ha 2 kínait is kaptam volna abból a pénzből, akkor is jobban jártam ezzel mert kb 100x tovább fogja bírni! :D Nem csak a márkát kell megfizetni, tényleg jobbak! Használtan is nagyon jókat lehet találni!
  • leipsig
    NEM jársz jobban egy SZAR kínai robogóval soha mint egy használt olasz vagy japán robogóval !
  • Andrew1987
    Sziasztok! A segítségeteket szeretném kikéri, mert idővel szeretnék venni egy robogót. Mindenképpen újat szeretnék venni és ezt előre le is szeretném szögezni. :-D Tudom sokan azt mondanátok, hogy abban az árban már kapok használtan 1000x jobbat, de nem. :-) Új legyen. Ezért nem ilyen Peugeot, Yamaha, meg ilyenekre gondolok, hanem pontosan a Keeway márkára. A kérdésem az lenne, hogy nektek mi a tapasztalatok ezen márkával szemben ill., hogy melyik típust ajánlanátok a 4 közül? RY6, F-ACT, MATRIX vagy ARN. Mondjuk azt vettem észre, hogy a F-Act és a MARTIX szinte egy és ugyanaz csak designra más. De nem erre lennék kíváncsi. Előre is köszönöm a segítségeteket!
  • Web mester
    A Hayabusa haveromé. Együtt motoroztunk mikor a képek készültek :)
    Persze csak egy kis városi krúzingolás formájában... :)
  • CaviaR
    sikerült letúrni a háttérben lévő hayabusát? :D
  • Web mester
    Hova valósi vagy? Ha komolyan érdekel, biztos meg tudnánk oldani.
    Én is most egy olyan Mito-val szemezek ami szó szerint az ország túlsó csücskében van... De ha minden stimmel vele, akkor érte megyek. Csak előte nem ártana eladnom a Benelli-t...
  • Czicsa
    50-es motoroknál számít valamit az, hogy külföldi papíros?
  • matthias92
    csak a világ végén vagy :S
  • Web mester
    Vedd meg pl. az enyémet
    Ennél jobb állapotú K2-est, keresve sem találsz ilyen áron.
    Ráadásul 100 köbcentis. Szóval 90 körül már zakózhatsz vele
  • pszihopata
    jah meg phanteon-sym mio-jetforce-zoomer-madison stb.
  • Benel
    Azigen, honda crea, Runner, kymco dink-people, majesty, SH, dio ..mindent másolnak ami szemszájnak (hány)ingere
  • matthias92
    köszi a tanácsot! Nincs nagy keretem, de ha tudnátok motorügyben tanácsot adni, hogy mit is lenne érdemes tanulónak használni, azt megköszönném
  • dredly
    Ebben a fórumban újonc vagyok, de 15 éve motorozom, így engedj meg egy tanácsot: az előtted álló 2 évet (a nagy A-s jogsiig) használd ki, és tanulj meg egy 50-es motorral/robogóval vészfékezni, csúszós talajon biztonságosan kanyarodni/megállni, stb. Ha egy 50-es motorral 50km/h-ról bármikor biztonsággal meg tudsz állni, akkor jó eséllyel kis gyakorlás után egy nagyobb motorral is menni fog. Ugyanis hiába bringáztál egész eddigi életedben, ezek a dolgok motorral messze nem úgy működnek, mint egy bringával, már csak azért sem, mert egy motor/robogó alapból min. 10x olyan nehéz, mint egy bringa. Ha egy bringával 20km/h-nál eldőlsz, azt egy kitett lábbal esetleg még korrigálod, de motorral/robogóval tuti nem, pláne ha 50-ről akarsz hirtelen megállni... (Arról nem is beszélve, hogy egy 125-ös meg már lazán akár 100km/h-t is tudhat, és nem biztos, hogy azzal kellene kezdeni, hogy 100-zal zakózol egyet...)
  • pszihopata
    /esetleg shadow/

bírom mikor fordítva rakják fel a tükröket
  • matthias92
    Ak-n az A korlátozottat értem.